PANYEN Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 Exω το wrt54gs για router και συνδεσα σε αυτο ως repeater το WAP54G wap54gμε τη διαδικασια που αν καταλαβα καλα στο τελος το αποσυνδεσα και το εβαλα σχεδον απεναντι το ενα με το αλλο στα 20 μετρα χωρις εμποδια.Οσο ειμαι στην εμβελεια του router παιρνω μια χαρα όταν απομακρύνομαι και ειμαι στην εμβέλεια του repeater παιρνω σε limited access.Tι μπορει να φταιει?Εχω και ΑP που δεν το χρησιμοποιω πια αν μπορει να βοηθησει σε κατι. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 13, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Βάλε static ip στο laptop για αρχή. Μετά απομακρύνσου από το AP για να συνδεθείς στο repeater και κάνε ping τις IP τόσο του AP όσο και του repeater. Παίρνεις απαντήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Σεπτέμβριος 13, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Εχω βαλει ως στατικη αυτη που εχω βαλει και στο repeater αλλα δεν παιρνει απαντησεις λεει destination host unreachable Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 13, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Οι ip πρέπει να είναι διαφορετικές, αλλιώς παίζει πρόβλημα. Για παράδειγμα αν έχεις 192.168.1.1 στο ap, βάζεις 192.168.1.2 στο repeater και 192.168.1.3 στο laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Σεπτέμβριος 13, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Εχω βαλει 192.168.1.245 στο repeater και 192.168.1.200 στο laptop παλι τιποτα. Πρεπει να στατιτη και στο router? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 13, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Έχω αυτό (WRE54G) και το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια.Ο ρούτερ σου πρέπει να έχει στατική ip και να τον ορίζεις ως gateway τόσο στο repeater όσο και στο laptop.To subnet πρέπει να είναι το ίδιο παντού.Οι διευθύνσεις ip πρέπει να είναι διαφορετικές για κάθε συσκευή.Πρέπει στο repeater να περάσεις τα στοιχεία ταυτότητας του ασύρματου δικτύου, δηλ. SSID, τύπο κρυπτογράφησης και κωδικό.Πρέπει ο router και ο repeater να εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι (channel)Αν θέλεις και άλλη βοήθεια, εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Σεπτέμβριος 13, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Το router ειναι συνδεδεμενο απευθειας με ethernet με dreambox δεν παιζει ρολο αν βαλω στατικη ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Φιλε εχω κανει οτι εχεις γραψει αλλα τιποτα δεν γινεται παλι στην εμβελεια του repeater γραφει no internet access.Σαν mac address στο repeater βαζω αυτη που γραφει κατω απο το router,αυτη που ειναι στo local network ή αυτη στο wireless network?EDITΜου χει ερθει τωρα μια ιδεα αν γινεται. Αφου εχω access point που αναμεταδιδει ασυρματα,μπορω να χρησιμοποιησω το WAP54G σε ACCESS POINT CLIENT MODΕ?να παιρνει το σημα ασυρματα απο το router και να το δινει ενσυρματα στο αλλο access point? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 14, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Φιλε εχω κανει οτι εχεις γραψει αλλα τιποτα δεν γινεται παλι στην εμβελεια του repeater γραφει no internet access.Σαν mac address στο repeater βαζω αυτη που γραφει κατω απο το router,αυτη που ειναι στo local network ή αυτη στο wireless network?EDITΜου χει ερθει τωρα μια ιδεα αν γινεται. Αφου εχω access point που αναμεταδιδει ασυρματα,μπορω να χρησιμοποιησω το WAP54G σε ACCESS POINT CLIENT MODΕ?να παιρνει το σημα ασυρματα απο το router και να το δινει ενσυρματα στο αλλο access point?Στον οδηγό που παρέθεσες στο πρώτο σου link, σου λέει καθαρά: "Enter the Wireless LAN Mac Address from the WRT54G". Είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει σωστά με κάθε λεπτομέρεια όσα λέει ο οδηγός της Linksys και όσα σου είπαμε παραπάνω; Διότι αν τα έχεις κάνει όλα, τότε ίσως θα πρέπει να δεις μήπως πρέπει να κάνεις firmware update στις συσκευές σου. Κάπου διάβασα ότι απαιτείται αυτό προκειμένου να δουλέψουν σωστά τα Linksys. Με λίγο ψάξιμο, μπορώ να στο βρω, δες όμως σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει διαθέσιμο firmware.EDIT: Τώρα το αντιλήφθηκα. Τι εννοείς "στo local network ή αυτη στο wireless network"; Το δίκτυό σου είναι ΕΝΑ, τοπικό δίκτυο (local) που απλώς αντί να υλοποιείται με καλώδια, υλοποιείται ασύρματα. Επίσης κάθε συσκευή έχει μόνο ΜΙΑ mac address για κάθε θύρα δικτύου. Μήπως έχεις κάποιο λάθος στην τοπολογία και δεν το έχεις αντιληφθεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANYEN Σεπτέμβριος 15, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2012 firmware Update εκανα εξ αρχης. Tα εκανα reset και τα δυο εκανα τη διαδικασια εξ αρχης και τωρα δεν γραφει limited connectivity αλλα no internet access. Δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.