Jump to content

Ποιο HDD για backup;

k_ardu

Recommended Posts

WD Black

Για ποιο λόγο προτείνεις τον black;

Ψάχνω κάτι οικονομικό βέβαια και από ότι βλέπω ο Black έχει +25€ από τόν Green και προσπαθώ να καταλάβω εάν αξίζει να δώσω αυτά τα παραπάνω €.

Αν εξαιρέσουμε δηλαδή τα +3 χρόνια εγγύηση κάτι άλλο;

Η green σειρά έχει λιγότερα ηλεκτρονικά, μικρότερη εγγύηση που με τους μηχανικούς μπορεί να την χρειαστείς και χαμηλότερες επιδόσεις/ταχύτητα. Σχετικά καλός ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Καλός αν πρόκειται για αποθήκη δεδομένων.

Η black σειρά είναι πιο αξιόπιστη, μεγαλύτερη εγγύηση, καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη γενικότερα συμπεριφορά ως εσωτερικός δίσκος σε Η/Υ.

Επειδή κάποια στιγμή σκάγανε ο ένας πίσω από τον άλλον οι ελαττωματικοί δίσκοι από green σειρά και λόγω της εγγύησης καλύτερα black

Πάρε όποιο δίσκο βρεις με τη μεγαλύτερη εγγύηση και τη φθηνότερη τιμή. Εφόσον είναι για backup οι επιδόσεις είναι αδιάφορες.

Οι επιδόσεις όντως μου είναι αδιάφορες απλά μπαίνει και το θέμα της αξιοπιστίας στη μέση την οποία από ότι κατάλαβα μπορεί να μου την προσφέρει ο black σε συνδυασμό με την 5 ετή εγγύηση.

Να το ρισκάρω και να πάω σε κάτι που ικανοποιεί μόνο το 1 από τα 2 κριτήρια δηλαδή μόνο μεγάλη εγγύηση αλλά αμφίβολη αξιοπιστία δεν νομίζω, οπότε ακολουθώ την πεπατημένη οδό.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

:hi:

αμα θες για δες και τον WD30EZRX απο το πλαισιο εχει εγγυηση 3 χρονια. και κανει 164€.

Εγω εχω εναν . δες και σχετικα review, προκειται για καλο κομματι πιστευω.

Φυσικα και ο black ειναι απο ολες τις πλευρες καλυτερος αλλα τα 2τβ τωρα κανουν 164€+...

εχω εναν wd green 1T καθαρα για backup εδω και αρκετα χρονια (με τις παλιες τιμες :p ), δεν εχω κανενα απολυτως παραπονο και συνισταται για χρηση back up.... σιγουρα μην πα ς σε σειρα black ,παραπανω λεφτα χωρις περαιτερω οφελος...

Χρειάζεται 500GB και του προτείνεις 3ΤΒ; :slap:

Θεωρητικά ένας RE4 είναι αυτός που ζητάς.

Western Digital RE4 500GB SATA (WD5003ABYX) | Skroutz.gr

Αυτός πάλι επειδή έχω το ακριβώς μεγαλύτερο μοντέλλο στο 1 TB επί δύο, είναι enterprice σειρά και είναι για RAID και 24x7 χρήση. Εδώ θα πληρώσεις αρκετές τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με ταχύτητα και RAID. Δεν είναι ιδανικός για εφεδρικός δίσκος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.