denz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2012 Έχω ένα αρχείο .mp4 (1080p) το οποίο θέλω να το γράψω σε ένα dvd-rom ώστε να μπορώ να το αναπαράγω από το Sony DVP-NS718H σε μια Full HD TV. Το πρόβλημα είναι ότι το DVD player μπορεί να αναπαράγει μόνο αρχεία DviX, οπότε πρέπει να το μετατρέψω. Γι'αυτό θα χρειαστώ την βοήθειά σας, για να βρω τον σωστό τύπο αρχείου και να μην καίω τσάμπα dvds. Έχω το πρόγραμμα AVS Video Converter, σε τι μορφή να το μετατρέψω έτσι ώστε να επιτύχω την μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα (π.χ 720/1080p) και ταυτόχρονα να μπορεί το παραπάνω DVD player να το αναπαράγει; Επισυνάπτω ένα SS για να γίνω πιο αντιληπτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Σεπτέμβριος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Κοίτα στο manual από το link που δίνεις στην σελίδα 55.Γράφει για το τι μπορεί να αναπαράγει η συσκευή.Αναφέρει βιντεο MPEG 4 (απλού προφίλ) .mp4 ή .m4v με σημείωση "Δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή με ασφάλεια πνευματικής ιδιοκτησίας (Digital Right Management)"Δοκίμασες αν απλά το γράψεις σε DVD το αρχείο σου αν παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Το "έκαψα" έτσι όπως ήταν το αρχείο, δηλαδή .mp4, και δεν μπόρεσε να το διαβάσει. Το απλό προφίλ λογικά αντιπροσωπεύεται από την επιλογή που έχω στο screenshot; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Σεπτέμβριος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Λογικά το dvdplayer θα αναγνωρίζει αρχεία avi, οπότε πρέπει να το κάνεις σε avi. Το βίντεο κάντο σε μορφή xvid και τον ήχο σε mp3 ή ac3. Βασικά δες αν το dvdplayer σου υποστηρίζει αναπαραγωγη 720p/1080p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 11, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Μάιστα, θα το κάνω .avi με MPEG-4 (DivX,Xvid) 1500kbps & MP3 193kbps και βλέπουμε. Αλήθεια με i7 2600K@4200 και Enabled Acceleration από 6950 2GB μου γράφει estimated time 2 hours :-O ! Το αρχείο είναι 1,8GB ... φταίει το πρόγραμμα ή τόσο χρειάζεται περίπου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Σεπτέμβριος 11, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 handbrake + divx plus hd preset Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 11, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 handbrake + divx plus hd preset Έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει πλέον αυτός ο τρόπος . Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω είναι καλοδεχούμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Σεπτέμβριος 12, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2012 μια χαρά δουλεύει βρε , αν δεν θες αυτόν τον τρόπο βρες το xvid4psp το οποίο κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 13, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 μια χαρά δουλεύει βρε , αν δεν θες αυτόν τον τρόπο βρες το xvid4psp το οποίο κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Γενικά από θέμα χρόνου, τόσο πολύ χρειάζεται; 2 ώρες για μετατροπή ταινίας 125 λεπτών, με το hardware που έχω, πολύ δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Σεπτέμβριος 13, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 βάλε τον 2600 στα default και ξαναπροσπάθησε, 2 ώρες είναι πάρα πολύς χρόνος για μετατροπή όντως, τουλάχιστον με τα προγράμματα που σου πρότεινα, το avs "πως το λενε" δεν το έχω δοκιμάσει δεν έχω άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Σεπτέμβριος 13, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Αν μιλάμε για 1 βίντεο, το ψάχνεις. Αν μιλάμε για πολλά 1080p/720p αρχεία, είναι αμαρτία να υποβιβάζεις την ποιότητα αφού προορίζεται για full hd τηλεόραση και να κάθεσαι να μπλέκεις με μετατροπές. Η πιο γρήγορη μετατροπή γίνεται με υποβοήθηση από την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή σου. Βέβαια αυτό με την προϋπόθεση ότι έχεις virtu διαθέσιμο/ενεργοποιημένο (πες μοντέλο μητρικής). Καλούτσικη ποιότητα έχει το media espresso (15~ λεπτά σε στοκ συχνότητες) αλλά δεν είναι δωρεάν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Σεπτέμβριος 13, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Σε τι μοντέλο τηλεόραση θα κάνεις την αναπαραγωγή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 16, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 βάλε τον 2600 στα default και ξαναπροσπάθησε, 2 ώρες είναι πάρα πολύς χρόνος για μετατροπή όντως, τουλάχιστον με τα προγράμματα που σου πρότεινα, το avs "πως το λενε" δεν το έχω δοκιμάσει δεν έχω άποψη.Ο 2600Κ μου ειναι στα 4200Mhz. Δηλαδή λες ότι μπορεί να είναι θέμα αστάθειας του o/c ή ότι το πρόγραμμα μπορεί να είναι ΓΤΠ για μετατροπές μεγάλων αρχείων;Αν μιλάμε για 1 βίντεο, το ψάχνεις. Αν μιλάμε για πολλά 1080p/720p αρχεία, είναι αμαρτία να υποβιβάζεις την ποιότητα αφού προορίζεται για full hd τηλεόραση και να κάθεσαι να μπλέκεις με μετατροπές. Η πιο γρήγορη μετατροπή γίνεται με υποβοήθηση από την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή σου. Βέβαια αυτό με την προϋπόθεση ότι έχεις virtu διαθέσιμο/ενεργοποιημένο (πες μοντέλο μητρικής). Καλούτσικη ποιότητα έχει το media espresso (15~ λεπτά σε στοκ συχνότητες) αλλά δεν είναι δωρεάν.Η μητρική είναι η Z77X-UD5H. Έχω ενεργοποιημένο το Acceleration από το Video Converter tab του CCC. Λες να πρέπει να βάλω και το Virtu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Σεπτέμβριος 16, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Η μητρική είναι η Z77X-UD5H. Έχω ενεργοποιημένο το Acceleration από το Video Converter tab του CCC. Λες να πρέπει να βάλω και το Virtu?Δεν μιλάω για την 6950 αλλά για την ενσωματωμένη Intel HD Graphics 3000 στον 2600K. Από amd/nvidia (cuda) μην περιμένεις θαύματα στον χρόνο της μετατροπής. Βρες το MediaEspresso, βάλε/ενεργοποίησε και το virtu mvp (επιτρέπει την παράλληλη χρήση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών με την 6950) και δοκίμασε το.Πολύ καλή ερώτηση έκανε και ο xdoc λίγο πιο πάνω, καλό θα ήταν να απαντήσεις (πολλές τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο media player). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 16, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Δεν είναι καθόλου παράλογες οι 2 ώρες. Transcode κάνεις full hd ταινία. Άμα ήταν τπτ 720χ500 θα σου έλεγα ναι, πολύ ώρα σου βγάζει.Άσε τα gpu encoding. Έχω δοκιμάσει AMD/NVIDIA/Intel και μόνο της intel/virtu τρώγεται η ποιότητα. Ναι κερδίζεις χρόνο, αλλά προσωπικά δεν αξίζει. Βεβαιώσου ότι η ανάλυση στην οποία κάνεις transcode υποστηρίζεται από το dvd σου. Επειδή λέει mp4, δε σημαίνει ότι υποστηρίζει 1080p. Κάπου στο manual θα αναφέρει τους υποστηριζόμενους τύπους. Συγκεκριμένα λέει στο manual μέχρι 720χ576, άμα βάλεις παραπάνω ανάλυση ΔΕΝ θα παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 16, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Σε τι μοντέλο τηλεόραση θα κάνεις την αναπαραγωγή??Πολύ καλή ερώτηση έκανε και ο xdoc λίγο πιο πάνω, καλό θα ήταν να απαντήσεις (πολλές τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο media player).Sony Bravia KDL-V326510Προτείνετέ μου κάποιο καλό & οικονομικό media player για αναπαραγωγή 1080p mkv κτλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Σεπτέμβριος 16, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Sony Bravia KDL-V326510Προτείνετέ μου κάποιο καλό & οικονομικό media player για αναπαραγωγή 1080p mkv κτλπ.Kdl-32V6510 η Kdl-32V5610??Η 5610 και αναπαραγωγή βίντεο απο USB κάνει και εφ' όσον εχει θύρα δικτύου μπορει να συνδεθεί με το πισι και να αναπαράγει βίντεο μέσω αυτού(δες το manual της τηλεόρασης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.