johnnymous Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2012 Αφού έφυγε η H100 για RMA έχω κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να με βοηθήσετε. 1. Για αρχή θέλω να αλλάξω ΟΛΑ τα fans (200mm front, 120mm back, 2x120mm Top). Κατα κύριο λόγο θέλω να ήσυχο όταν βρίσκομαι σε idle ή 25% load. Την H100 την είχα μόνιμα στο silence profile!! Διάβασα για την σειρά CM MegaFlow ότι έχει καλή αναλογία θορύβου/απόδοσης (βέβαια θα ήθελα να έχει το άσπρο led μπροστά, αλλά θα τα φτιάξουμε αυτά στην πορεία με κάποια ledοταινία). Πρέπει να φύγoυν οι σκληροί από εκέι για μπει, λόγω του πάχους του, σωστά; Όσο αναφορά τα 120mm, σε τι rpm θα είναι καλύτερο να παίζουν τα fans του ψυγείου και του κουτιού; Δηλαδή, σκεφτόμουν για το Be Quiet! Silent Wings Pure στο πίσω μέρος του κουτιού (πάλι θα ήθελα λευκό fan. Άμα έχετε κάτι να προτείνετε, θα μου άρεσε περισσότερο). Να βάλω το ίδιο και στο ψυγείο ή να πάω σε πιο πολλά rpm πχ Scythe Gentle Typhoon 1450rpm2. Έχει νόημα να αναβαθμίσω το σύστημα μου σε custom WC; SpecsΙ7 2600k 4.5GhzAti Sapphire 6970 Dual Fan Asus Maximus IV Extreme1 SSD & 2 HDDΘα δω αισθητές διαφορές σε θερμοκρασίες; Για 3-4c δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να το κάνω, ας πουμε. Επίσης, αν βάλω και στην κάρτα γραφικών νερό, θα χρειαστώ 2 ψυγεία αν έχω καταλάβει καλά. Θα μπαίνουν με άνεση στο κουτί ή τελικά θα τα γίνει ένας κακός χαμός εκεί μέσα; Τέλος, το κόστος αναβάθμισης θα είναι τσιμπιμένο; Όποιος έχει όρεξη να βοηθήσει και να προτείνει καμία λύση, ευχαρίστως να την ακούσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Σεπτέμβριος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 O CM Megaflow έχει 30mm βάθος δεν θυμάμαι πόσο είναι ο 200άρης μπροστά που έχει το 600Τ.Μπορεί και να μην χρειαστεί να βγάλεις τους σκληρούς εναλλακτικά μπορείς να μετακινήσεις το cage στην δεύτερη θέση που έχει το 600Τ πιο πίσω και κοντά στο τροφοδοτικό.Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις του 1. και του 2. δεν έχω ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 11, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 έχω πάρει το ίδιο κουτί πριν 3 βδομάδες. Οι δύο 200άρηδες και ο ένας 120άρης πίσω που έχει το κουτί δεν με ενοχλούν εμένα απο θόρυβο (με το controller έως στο 50% είναι μια χαρά στα αφτιά μου, συνήθως το έχω στο 25%). Επίσης έχω τον ίδιο επεξεργαστή με εσένα στα 4.4Ghz. Cooler έχω την Corsair A70 με δύο fan COOLERMASTER EXCALIBUR PWM που σε idle παίζουν στα 700-800rpm και είναι τελείως αθόρυβο με 34 βαθμούς σε IDLE. Επίσης έχω βγάλει το παράθυρο και έβαλα το mesh με άλλους δύο Enermax Everest (διαγώνια, ο ένας απευθείας να βαράει στο push fan της A70 και ο άλλος πάνω στο ανεμιστήρα της 7970) συνδεδεμένους στα δύο CHA_FAN της μητρικής, δεν ξεπερνάνε τις 1050 στροφές max και δουλεούν στις 450 σε idle και ανεβαίνουν ανάλογα με την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Όπως τα έχω υπολογίσει κανένα FAN που υπάρχει μέσα στο κουτί δεν ξεπερνά τα 900 RPM σε IDLE, πράγμα που προσωπικά εμένα με ικανοποιεί απο θέμα θορύβου. Βέβαια δεν έχουμε το ίδιο αφτί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 ο megaflow είναι πολύ ήσυχος αλλά δεν είναι κ πάρα πολύ δυνατός αλλά τα λεντάκια αλλάζουν εύκολα.τωρα αν σου περισσεύουν 150-200 ευρώ προχώρα σε w/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Σεπτέμβριος 11, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Ο ιδανικος 200ρης για μπροστα ειναι ο bifenix spectre pro. 25mm παχος και με λιγη μοντα μπαινουν και τα hdd cages κανονικα. Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει μεχρι στιγμης στο Ellada Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 11, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Πρώτα απ'όλα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.ο megaflow είναι πολύ ήσυχος αλλά δεν είναι κ πάρα πολύ δυνατός αλλά τα λεντάκια αλλάζουν εύκολα.Και εγώ αυτό ξέρω. Σκεφτόμαι απευθείας να πηγαινα σε αυτόν που δεν έχει led, να τελείωνει το θέμα.Ο ιδανικος 200ρης για μπροστα ειναι ο bifenix spectre pro. 25mm παχος και με λιγη μοντα μπαινουν και τα hdd cages κανονικα. Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει μεχρι στιγμης στο ElladaΈψαξα λίγο αλλά όντως ... πουθενά. Βέβαια, πρέπει να κάνει λίγο θόρυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Σεπτέμβριος 11, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Το θέμα ησυχία είναι καθαρά υποκειμενικό πέρα από τα όποια νούμερα ανακοινώνει ο κάθε κατασκευαστής. Τον 200mm της CM προσωπικά δεν τον λέω ήσυχο σε φουλ στροφές (750-780rpm) , πιο κάτω (<400rpm) δεν ακούγεται καθόλου αλλά πλέον δεν αποδίδει , τουλάχιστον αυτός που έχω εγώ. Πέρα από αυτά , η μητρική σου παρέχει πολλές δυνατότητες fan control (είτε μέσω bios , είτε με speedfan) δοκίμασε να ρεγουλάρεις αυτούς που έχεις πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 11, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Το θέμα ησυχία είναι καθαρά υποκειμενικό πέρα από τα όποια νούμερα ανακοινώνει ο κάθε κατασκευαστής. Τον 200mm της CM προσωπικά δεν τον λέω ήσυχο σε φουλ στροφές (750-780rpm) , πιο κάτω (<400rpm) δεν ακούγεται καθόλου αλλά πλέον δεν αποδίδει , τουλάχιστον αυτός που έχω εγώ. Πέρα από αυτά , η μητρική σου παρέχει πολλές δυνατότητες fan control (είτε μέσω bios , είτε με speedfan) δοκίμασε να ρεγουλάρεις αυτούς που έχεις πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά.Για να διαχειριστώ στροφές του fan από μητρική, δεν χρειάζεται το fan να είναι τετράπινο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Σεπτέμβριος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Μερικές μετρήσεις -από την βάση του κουτιού μέχρι το 5,25' bay του 600Τ το μήκος είναι 26cm. -μήκος 5,25' bay είναι 18,5 cm -κενό ανάμεσα στο πλαστικό μέρος που πάρχει στο κάτω κάτω drive cage με την πρόσοψη του κουτιού ειναι 3cm. -o 200mm ανεμιστήρας έχει πάχος 20mm Αυτά (ελπίζω να μην έκανα κανένα λάθος πάει λίγος καιρός που χρησιμοποίησα μέτρο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 11, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Για να διαχειριστώ στροφές του fan από μητρική, δεν χρειάζεται το fan να είναι τετράπινο;3pino νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Σεπτέμβριος 11, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2012 Στις περισσότερες των περιπτώσεων ναι - υπάρχει όμως περίπτωση το 4pin header να ρυθμίζει και 3pin ανεμιστήρες. Η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσα να διακρίνω τρανζίστορ εξόδου δίπλα σε κάποιο header και αυτό με κάνει κάπως επιφυλακτικό. Μία δοκιμή θα σε πείσει - δοκίμασε σε chassis και optional fan headers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 12, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2012 κάποια 3pin πάνω στην μητρική μπορούν να αλλάξουν στροφές αλλά όχι όλα. Τα 3pin υποστηρίζουν εως monitoring των στροφών απο το λειτουργικό σύστημα, για να αλλάξουν οι στροφές των FAN, στα 3πινα, πρέπει να αλλάξει η τάση, πχ. η Asus εχει το λογισμικό Fax Expert που μπορείς να ορίσεις, ανάλογα με την θερμοκρασία του επεξεργαστή, το ποσοστό των δύο 3πινων CHA_FAN που υπάρχουν πάνω στην μητρική. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρειάζεται 4pin, δλδ PWM FAN που η 4η επαφή κάνει ακριβώς αυτό... αλλάζει τις στροφές του FAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 12, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2012 Όταν μου έμεινε στα χέρια το fan controller της Η100 και είχα βάλει τα 2 Corsair πάνω στην μητρική, ήταν μόνιμα σε full load. Ότι προσπαθεια και να έκανα απο το Ai Suite δεν τα έβλεπα να κουνιούνται. Τελικά καταλήγω σε 2 Be Quite πάνω στο ψυγείο και έναν μέσα στο κουτί. Όσο αναφορά τον 200mm λέω να ψάξω λίγο ακόμα για τον bifenix, αλλά το κόβω να πηγαίνω στο CM. Μιάς που η μητρική είναι μαύρη με κόκκινο, και τα ανεμιστήρια δεν θα έχουν χρώμα, θα ήταν ωραίο να βάλω λευκή ledοταινία ή να παίξω με κάποιο άλλο χρώμα.Επίσης αν τελικά κινηθώ για νερό, για να μπορέσω να βάλω και στην μητρική και στον cpu θα θελήσω ένα τριπλό ψυγείο οροφή και ένα μόνο μπροστά; Με διπλό πάνω δεν γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Σεπτέμβριος 12, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2012 σε νερα εχει 3 επιλογες για ψυγειο: πανω διπλο ή τριπλό, μπροστά 200mm και πίσω μονό 120mm με 2 από τα 3 είσαι μια χαρα για custom watercooling Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Σεπτέμβριος 17, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Για τους 20αρηδες βάλε controller γιατί πανω στην μητρική αν τραβάνε πολλά αμπέρ παίζει να σου μείνει στα χέρια. Για custom w/c υπολόγισε περι τα 250-350€. Χώρος υπάρχει αλλά θελει mods για να μπουν 2 ψυγεία.. Απο θερμοκρασίες θα δεις τις ίδιες που έχεις τώρα αλλά @5Ghz και φυσικά η κάρτα γραφικών θα εχει πολύ χαμηλότερα temps αποτι με αερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 17, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Αφού έφυγε η H100 για RMA έχω κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να με βοηθήσετε. 1. Για αρχή θέλω να αλλάξω ΟΛΑ τα fans (200mm front, 120mm back, 2x120mm Top). Κατα κύριο λόγο θέλω να ήσυχο όταν βρίσκομαι σε idle ή 25% load. Την H100 την είχα μόνιμα στο silence profile!! 1"Διάβασα για την σειρά CM MegaFlow ότι έχει καλή αναλογία θορύβου/απόδοσης " (βέβαια θα ήθελα να έχει το άσπρο led μπροστά, αλλά θα τα φτιάξουμε αυτά στην πορεία με κάποια ledοταινία). Πρέπει να φύγoυν οι σκληροί από εκέι για μπει, λόγω του πάχους του, σωστά; 2"Όσο αναφορά τα 120mm, σε τι rpm θα είναι καλύτερο να παίζουν τα fans του ψυγείου και του κουτιού; Δηλαδή, σκεφτόμουν για το Be Quiet! Silent Wings Pure στο πίσω μέρος του κουτιού (πάλι θα ήθελα λευκό fan. Άμα έχετε κάτι να προτείνετε, θα μου άρεσε περισσότερο). Να βάλω το ίδιο και στο ψυγείο ή να πάω σε πιο πολλά rpm πχ Scythe Gentle Typhoon 1450rpm" 2. Έχει νόημα να αναβαθμίσω το σύστημα μου σε custom WC; Specs Ι7 2600k 4.5Ghz Ati Sapphire 6970 Dual Fan Asus Maximus IV Extreme 1 SSD & 2 HDD Θα δω αισθητές διαφορές σε θερμοκρασίες; Για 3-4c δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να το κάνω, ας πουμε. Επίσης, αν βάλω και στην κάρτα γραφικών νερό, θα χρειαστώ 2 ψυγεία αν έχω καταλάβει καλά. Θα μπαίνουν με άνεση στο κουτί ή τελικά θα τα γίνει ένας κακός χαμός εκεί μέσα; Τέλος, το κόστος αναβάθμισης θα είναι τσιμπιμένο; Όποιος έχει όρεξη να βοηθήσει και να προτείνει καμία λύση, ευχαρίστως να την ακούσω. Πάμε για το 1ο 1000000% ο Mega Flow είναι ο καλύτερος διακοσάρης που μπορείς να πάρεις αυτην την στιγμή! Πιο πολύ σε θέμα απόδοσης! από όλους τους 200άριδες (εκτός από Antec BIG BOY αλλά έχει και διπλάσια τιμή) (και δεν ξέρω και για τους Bitfenix PRO που λέει ο LazyDog αλλά οι άλλοι οι 200 αριδες της Specte οι απλοί είναι GTP μακριά) σε θέμα Θορύβου... θα πω μόνο ότι υπάρχουν και πιο ήσυχοι.. Για το 2ο να σου πω την αλήθεια δεν πολύ κατάλαβα τι θες? Άμα πας σε Watercooling τι Fans θα πάρεις? Γιατί μπορείς να βάλεις 2χ200 άρα λέμε για 2 Megaflow έναν μπρός έναν πάνω! Αλλά λες ότι έχεις και μια Η100 για RMA που σημαίνει ότι θα την βάλεις όταν θα σου έρθει για 120 Fans και για Watercooling Fans είτε Custom είτε Η100 πας σε Scythe Typhoon 1850RPM δαγκωτό! Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm (D1225C12B5AP-15) Για Case μπορείς να πας και σε 1450 Αυτά για τα FANS ότι και να βάλεις δεν θα δείς καμία διαφορά! Για να δεις διαφορά στα Temps με αέρα πρέπει να πάρεις καμια 5 αρία τέτοια! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=tlDv0XL5bv8]Scythe Gentle Typhoon high speed 5400 rpm - D1225C12BBAP-31 - YouTube[/ame] Scythe Gentle Typhoon 120 mm Fan - D1225C12BBAP-31 - 150 CFM όσο για Watercooling και ψυγεία ιδέα δεν έχω για τα Fans ήθελα να μιλήσω πιο πολύ. άμα όμως δεν πας για Watercooling μπορείς να κάνεις και 1 τέτοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 17, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Απο θερμοκρασίες θα δεις τις ίδιες που έχεις τώρα αλλά @5Ghz και φυσικά η κάρτα γραφικών θα εχει πολύ χαμηλότερα temps αποτι με αερα. Τον επεξεργαστή δεν είχα σκοπό να το πάω 5Ghz, που μπορεί να μην πάει κίολας. Μόνιμα τον έχω στα 4.5 και είμαι coble. Η κάρτα γραφικών είναι το θέμα! Αλλά τελικά το βλέπω να το αφήνω το πλάνο για wc, προς το παρόν.. Πάμε για το 1ο1000000% ο Mega Flow είναι ο καλύτερος διακοσάρης που μπορείς να πάρεις αυτην την στιγμή! Πιο πολύ σε θέμα απόδοσης! από όλους τους 200άριδες (εκτός από Antec BIG BOY αλλά έχει και διπλάσια τιμή) (και δεν ξέρω και για τους Bitfenix PRO που λέει ο LazyDog αλλά οι άλλοι οι 200 αριδες της Specte οι απλοί είναι GTP μακριά) σε θέμα Θορύβου... θα πω μόνο ότι υπάρχουν και πιο ήσυχοι.. Για MegaFlow καταλήγουμε λοιπόν. Για το 2ο να σου πω την αλήθεια δεν πολύ κατάλαβα τι θες? Άμα πας σε Watercooling τι Fans θα πάρεις? Γιατί μπορείς να βάλεις 2χ200 άρα λέμε για 2 Megaflow έναν μπρός έναν πάνω! Αλλά λες ότι έχεις και μια Η100 για RMA που σημαίνει ότι θα την βάλεις όταν θα σου έρθει για 120 Fans και για Watercooling Fans είτε Custom είτε Η100 πας σε Scythe Typhoon 1850RPM δαγκωτό! Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm (D1225C12B5AP-15) Για Case μπορείς να πας και σε 1450 Η ερώτηση μου αναφερόταν στο τι fans να βάλω στο ψυγείο (είτε custom, είτε H00) και ποια fans μέσα στο κουτί. Με κάλυψες με την απάντηση σου! Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως τα 1800rpm παίζει να κάνουν λίγο θόρυβο. άμα όμως δεν πας για Watercooling μπορείς να κάνεις και 1 τέτοιο εδώ σε έχασα λίγο... Τα κίτρινα σημεία τι είναι; Επίσης ο πάνω ανεμιστήρας έχει ενσωματωθεί πάνω στο κουτί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 17, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Χώρος υπάρχει αλλά θελει mods για να μπουν 2 ψυγεία..Διευκρίνηση: αν μιλάς για το 600Τ που μάλλον γι' αυτό μιλάς, δεν θέλει mods για να βάλει 2 ψυγεία σε καμία περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Σεπτέμβριος 17, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Εννοώ ενα 2πλό ψυγείο πάνω και ενα μονό μπροστά. Το πάνω θα είναι λεπτό με τα φανς απο την εξω μεριά - no mods- αν θέλει πιο χοντρό όμως πρέπει ναμπει το ψυγείο απο την εξω μεριά και θα θελει τρυπες για τις σωλήνες. Μπροστά θέλει λίγο τρύπημα για να κουμπώσει μονό ψυγείο + το οτι το πρωτο hdd cage θα φύγει. Θα μπορούσε να μπει και άλλο ψυγείο στην θέση του grill της πόρτας αλλα δεν ξερω κατα πόσο θα βόλευε εκεί. Μπορει φυσικά να κρατήσει το λεπτό ψυγείο της Η100 για πάνω και στην λουπα να μπει και ενα μονό μπροστά. Το back exhaust νομίζω πως θα είχε θέμα με μονό ψυγείο μιας και παίζει να βρίσκει στο πανω ψυγείο/Η100.Δεν θέλει πολλά mods ίσως και καθόλου αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από το πάχος που θα έχουν τα ψυγεία που θα μπουν, άν μπουν φυσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Σεπτέμβριος 17, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Καλο βιντεακι για τις επιλογες οσον αφορα το watercooling για το 600Τ [ame=http://www.youtube.com/watch?v=jdoW6LFOOd8&feature=plcp]Corsair 600T Watercooling & Modding Guide - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.