Jump to content

Corsair Hydro Series H80

andreas443

Recommended Posts

Για σας πρόσφατα αγόρασα το καινούριο pc μου έχω τον i7 2600K 3.4GHZ από μονο του η μητρική τον βρίσκει 3.8ghz μάλλον ενεργοποιείται αυτόματα το turbo απότι κατάλαβα αν θέλω να τον ανεβάσω πχ στα 4.0GHZ θα έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες τώρα στα 3.8 έχω 51 βαθμουύ σε κατάσταση ηρεμίας το ρωτάω αυτό γιατί δεν είδα πουθενά να αναφέρεται θερμοκρασίες και τον έχετε φτάσει μέχρι 4.6 γιατί σκέφτομαι να του βάλω μια υδρόψυξη αξίζει να δώσω τα λεφτά να του βάλω μια Corsair Hydro Series την Η80???

Eχω διαβάσει όμως ότι μετά από 1 με 2 χρονια δεν θα έχω τις ίδιες θερμοκρασίες που θα έχω στην αρχή γιατί κάτι παθαίνει το υγρό που έχει μέσα και δεν παγώνει το ίδιο αυτό ισχύ??

Και κάτι τελευταίο από ανεμιστήρες μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλους εκτος από τους δικούς του? γιατί το κουτί το έχω με 8 ανεμιστήρες και φωτίζουν κόκκινο και άμα το βάλω ο πίσω θα είναι μαύρος και θα χαλάει αισθητικά

ένταξη το ξέρω μπροστά στις επίδοσης θα πείτε σιγά το πράγμα που δεν θα φωτίζει ο ένας πίσω αλλα άμα γίνετε και μου προτείνεται κανέναν να τον αγοράσω να κάνω ολοκληρωμένη δουλειά.

Αν μπορείτε απαντήστε μου να πάω μέσα στην εβδομάδα να μου τον βάλουν στο πλαίσιο γιατί εγώ δεν γνωρίζω και δεν θέλω να κάνω καμια ζημια

Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα

Γειά σου Αντρέα,

Οι βαθμοί που έχεις είναι φυσιολογικοί για stock fan. Εγώ μέχρι πρότεινως είχα την Η100 και ο cpu στα 4.5Ghz (2600k) είχε 42 βαθμούς σε idle με silence profile( Οι ανεμιστήρες στο πιο σιγανό προφίλ) . Γενικά, θα δεις διαφορά σε θερμοκρασίες και αν όντως έχεις σκοπό να ανεβάσεις τον cpu σου, καλό θα ήταν να πας σε μία καλή ψύξη. H H80 είναι μία καλή λύση, καθώς είναι μικρή και γενικά εύκολα κουμπώνει στα πιο πολλά κουτία. Όσο αφορά τα ανεμιστήρια, προφανώς αλλάζουν και καλό θα ήταν να το κάνεις κιόλας, όχι τόσο για το φωτισμό, αλλά για το θορύβο/απόδοση. Γενικά οι ανεμιστήρες της Corsair που διαθέτουν μέσα στο κουτί, δεν είναι και οι καλύτεροι. Βέβαια να ξέρεις πως για να πάρεις αξιόλογα fans, θα πρέπει να δώσεις 10-15€ το κομμάτι. Και εκεί έρχεται η παρακάτω ερώτηση:

100€ η ψύκτρα και 20€ minimum τα fans της = 120€...

Μήπως τελικά αξίζει να πας σε μία καλή αερόψυκτρα με λιγότερα λεφτά και αν όχι ίδιες, ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις;

Προσωπικά θα επέλεγα με την σειρά τις παρακάτω (ανάλογα και τα χρήματα που θες να δώσεις)

Silver Arrow 72€

Noctua D-14 79€

Η πιο οικονομική λύση Corsair A50 31€

H πιο ακριβή λύση Corsair H100 110€

Καλημέρα και σε υπέρ ευχαριστώ δεν ξέρω μου έχει κολλήσει η H80 από την αρχή και το θέμα μου δεν είναι να δώσω και αλλα 20 euro παραπάνω ας τα δώσω αρκεί να γίνει σωστή δουλειά.

Αν μπορείς γίνετε να μου πεις pious ανεμιστήρες να πάρο από το e-shop.gr γιατί το πλαίσιο δεν έχει τίποτα να πάω να τους πάρω σήμερα κιόλας αν είναι.

Και κάτι τελευταίο που δεν μου απάντησες ισχύ αυτό που μου είπαν ότι μετά από καιρό χαλάει το ψυκτικό υγρό που έχει μέσα και δεν θα έχω τα ίδια αποτελέσματα μετά από 1 χρόνο?

Συγκεκριμένα για την H80 δεν ξέρω, πάντως ουτε η H100 που είχα στην κατοχή μου δεν είχε εμφανίσει κάτι τέτοιο, ούτε η H50 που έχει ένας φίλος. Παρόλαυτα, σε αυτό μπορεί να σου απαντήση κάποιος που έχει την ψύκτρα περισσότερο χρόνο.

Όσο για ανεμιστήρες διάλεξε κάποιον από τους παρακάτω (Η τιμές του e-shop μου φάνηκαν λίγο τσιμπημένες, γι 'αυτό σου έβαλα από το e-world)

Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm (D1225C12B5AP-15))

Noiseblocker XL2 NB-BlackSilent XL-2 120mm System Fan

Be Quiet! Shadow Wings SW1 Mid-Speed System Fan 120mm

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα ποιτοτηκά fans στο εμπόριο, εγώ απλά σου δείχνω τους πρώτους που μου ήρθαν στο μυαλό.

Edit: Τώρα θυμήθηκα πως θες κόκκινα led (με μία γρήγορη ματία, βρήκα αυτούς)

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1460/BitFenix-Spectre-Red-Led-Fan-120mm

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1867/Prolimatech-Red-Vortex-12-LED-System-Fan-120mm

ένταξη δεν παίζεσαι σε υπέρ ευχαριστώ να είσαι καλά θα καθυστερήσω λίγο να την αγοράσω την h80 διότι μιας και άνεργος έχουν κάτι αλλα προτεραιότητα πρώτα αλλα υπολογίζω μέσα στον επόμενο μηνα να την βάλω αν μου έρθουν κάτι λεφτά που περιμένω από κάτι συγγενής

Καλημέρα και σε υπέρ ευχαριστώ δεν ξέρω μου έχει κολλήσει η H80 από την αρχή και το θέμα μου δεν είναι να δώσω και αλλα 20 euro παραπάνω ας τα δώσω αρκεί να γίνει σωστή δουλειά.

Αν μπορείς γίνετε να μου πεις pious ανεμιστήρες να πάρο από το e-shop.gr γιατί το πλαίσιο δεν έχει τίποτα να πάω να τους πάρω σήμερα κιόλας αν είναι.

Και κάτι τελευταίο που δεν μου απάντησες ισχύ αυτό που μου είπαν ότι μετά από καιρό χαλάει το ψυκτικό υγρό που έχει μέσα και δεν θα έχω τα ίδια αποτελέσματα μετά από 1 χρόνο?

Εχω την H70 τουλαχιστον εναμιση χρονο σε εναν i7 920 στα 4 και ουδεποτε αντιμετωπισα το παραμικρο...εκτος απο μια ελλατωματικη παρτιδα h100 που ειχε θεμα με θορυβο στην αντλια, δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει κατι αλλο

Ο fan controller των H80-100 δεν παίζει με όλους τους ανεμιστήρες σωστά.

Από όσα έχω διαβάσει σωστά παίζουν

Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm (D1225C12B5AP-15))

και

http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=160847&category_id=802&manufacturer_id=224

Για να κάνει ένας ανεμιστήρας με την H80 τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει γνωρίζετε?εκτος από τα rpm που δεν υπάρχει στα 2.500? Πάντως παίζει ρολο που δεν θα είναι στα 2500rpm άμα βάλω την H80 στο full θα δουλεύει κανονικά?

Αγόρασα σήμερα από το πλαίσιο μια H80 ήρθα σπίτι να την τοποθετήσω έβαλα τους ανεμιστήρες πάνω στο ψυγείο βίδωσα και το άλλο κομμάτι πάνω στον επεξεργαστή σύνδεσα τους ανεμιστήρες πάνω στο πανελακι με το κουμπί το άλλο καλώδιο το έβαλα στο cpu fan αλλα το βύσμα είναι τριπινο και η μητρική πάνω έχει τετραπινο άρα το έβαλα εκεί απλά το ένα πίνακι είναι απέξω και το άλλο καλώδιο το έβαλα στο τροφοδοτικό πάνω

το πρόβλημα που έχω είναι το εξεις σε οποια θέση και να το βάλω την ένταση δουλεύει μονο ο ένας ανεμιστήρας αν πατήσω το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα τότε κάνει κάτι σαν reset σβήνουν τα φωτάκια όλα μετά ανάβουν στην θέση 2 ξεκινάνε και οι 2 ανεμιστήρες ακούγεται και ο ήχος πιο δυνατά αλλα μετά ξανά σταματα τι μπορεί να φταίει????? πάω να τρελαθώ οποιος μπορεί και ξέρει ας με βοηθήσει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.