Jump to content

Αξίζει τo peltier??

jogi

Recommended Posts

Μιας και ο mobile barton πηγαίνει σχετικά καλά (2.65ghz με 1,82VCore) σκεφτόμουν να τα "σκάσω" για να πάρω ένα πελτιερ + waterblock (αφού του 11 που έχω δεν κάνει). Η παραγγελία είναι η ακόλουθη (απο over-clock.co.uk) και το τεικό κόστος είναι περίπου στα 165 ευρώ + κάποια λεφτά για τροφοδοτικό (άρα υπολογίζω γύρω στα 200 - 220 ευρώ). Στο θέμα μας τώρα. Αξίζει?? Θα κερδίσω τίποτα ή μπααα? Είναι αξιόπιστο (θεωρούμε δεδομένη την σωστή εγκατάσταση για αποφυγή υγροποίησης κλπ)? Το pc μπορεί πχ να δουλέψει 2-3 μέρες σερί για κωδικοποίηση xvid ή θα καεί τίποτα? Η μήπως καλύτερα να τα πουλήσω και να παρω έναν amd64 με λίγα λεφτά παραπάνω?

ΥΓ.

Το τωρινό WC σύστημα αποτελείτε απο l30 + 3πλό ψυγείο οπότε δεν θα χρειαστεί τίποτα αλλαγή

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

ειναι κοσμος που τα δουλευει πολυ καιρο ετσι. βασικα, αν το κρυωνεις καλα το Peltier δεν εχεις προβλημα. το ποσο παραπανω θα δεις, εξαρταται απο τη θερμοκρασια που θα κρατησεις. τα Mobile στα -τοσα παιζουν κοντα στο 3.1-3.2. αυτο βεβαια αποκλειεται να κατεβει τοσο χαμηλα, οποτε μαλλον εισαι κοντα στο ψυχολογικο οριο των 3ghz. εγω θα το εκανα, μονο και μονο γιαι θελω δω ενα amd μου στα 3000, οντας σε αυτη την πλατφορμα απο τα 600.

Μπορείς να παραγγείλεις από τον eleven μία χάλκινη πλάκα για να βάλεις tec.Το ίδιο έκανε για μένα και το Nyco. Βάζεις την πλάκα πάνω στον επεξεργαστή, το tec πάνω της και πάνω από αυτό το block της υδρόψυξης. Κάνεις τις στεγανοποιήσεις σου και είσαι τζετ.

Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 09:45]

Μπορείς να παραγγείλεις από τον eleven μία χάλκινη πλάκα για να βάλεις tec.Το ίδιο έκανε για μένα και το Nyco. Βάζεις την πλάκα πάνω στον επεξεργαστή, το tec πάνω της και πάνω από αυτό το block της υδρόψυξης. Κάνεις τις στεγανοποιήσεις σου και είσαι τζετ.

απο τα λιγα που ξερω δεν κανουν ολα τα μπλοκ του 11 για tec,οπως το δικο μου ....βεβαια ο μιχαλης ειναι ο πιο ειδικος να απαντησει.

τωρα οσο για το αν αξιζει το peltier ....κατα την γνωμη μου οχι.μονο στην περιπτωση να το κανεις μονο για να δεις πως παει το συστημα για λιγο.νομιζω πως ειναι πολυ μανουρα για το τιποτα.μονωσεις τροφοδοτικα πολυ χρημα με πολυ ρισκο για μετριες ψυκτηκες επιδοσεις.

προτιμοτερο για μενα ειναι το chiler/phase change.

Και η εικόνα της παραγγελίας (την ξέχασα στο πρώτο post). To cold plate είναι απαραίτητο αφού ο athlon δεν έχει heatspreader και δεν έχει καμία σχέση με το block.

Kαι να πάω σε Α64 τι διαφορές θα δω?? Γιατί δεν πιστεύω ούτε εκεί να δώ τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με αυτό που είμαι τώρα

post-851-1416071151,7956_thumb.gif

πολυ χρημα με πολυ ρισκο για μετριες ψυκτηκες επιδοσεις.

ακριβως ετσι

Kαι να πάω σε Α64 τι διαφορές θα δω?? Γιατί δεν πιστεύω ούτε εκεί να δώ τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με αυτό που είμαι τώρα

ακριβως αυτο σκεφτομαι κι εγω. αν κρυωσει ο Mobile, δυσκολα παλευεται απο Α64

Αρχική απάντηση από .38-.45

..............

ακριβως αυτο σκεφτομαι κι εγω. αν κρυωσει ο Mobile, δυσκολα παλευεται απο Α64

Ενας Α64 στα 2.6GHz θα ειναι πιο γρηγορος συνηθως απο εναν barton στα 3GHz

ποσο πιο γρηγορος; ......

Εξαρταται απο τις εφαρμογες, αν μιλησουμε για games και data compression ο Α64 ειναι αρκετα μπροστα

....... και ποσα 64αρια παιζουν στα 2600 για καθε μερα;...

Ο δικος μου παιζει στα 2500-2550, πιστευω με καλυτερη θερμοκρασια χωρου (αφου το δωματιο μου με 2pcs και χωρις aircondition βραζει) τα 2600 ειναι σχετικα ευκολα.

Αρχική απάντηση από .38-.45.... (μην το μακελεψουμε το thread)

Απο οτι ειδα ειχε και ερωτηση σε συγκριση με Α64 οποτε ειναι σχετικα αυτα που λεμε.

Φυσικα αλλη φαση εχει ο barton στα 3GHz και αλλη ο Α64 στα 2.6GHz.

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 18:14]

Όπως επίσης και ένας p4 στα 4ghz.

τα ίδια είναι πάνω κάτω αυτά τα 3 στις τωρινές εφαρμογές.

Εξαρταται απο τις εφαρμογες, αν μιλησουμε για games και data compression ο Α64 ειναι αρκετα μπροστα

δε διαφωνω, αλλα μαλλον μονο εκει

Ο δικος μου παιζει στα 2500-2550, πιστευω με καλυτερη θερμοκρασια χωρου (αφου το δωματιο μου με 2pcs και χωρις aircondition βραζει) τα 2600 ειναι σχετικα ευκολα.

τα 2600-2700 (2500-2600 για καλοκαιρι) τα mobile ομως τα εχουν για ψωμοτυρι για καθε μερα. απο κει και πανω πρεπει να πεσουν κατω απο τους 0 για να τερματισουν.

Απο οτι ειδα ειχε και ερωτηση σε συγκριση με Α64 οποτε ειναι σχετικα αυτα που λεμε.

εχεις δικιο για το μακελεμα, δικο μου λαθος και ζητω συγνωμη. αλλη φαση; πως το εννοεις; ενας barton στα 3, με μεγαλο fsb (που αρχιζει και δεν ειναι αγνωστο στα nf2), μπορει να δωσει νουμερα που δεν τα δινουν τα 64αρια.

Αν μιλάμε ΜΟΝΟ για απόλυτα νούμερα σε ΜΗΖ τότε ΝΑΙ .... τα 3GHZ σε έναν BARTON είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τα 2.6 GHZ του Α64....

Αλλά από την άλλη μην σας φανεί καθόλου παράξενο ο A64 @ 2600 MHZ να έχει πολύ καλύτερα frames σε παιχνίδια από τα 3000ΜΗΖ του BARTON....

Eξαρτάται από τα κρητήρια που βάζεις....

Ο Α64 είναι κατά πολύ καλύτερος σε αρκετά APPS απότι ο BARTON έστω και με χαμηλότερο Overclock..... ;)

Είμαι λίγο :OT: αλλά πιστεύω να βοηθάει στα κρητήριά σας....

....τα 2600-2700 (2500-2600 για καλοκαιρι) τα mobile ομως τα εχουν για ψωμοτυρι για καθε μερα......

Δεν διαφωνω οτι οι mobile θα χτυπησουν μεγαλυτερες συχνοτητες το θεμα ειναι τι θα εχει την μεγαλυτερη επιδοση.

...... αλλη φαση; πως το εννοεις; ......

Καθαρα απο την αποψη του Overclockers οπου ανεβασες την cpu απο τα 1833 στα 3000MHz και οχι των επιδοσεων.

....ενας barton στα 3, με μεγαλο fsb (που αρχιζει και δεν ειναι αγνωστο στα nf2), μπορει να δωσει νουμερα που δεν τα δινουν τα 64αρια.

Για τι εφαρμογες μιλας, οταν κανουμε τετοια συγκριση εννοειται οτι και τα 2 συστηματα θα εχουνε ιδια ταχυτητα μνημης

ωπα, και στους 2 :D, με πηρατε απο τα μουτρα.

δε μιλαω για αποδοση ανα κυκλο ρολογιου, ουτε για αποδοση στα ιδια ρολογια ή με τις ιδιες ρυθμισεις. εδω και καιρο ψαχνομαι για 64αρι, στην πραγματικοτητα ψαχνω λογο για να παω σε 64αρι. το κακο ειναι ομως πως δεν τον βρισκω. απο οσα εχω δει, θα πρεπει να κλοκαρει ψηλα το 64αρι (κατι που δεν ειναι σιγουρο), για να εχω τα νουμερα που εχω τωρα (μιλαω για τα bench που τρεχουμε ολοι, εκτος απο 3d, που εκει τα 64αρια κανουν θαυματα).

κι αν ειδικα βαλεις το Mobile σε μητρικη που μπορει να δει 250+fsb, με 2600-2700mhz (το δικο μου τραβαει bench μεχρι περιπου τα 2750 ως 2800 για ορισμενα), δυσκολα θα το "χτυπησεις" με 64αρι.

δεν ειμαι κατα των Α64, το ξαναλεω, πιστευω πως δυσκολα (αν οχι αδυνατο) να μου δωσει μεγαλυτερα bench.

Ουτε εγω μιλαω για συγκριση στις ιδιες συχνοτητες, αλλα για συγκριση στις ιδιες συνθηκες (μνημη,cooling) και παντα για τυπικα κομματια. Και αμφιβαλω αν μπορει ενας mobile στα 11x250 να ειναι πιο γρηγορος απο εναν A64 στα 10x250 σε 3d, υπολογισμο πι και compression , απο εκει και περα υπαρχουν εφαρμογες που θα οφελουνται απο το μεγαλυτερο clock του mobile.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.