Themis711 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2012 Καλησπερα σε ολους! Προσφατα (2 εβδομαδες) αγορασα ενα νεο υπολογιστη (desktop), στον οποιο συνδεσα το μοντεμ με το ethernet καλωδιο που χρησιμοποιουσα και στο παλιο desktop. Η συνδεση μου ειναι 2mbps, το προβλημα ειναι οτι στο καινουργιο pc το ιντερνετ μου ειναι απελπιστικα μα απελπιστικα αργο σε διαδικασιες οπως να κατεβαζω αρχεια απο firefox (max 25-30kbps), updates και να βλεπω βιντεο στο youtube (ακομα και σε 360p δεν φορτωνει). Βεβαια ολως παραδοξως απο προγραμματα οπως utorrent και steam εχω κατεβασει με κανονικες ταχυτητες (γυρω στα 210kbps). Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι προβλημα της συνδεσης γιατι δοκιμασα να βαλω το ethernet καλωδιο στο laptop μου, στο οποιο επιανα τις σωστες ταχυτητες. Χαρακτηριστικο ειναι τα speedtest που εκανα απο desktop και laptop με το ιδιο ethernet καλωδιο. Desktop: Laptop: Οπως βλεπετε υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στα pc, μαλιστα μου βγηκε η πιστη να κανω το τεστ στο desktop διοτι συνεχεια αποτυχαινε και μου ελεγε 'configuration load failed' an error occured while loading speedtest.net. Please try again and let us know if it continues to happen. Εχω κανει Install τα drivers για τη καρτα δικτυου (Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)) που ειναι ενσωματομενη στη μητρικη μου καρτα (gigabyte Z77M-DH3) ξανα και ξανα, διχως να υπαρχει διαφορα. Εχω αρχισει να πιστευω οτι ισως να ειναι ελαττωματικη η καρτα δικτυου και κατα συνεπεια η μητρικη, θα ηθελα τις γνωμες σας γιατι ειμαι ετοιμος να εκραγω απ'τα νευρα μου διοτι εχω προβληματα με αυτο το pc κυριολεκτικα απ'τη πρωτη μερα που το πηρα. ps: Στο desktop χρησιμοποιω το windows firewall, το οποιο δοκιμασα και κλειστο και ανοιχτο με το ιντερνετ χωρις να υπαρχει διαφορα στις ταχυτητες και το microsoft security essentials. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 7, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 λειτουργικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 7, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Δώσε σε ένα cmd prompt netsh int tcp show global, netstat -s και netstat -nt. Kάνε ό,τι βλέπεις copy paste εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 7, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 λειτουργικο?Windows 7 home premium 64bitΔώσε σε ένα cmd prompt netsh int tcp show global, netstat -s και netstat -nt. Kάνε ό,τι βλέπεις copy paste εδώ.Microsoft Windows [Version 6.1.7601]Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.C:\Users\Themis>netsh int tcp show globalQuerying active state...TCP Global Parameters----------------------------------------------Receive-Side Scaling State : enabledChimney Offload State : automaticNetDMA State : enabledDirect Cache Acess (DCA) : disabledReceive Window Auto-Tuning Level : normalAdd-On Congestion Control Provider : noneECN Capability : disabledRFC 1323 Timestamps : disabled** The above autotuninglevel setting is the result of Windows Scaling heuristicsoverriding any local/policy configuration on at least one profile.C:\Users\Themis>netstat -sIPv4 Statistics Packets Received = 152703 Received Header Errors = 0 Received Address Errors = 0 Datagrams Forwarded = 0 Unknown Protocols Received = 0 Received Packets Discarded = 28 Received Packets Delivered = 155367 Output Requests = 126959 Routing Discards = 0 Discarded Output Packets = 24 Output Packet No Route = 50 Reassembly Required = 0 Reassembly Successful = 0 Reassembly Failures = 0 Datagrams Successfully Fragmented = 0 Datagrams Failing Fragmentation = 0 Fragments Created = 0IPv6 Statistics Packets Received = 51 Received Header Errors = 0 Received Address Errors = 0 Datagrams Forwarded = 0 Unknown Protocols Received = 0 Received Packets Discarded = 0 Received Packets Delivered = 22180 Output Requests = 22884 Routing Discards = 0 Discarded Output Packets = 0 Output Packet No Route = 28 Reassembly Required = 0 Reassembly Successful = 0 Reassembly Failures = 0 Datagrams Successfully Fragmented = 0 Datagrams Failing Fragmentation = 0 Fragments Created = 0ICMPv4 Statistics Received Sent Messages 1 2 Errors 0 0 Destination Unreachable 0 1 Time Exceeded 0 0 Parameter Problems 0 0 Source Quenches 0 0 Redirects 0 0 Echo Replies 1 0 Echos 0 1 Timestamps 0 0 Timestamp Replies 0 0 Address Masks 0 0 Address Mask Replies 0 0 Router Solicitations 0 0 Router Advertisements 0 0ICMPv6 Statistics Received Sent Messages 37 84 Errors 0 0 Destination Unreachable 0 0 Packet Too Big 0 0 Time Exceeded 0 0 Parameter Problems 0 0 Echos 0 0 Echo Replies 0 0 MLD Queries 0 0 MLD Reports 0 0 MLD Dones 0 0 Router Solicitations 0 76 Router Advertisements 36 0 Neighbor Solicitations 0 8 Neighbor Advertisements 1 0 Redirects 0 0 Router Renumberings 0 0TCP Statistics for IPv4 Active Opens = 4282 Passive Opens = 38 Failed Connection Attempts = 6 Reset Connections = 274 Current Connections = 5 Segments Received = 253945 Segments Sent = 224944 Segments Retransmitted = 1192TCP Statistics for IPv6 Active Opens = 4 Passive Opens = 0 Failed Connection Attempts = 0 Reset Connections = 0 Current Connections = 0 Segments Received = 14 Segments Sent = 18 Segments Retransmitted = 0UDP Statistics for IPv4 Datagrams Received = 3736 No Ports = 28 Receive Errors = 14 Datagrams Sent = 4540UDP Statistics for IPv6 Datagrams Received = 15492 No Ports = 0 Receive Errors = 0 Datagrams Sent = 22484C:\Users\Themis>netstat -ntActive Connections Proto Local Address Foreign Address State Offload State TCP 127.0.0.1:53359 127.0.0.1:53360 ESTABLISHED InHost TCP 127.0.0.1:53360 127.0.0.1:53359 ESTABLISHED InHost TCP 192.168.1.6:53354 194.237.239.117:443 CLOSE_WAIT InHost TCP 192.168.1.6:53384 173.194.41.78:80 TIME_WAIT InHost TCP 192.168.1.6:53385 173.194.41.78:80 TIME_WAIT InHost TCP 192.168.1.6:53448 173.194.41.72:80 ESTABLISHED InHost TCP 192.168.1.6:53449 173.194.41.69:80 ESTABLISHED InHostC:\Users\Themis>Αν δεν το εκανα σωστα πες μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 7, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 ok δοκίμασε σε ένα elevated cmd prompt (run as admin)netsh int tcp set global autotuninglevel=disabledμετά επανεκκίνηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 7, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 ok δοκίμασε σε ένα elevated cmd prompt (run as admin)netsh int tcp set global autotuninglevel=disabledμετά επανεκκίνησηΜολις εκανα οτι ειπες, Θα επρεπε να εχει αλλαξει κατι?, γιατι δεν μπορω να πω οτι παρατηρησα καποια ιδιαιτερη διαφορα μεχρι στιγμης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 7, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Οχι απαραίτητα απλά από τα συμπτώματα που ανέφερες σκέφτηκα να κλείσεις το auto tune που δε τα πάει καλά με κάποια SPI firewalls των router. Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα την κάρτα δικτύου από τις ιδιότητες σε 100mbit και full duplex.Τέλος καλό θα ήταν να δοκιμάσεις μια live διανομή linux για να αποκλείσεις το λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 7, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Οχι απαραίτητα απλά από τα συμπτώματα που ανέφερες σκέφτηκα να κλείσεις το auto tune που δε τα πάει καλά με κάποια SPI firewalls των router. Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα την κάρτα δικτύου από τις ιδιότητες σε 100mbit και full duplex.Τέλος καλό θα ήταν να δοκιμάσεις μια live διανομή linux για να αποκλείσεις το λειτουργικό.Εβαλα τη καρτα δικτυου σε 10mbit full και duplex, δεν υπαρχει καποια διαφορα δυστηχως.Οσο για το λειτουργικο πολλη φασαρια να περασω τα linux... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 8, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις linux, κατέβασε μια iso live διανομή και πέρασε την σε ένα cd.Μπουτάρεις με το cd και έχεις φούλ περιβάλλον Linux.Αν το νετ τρέχει κανονικά τότε φταίει κάτι στην εγκατάσταση των win, αν και εδώ έχεις το ίδιο πρόβλημα τότε έχεις θέμα με το h/w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 8, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 έχεις δοκιμάσει διαφορετικές εκδόσεις απο drivers στην κάρτα δικτύου ?? Επίσης απενεργοποιήσε το Power Saving Mode της κάρτας άμα δεν το έχεις κάνει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 8, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις linux, κατέβασε μια iso live διανομή και πέρασε την σε ένα cd.Μπουτάρεις με το cd και έχεις φούλ περιβάλλον Linux.Αν το νετ τρέχει κανονικά τότε φταίει κάτι στην εγκατάσταση των win, αν και εδώ έχεις το ίδιο πρόβλημα τότε έχεις θέμα με το h/w.Οκ θα δοκιμασω και αυτο...έχεις δοκιμάσει διαφορετικές εκδόσεις απο drivers στην κάρτα δικτύου ?? Επίσης απενεργοποιήσε το Power Saving Mode της κάρτας άμα δεν το έχεις κάνει ακόμα.Οχι εβαζα μονο την τελευταια εκδοση, θα δοκιμασω και καμια παλαιοτερη. Το power saving mode αν θυμαμαι καλα πρεπει να το ειχα απενεργοποιησει και να μην υπηρχε διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 8, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Εβαλα μια ασυρματη usb καρτα δικτυου στο desktop και ασυρματο router και ολα δουλευουν στην εντελεια. Να υποθεσω οτι η ενσωματομενη καρτα της μητρικης ειναι ελαττωματικη? Και αν ναι, χρειαζεται να επιστρεψω τη μητρικη η να το αφησω ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Σεπτέμβριος 8, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Ας δοκίμαζες να πάρεις κάτι τέτοιο πριν αγοράσεις την ασύρματη κάρτα, αφού και το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Θα καταλάβαινες και που οφείλεται το πρόβλημα. Αφού δουλεύει ασ'το όπως είναι. Και να φταίει η ethernet στη μητρική, δεν αξίζει την φασαρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Σεπτέμβριος 8, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 Ας δοκίμαζες να πάρεις κάτι τέτοιο πριν αγοράσεις την ασύρματη κάρτα, αφού και το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Θα καταλάβαινες και που οφείλεται το πρόβλημα. Αφού δουλεύει ασ'το όπως είναι. Και να φταίει η ethernet στη μητρική, δεν αξίζει την φασαρία.Ευτυχως δεν αγορασα την ασυρματη, μου εδωσε ενας φιλος μια εξτρα που ειχε. Και εγω ετσι λεω δεν αξιζει τη φασαρια να τρεχω να μου αλλαζουν μητρικη γιατι την ethernet, αλλα αν προκυψει τιποτα αλλο και χρειαστει να παω τον υπολογιστη για service/αντικατασταση καποιου κομματιου κτλπ τοτε θα τους βαλω να αλλαξουν και μητρικη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 8, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2012 μην μείνεις με ασύρματη αν είναι κοντά το router. Πάρε έναν ethernet adapter και μείνε με καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 9, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2012 Να είναι ελαττωματική η onboard αλλά να μισοδουλεύει πολύ χλωμό. Καθαρά θέμα drivers είναι. Ποιους οδηγούς χρησιμοποίησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.