Jump to content

Aναβαθμιση gaming PC (CPU,GPU,Motherboard) μεχρι 350 ευρω.

S.V

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Ειμαι νεος στην κοινοτητα του thelab.gr και θα ηθελα καποιες συμβουλες αναβαθμισης. Ο Υ/Η θα ειναι καθαρα για gaming, οχι extreme gaming βεβαια. Σκοπος μου ειναι να σηκωνει νεα παιχνιδια, σε medium εως high settings με καλα fps. Συγκεκριμενα το Guild Wars 2, να μπορω να το παιζω σε Balanced graphic settings.

Αναζητω λοιπον, νεα μητρικη, επεξεργαστη και καρτα γραφικων.

Απο θεμα επεξεργαστη, τι να προτιμησω? Οι AMD Phenom II ειναι ανταγωνιστικοι σε σχεση με τους i3 και entry level i5, ή ειναι πλεον περσινα ξυνα σταφυλια? Οι ΑΜD FX και οι αντιστοιχοι της Intel με τις onboard gpus λενε τιποτα, ή δεν αξιζουν αφου ετσι και αλλιως θα χρειαστω extra καρτα γραφικων για σοβαρο gaming?

Aπο καρτες γραφικων, να προτιμησω καποια της Geforce,(σκεφτομουνα κατι στα επιπεδα της Palit GTX 550ti), ή θα ηταν καλυτερα με καποια σαν την Randeon HD 7750 ή 7770?

Ευχαριστω.

Καλησπέρα σου!!

Λοιπόν το πακετάκι με τον Phenom ειναι καλό value for money ΑΛΛΑ ξεχνάς την αναβαθμηση σε κατι καλύτερο,ενώ εάν πας σε i3 εαν δεις σε 1-2χρόνια οτι κάπου κολλάει του πετάς εναν i5 και είσαι άρχοντας!

Αρχικά πες τι υπάρχει ήδη,οθόνη και τροφοδοτικό,ανάλυση και μάρκα αντίστοιχα!

Καλησπέρα σου!!

Λοιπόν το πακετάκι με τον Phenom ειναι καλό value for money ΑΛΛΑ ξεχνάς την αναβαθμηση σε κατι καλύτερο,ενώ εάν πας σε i3 εαν δεις σε 1-2χρόνια οτι κάπου κολλάει του πετάς εναν i5 και είσαι άρχοντας!

Αρχικά πες τι υπάρχει ήδη,οθόνη και τροφοδοτικό,ανάλυση και μάρκα αντίστοιχα!

Μαζι σου και εγω σε αυτο λου λες.. Αλλα μετα τον phenom μπορει να μεταβει σε bd... Το θεμα ολο ειναι η χρηση κ το μπατζετ....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

αυτό από εμένα

Gigabyte GA-Z77MX-D3H | Skroutz.gr

MSI R7770-PMD1GD5 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

http://www.skroutz.gr/s/319385/Intel-Core-i3-2120.html

367 ευρώ :(

Πας σε intel λόγω επιδόσεων και αναβαθμισημότητας! Η μητρική που λέω είναι ακριβή για το μπάτζετ που δίνεις, αλλά στην θέση σου θα την έπαιρνα για την ποιότητα και για το ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και σε μελλοντικές κινήσεις!

Αλλιώς πας σε πιο φθηνή μητρική (τύπου Asrock) και ότι περισσεύει τα βάζεις στην κάρτα γραφικών! Αλλά πες μας τί παιχνιδια παίζεις;

Μαζι σου και εγω σε αυτο λου λες.. Αλλα μετα τον phenom μπορει να μεταβει σε bd... Το θεμα ολο ειναι η χρηση κ το μπατζετ....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Γενικά δεν μου αρέσουν οι BD(προσωπική καθαρά γνώμη,οπότε δεν το βλέπω σαν αναβάθμιση)!

Αναφέρει για gaming!

@hAic

Δηλαδή σε μια ΑΜ3+ μητρική που μπορεί να βάλει τώρα έναν Phenom II 965 και αργότερα οποιονδήποτε FX και το πιο πιθανό και τους επόμενους μετά τους FX (Vishera) δεν είναι αναβάθμιση;

Και φυσικά δεν κάνουν για gaming, μονο για καμιά πασιέντζα;

Ούτε για medium settings παιχνίδια;

Φαντάσου να ζητούσε ο S.V να παίζει σε Ultra settings! Μόνη λύση ο 3960Χ;

Edit: Για να μην παρεξηγούμαι γνωρίζω οτι χοντρικά Phenom II 965< FX 8xxx ~i3<i5<i7. Απλώς δεν είναι και του πεταματού οι AMD.

εγω παλι πιστευω οτι αποτελει αναβαθμιση και πιο οικονομικη μαλιστα γιατι κανοντας μια γυρα στο ιντερνετ υπαρχουν αναφορες οτι πχ 2χ6970 με 8120@4.5 δεν μπουκαλιαζει σε μεγαλη πλειοψηφια παιχνιδιων.....οποτε για μενα αποτελει ενα κριτηριο αν καλοσκεφτεις οτι αυτη την στιγμη ο συγκεκριμενος εχει 150 ευρω..και αναμενεται να πεσει αλλο ενα δεκαρικο...τον κυριο λογο στα παιχνιδια τον εχει η καρτα..και οταν μιλαμε για 7750 - 7770 καταλαβαινουμε οτι και ενας fx6100 δεν θα μπουκαλιασει μαζι της.. και σε δυο χρονια παμε ξανα για καρτα γραφικων και νεο επεξεργαστη ...ταπεινη μου αποψη παντα και να τονισω οτι δεν θελω να φανω fanboy κλπ ..απλα βλεπω αναλογα με την τσεπη μου...εχοντας μηχανηματα και απο τις δυο εταιρειες...

Καλή σου τύχη με AMD σε μοντέρνο MMORPG.

Από άπειρα forum/posts που έχω διαβάσει από όλα

τα σύγχρονα/πρόσφατα mmo ο i5 θεωρείτε MUST.

Ότι νέο έχει βγει είναι ΚΑΡΓΑ cpu-based και όσοι

είχαν AMD ή αυτοκτόνησαν, ή τα παράτησαν ή

πήγαν σε i5 ή συμβιβάστηκαν με πολύ μέτρια ή

χαμηλωμένα γραφικά. (και αρκετά spikes από

graphic lag) Με το GW2 δεν έχω προσωπική

εμπειρία, αλλά ψάξτο πρώτα στα διάφορα

forum να δεις πως τα παν άλλοι με AMD,

μη το πάρεις και αυτοκτονήσεις και 'συ.

Καλή σου τύχη με AMD σε μοντέρνο MMORPG.

Από άπειρα forum/posts που έχω διαβάσει από όλα

τα σύγχρονα/πρόσφατα mmo ο i5 θεωρείτε MUST.

Ότι νέο έχει βγει είναι ΚΑΡΓΑ cpu-based και όσοι

είχαν AMD ή αυτοκτόνησαν, ή τα παράτησαν ή

πήγαν σε i5 ή συμβιβάστηκαν με πολύ μέτρια ή

χαμηλωμένα γραφικά. (και αρκετά spikes από

graphic lag) Με το GW2 δεν έχω προσωπική

εμπειρία, αλλά ψάξτο πρώτα στα διάφορα

forum να δεις πως τα παν άλλοι με AMD,

μη το πάρεις και αυτοκτονήσεις και 'συ.

δες λιγο το μπατζετ και προτεινε ενα μηχανημα σε παρακαλω ..με ολο το σεβασμο καιχωρις ιχνος ειρωνειας...

δες λιγο το μπατζετ και προτεινε ενα μηχανημα σε παρακαλω ..με ολο το σεβασμο καιχωρις ιχνος ειρωνειας...

Το είδα man γι' αυτό δεν πρότεινα και τίποτα.

Αρχικά ας ψάξει να δει πως τα παν άλλοι με

παρόμοια συστήματα AMD με αυτό που σκέ-

φτεται να φτιάξει. Άμα είναι ικανοποιητικά τα

αποτελέσματα, ας προχωρήσει. Αν όχι, τότε

είτε ας κοιτάξει σε μεταχειρισμένα (δεν είναι

απαραίτητο να ναι i5, ας είναι και η προηγού-

μενη σειρά) ή ας κάνει υπομονή "x" διάστημα

μέχρι να αυξηθεί το budget κανά 100βάλε €.

συμφωνω μαζι σου....1000% αλλα αν παρει τον ι5 μετα η 7770 θα παιζει φουλ και ο ι5 θα πινει εσπρεσσακι...για μενα αν θελει αλλα 200 ευρω να παει σε Ζ77 Ι5 και 78χχ για να ναι καλυμενος για τα παντα ...αλλιως με το 100αρικο εγω που εχω δει μηχανημα με 965 και 7850 στο battlefield δεν πιστευω να εχει προβλημα...εκτος αν θελει και φουλ μεχρι κ τα ηχητικα λολ

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Για το τροφοδοτικο που ρωτησε καποιος φιλος, εχω ενα 650αρη (δεν θυμαμαι μαρκα), 100 ευρω το ειχα παρει πριν 2 χρονια, πιστευω ειναι ακομα μια χαρα με τα σημερινα δεδομενα. Οθονη μια 19αρα εχω οποτε δεν με ενδιαφερουν υψηλες αναλυσεις.

Μια ακομα ερωτηση. Για τους Ivy Bridge i3/i5 τι αποψη εχετε? Θεωρουνται καλυτεροι ή χειροτεροι απο την προηγουμενη γενια με τους Sandy, εχοντας παντα σαν μετρο την σχεση τιμης/αποδοσης? Ας πουμε ο i5 3450 σε σχεση με τον i5 2500, ποσο κοντα βρισκεται? Αμα ζορισω λιγο το μπατζετ και παρω τον 3450, θα αξιζει?

Στο θεμα i3 ειμαι λιγο σκεπτικος γενικα (αν και εχω διαβασει οτι πχ ο 2120 ειναι πολυ καλος για gaming), δεδομενου οτι ενας 4core ειναι πλεον στανταρ για νεα παιχνιδια, και φοβαμαι σε κανα 2 χρονια μην βγει τελειως αχριστος ο 2core (δυσκολο βεβαια).

αυτό από εμένα

Gigabyte GA-Z77MX-D3H | Skroutz.gr

MSI R7770-PMD1GD5 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

http://www.skroutz.gr/s/319385/Intel-Core-i3-2120.html

367 ευρώ :(

Πας σε intel λόγω επιδόσεων και αναβαθμισημότητας! Η μητρική που λέω είναι ακριβή για το μπάτζετ που δίνεις, αλλά στην θέση σου θα την έπαιρνα για την ποιότητα και για το ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και σε μελλοντικές κινήσεις!

Αλλιώς πας σε πιο φθηνή μητρική (τύπου Asrock) και ότι περισσεύει τα βάζεις στην κάρτα γραφικών! Αλλά πες μας τί παιχνιδια παίζεις;

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχεις μηπως αποψη για την Gigabyte GA-B75-D3V - Μητρικές | Skroutz.gr σαν οικονομικοτερη λυση, δεδομενου οτι αν επιλεξω ας πουμε τελικα καποιον i3, και αυτη υποστηριζει i5 sandy και ivy bridge σε περιπτωση μελοντικων μετατροπων/αναβαθμησεων.

Απο παιχνιδια παιζω τα παντα, αλλα για τον επομενο χρονο τουλαχιστον, το 80% του συνολικου μου gaming θα ειναι στα League of Legends και Guild Wars 2, και δεδομενου οτι το LoL δεν εχει τιποτα φοβερες απαιτησεις, ψαχνω κατι που να με καλυπτει στο GW2. Γενικα για μενα Performance>Quality σε οτιδηποτε και να παιζω. Με νοιαζει το game να βγαζει σταθερα playable fps (30+) χωρις stuttering, ποτε δεν προκειται ας πουμε να βαλω 16x AA, reflections, shadows κτλ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχεις μηπως αποψη για την Gigabyte GA-B75-D3V - Μητρικές | Skroutz.gr σαν οικονομικοτερη λυση, δεδομενου οτι αν επιλεξω ας πουμε τελικα καποιον i3, και αυτη υποστηριζει i5 sandy και ivy bridge σε περιπτωση μελοντικων μετατροπων/αναβαθμησεων.

Κοίτα εγώ δεν θα την έπαιρνα για τους εξής λόγους

*μόνο 2 slots για μνήμη, δεν μπορείς δηλαδή να πεις βάζω 2 dimmakia τώρα και άλλα δύο στο μέλλον! Δεν θα έχεις χώρο :getlost:

*Μνήμες μέχρι 1600mhz (και για να βάλεις 1600mhz πρέπει να πάρεις επεξεργαστή ivy bridge δηλαδή κάτι τέτοιο)

*και μόνο μια θύρα sata 3 (το πιο απλό δηλαδή πες ότι θες να βάλεις έναν hdd και έναν ssd κάποιος θα μπει σε sata2)

*Μόνο μια θύρα pci-e δεν θα μπορείς αργώτερα να βάλεις δεύτερη vga (δεν ξέρεις καμιά φορά τί γίνεται)

Αλλά όλα είναι σχετικά και παίζουν ρόλο και οι δικές σου ανάγκες! Άσχετο, αλλά να φανταστώ ότι δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις o/c ε;

Μια πιο οικονομική λύση είναι αυτή (λίγο ακριβή. την πήρα πριν τρεις μήνες 15 φθηνότερα) το κακό είναι ότι έχει z68 chipset και αν θελήσεις να βάλεις αργότερα ivy πρέπει να κάνεις update το bios (λεπτομέρεια). Δεν νομίζω ότι χάνει κάπου αλλού! Και δεν έχει κανένα από τα παραπάνω 4 μειονεκτήματα!

και για τα παιχνίδια που παίζεις η κάρτα που σου είπα είναι μια χαρά!

Κοίτα εγώ δεν θα την έπαιρνα για τους εξής λόγους

*μόνο 2 slots για μνήμη, δεν μπορείς δηλαδή να πεις βάζω 2 dimmakia τώρα και άλλα δύο στο μέλλον! Δεν θα έχεις χώρο :getlost:

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου.

*Μνήμες μέχρι 1600mhz (και για να βάλεις 1600mhz πρέπει να πάρεις επεξεργαστή ivy bridge δηλαδή κάτι τέτοιο) Και να έπαιρνε η μητρική DDR3 2400Mhz ποιό το κέρδος; Θα έκανε το super OC στις μνήμες για να κερδίσει ψίχουλα; Και 1600Mhz μια χαρά είναι, άσε που τα default στους επεξεργαστές είναι 1066/1333Mhz. Αν και δεν ανέφερε τι μνήμες έχει ο S.V.

*και μόνο μια θύρα sata 3 (το πιο απλό δηλαδή πες ότι θες να βάλεις έναν hdd και έναν ssd κάποιος θα μπει σε sata2)

Απλό, βάζεις τον SSD στο SATA3 και τον/τους HDD σε SATA2. Πιστεύεις πως οι HDD ξεπερνούν σε επιδόσεις το SATA2; Άσχετο αν τους βγάζουν σε SATA3, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

*Μόνο μια θύρα pci-e δεν θα μπορείς αργώτερα να βάλεις δεύτερη vga (δεν ξέρεις καμιά φορά τί γίνεται)

Αλλά όλα είναι σχετικά και παίζουν ρόλο και οι δικές σου ανάγκες! Άσχετο, αλλά να φανταστώ ότι δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις o/c ε;

Όπως θα κατάλαβες ο S.V προσπαθεί να βρεί την πιο οικονομική μητρική. Αν έχει βλέψεις για δεύτερη κάρτα στο μέλλον, ας το σκεφτεί.

Μια πιο οικονομική λύση είναι αυτή (λίγο ακριβή. την πήρα πριν τρεις μήνες 15 φθηνότερα) το κακό είναι ότι έχει z68 chipset και αν θελήσεις να βάλεις αργότερα ivy πρέπει να κάνεις update το bios (λεπτομέρεια). Δεν νομίζω ότι χάνει κάπου αλλού! Και δεν έχει κανένα από τα παραπάνω 4 μειονεκτήματα!

και για τα παιχνίδια που παίζεις η κάρτα που σου είπα είναι μια χαρά!

Ναι δεν διαφωνώ για τις μνήμες, απλά το αναφέρω κυρίως γιατί η μητρική που λέει ο φίλος για να παιξουν 1600άρες μνήμες χρειάζεται ivy επεξεργαστής, άσε που μπορεί να του έρθει αργώτερα να πάρει κανένα i5 και να αρχίσει το o/c έστω και για τον χαβαλέ της υπόθεσης.

Δεν πρόσεξες τι σου έγραψα. Η default ρύθμιση για τον χρονισμό στις μνήμες εξαρτάται από τον επεξεργαστή. Αν π.χ. βάλει Celeron G5xx/Pentium G6xx θα είναι 1066Mhz, αν βάλει Pentum G8xx/ Sandy Bridge i3 , i5 , i7 θα είναι 1066/1333Mhz. Αν πάει σε Ivy Bridge θα είναι 1333/1600Mhz. Οπότε δεν θα έχει πρόβλημα να βάλει κάποιον από όλους (τους υποστηρίζει η μητρική).

Overclock στις μνήμες δεν θα του δώσει τίποτα σοβαρό από απόδοση (όπως είπα και πιο πάνω). Αν εννοείς overclock στον επεξεργαστή τότε χρειάζεται επεξεργαστή "Κ".

i5 2120 170

Asus P8H61-M LE/USB3 52 ή κάποια άλλη φτηνιάρικη με usb3.

6870 143 Από amazon [ame=http://www.amazon.de/PowerColor-Radeon-HD6870-Grafikkarte-Speicher/dp/B004BB1VL6/ref=sr_1_17?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=computers&ie=UTF8&qid=1347172865&sr=1-17]PowerColor ATI Radeon HD6870 Grafikkarte: Amazon.de: Computer & Zubeh[/ame]

€365. Είναι κρίμα να πας σε κάτι αρκετά υποδεέστερο για €15.

Δε ξέρω άμα χρεώσουν μεταφορικά κτλ. Από amazon βλέπω είναι τσάμπα.

Χλωμό να βρεις κάτι καλύτερο με αυτό το budget. Με ένα 50ρικο πάνω πας και σε 7850.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.