Jump to content

δεν μου διαβάζει όλη την ram σε 64 bit win7

vasilis pc mania

Recommended Posts

Οι μνήμες είναι dual sided ή single sided και πόσες είναι σε αριθμό;

Με προβληματίζει που λέει οτι αν χρησιμοποιείς και τα 4 slots θέλει να είναι single sided (τσιπάκια μόνο από την μια πλευρά της μνήμης)

τουλάχιστον αυτό λεει η εικόνα που πόσταρε παραπάνω ο jesus

με dual chanel το δουλεύω 4 μνήμες τον 1gb

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply
τουλάχιστον αυτό λεει η εικόνα που πόσταρε παραπάνω ο jesus

Ε η εικονα απο το manual της μητρικης ειναι αρα λογικα ισχυει.

Single sided ειναι οι μνημες vasil?

Επισης ολα τα dimmakia ειναι ιδια?

Ε η εικονα απο το manual της μητρικης ειναι αρα λογικα ισχυει.

Single sided ειναι οι μνημες vasil?

Επισης ολα τα dimmakia ειναι ιδια?

όχι δεν είναι όλα τα dimmakia ίδια αλλα και πριν βάλω αυτά που έχω τώρα είχα το ίδιο πρόβλημα

όχι δεν είναι όλα τα dimmakia ίδια αλλα και πριν βάλω αυτά που έχω τώρα είχα το ίδιο πρόβλημα

"When enabling Dual Channel mode with two or four memory modules, it is recommended that

memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used and installed in the same

colored DDR2 sockets for optimum performance"

Αρα σε dual channel mode λιγο δυσκολο να παιζουν οι μνημουλες.

Οχι οτι λύνει το προβλημα σου,μια απλη παρατηρηση ειναι.:)

"When enabling Dual Channel mode with two or four memory modules, it is recommended that

memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used and installed in the same

colored DDR2 sockets for optimum performance"

Αρα σε dual channel mode λιγο δυσκολο να παιζουν οι μνημουλες.

Οχι οτι λύνει το προβλημα σου,μια απλη παρατηρηση ειναι.:)

δηλαδή πρέπει να βάλω 2 τον 2gb έτσι?

Τρέξε το resmon, στο memory βλέπεις αν είναι hardware reserved. Αν δεν βλέπεις 4gb σύνολο έστω και κάποια reserved, έχεις κάποιο θέμα με τη μητρική.

attachment.php?attachmentid=52153&stc=1&d=1347042858

Αν βλέπεις 2gb hardware reserved τότε ψάχνεις για remap. Οι gigabyte θέλουν ctrl+F1 για να δεις κάποιες ρυθμίσεις στο bios, κοίτα μετά αν υπάρχει remap.

Επίσης msconfig / boot / advanced. Βλέπεις την επιλογή maximum memory και μήπως περιορίζεται.

attachment.php?attachmentid=52152&stc=1&d=1347042858

Πέρασε και ένα τελευταίο bios.

post-35-1416076566,9533_thumb.png

post-35-1416076567,2901_thumb.png

Τρέξε το resmon, στο memory βλέπεις αν είναι hardware reserved. Αν δεν βλέπεις 4gb σύνολο έστω και κάποια reserved, έχεις κάποιο θέμα με τη μητρική.

attachment.php?attachmentid=52153&stc=1&d=1347042858

Αν βλέπεις 2gb hardware reserved τότε ψάχνεις για remap. Οι gigabyte θέλουν ctrl+F1 για να δεις κάποιες ρυθμίσεις στο bios, κοίτα μετά αν υπάρχει remap.

Επίσης msconfig / boot / advanced. Βλέπεις την επιλογή maximum memory και μήπως περιορίζεται.

attachment.php?attachmentid=52152&stc=1&d=1347042858

Πέρασε και ένα τελευταίο bios.

ok το τσεκάρω

Άλλο dual channel και άλλο dual sided.

Εγώ ρώτησα αν εξωτερικά όπως βλέπεις τις μνήμες έχουν τσιπάκια και στις 2 μεριές το dimm-άκι

Άλλο dual channel και άλλο dual sided.

Εγώ ρώτησα αν εξωτερικά όπως βλέπεις τις μνήμες έχουν τσιπάκια και στις 2 μεριές το dimm-άκι

καμια δεν έχει και από της 2 μεριές εκτος από την 1 ram

ούτε με ctrl+F1 δεν μου εμφάνισε κάτι περισσότερο από αυτά που είχε και πριν αλλα η μητρική δεν παίζει να έχει πρόβλημα γιατί την έχω το πολύ 1 εβδομάδα

καμια δεν έχει και από της 2 μεριές εκτος από την 1 ram

Αφαίρεσε την πρώτη RAM και κάνε μια δοκιμή να δεις τι παίζει με windows.

Αφαίρεσε την πρώτη RAM και κάνε μια δοκιμή να δεις τι παίζει με windows.

άνοιξε κανονικά όλα ok αλλα το μονο που αλλάζει είναι ότι τώρα μου λέει ότι έχω 3gb "εγκατεσθιμενι" μνήμη και διαβάζει πάλι 2gb

παιδιά ίσως να βρήκα τι φταίει είναι απενεργοποιημένο το dual channel από το βίος το θέμα μου είναι ότι από βίος δεν ξέρω και πολλά και δεν γνωρίζω που το ενεργοποιώ οποιος ξέρει να μου πει please

To dual channel απενεργοποιήθηκε όταν έβγαλες την πρώτη μνήμη. Το dual channel δουλεύει σε ζευγάρια μνημών. Αν τοποθέτησες και πάλι την πρώτη μνήμη λογικά θα γυρίσει και πάλι μόνο του σε dual channel.

Μάλλον σου δεσμεύει 1Gb για την κάρτα γραφικών.

2gb είναι η κάρτα γραφικών μονο που για λίγο καιρό χρησιμοποιούσα 512 gpu και είχε πάλι το ίδιο πρόβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.