Passenger57 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2012 Έχω ένα συστηματάκι...με 6πύρηνο AMD 1090Τ και μία μητρική asus ...και 4 gb μνήμης.To πρόβλημα που έχω είναι πως...όταν μπουτάρω μένει αρκετά λεπτά στον ελεγκτή JMicron Technology για sata δίσκους και αφού μπουτάρει άλλη μία φορά ξανα-κάθεται εκεί και ξαναπεριμένω...μετά από κανενα 6-7 λεπτά μπαινει κανονικά στα windows 64bit 7. Πως μπορώ να συντομεύσω το μπούτ και να ακυρώσω τοδιπλοπέρασμα κάθε φορά; Τι λάθος κάνω στο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Σεπτέμβριος 7, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Αν δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο πάνω ο JMicron controller απενεργοποιήσε τον από το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 7, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 εχω 2 σατα δισκους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Σεπτέμβριος 7, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Ίσως να υπάρχει κάποιο setting στο configuration του JMicron controller για να κάνει skip to check ή πόσο θα εμφανίζεται κοίτα στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής ή του controller.Ποιά είναι ακριβώς είναι η μητρική btw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 7, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 Κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνει τόση ώρα (προφανώς). Οι δίσκοι είναι σε RAID? Αν όχι απλά δοκίμασε να αποσυνδέσεις τον έναν από τους δύο να δεις αν σε καθυστερούν και οι δύο ή μόνο ο ένας. Άλλαξε καλώδιο στον έναν ή και στους δύο και αν δεν υπάρξει (δραματική) βελτίωση με τις αλλαγές καλωδίων τσεκάρισε τους δίσκους με κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα. Ίσως ένας από τους δύο να έχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Μου έχει τύχει αυτό το συγκεκριμένο θέμα με τον JControl , απλά απενεργοποίησε το. Τίποτα άλλο δεν χρειάζετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 17, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 από το device manager? Και μετά πως θα βλέπει τους sata δισκους; Μήπως έχω πρόβλημα μετά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 17, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2012 Το RAID το στηνεις πανω στον controller του chipset και ΟΧΙ στο jmicron(προφανως δεν ειναι plug n play κ θελει στησιμο απο την αρχη)Τον controller τον απενεργοποιεις απο το BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.