Jump to content

Έμπνευση και ιδέες για case mod.

Tsunami

Recommended Posts

Έχοντας δει τόσες μόντες εδώ μέσα,έχοντας πάει στην φωλιά του κακού (λέγε με και Κοπρίτη) και γενικά επειδή καιρό το σκέφτομαι, ψάχνομαι να κάνω μια μόντα στο κουτί μου. Το κακό είναι ότι το Armorάκι (περί αυτού πρόκειται) είναι λίγο παλιακό και του λείπουν αρκετά πράματα (πχ βαμμένο εσωτερικό, ανοίγματα για καλώδια κλπ). Παρόλαυτά το αγαπάω το κακόμοιρο και θέλω να το δω να προκόβει στην ζωή. Σκέφτηκα και ένα ωραίο theme για το mod (Batman γιατί αυτόν ξέρουμε,αυτόν γουστάρουμε) αλλά δεν έχω πολλές ιδέες για το τί θα μπορούσα να κάνω (πέραν από το πλέξι που έχω κανα 2). Εσείς ιδέες κλπ από που παίρνετε? Όταν θέλετε να να ξεκινήσετε ένα mod τί προγραμματισμό κάνετε? Πώς τα βάζετε κάτω? Τα φώτα σας περικαλώ ([MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] και όσοι άλλοι καλοί με λαμβάνετε?? )

Εσείς ιδέες κλπ από που παίρνετε? Όταν θέλετε να να ξεκινήσετε ένα mod τί προγραμματισμό κάνετε? Πώς τα βάζετε κάτω? Τα φώτα σας περικαλώ ([MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] και όσοι άλλοι καλοί με λαμβάνετε?? )

Ξεκινάμε απο κάτι που λέμε ότι θα πιάσει 50ευρώ και καταλήγουμε να προσθέτουμε μηδενικά στο τέλος :hehe:

Στο σοβαρό τώρα:

Το θέμα είναι τι θες εσύ απο το κουτί. Είπες κάτι για τρύπες για να κάνεις cable management. Εργαλεία έχεις; Αν ναι τι εργαλεία παλίκαρε; :p

Και μέχρι που έχεις σκοπό να φτάσεις χρηματικά;

Στο λέω γιατί καμιά φορά μία μόντα σε ένα κουτί (τι καμιά φορά τις περισσότερες) κοστίζει παραπάνω απο το ίδιο το κουτί. Θες να επενδύσεις λοιπόν ή να πας κατευθείαν σε κάτι νέο; Το σκέφτηκες αυτό καθόλου;

To έχω σκεφτεί.Και ο Κοπρίτης όταν τον είχα ρωτήσει παλαιότερα μια ιδέα μου έλεγε το αυτό. Ότι δεν αξίζει να επενδύσω στο συγκεκριμένο λεφτά. Από εργαλείο έχω ένα dremelοειδές από Alex Pak νομίζω. Για ότι χρειαστεί θεωρητικά όλο και κάποιος κοντινός θα έχει να μου δώσει. Κοιτα αυτά που έγραψα είναι τα σιγουράκια. Δηλαδή βάψιμο μέσα και τρύπες καλώδια. Από κει και πέρα θέλω να δω αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και δεν το έχω σκεφτεί. Υδρόψυξη είναι κάτι που θα ήθελα να βάλω κάποια στιγμή αλλά περιμένω να βελτιωθούν τα οικονομικά λίγο (το οποίο μπορεί να γίνει και τον άλλο μήνα πχ). Θέλω κάτι που να μην είναι του σωρού. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ένα παλιο Full Chieftek που να το μοντάρω με κάτι σχετικό με το nick (κύματα,θάλασσα κλπ). Απλά δεν ξέρω με τι σειρά να αρχίσω τον σχεδιασμό έτσι ώστε να βγάλω και τον προϋπολογισμό να δω αν με πάει ή όχι.

Κοίτα ηλεκτροστατική στο κουτί θα πάει λογικά κανένα 80άρι (δεν είμαι σίγουρη καθώς όποτε χρειάστηκα κάτι πήγα είτε στον Γιώργο, είτε σε γνωστό του αδερφού μου στην Κρήτη που μου έπαιρνε ένα υποτυπώδες ποσό του στυλ 10ευρώ) με σιγουριά μπορεί να σου πει ο Γιώργος πάνω σε αυτό.

Το βάζω πρώτο καθώς είναι κάτι που δε παίζει να το κάνεις μόνος σου. Εκτός αν θες να το βάψεις με σπρέι που θα το μετανιώσεις μετά.

Οπότε μία κίνηση αν τα λέω καλά είναι 80ευρώ. Σε συμφέρει να συνεχίσεις; Το αγαπάς τόσο αυτό το κουτί;

Αν θες να το κάνεις για την χαρά της δημιουργίας και εγώ μαζί σου και θα αρχίζω να κατεβάζω ιδέες :)

Armor ε?

χμ

τι θα λεγες...

να το περεχυναμε με αφρο πολουορεθανης με καταλληλη βαφη απεξω

και να το κρυψουμε μετατρεπαμε σε batcave περιβλημα με κλασσικο pc απο μεσα? :hehe:

περα απ'την πλακα, σκεψου πραγματι εαν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος να ξεκινησεις με αυτο to case

και οχι με ενα αλλο κουτι που απο την αρχη θα εχει ανοιγματα για καλωδια και μαυρο εσωτερικο, usb 3.0 και socket cut out. πχ

συνυπολογισε οτι εαν δεν μονταρεις αυτο, το πουλας κι ενα 50ρικο στην ξεφτιλα

τα οποια πανε υπερ της αγορας νεου

και συνυπολογισε και τα εξοδα για τα δυο-τρεις απλες προσθηκες που ειπαμε πριν

τα οποια θα γλυτωσεις.

Προσωπικα παντως, συνηθως πρωτα μου καρφωνεται μια ιδεα και μετα βρισκω τροπο να την υλοποιησω

και τρωγοντας ερχεται κι η ορεξη (κοινως ντομινο-ριψη ιδεων, το ενα φερνει το αλλο)

στην οποια περιπτωση καλο ειναι ειτε να εχεις θεσει απο την αρχη περιορισμενο budget

ειτε να εχεις καποιο διπλα σου να σε φρεναρει

εγώ πιστεύω πως θα πρέπει να "φτιάξεις" το armor. αφου το γουστάρεις μονταρε το να το γουστάρεις ακόμα περισσότερο.

δε χρειάζεται να βαφτεί το εσωτερικό με ηλεκτροστατική εκτός αν σου περισσεύουν ...

με ένα καλό μαύρο αστάρι και ενα καλό χρώμα σπρέι (ίδιας μάρκας) θα γίνει μια χαρά.

οι ιδέες θα σου έρθουν σιγά σιγά...

Εσείς ιδέες κλπ από που παίρνετε? Όταν θέλετε να να ξεκινήσετε ένα mod τί προγραμματισμό κάνετε? Πώς τα βάζετε κάτω?

Ότι είπε και ο Κοπρίτης, σου καρφώνεται η ιδέα και ψάχνεις τρόπο να την υλοποιήσεις.

Από εκεί και πέρα αφού έχεις λύσει το θέμα των εργαλείων (κατέχεις δηλ. τα βασικά και αρκετά παραπάνω), ψάχνεις τρόπους εφαρμογής.

Αν δω ότι δεν βγαίνει το concept ή στοιχίζει τρελά λεφτά (hardware + modding) δεν το επιχειρώ.

Συνήθως εγώ δεν στέκομαι καθόλου στο hardware, δεν έχω απαιτήσεις οπότε δεν ρίχνω πολλά λεφτά εκεί.

Το αν αξίζει να φτιάξεις το armor η όχι δεν μπορώ να στο πω εγώ, βάλε τα πράγματα κάτω και αποφάσισε.

Μην σκέφτεσαι μόνο τα λεφτά, αλλά και τον χρόνο που θα διαθέσεις για πράγματα που είναι δεδομένα πλέον σε άλλα κουτιά.

Armor

να υποθεσω οτι εχεις αυτο ?μπορεις να κανεις αρκετα πραγματα...αν κρινω τουλαχιστον απο το δικο μου που το εχω πειραξει ..(και δεν αγορασα αλλο γιατι το συγκεκριμενο κουτι μου δινει μια χαρα θερμοκρασιες και δεν μπορω να το αποχωριστω για πολυ προσωπικους λογους)απο κει και περα θα συμφωνησω με τον κοπριτη...

ειδικα το συγκεκριμενο κουτι ειναι ασυμφορο αν θες να κανεις καλη δουλεια...εκτος αν δεν υπολογιζεισ τα λεφτα και εχεις μερακι για αυτο που θα κανεις...προσωπικα αυτο που θα κανει το κουτι πραγματικα αγνωριστο ειναι ενα καλο βαψιμο ηλεκτροστατικης που αν δεν εχεις γνωστο στο συγκεκριμενο επειδη ειναι και λιγο κτηνος θα στοιχησει ακριβα...οπως επισης να κανεις και τρυπες για διαχειρηση καλωδιων...επισης να σε ενημερωσω οτι εχει ενα μειον στο οποιο πρεπει να εισαι αποφασισμενος και με καλα εργαλεια..στην οροφη εχει 90 ανεμιστηρα κ οχι 120αρι που εσυ θα θελησεις να βαλεις...οποτε αυτο συνεπαγετε σε κοψιμο λαμαρινας...

και τελος για να κλεισω να μην κουραζω αλλο..

πρωτα κοψε ραψε και μετα δωσε λεφτα σε βαψιμο (εννοειτε αλλα το επισημαινω..)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.