captainzero Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2012 γεια σας. ενας φιλος μου ενδιαφερεται για αγορα μονο πυργου μεχρι 1000ευρω. οχι δηλαδη οθονη, πληκτρολογιο, ποντικι και ηχεια. θα το χρησιμοποιησει μονο για επεξεργασια βιντεο. σκεφτεται να το αγορασει απο το πλαισιο επειδη θελει να αγορασει ολα τα εξαρτηματα απο ενα μαγαζι για ευκολια. προφανως θα πρεπει να εχει δυνατο επεξεργαστη. καμμια βοηθεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis pc mania Σεπτέμβριος 5, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 για δες αυτό το καλάθι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Σεπτέμβριος 5, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Intel Core i7 3770K (s 1155 , 3.5 GHz , 8 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.grMSI Z77MA G45 (s 1155 , Z77 , m-ATX , DDR3) - Μητρικές - plaisio.grPNY Quadro 400 Low Profile - Κάρτες Γραφικών - plaisio.grCorsair XMS3 8GB DDR3-2000 Kit* - Μνήμες - plaisio.grWestern Digital Caviar Black WD2002FAEX 2TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.grFazn 320 Midi (Black , ATX ) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.grCorsair Builder Series 600W V2 80+ - Τροφοδοτικά - plaisio.gr998€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
captainzero Σεπτέμβριος 5, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 ευχαριστω για την απαντηση. πολυ ωραια η συνθεση, nickmanak. να ρωτησω ομως, εναλλακτικα καμμια μητρικη με καμμια θυρα pci παραπανω σε περιπτωση που χρειαστει; επισης αν διαλεξω μνημες στα 1600 η και 1333 ωστε να βαλω συνολικα 16gb, θα εχει μεγαλη διαφορα(καμμια προταση); την καρτα γραφικων δεν την ξερω καθολου. ειναι αποκλειστικα για επεξεργασια βιντεο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Σεπτέμβριος 5, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Για πιο πολλες θυρες pci διαλεξε ΑΤΧ μητρικη που ειναι μεγαλυτερη σε μεγεθος. Για επεξ. βιντεο θελεις οσο πιο πολλη μνημη μπορεις, οποτε βαλε 2x8GB dual channel στα 1600. H καρτα που ανεφερα ανηκει στην επαγγελματικη κατηγορια καρτών και ειναι η φθηνοτερη της σειρας. [Ριξε 1 ματι στο λινκ]. Αλλιως πας σε νορμαλ καρτα γραφικων που χρησιμοποιουμε ολοι εδω, γυρω 200€ [AMD 7850].Quadro Workstation Solutions | NVIDIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Σεπτέμβριος 5, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Κανας AMD FX δεν θα ειναι value επιλογη;Ενας 8120 μαζι με mSI GD65.MSI 990FXA-GD65 (sAM3+, DDR3, 990 FX) - Μητρικές - plaisio.grAMD FX 8120 (AM3+ , 3,1 GHz , 16 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.grκαι τα υπολοιπα να τα δωσει για καμια Quandro. PNY NVIDIA Quadro 600 - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 6, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 Έχει αποφασίσει ο φίλος σου ποια προγράμματα θα δουλεύει? Δεν είμαι σίγουρος ότι η quadro είναι καλύτερη επιλογή έναντι κάποιας άλλης "συμβατικής" με cuda support. Νομίζω ότι οι quadro είναι κατάλληλες για εφαρμογές CAD / 3D design κτλ. και ότι μια καλή καρτούλα με CUDA θα είναι αποδοτικότερη από την quadro για video editing / rendering κτλ.Π.χ. εγώ δουλεύω (ερασιτεχνικά) το power director, το οποίο έχει full cuda support. Ο i7 μου "κάθεται" στο rendering και όλη τη δουλειά την κάνει η gtx275 που έχω. Οπότε, αν ο αγοραστής χρησιμοποιεί cuda optimized λογισμικό, τότε μπορεί να πάει σε : i5 (αντί i7) + 16GB RAM + SSD 120GB + το υπόλοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
captainzero Σεπτέμβριος 6, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 στην ιστοδελιδα του πλαισιου, οι καρτες nvidia στα 180-250ευρω που εψαξα, καμμια δεν γραφει στα χαρακτηριστικα για υποστηριξη cuda. εχετε καποια συγκεκριμενη καρτα να μου προτεινετε; οσον αφορα τα προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, αυτα που ξερω εγω(και πιστευω οτι καποιο απο αυτα θα χρησιμοποιει ο φιλος μου-θα τον ρωτησω το απογευμα) ειναι adobe premiere, adobe after effects, sony vegas studio, cyberlink power director, pinnacle studio. αυτα ειναι cuda optimised; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Σεπτέμβριος 6, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 στην ιστοδελιδα του πλαισιου, οι καρτες nvidia στα 180-250ευρω που εψαξα, καμμια δεν γραφει στα χαρακτηριστικα για υποστηριξη cuda. εχετε καποια συγκεκριμενη καρτα να μου προτεινετε; οσον αφορα τα προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, αυτα που ξερω εγω(και πιστευω οτι καποιο απο αυτα θα χρησιμοποιει ο φιλος μου-θα τον ρωτησω το απογευμα) ειναι adobe premiere, adobe after effects, sony vegas studio, cyberlink power director, pinnacle studio. αυτα ειναι cuda optimised;Αν πας εδώ Graphics Cards | GeForceκαι τσεκάρεις την επιλογή Video editing and transcoding θα σου εμφανίσει τις κατάλληλες κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 6, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 στην ιστοδελιδα του πλαισιου, οι καρτες nvidia στα 180-250ευρω που εψαξα, καμμια δεν γραφει στα χαρακτηριστικα για υποστηριξη cuda. εχετε καποια συγκεκριμενη καρτα να μου προτεινετε; οσον αφορα τα προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, αυτα που ξερω εγω(και πιστευω οτι καποιο απο αυτα θα χρησιμοποιει ο φιλος μου-θα τον ρωτησω το απογευμα) ειναι adobe premiere, adobe after effects, sony vegas studio, cyberlink power director, pinnacle studio. αυτα ειναι cuda optimised;Το power director, όπως γράφω και πιο πάνω, αξιοποιεί cuda.Τώρα για τις κάρτες γραφικών, όλες της nvidia (οι τελευταίες) υποστηρίζουν. Με μια κάρτα μέσης τιμής (στα ποσά που αναφέρεις), πιστεύω ότι θα είσαι κομπλέ. Έχει και η AMD/ATI κάτι αντίστοιχο (stream νομίζω λέγεται), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υποστηρίζεται από τα λογισμικά που αναφέρεις. Οπότε, θα πρέπει να ψάξεις ποια λογισμικά θα χρησιμοποιήσει και ποιες τεχνολογίες υποστηρίζουν. Εν κατακλείδι, νομίζω ότι μπορείς πας σε ένα i5 και να αφήσεις την κάρτα γραφικών να κάνει τη δουλειά (για την οποία νομίζω δεν είναι κατάλληλες οι quadro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Σεπτέμβριος 6, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 Core i7-3770K16GB or more ( εξαρτάται τι είδους δουλειά θα κάνει, ερασιτεχν. ή επαγγελματικά, διάρκεια των βίντεο, κλπ ) DDR3-1600 RAM ( και 1333 να πάρει δεν θα παίξει διαφορά, σύν ότι μπορεί να ανεβάσει τις 1333αρες στα 1500+ τουλάχιστον )GeForce GTX 5xx σειρά κάρτα γραφικών ( η σειρά 6 είναι πιο αδύναμη στα CUDA apps και δεν χαίρει και υποστήριξης σε κάμποσα προγράμματα, οι developers αργούνε να ανανεώσουνε τον κώδικα ) κατά προτίμηση καμμιά GTX 570.Έναν 120GB SSD για το λειτουργικό, τα προγράμματα και το pagefileΔύο δίσκους 7.2kRPM σε RAID-0 για την αποθήκευση και επεξεργασία των video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
captainzero Σεπτέμβριος 7, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 ευχαριστουμε ολους σας για τις πληροφοριες που μας δωσατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesos Οκτώβριος 28, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2012 φιλος φωτογραφος δουλευει το pinnacle studio 15 και τωρα ξεκινησε το full hd blu rayυπαρχει καποια καρτα γραφικων που να συνεργαζεται με το pinnacle studio και τον επεξεργαστη για να γινεται πιο γρηγορα η δουλεια enconding κτλ επισης το pinnacle studio εκμεταλευεται μονο το 60% του επεξεργαστη !!!!! γιατι ;;;;το συστημα ειναιathlon x4 6408gb μνημηasrock 880GM-LEvga ondoardssdwin 7 64bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.