Jump to content

Καυτές θερμοκρασίες και SpeedFun

zavaras

Recommended Posts

Γειά σε όλους.

Εγκατέστησα την ψύκτρα Zalman 6000cu σε CPU Athlon XP 3000+ (mobo Abit NF7) και χρησιμοποιώ το speedfan 4.14 και το Τoast για να ελέγxω τις θερμοκρασίες. Τα αποτελέσματα που πήρα μετά από 10 λεπτά toasting, είναι όπως φαίνονται στην εικόνα:

one.jpg

Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία στη λίστα θερμοκρασία, είναι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού και η τρίτη απ' το τέλος η θερμοκρασία της CPU.

Οι υπόλοιπες θερμοκρασίες που αντιστοιχούν?

Και ακόμη, οι 74C είναι επικίνδυνοι για τον επεξεργαστή? (δεν είναι overclocked)

Ευχαριστώ.

Καλός ήρθες στο the lab zavaras :flower:

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Speedfan οπότε δε ξέρω αν οι θερμοκρασίες που σου δείχνει είναι εντάξει. Το Toast ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να ανεβάζει την θερμοκρασία της CPU στο Max κάνοντας το λεγόμενο burn in σε αυτή (πράγμα άχρηστο κατά την άποψη μου). 41°C είναι λίγα για την ζέστη που έχεις σε συνθήκες toast, και 74°C πολλά. Βεβαιώσου ότι η ψήκτρα έχει πατήσει σωστά, ή χρησιμοποιείσαι αν θέλεις προσωρινά το πρόγραμμα που σου δίνει η Abit στο CD της για να διασταυρώσεις τα αποτελέσματα με αυτά του Speedfan.

Το speedfan δίνει τις ίδιες τιμές με το AbitEQ και το BIOS για CPU και μητρική. ’υτό που θα 'θελα να μάθω είναι που αντιστοιχούν οι υπόλοιπες τιμές που δίνει το speedfan.

Όσον αφορά την ψύκτρα θα δοκιμάσω να την ξαναβάλω, αλλά αποκλείω να μην έχει πατήσει καλά γιατί η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πιο στενή απ' τον επεξεργαστή και δεν υπάρχει περίπτωση να "βρίσκει" κάπου...

Τι άλλο μπορεί να φταίει? Ξαναέτρεξα το toast για 25 λεπτά με ανοιχτό το κάλυμμα και μου έδωσε 61 βαθμούς στον επεξεργαστή και 30 στη μητρική.

Παιδιά όσο καλή ροή και να έχει το κουτί θα είναι χειρότερα απ' ότι με ανοιχτό το κάλυμμα, και με ανοιχτό το κάλυμμα η θερμοκρασία φτάνει τους 61C.

Κατά τ' άλλα ο χώρος είναι κλιματιζόμενος, οι στροφές του ανεμιστήρα είναι full (2500) και απ' ότι καταλαβαίνω έστω και με τη θερμοαγώγιμη της Zalman έπρεπε να βλέπω χαμηλότερες θερμοκρασίες...

Πολυ πιθανον να φταει και ο ιδιος ο επεξεργαστης που ανεβαζει θερμοκρασια.

Δοκιμασε και καμια αλλη ψυχτρα να δεις τι γινεται!

Μηπως ειναι χαραγμενη η πλακα που ερχεται σε επαφη με τον επεξεργαστη?

Λοιπόν, ξαναέβαλα την ψύκτρα της AMD και έχω 74C στον επεξεργαστή και 52C στη μητρική με κλειστό το κάλυμμα, ενώ με ανοιχτό το κάλυμμα 61 και 42 αντίστοιχα.

Με άλλα λόγια η θερμοκρασία στη CPU είναι ίδια και με τις δύο ψύκτρες. Τι άλλο να δοκιμάσω?

zavaras, καλως ηλθες :)

1) τριψε τη βαση τις ψυκτρας με 500αρι ντουκοχαρτο να γυαλισει, και μετα με λειαντικη κρεμα, μεχρι να γινει καθρεπτης.

2) βαλε μια απο τις θερμοαγωγιμες που προτειναν τα παδια παραπανω.

3) μονος σου το λες, πως θελει αερα το κουτι, γι αυτο και με ανοικτο το καπακι πεφτουν οι θερμοκρασιες. κανε τρυπα στο πλαινο, και βαλε ενα μεγαλο ανεμιστηρα να φυσαει μεσα, φροντιζοντας με τους αλλους για την εξοδο του ζεστου αερα απο το κουτι.

τα 1 και 2, κατεβασαν τη θερμοκρασια του επεξεργαστη απο τους 70+ στους 50+ σε ενα παλιο 1800+ που εχω στο σπιτι (που ζεσταινονται περισσοτερο απο το δικο σου, με τη μητρικη στους 40 σαν εσενα, και οταν βγαζω το πλαινο πεφτουν σε λογικα επιπεδα), ελπιζω αυριο να βρω ανεμιστηρα να συνεχισουμε στο 3ο βημα

κοιτα, κι αυτο που εχω, μια χαρα δουλευει 2 χρονια τωρα ετσι, ισως και παραπανω. αλλα το λυπηθηκε η ψυχη μου οταν το ειδα σε τετοια χαλια, δεν ειχα και τιποτα αλλο να κανω και το σκαλισα.

οσο για τα βηματα, ειναι ο μονος τροπος που ξερω για να ριχνω τις θερμοκρασιες:

1) καμια ψυκτρα δεν ειναι γυαλισμενη, κατι που σημαινει οτι δεν εχει αριστη επαφη.

2) οι θερμοαγωγιμες που εχουν επανω, ειναι για την πλακα. ειδικα αυτο το ροζ πραγμα, που βρισκεται και σε αλλα χρωματα.

3) ο μεγαλος ανεμιστηρας στο πλαι, εξαλειφει την αναγκη για πολλους μικρους σε διαφορα σημεια. ασε που ενας και μεγαλος δεν κανει θορυβο, ενω πολλοι και μικροι θα σου παρουν το κεφαλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.