Jump to content

Asus Xonar Essence STX

dreamwalker

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν είναι κάπου διαθέσιμη η Asus Xonar Essence stx;

ASUS - Multimedia- ASUS Xonar Essence STX

Σε 2-3 καταστήματα που ρώτησα, μου είπαν ότι έχει εξαντληθεί και δεν γνωρίζουν αν θα ξαναγίνει παραγγελία.

Σε ένα eshop μάλιστα, αφού συνενοήθηκα με τον πωλητή, με διαβεβαίωσε ότι η παραγγελία θα γίνει απευθείας από την Asus, αλλά μια εβδομάδα αργότερα με κάλεσαν για να μου πουν ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία καθώς η Asus αξιώνει παραγγελίες 10 κομματιών μίνιμουμ...

Γιατί χρήση την θέλεις? Θα μπορούσες να δεις και κάποιο άλλο μοντέλο ίσως.

Κυρίως για μουσική.

Δύσκολο να βρεις τόσο ολοκληρωμένο πακέτο, στην συγκεκριμένη τιμή.

Εχει εξαιρετικά DACs για λειτουργία του PC ως transport και κυρίως, ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών που μπορεί να οδηγήσει ακουστικά υψηλών απαιτήσεων.

Βρες κάποιον φίλο με κάρτα ή βγάλε μια prepaid (χρεωστική όχι πιστωτική) γιατί είναι χρήσιμη έτσι κι αλλιώς.

Αγόρασε από amazon/ebay (co.uk) μετά.

Εγώ από ebay hong kong είχα αγοράσει την δικιά μου asus xonar essence st.

Βρες κάποιον φίλο με κάρτα ή βγάλε μια prepaid (χρεωστική όχι πιστωτική) γιατί είναι χρήσιμη έτσι κι αλλιώς.

Αγόρασε από amazon/ebay (co.uk) μετά.

Εγώ από ebay hong kong είχα αγοράσει την δικιά μου asus xonar essence st.

Θα συμφωνήσω 100%. Είμαι κάτοχος prepaid κύπρου για 4+ χρόνια τώρα και αγοράζω τα πάντα. Τσίμπα την και πήγαινε amazon να τελιώνεις φίλε μου.

Ναι για μουσική δεν νομίζω να βρες κάτι πολύ καλύτερο. Έχεις 3 επιλογές 1) αγορά από εξωτερικό 2) αγορά μιας auzentech hometheater hd 3) αγορά επαγγελματικής κάρτας πχ με αγορά ενός headphone amp.

H M-audio είναι αρκετά καλή επιλογή βέβαια αλλά το 3, κοστίζει αρκετά, γιατί ένας ενισχυτής ακουστικών, μπορεί να κοστίζει 3 φορές όσο η κάρτα.

Thanks για τις απαντήσεις, ίσως τελικά η λύση είναι η prepaid.

Κυρίως για μουσική.

Δύσκολο να βρεις τόσο ολοκληρωμένο πακέτο, στην συγκεκριμένη τιμή.

Εχει εξαιρετικά DACs για λειτουργία του PC ως transport και κυρίως, ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών που μπορεί να οδηγήσει ακουστικά υψηλών απαιτήσεων.

Για μουσική μέσα από ηχεία καλύτερα να πας σε μια κάρτα των 60€. Δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά ακόμα και με ποιοτικά ηχεία. Τώρα βρίσκεις μάλιστα κάτι ξεπερασμένες auzen με καλούς opamp σε τιμές χώμα.

Για ακουστικά, αν δεν ασχολείσαι με games(dolby headphone κτλ.), καλό είναι να πάρεις τον fiio e9(που φοράει τον ίδιο ενισχυτή) στα 90$.

Ακόμα καλύτερα μπορείς να πας στον φθηνότερο ενισχυτή της γερμανικής Lake people(ή και σε κινέζικη αντιγραφή). Τέρας ισχύος για όλα τα ακουστικά η συγκεκριμένη σειρά με ανύπαρκτες παραμορφώσεις. "No audiophile bullshit" προϊόν. Πρέπει να βασίζεται στον 5532 opamp, όπως και οι φθηνοί Violectric της ίδιας εταιρείας. Έχει δυνατό ρεύμα και τάσεις το συγκεκριμένο τσιπ που δεν θα βρεις σε ίδιου κόστους λύσεις.

Η stx(που έχω) και ο fiio αποδίδουν άψογα σε μεγάλου impedance ακουστικά, αλλά, στα χαρτιά τουλάχιστον, δεν τα πάνε τόσο καλά με σετ κάτω των 64 Ohm.

Η αλήθεια είναι ότι ο όρος Audiophile έχει παρεξηγηθεί και συνήθως συνειρμικά μας πάει σε κάτι τύπους που ξοδεύουν ή μάλλον ξόδευαν, περιουσίες, αλλάζοντας μηχανήματα και setups πιο γρήγορα από τις σφαίρες του Λούκι Λουκ.

Ένα setup μιας κάρτας των 60 ευρώ και ενός τέτοιου ενισχυτή, ίσως να φέρει και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά ακουστικά όπως τα AKG 701 π.χ.

Δεν ξέρω πως τα έχουν καταφέρει οι μηχανικοί της ASUS, αλλά ο συνδυασμός τιμή / απόδοση της συγκεκριμένης ανταγωνίζεται πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις.

Στο heafi θα δεις τύπους να συγκρίνουν διάφορους καλούς ενισχυτές και να βρίσκουν διαφορές. Η πραγματικότητα είναι ότι τα ηλεκτρονικά μηχανήματα είναι τόσο προηγμένα τεχνολογικά σε σχέση με τα ηχεία που για τον άνθρωπο δεν υπάρχει διαφορά.

Όταν συγκρίνεις μηχανήματα παίζοντας με την ένταση δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις αν οι διαφορές που ακούς οφείλονται στο μηχάνημα ή στην ένταση ή σε άλλους παράγοντες(π.χ. αντίσταση εξόδου). Οι ψευδαισθήσεις πάνε σύννεφο.

Έχει γεμίσει λοιπόν το ίντερνετ με βιοτέχνες της κακιάς ώρας(επιχειρήσεις των 30 ατόμων) που πουλάνε μετριότητες για αστρονομικά ποσά. Και στο μυαλό των audiophile ακριβότερο=καλύτερο. Είχα δει στο headfi έναν Headamp αμερικάνικο στα 800€ με μέγιστη τάση 5 και κάτι βολτ όταν η ζόναρ βγάζει 7. Έλεος. Όσο καλός και να ήταν για 800€ είναι απαράδεκτη τόσο χαμηλή ισχύ. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είχε απ'ότι κατάλαβα έναν διακριτό opamp ανεπαρκή για υψηλές τάσεις με κάτι τρανζίστορ για ρεύμα στα χαμηλά Impedance. Πολύ απλή κατασκευή.

Η xonar stx δεν είναι φθηνή αν σκεφτείς ότι είναι απλά μια πλακέτα. Το software της δίνει επιπλέον αξία. Αν έβρισκες μια καρτα της asus με dolby headphone στην έξοδο καλύτερα να πήγαινες για τον fiio. Είναι φορητή συσκευή. Το μόνο αρνητικό του fiio είναι ο κάπως αυξημένος θόρυβος σε σχέση με τη xonar, όπου δεν ακούγεται τίποτα.

Υ.Γ: Ειδικά για τα Κ701 ο Lake που ανέφερα πιο πάνω είναι καταλληλότερος. Η xonar ίσως να παραμορφώνει στα μπάσα. Κάποιοι στο headfi λέγανε ότι έχει σκληρό ήχο με αυτά η xonar. Ακούς και πολλά άκυρα εκεί όμως καθώς και εντελώς αντικρουόμενες απόψεις .

Κάποιος εδώ μέσα τον έχει τον συνδυασμό. Ο freestyler νομίζω. Ας μας πει ο ίδιος καλύτερα.

Θα το ψάξω, κανά link για τον fiio e9 υπάρχει;

Αυτό είναι το review για τον fiio e9: NwAvGuy: FiiO E9 Headphone Amp

Ακόμα και στα 15 Ohm οι παραμορφώσεις στα μπάσα δεν είναι ιδιαίτερα άσχημες.

Και η τιμή: [ame=http://www.amazon.com/Fiio-E9-Desktop-Headphone-Amplifier/dp/B004M172FY]Amazon.com: Fiio E9 Desktop Headphone Amplifier: MP3 Players & Accessories[/ame]

Αυτό είναι το ρώσικο review για τη xonar με μετρήσεις σε απλά φορτία και ακουστικά. Παραδόξως αυτό που μεταφράστηκε στα αγγλικά είναι άλλου συντάκτη και με κάπως αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα:

www.ixbt.com/multimedia/asus-stx.shtml - Translator

Τελευταία τρία διαγράμματα.

Δυστηχως το ιδιο εχω παθει και εγω την θελω απογνωσμενα:jump::jump:!! Αλλα μια απο τα ιδια κανεις δεν την εχει , ρε τι εχουμε παθει στο Ελλαδισταν , λες και δεν θα πουλησουν 10 κομματια απο δαυτην σε 10.000.000 (αν εχουμε μεινει τοση) Παντως για μενα ειναι ασυναγωνιστη ειδικα σε στερεο και συνδεση σε amp. :drool::drool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.