Jump to content

Νεα MOBO

Aprosarmosto

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επροκειτο να αγορασω νεα μητρικη και το pc θα ειναι καθαρα για gaming.

Τα specs einai:

Cpu i5 3570k

Ram:Corsair vengeance 8gb 1600mhz (8-8-8-24)

Gpu:Gtx 560 ti

Case: HAF 912

Eχω δει μια απο το πλαισιο που νμζ ειναι σχετικα καλη Gigabyte Z77X-D3H (s 1155 , Z77 , DDR3 , HDMI) - Μητρικές - plaisio.gr ακουω βεβαια προτασεις,ενω το ποσο ειναι εως 150-170(την ram δεν την εχω παραγγηλει ακομα,εαν υπαρχει καποιο προβλημα μπορειται να μου το πειται και να την αλαξω)

Απο οτι βλεπω η πρωτη που ειναι καλυτερη δεν υπαρχει πουθενα σε αποθεμα,οποτε δεν νμζ πωσ θα την προτιμισω,εχεισ να προτηνεις κατι καλυτερο με z77 chipset logo tis ipostiriksi ivy bridge

...

Ram:Corsair vengeance 8gb 1600mhz (8-8-8-24)

...

(την ram δεν την εχω παραγγηλει ακομα,εαν υπαρχει καποιο προβλημα μπορειται να μου το πειται και να την αλαξω)

Αν κάποια στιγμή θελήσεις να βάλεις κάποια μεγάλη ψύκτρα (αν π.χ. θελήσεις να κάνεις OC), θα σε εμποδίσουν οι μνήμες που έχουν ψηλές ψύκτρες. Καλυτερα βάλε μνήμες με χαμηλού προφίλ ψύκτρες.

Παράδειγμα

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46387_46394_46405/8GB-DDR3-2-modules.html?keyphrase=Corsair+Vengeance+LP

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46387_46394_46405/8GB-DDR3-2-modules.html?keyphrase=G.Skill+Ripjaws

TopCLR το case μου ειναι το haf 922 και το aftermarketcooler της cpu to coolermaster Hypermaster 212 evo.πιστεύεις πως θα εχω προβλημα με τις corsair(oxi τις low),Εκτος απο μεγεθος,στισ επιδόσεις ή την ψύξη εχουν διαφορές;

Το κουτί δεν παίζει ρόλο στο αν θα εμποδίσουν την ψύκτρα του επεξεργαστή οι "ψηλές" (high profile) μνήμες. Έχει σχέση μόνο η διάταξη πάνω στην μητρική (οι αποστάσεις που έχει στα στοιχεία, μνήμες, επεξεργαστή κλπ. η μητρική).

Επειδή δεν έχω δει ούτε την coolermaster Hyper 212 και φυσικά ούτε μητρική 1155, δεν γνωρίζω αν θα έχει θέμα με μνήμες που έχουν ψηλές ψύκτρες. Ως συνήθως οι μεγάλες ψύκτρες του επεξεργαστή καλύπτουν την πρώτη θέση μνήμης δίπλα του. Οπότε εκεί μπορεί να τοποθετηθεί μόνο μνήμη χαμηλού προφιλ.

Αν

α) Δεν έχεις πάρει μνήμες ακόμα, καλύτερα να προτιμήσεις μνήμες χαμηλού προφιλ. Δεν υστερούν σε επιδόσεις, δεν κοστίζουν παραπάνω (ίσως 4~5€/8GB) και δεν έχουν θέμα με θερμοκρασίες. Εκτός και αν τις "φορτώσεις" με μεγάλες τάσεις, οπότε θα ζοριστούν (όπως και οι άλλες άλλωστε).

β) Αν έχεις ήδη μνήμες (κιτ των 2) με ψηλό προφίλ και έχεις πρόβλημα. Δοκίμασε να τις τοποθετήσεις στις άλλες 2 θέσεις, ώστε η θέση μνήμης δίπλα στον επεξεργαστή (που εμποδίζεται) να μείνει κενή. Οι περισσότερες μητρικές δεν έχουν θέμα σε ποιές θέσεις θα τοποθετήσεις τις μνήμες. Αν ποτέ πάρεις ακόμα ένα ζευγάρι μνήμες, φρόντισε να είναι χαμηλού προφίλ για να μπορεί να μπει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.