stratos1978 Σεπτέμβριος 23, 2012 #41 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Μια χαρα θα εισαι και με τους απλους στην Η100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Σεπτέμβριος 23, 2012 #42 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 και εγω αυτο σκεφτομαι και για αυτο θα τους τιμησω δεοντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Οκτώβριος 2, 2012 #43 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2012 Περιμένουμε pics και temps λοιπον μια πρωτη ματια οταν το εστηνα...αλλα δεν ειναι ολοκληρωμενο το κουτι (και οι ανεμιστηρες της Η100 εχουν μπει πανω σε κοντρολλερ...)δεν ειναι οπως στην φωτο...μολις το τελειωσω ολο αυτο που σκεφτομαι θα ανεβασω στο καταλληλο θεμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 2, 2012 #44 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2012 H H100 ειναι push-pull λογικα.... εεε??? :banging: Ωραιο το κουτακι σου και βλεπω πως συντομα θα μας ανεβασεις φωτο απο ολοκληρωμενο setup :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Οκτώβριος 2, 2012 #45 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2012 ναι θελω να φτιαξω ενα cover να μην φαινεται η H100 με το τροφοδοτικο k τα πλαγια με τα διαφανα...ειναι υπο σκεψη τωρα το πως θα το κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 12, 2012 #46 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Παιδιά, λύστε μου μια απορία. Σε κανένα δίμηνο περίπου, θέλω να αλλάξω στο Shinobi μου την τριπλέτα επεξεργαστής, ψύχτρα και ανεμιστήρας. Τώρα φοράω τον Q6600 με μια Tagan με τον 92άρη ανεμιστήρα της, και θα πάω στον Q9550 με ψύκτρα την True Black 120 και ανεμιστήρα τον Gelid Silent 12 PWM. Είναι αυτός εδώ. Την True Black 120 και τον Gelid τα έχω αγοράσει ήδη, απλά περιμένω τον Q9550 που θα βγει από άλλο δικό μου pc, για να τοποθετηθούν όλα μαζί. Το θέμα μου είναι το εξής: Μου ήρθε ο Gelid και το πολύ κουφό είναι ότι δεν έχει επάνω του τα βελάκια κατεύθυνσης του αέρα!!! Εγώ φυσικά θέλω να είναι ο ανεμιστήρας τοποθετημένος επάνω στην True Black 120 όπως ακριβώς φαίνεται στην φωτό, δηλαδή με την ελεύθερη (απροστάτευτη) μεριά της φτερωτής προς τα έξω, και η άλλη μεριά της True Black να κοιτάζει την οροφή του Shinobi, δηλαδή ο ζεστός αέρας (ελαφρύς) από την True Black, να βγαίνει από την οροφή του Shinobi. Είχα βρεί κάποιο site με τον Gelid Silent 12 PWM να έχει τα βελάκια κατεύθυνσης επάνω του, και όντως ο ανεμιστήρας φυσούσε προς την κατεύθυνση που ήθελα, για αυτό και τον παράγγειλα. Ο δικός μου όμως που δεν έχει καθόλου βελάκια επάνω του, υπάρχει πιθανότητα να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση;! Θα ξενερώσω απίστευτα εάν χρειαστεί να τον τοποθετήσω ανάποδα στην True Black, δηλαδή να φαίνονται τα στηρίγματα και τα καλώδια τροφοδοσίας... EDIT: Το βρήκα το site που σας έλεγα, είναι αυτό εδώ. Αν μεγεθύνετε στην πρώτη φωτό, φαίνονται κανονικά τα βελάκια κατεύθυνσης του αέρα, να δείχνουν προς την κατεύθυνση που θέλω. Πως διάβολο γίνεται και ο δικός μου δεν έχει τα βελάκια επάνω του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 12, 2012 #47 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Η φορά που φυσάνε οι ανεμιστήρες είναι πάντα η ίδια. Η "ελεύθερη" όπως την ονόμαζεις μεριά ρουφάει αέρα, και η μεριά που έχει τα καλώδια/βάση των fans τον βγάζει. Στο κάτω-κάτω της γραφής, κότσαρε τον για λίγο πάνω στη μητρική σε κάποιο fan controller και δες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 12, 2012 #48 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Η φορά που φυσάνε οι ανεμιστήρες είναι πάντα η ίδια. Η "ελεύθερη" όπως την ονόμαζεις μεριά ρουφάει αέρα, και η μεριά που έχει τα καλώδια/βάση των fans τον βγάζει. Στο κάτω-κάτω της γραφής, κότσαρε τον για λίγο πάνω στη μητρική σε κάποιο fan controller και δες.Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για να δουλέψει ο Gelid που είναι PWM με τετράπινο βύσμα, πρέπει να συνδεθεί αυστηρά στο τετράπινο που είναι για την CPU ή θα δουλέψει και με το τρίπινο που είναι για το κουτί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Οκτώβριος 12, 2012 #49 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Και σε 3πινο μπαινει ( δεν νομιζω να χρειαζεται καλωδιο 4πιν το 3πιν.) αλλα δεν λειτουργει το pwm και ειναι φουλ στροφες ο ανεμιστηρας παντα.Οποιος ξερει κατι αλλο , διορθωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 12, 2012 #50 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Μην βασανίζεσαι! Το κάθε πτερύγιο σχηματίζει μια "χούφτα" που περιστρεφόμενη μαζεύει τον αέρα και τον διώχνει προς τα πίσω. Μόνο από την όψη μπορείς να καταλάβεις προς τα πού πάει ο αέρας: Στην φωτό π.χ. που έχεις βάλει ο ανεμιστήρας ρουφάει αέρα από το περιβάλον και τον σπρώχνει πάω στην ψύκτρα. Και όσο αφορά στον προσανατολισμό των φτερωτών σε σχέση με τα μπράτσα στήριξης τους, ο γενικός κανόνας είναι αυτος που προαναφέρθηκε από τον φίλο Volrath, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις , αλλά αυτές αφορούν σε πολύ εξειδικευμένο υλικό που δεν μας ενδιαφέρει, εί μη μόνον εγκυκλοπαιδικώς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 12, 2012 #51 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Σας ευχαριστώ παιδιά. Ελπίζω μόνο να αποδειχτεί αθόρυβος ο Gelid, μια και είμαι ψυχάκιας κυριολεκτικά με τον θόρυβο, και το Shinobi είναι πάνω στο γραφείο μου, στα 80 εκατοστά απόσταση από μένα. Στα reviews πάντως όλοι οι χρήστες τον δίνουν εξαιρετικά αθόρυβο, και μάλλον πρέπει να είναι, εφόσον γυρνάει στις 1500 στροφές μάξιμουμ. Σε μένα ο Q9550 θα παίζει «ρελαντί» στα 3GHz, οπότε η True Black 120 δεν θα ζορίζεται καθόλου να τον κρυώσει, άρα δεν θα ζητάει φαντάζομαι και πολλές στροφές από τον Gelid... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Οκτώβριος 13, 2012 #52 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/deikste-to-kouti-sas-2737-455.html#post1063347168 όπως είπε και ο Narta οι Gentle typhoon (για μένα οι ιδανικοί είναι οι 1850Rpm) είναι οι καλύτεροι Fans και ειδικά για ψυγεία! Εγώ στο Fractal έχω 3ις πάνω και 2 στην H80 και με τους Typhoon είχα την καλύτερη θερμοκρασία σε CPU. Το κακό είναι ότι η Scythe δεν βγάζει 140αριδες στο ίδιο στυλ με τους Typhoon αλλίως θα είχαν αγοραστεί σουμπιτοι! Και για Intake fan μπροστά πήρα 2 140ριδες aerocool shark και σε θέμα θορύβου οι 2 τους κάνουν περισσότερο θόρυβο από ότι και οι 5 μαζί. αλλά για την Antec 920 είναι ότι καλύτερο οι 1850 αλλά άμα δεν θες θόρυβο πάρε τους 1450. Και όσοι είναι για Case fans και έχετε αρκετούς συνηστώ Akasa Thermal Solution αυτόν τον Fan controller που βάζεις έως και 6 ανεμηστήρες με extented καλώδια και ρίχνει τα rpm εως και 0 τους σταματάει τελείως. Ενα edit! και τι είδα τώρα... έβγαλε η Scythe καινούριους 140αριδες??? http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/glidestream-140.html [ame] [/ame]πότε βγήκανε? γιατί 22 σεπτεμβριου που έκανα παραγγελία τους αλλους δεν υπήρχανε πάλι θα φύγει το 25ευρω γαμότο! επίσης ξέρεις κανείς άμα κουμπόνουν σε Fractal arc Midi? γιατι στο Fractal οι μπροστινοί δεν πάνει βυδοτοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Οκτώβριος 13, 2012 #53 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 Οι arctic cooling ειναι κορυφαιοι για τα λεφτα τους και αθορυβοι. COOLER :: Case Cooler Arctic F12 PWM CO 12 x 12 cm - Visionstudio.gr ευρω οι PWM και 4.80 οι τριπινοι που ελενχονται απο to bios της μητρικηςCOOLER :: Case Cooler Arctic F12 12 x 12 cm - Visionstudio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Οκτώβριος 13, 2012 #54 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 και τι είδα τώρα... έβγαλε η Scythe καινούριους 140αριδες??? GlideStream 140: CPU K?hler, L?fter, L?ftersteuerung, PC Netzteile von Scythe πότε βγήκανε? γιατί 22 σεπτεμβριου που έκανα παραγγελία τους αλλους δεν υπήρχανε πάλι θα φύγει το 25ευρω γαμότο! θες να μου πεις οτι θα βάλεις 2 τετοιους 14αρηδες σε ψυγείο . σαν jumbojet θα κενει το PC .Μετα τα 9volt νομιζα οτι θα απογειωθεί . Εγω έπειτα απο δική σου προταση είχα κατασταλάξει οταν τσιμπήσω την H100 να βάλω 2 gentle typhoon . Τωρα αρχίζω να γλυκοκοιτάζω μήπως βάλω 2 απο τους καινούργιους της corsair της σειράς SP Performance edition . Δεν έχω βρέι ακόμα πολλά review και φοβάμαι μήπως κάνουν σαματά πολύ . Κατα τη γνώμη σου πιστευεις οτι οι Arctic Cooling Arctic F12 PWM CO System Fan 120mm θα είναι πιο αθόρυβοι και ποιο αποδοτικοί απο τους νέους της Corsair ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Οκτώβριος 13, 2012 #55 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 θες να μου πεις οτι θα βάλεις 2 τετοιους 14αρηδες σε ψυγείο . όχι ρε στο Fractal arc Midi.. Σαν Push Fans να βάζουν αέρα μέσα στο κουτί. Γιατί οι Aerocool shark είναι ΓΤΠ! Και φυσικά δεν θα τους βάλω σε Max Speed τι το έχουμε τον Fan Controller Εγω έπειτα απο δική σου προταση είχα κατασταλάξει οταν τσιμπήσω την H100 να βάλω 2 gentle typhoon . Τωρα αρχίζω να γλυκοκοιτάζω μήπως βάλω 2 απο τους καινούργιους της corsair της σειράς SP Performance edition . Τι να σου πω τώρα δεν ξέρω τι λένε οι καινούριοι της Corsair και ούτε βίντεο σε Youtube δεν έχω δει τουλάχιστον να τους ακούσω. αλλά πάντα προτείνω Scythe 1ον λόγο του ήχου που βγάζουν (όχι τον θόρυβο τον ήχο) κάνουν ενα σβββββββ συγκεκριμένο που κανένας άλλος φάνης δεν τον βγάζει. Όσο για θόρυβο ξέρεις είναι RPM θέμα. Δεν έχω βρέι ακόμα πολλά review και φοβάμαι μήπως κάνουν σαματά πολύ . Κατα τη γνώμη σου πιστευεις οτι οι Arctic Cooling Arctic F12 PWM CO System Fan 120mm θα είναι πιο αθόρυβοι και ποιο αποδοτικοί απο τους νέους της Corsair ; Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω το κοιτάζω μία αλλά για απόδοση Scythe χαλαρό αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις η Aerocool είχαν ενα βυσματάκι που αντί για 12V που είναι το κανονικό περνάνε 8V αλλά δουλεύει με 600-800RPM αλλά τι να το κάνεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.