Jump to content

Δυνατοι και αθορυβοι ανεμιστηρες 120mm

ros100

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

εδω θελω την βοηθεια σας....σκεφτομουν σε περιπτωση που την βαλω πατωμα να τραβαει απο κατω κ να βαζει προσ τα μεσα..(η θα ειναι τρομερα ζεστος ο αερασ οποτε θα εχω προβλημα?στα πλαγια υπαρχει ανεμιστηρας που βαζει αερα για καρτα γραφικων..αν την βαλω σε αυτο που σκεφτομαι πανω που χρειαζεται μοντα θα τραβαει απεξω και θα βαζει μεσα οπου κατευθειαν θα βγαινει παλι εξω ο αερας απο εναν 120αρι που εχω στην οροφη...

τι λετε εσεις ?>

Πάντως από θερμοδυναμικής πλευράς ο ζεστός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο. Πάτωμα και ζεστός αέρας μόνο αν υπάρχει κάποια εστία θερμότητας εκεί κοντά.

εδω θελω την βοηθεια σας....σκεφτομουν σε περιπτωση που την βαλω πατωμα να τραβαει απο κατω κ να βαζει προσ τα μεσα..(η θα ειναι τρομερα ζεστος ο αερασ οποτε θα εχω προβλημα?στα πλαγια υπαρχει ανεμιστηρας που βαζει αερα για καρτα γραφικων..αν την βαλω σε αυτο που σκεφτομαι πανω που χρειαζεται μοντα θα τραβαει απεξω και θα βαζει μεσα οπου κατευθειαν θα βγαινει παλι εξω ο αερας απο εναν 120αρι που εχω στην οροφη...

τι λετε εσεις ?>

εμένα η πρώτη λύση μου φαίνεται σωστή , αρκεί βέβαι κάτω απο το πάτωμα του κουτιού να υπάρχει χώρος να αναπνέουν οι ανεμιστήρες.. η 2η είναι λάθος γιατι ένας ανεμιστήρας στην οροφή δε φτάνει να απομακρύνει το ζεστό αέρα απο το ψυγείο κ όχι μόνο. αλλά ακόμα πιο σωστή μου φαίνεται η λύση να το βάλεις το Η100 στην οροφή ώστε ο ζεστος αέρας του ψυγείου να βγαίνει απ'ευθείας έξω. απο τα λεγόμενά σου αντιλαμβάνομαι οτι μπορείς να κάνεις τις τροποποιήσεις για να το πετύχεις.

Πάντως από θερμοδυναμικής πλευράς ο ζεστός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο. Πάτωμα και ζεστός αέρας μόνο αν υπάρχει κάποια εστία θερμότητας εκεί κοντά.

δλδ εισαι υπερ του να τοποθετηθει στο πατωμα και η ροη το αερα να ειναι καποσ ετσι ?

post-22530-1416076566,0195_thumb.png

εμένα η πρώτη λύση μου φαίνεται σωστή , αρκεί βέβαι κάτω απο το πάτωμα του κουτιού να υπάρχει χώρος να αναπνέουν οι ανεμιστήρες.. η 2η είναι λάθος γιατι ένας ανεμιστήρας στην οροφή δε φτάνει να απομακρύνει το ζεστό αέρα απο το ψυγείο κ όχι μόνο. αλλά ακόμα πιο σωστή μου φαίνεται η λύση να το βάλεις το Η100 στην οροφή ώστε ο ζεστος αέρας του ψυγείου να βγαίνει απ'ευθείας έξω. απο τα λεγόμενά σου αντιλαμβάνομαι οτι μπορείς να κάνεις τις τροποποιήσεις για να το πετύχεις.

κοιτα ειναι το μονο που δεν μπορω να πραγματοποιησω διοτι στο συγκεκριμενο κουτι αν το εχεις δει δυστυχωσ το τροφοδοτικο ειναι στο επανω μερος με αποτελεσμα να με περιοριζει σε χωρο...

Δεν μου αρέσει.

Όλη η ζέστη από την Η100 θα περνάει στο κουτί σου και θα πρέπει να την βγάλουν έξω τα υπόλοιπα ανεμιστήρια.

Καλύτερα αν τοποθετήσεις κάτω την Η100 να έχεις τα ανεμιστήρια της να φυσάνε τον αέρα προς τα έξω ή διαφορετικά στο ταβάνι του κουτιού όπως σου είπανε.

Αν δεν υπάρχει ροή αέρα από κάποιο ανεμιστήρα ο ζεστός αέρας σιγά-σιγά θα ανεβαίνει εσωτερικά στο case σου.

κοιτα ειναι το μονο που δεν μπορω να πραγματοποιησω διοτι στο συγκεκριμενο κουτι αν το εχεις δει δυστυχωσ το τροφοδοτικο ειναι στο επανω μερος με αποτελεσμα να με περιοριζει σε χωρο...

απ'τη μία ειναι το τροφοδοτικό και απ'την άλλη το HDD rack με το "συρταράκι" με τα κουμπια ?

Ναι αλλα το rack το εχω καταργησει... Και εχω μονο το μπροστινό cage για τους δισκους. Τωρα... Το θεμα ειναι οτι θα δοκιμασω διαταξεος αρχικα κατω στο πατωμα για την Η100 και μετα αν ειναι θα φαω την απο πανω λαμαρινα... :sly:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Νομίζω κάτω δεν θα φτάνει γιατί θα εμποδίζει τους σωλήνες η κάρτα γραφικών. Αν όχι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Καλύτερα όχι κοντά στο τροφοδοτικό, γιατί θα ζεστένεται περισσότερο δίπλα του, αυτήν την εντύπωση έχω.

Νομίζω κάτω δεν θα φτάνει γιατί θα εμποδίζει τους σωλήνες η κάρτα γραφικών. Αν όχι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Καλύτερα όχι κοντά στο τροφοδοτικό, γιατί θα ζεστένεται περισσότερο δίπλα του, αυτήν την εντύπωση έχω.

δεδομενου οτι εχει 30 εκατοστα σωληνακια με βαση το review στο φορουμ φτανει να τοποθετηθη και κατω και στην οροφη χωρις να βρισκει στην καρτα γραφικων και ο λογος ειναι οτι μεταξυ μητρικης atx και πατου δεν μεσολαβει κενο οπως στα νεα κουτια που εχουν θεση για τροφοδοτικο οποτε υπολογιζεις και αυτο σαν αποσταση...

αρχικα μιας και εχουν ανοιχτει τρυπες για δυο ανεμιστηρες στο κατω μερος θα κανω μια αρχικη προσπαθεια να δω τι θερμοκρασιες θα εχω και μετα αν δεν ειναι ικανοποιητικες θα προχωρησω σε διαμορφωση του μερους της οροφης..

δεδομενου οτι εχει 30 εκατοστα σωληνακια με βαση το review στο φορουμ φτανει να τοποθετηθη και κατω και στην οροφη χωρις να βρισκει στην καρτα γραφικων και ο λογος ειναι οτι μεταξυ μητρικης atx και πατου δεν μεσολαβει κενο οπως στα νεα κουτια που εχουν θεση για τροφοδοτικο οποτε υπολογιζεις και αυτο σαν αποσταση...

αρχικα μιας και εχουν ανοιχτει τρυπες για δυο ανεμιστηρες στο κατω μερος θα κανω μια αρχικη προσπαθεια να δω τι θερμοκρασιες θα εχω και μετα αν δεν ειναι ικανοποιητικες θα προχωρησω σε διαμορφωση του μερους της οροφης..

Περιμένουμε pics και temps :)

εννοειται οτι με το που ολοκληρωθει το συστημα θα ανεβουν φωτογραφιες...αυριο μεθαυριο παιρνω την Η100 Κπεριμενω μονο να δω τι θα γινει με τους νεους amd ...(ελπιζω γρηγορα γιατι ειμαι χωρις βασικο συστημα και ζητιανευω παρηγορια σε ολα τα υπολοιπα του σπιτιου ειτε σταθερα ειτε λαπτοπ)

εννοειται οτι με το που ολοκληρωθει το συστημα θα ανεβουν φωτογραφιες...αυριο μεθαυριο παιρνω την Η100 Κπεριμενω μονο να δω τι θα γινει με τους νεους amd ...(ελπιζω γρηγορα γιατι ειμαι χωρις βασικο συστημα και ζητιανευω παρηγορια σε ολα τα υπολοιπα του σπιτιου ειτε σταθερα ειτε λαπτοπ)

σε νιωθω γιατι ημουν και εγω καπως ετσι.

• 2 weeks later...

5 μερες τωρα δουλευω τους NF-F12 και πραγματικα ειναι οτι πιο αθορυβο και οτι πιο ποιοτικο-αποδοτικο εχω ακουσει και χρησιμοποιησει ποτε μου σε ανεμιστηρες. Πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω!

εγω θεωρω ππολλα τα λεφτα και ισως πειραματιστω στην Η100 με 4χ artic f12

τους εχω ηδη και περα απο το οτι ειναι ησυχοι μου φαινονται πως κανουν και δουλεια κιολας..τι λετε? πανω σε φαν κοντρολλερ θα ειναι ..

Γιατί όχι τους κλασσικούς.? Ποιες οι διαφορές. Τους??

Γιατι για 1€ διαφορα με τους "κλασικους" .....αγοραζεις +20CFM "αερακι" με την ιδια "ησυχια"....

Μπορω να πω πως εχουν αρκετα καλες επιδοσεις και απο οσα cooler προαναφερθηκαν εχοντας ΑΡΙΣΤΗ τιμη αγορας.

Αρα .... BEST Value for Money ;)

Εγώ το πάω ακόμα πιο φτηνά στους απλούς 3pin 5euro από τους οποίους είμαι ευχάριστη μένος αν και δεν τους το είχα καθόλου για να είμαι ειλικρινής. Και οι λόγος είναι ότι 4pwm που θα τα βάλω στην h100

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.