ros100 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Καλησπερα λοιπον εχω την antec kuhler 920 και ψαχνω να παρω δυο ανεμιστηρες γιατι οι εργοστασιακοι ειναι μαπα...θελω λοιπον να μου προτεινετε οτι καλυτερο υπαρχει σε σχεση αποδοσης/ηχου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Ρίξε μια ματιά σε NOCTUA και BeQuiet.Εχουν αθόρυβους fans και υπάρχουν αρκετές σειρές προϊόντων ανάλογα με παροχή και ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 4, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 δες και αυτούς . βασικά με ενα fan-controller μπορείς να τους φέρνεις στα μέτρα σου κατα βούληση Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 και στους noiseblockerNB-Multiframe Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Πάνω από τα 21 dBA δεν τους λες και αθόρυβους τους fans. Σίγουρα αυτοί οι corsair χωρίς fan controller δεν είναι αθόρυβοι. Ο ULN από Noctua έχουν κάτω από 10 dBA και ο δυνατότερος είναι κάτω από 20. Aπό BeQuiet υπάρχουν επίσης αρκετά. Aπλά τσέκαρε και το airflow γιατί από ένα σημείο και μετά airflow + no noise = no go Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 το τι βγάζει βέβαια η κάθε εταιρεία ως χαρακτηριστικά (specs) για κάθε ανεμιστήρα της είναι ό,τι να'ναι . η coolermaster για παράδειγμα για τους sickleflows δινει θόρυβο στα 19db και απόδοση 69.69 CFM :whistling με μόλις 7 ευρώ κόστος , μιλάμε για ιδανικούς ανεμιστήρες θεωρητικά . στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά.:bye: review air series Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Noctua, bequiet, noiseblocker είναι από τις καλύτερες εταιρείες. Αυτά που λένε σε πολύ μεγάλο βαθμό ισχύουν.Και η σύγκριση τους με coolermaster είναι μάλλον ατυχής γιατί οι παραπάνω εταιρείες βρίσκονται κοντά στο 20άρι σε τιμή και στις πρώτες προτιμήσεις των απαιτητικών χρηστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Όπως ήδη ειπώθηκε, και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο , δεν γίνεται να έχεις.Γενικά οι ανεμιστήρες που μπορούν να ενεβάσουν πίεση χωρίς να στρέφονται σε πολύ μεγάλες ταχύτητες είναι αυτοί που έχουν πάχος 38mm και όχι οι 25 mm, το κακό είναι ότι αυτοί θεωρούνται υψηλής απόδοσης και συνήθως δεν τα πάνε πολύ καλά με το θόρυβο.Βέβαια, ένας 38ρης θα μετακινήσει περισότερο αέρα από ένα 25ρη (για τον ίδιο θόρυβο), αλλά όλα αυτά είναι απλά θεωρια, πρέπει να ακούσεις για να αποφασίσεις.Για να έχεις λοιπόν ίδια άποψη χωρίς να αναγκαστής να αγοράσει ανεμιστήρες μπορεί να δείς και εδώ:Fan Testing Part 2 (Retesting + Noise)Αυτό συνοδεύεται και από video για κάθε ανεμιστήρα.Δες και αυτό:120mm Fan Testing on an MCR120 Radiator Round 6Στη τελική όμως, θα πρέπει να δεις και το θέμα του περιορισμού του αναπόφευκτου θορύβου, όχι στον ανεμιστήρα , αλλά στο κουτί (Ηχητική μόνωση του κουτιού κλπ, πράγμα που σε πάει και στο θέμα του κουτιού του ίδιου κλπ κλπ κλπ κλπ ΚΑλο διάβασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ros100 Σεπτέμβριος 5, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Σκεφτομαι να παω σε αυτους NOCTUA NF-F12 PWM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Σεπτέμβριος 5, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Οι F12 που λες είναι όντως αθόρυβοι,απλά που και που(μία φορά τον μήνα) θέλουν ξεσκόνισμα για να μην έχεις θέματα.High temps=noise Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 5, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Οι F12 που λες είναι όντως αθόρυβοι,απλά που και που(μία φορά τον μήνα) θέλουν ξεσκόνισμα για να μην έχεις θέματα.High temps=noiseμία φορά το μήνα; Υπερβολικό σε βρίσκωΣκέφτομαι να άλλαξω τα μαμά fans της 600Τ(200mm μπροστά καί 120mm πίσω) και της H100 (2χ120mm) και θέλω να είναι άκρως αθόρυβοι, αλλά να πάνε και με το κουτί. Έλεγα για αυτόν μπροστά [ame]http://www.amazon.co.uk/BitFenix-200mm-Spectre-PRO-White/dp/B0067LYY26/[/ame] και για την H100 και το πίσω fan Be Quiet! Silent Wings Pure System Fan 120mm Πως σας φαίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 5, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 o 200αρης spectre pro απο τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να είναι λίγο θορυβώδης αλλά σπρώχνει πολύ αέρα..θα σου πρότεινα αυτον. τον εχω στο raider και δεν ακούγεται καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 5, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 μία φορά το μήνα; Υπερβολικό σε βρίσκωΣκέφτομαι να άλλαξω τα μαμά fans της 600Τ(200mm μπροστά καί 120mm πίσω) και της H100 (2χ120mm) και θέλω να είναι άκρως αθόρυβοι, αλλά να πάνε και με το κουτί. Έλεγα για αυτόν μπροστά BitFenix 200mm Spectre PRO Fan with White LED - Black: Amazon.co.uk: Computers & Accessories και για την H100 και το πίσω fan Be Quiet! Silent Wings Pure System Fan 120mm Πως σας φαίνεται;o 200αρης spectre pro είναι αθόρυβος αλλά δεν έχει δυνατό airflow. Έχω 2 τέτοιους σε blue led σε ένα HAF-X 912 που δουλέυει ως HTPC. Να ξέρεις ότι είναι πιο λεπτοί από τους κλασσικούς ανεμιστήρες ειδικά σε περίπτωση που δεν θα βιδώσουν πάνω στο case αλλά έχει κάποιο μηχανισμό που τους ασφαλίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 5, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 o 200αρης spectre pro είναι αθόρυβος αλλά δεν έχει δυνατό airflow.μιλάμε για τον ίδιο ανεμιστήρα?- Air Flow (CFM): 148.72 CFM ±10%- Air Pressure (mmH2O): 1.26 mmH2O- Noise (dB-A): 27.5 dB(A) δεν έχω προσωπική άποψη . απο τα specs κ μόνο το λέω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 5, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Έχεις δίκιο. Μου ξέφυγε ένα pro από το μοντέλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Σεπτέμβριος 5, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 gentle typhoon απο εμενα παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Σεπτέμβριος 5, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 gentle typhoon απο εμενα παντως.+1Αθορυβοι δεν ειναι αλλα ο ηχος που κανουν δεν ειναι σπαστικος. Στο rebuilt που θα κανω θα βαλω μονο τετοιους και στα ψυγεια και για εισοδο/εξοδο κουτιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Σεπτέμβριος 5, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 αν σας πω πως με έχετε μπερδέψει περισσότερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ros100 Σεπτέμβριος 5, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 τελικα χτυπησα Noctua NF-F12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Σεπτέμβριος 7, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2012 να κανω μια ασχετη ερωτηση για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα ...μιας και ειστε ολοι εδω που εχετε Η100. εχω ενα κουτι..thermaltake kandalf στο οποιο εχω βαλει το χερι μου σε πολλα πραγματα...θα ηθελα λοιπον να ρωτησω αν την βαλω στο πατωμα την Η100 Θα εχω καποιο προβλημα.?να διευκρινυσω οτι εχω κανει τρυπες στο πατωμα για δυο ανεμιστηρες.... το αλλο που σκεφτομαι ειναι να την τοποθετησω με μια πατεντα στο σημειο που σας δειχνω στην φωτο...(αλλα αυτο σημαινει κοψιμο καινουργιου πλεξυ)ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.