jordanis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 καλησπέρα. σκέφτομαι να στείλω τα z506 και να αγοράσω ενισχυτή και ηχεία . το πισι είναι στο καθιστικό και σκέφτομαι για ηχεία 2.1 ?????( λόγω κατανομής του χώρου δεν βολεύει home cinema me 5 ή 7 ηχεία) επειδή δεν το κατέχω με τον ήχο τι μου προτείνετε? θέλω κάτι ποιοτικό χωρίς τρελές απαιτήσεις, απλά ο ήχος να βγαίνει καθαρός και να "εκμεταλεύεται" τις μικρές δυνατότητες της κάρτας ήχου που φοράει το πισι. και αν είανι δυνατόν να μου υποδείξετε κάποιο κατάστημα.στο media markt θα βρώ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 αν αγορασεις ενισχυτη και ηχεια ξεχωριστα, τοτε καλο θα ειναι να μην μπλεξεις την καρτα ηχου, καθολου στην επεξεργασια του ηχου!! θα συνδεσεις την καρτα με optical/SPDIF απ ευθειας στον ενισχυτη!! αλλα πρεπει να δωσεις και ενα μπατζετ που θα κινηθεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordanis Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 200-300 ευρώ.καλά είναι? ή ειναι μικρό το budget? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 για ξεχωριστο ενισχυτη και ηχεια, ειναι λιγα τα 300€ για "καλο" ηχο. ειδικα αν τα παρεις και καινουρια!!!εγω θα προτεινα, να παρεις καποια καλα 2.1 ηχεια PC (EDIFIER, LOGI) και μια καρτα ηχου. Π.Χ. ηχεια Edifier S530 / S530D | Skroutz.grκαρτα ηχου Asus Xonar DG | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Στην υπογραφή του αναφέρει ήδη για κάρτα την Asus Xonar DG.Οπότε μάλλον ένα σετ ηχείων καλό από Edifier θέλει και είναι κομπλέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 εαν θες κοίτα σε κατηγορία hi-fi .τα φτηνότερα είναι αρκετά πιο καλά σε ποιότητα ήχου από τα καλύτερα των πισι. τα κρκ 5 " αυτοενισχυόμενα που έχω για πισί είναι καλύτερα από τα τ3 που είχα και από τα σ 750 της creative . στο λέω από εμπειρία . των πισι είναι πιο θορυβώδη και έχουν λιγότερα βατ ρμς. τα 5 αρια της κρκ ροκκιτ κάνουν γύρω στα 270 ευρώ με τα τ3 gigaworks να κάνουν γύρω στα 240 ευρώ στο πλαίσιο και να έχουν πολυ χειρότερο ήχο. το μονο που σου λείπει είναι να έχει σωστή έξοδο από την κάρτα ήχου για να εισάγεις το σήμα στα ηχεία. και εαν θές αντί ενισχυτή χτύπα dac θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο . τα ηχεία που σου λέω είναι αυτοενισχυομένα. έχω πρόσφατη συγκριση με τα τ3 της κρεατιβε . καμία σχέση και η διαφορά 40 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Σεπτέμβριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 ξέχασα να σου ειπώ ότι αυτά τα ηχεία έχουν καλό μπάσο ετσι ώστε δεν χρειάζεσαι να πάρεις σαμπ. με τα φτηνα ηχεία δεν θα πάρεις μάλλον καλό μπάσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Σεπτέμβριος 5, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 εαν θες κοίτα σε κατηγορία hi-fi .τα φτηνότερα είναι αρκετά πιο καλά σε ποιότητα ήχου από τα καλύτερα των πισι. τα κρκ 5 " αυτοενισχυόμενα που έχω για πισί είναι καλύτερα από τα τ3 που είχα και από τα σ 750 της creative . στο λέω από εμπειρία . των πισι είναι πιο θορυβώδη και έχουν λιγότερα βατ ρμς. τα 5 αρια της κρκ ροκκιτ κάνουν γύρω στα 270 ευρώ με τα τ3 gigaworks να κάνουν γύρω στα 240 ευρώ στο πλαίσιο και να έχουν πολυ χειρότερο ήχο. το μονο που σου λείπει είναι να έχει σωστή έξοδο από την κάρτα ήχου για να εισάγεις το σήμα στα ηχεία. και εαν θές αντί ενισχυτή χτύπα dac θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο . τα ηχεία που σου λέω είναι αυτοενισχυομένα. έχω πρόσφατη συγκριση με τα τ3 της κρεατιβε . καμία σχέση και η διαφορά 40 ευρώ.εχεις ακουσει να παιζουν τα edifier που προτεινουν παραπανω?πιστεψε με θα αλλαξεις γνωμη γι αυτο που λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 5, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 Αυτά; Surround Sound Speaker System - C6 (HCS5640) | Edifier η αυτά;Digital 5.1 Audio Speaker System - S550 | Edifier Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 5, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 μαζι με τα κρκ που προταθηκαν παραπανω..δες/ακου/ψαξε και για tannoy reveal 601P (ή Α) μαζι με καποιον τ.αμπ αν πας σε passive ...(P=passive ..A=active).Λιγο πολυ σε passive ερχονται στο budget σου.Oμοιως και σε Wharfedale 10.x Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordanis Σεπτέμβριος 5, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2012 θα προσανατολιστώ στα edifier. 2.1 Multimedia Speaker System - S530 / S530D | Edifier μπορείτε να μου πείτε σύμφωνα με το άνω λινκ, αν κουμπώνει ps3 με rca κόκκινο -άσπρο και αν ναι τι είναι προτιμότερο ? κάρτα ήχου με οπτική και ps3 με rca? ή ανάποδα?:red:. πιστεύετε ότι θα δώ διαφορά με τα z506 και την DG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 6, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 ωπα.!!! μισο...! πατα λιγο φρενο!! αν θα παρεις τα Edifier, ΔΕΝ θα τα συνδεσεις με οπτικη, ουτε με καμια αλλη εξοδο (αν εχουν). θα τα συνδεσεις κανονικα με το καρφακι τους στην καρτα γραφικων, ωστε την επεξεργασια του ηχου να την κανει η καρτα ηχου. εγω ανεφερα την οπτικη. σε περιπτωση που εβαζες κανονικο HIFI ενισχυτη, ωστε να εκανε αυτος την επεξεργασια του ηχου!! η DG για τα λεφτα της ειναι παρα πολυ καλη καρτα ηχου..!! την εχω με κατι X-540 και ακουγονται πολυ καλα για τα μετρα τους..!! οσον αφορα τα Ζ -506 δεν τα εχω ακουσει. αλλα κατι φθηνα (των 25-30€..!!) 2.1 edifier που ειχα ακουσει, με εξεπληξαν ευχαριστα..! δεν περιμενα να ακουσω τοσο καλο ηχο απο τοσο φθηνα ηχεια..!!! οποτε φανταζομαι οτι τα S-530, θα εινα ισκαλες ανωτερα! ξεκαθαριζω οτι δεν εχω ακουσει ουτε τα Ζ506, ουτε τα S530. καλο ειναι να τα ακουσεις πριν αγορασεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 6, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2012 Τα logitech είναι κακή επιλογή για ηχεία. Ίσως τα high end που έχουν να αξίζουν τα λεφτά τους. Τα low end έχουν κακής ή τουλάχιστον μέτριας ποιότητας υλικά, πολλά έχουν προβλήματα με ηλεκτρομαγνητική θωράκιση και ακούγεται υπερβολικά μπάσος ο ήχος πνίγοντας τις υψηλές συχνότητες.Edifier δεν έχω δοκιμάσει αλλά όσοι είναι κάτοχοι τους αναφέρουν μόνο θετικά σχόλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Σεπτέμβριος 10, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 έχω δει σε φόρουμ άλλα, τιμές για κολόνες.Σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μεταχειρισμένο και με έναν ενισχυτή μεταχειρισμένο ?μπορείς να βρεισ σύστημα 2.0 + ενισχυτής 5.1 στα 350-400€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Σεπτέμβριος 10, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Δεν τα έχω ακούσει αλλά διαβάζω καλά λόγια σε περίπτωση που εγκαταλείψεις την ιδέα του ενισχυτή και ηχεία corsair sp2500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.