Jump to content

Προβλημα με Νεο PSU

seimei

Recommended Posts

Καλησπερα !!

Χτες πηρα το corsair cx 600 και ενα καινουριο κουτι

εκανα τις συνδεσεις και ο υπολογιστης δεν ανοιγει...(δεν εχω το παλιο τροφοδοτικο να δω αν φταιει το καινουριο)

βεβαια δεν εχω το καλωδιο σατα να συνδεσω τον σκληρο με τη μητρικη

εδω να πω οτι τη μητρικη τη καρτα γραφικων και το σκληρο τα μετεφερα μεσα σε τσαντα οποτε μπορει και να εχουν χτυπησει

παντως το φωτακι της μητρικης αναβει αλλα οταν κανει επαφη το καλωδιο του τροφοδοτικου που δινει ρευμα στη μητρικη(αυτο με τα πολλα πινς) ανοιγει ο ανεμιστηρας Elite 430 Black - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply κατω δεξια για 2-3 δευτερολεπτα κ μερικες φορες κ ο ανεμηστιρας του τροφοδοτικου για λιγο βεβαια δεν το κανει καθε φορα που βαζω το καλωδιο αλλα αμα κανουν επαφη συγκεκριμενα πινς....και αμα το κραταω ετσι ο ανεμιστηρας (ο κατω δεξια οχι του τροφοδοτικου) μενει ανοιχτος μεχρι να σταματησω...

επισης δεν ειμαι και 100% σιγουρος οτι εχω βαλει ολα τα καλωδια μ λειπει και το σατα του σκληρου...αλλα μου φενεται οτι κατι δε παει καλα με τη μητρικη... η οτι επειδη το τροφοδοτικο ειναι 600αρι δεν ταιριαζει με το υπολοιπο συστημα....

το συστημα μ ειναι

asus p5p43td

http://www.thinkcomputers.org/sapphire-ati-radeon-hd-5670-1gb-video-card-review/

corsair cx 600

2gbram

intel core 2 duo @3.12ghz

kai maxtor 250gb sata 3 αρκετα παλιος...

ευχαριστω Κωστας

Σπέρες.

1) Το 600άρι για το οποίο μιλάς κάνει και παραπάνω για το σύστημα σου οπότε δέν τίθεται θέμα.

2) Δύσκολο για "νέο" corsair τροφοδοτικό να είναι πεθαμένο αλλά όχι απίθανο.

3) Πρίν προχωρήσεις, τσέκαρε το psu μόνο του άν νιώθει χρησιμοποιώντας έναν συνδετήρα ή κάτι παρόμιο και ενώνοντας το πράσινο με κάποιο μάυρο από τα καλώδια στο 20+4ΠΙΝ του τροφοδοτικού παρόλο που λές ότι ο ανεμιστήρας του λειτουργεί πιό πάνω.Δές φωτογραφία. Βάλε ρεύμα και εφόσον δουλεύει άστο 1 λεπτάκι και είσαι οκ. Power off.

Αρχικά δέν υπάρχει λόγος να συνδέσεις οποιοδήποτε περιφερειακό για να δείς άν ξεκινά το pc. Αποσύνδεσε δίσκους και drive. Θές απλώς μητρική κάρτα γραφικών και ρεύματα/καλώδια front panel. Άν έχεις 2 ram modules/dimm/stick όπως θές πέστο, πρίν συνδέσεις ρεύμα, βγάλε το ένα. Μετά κάνε την σύνδεση του τροφοδοτικού και πές αποτελέσματα.

Δες αν είναι συνδεδεμένο το 4pin καλώδιο που δίνει ρεύμα στην μητρική. Σε εσένα έχει μόνο ένα αλλα στα νέα mainboard έχει 2 υποδοχές απο 4pin. Και το βύσμα στα τροδοφοτικά είναι 2x4pin ή κάποιες φορές 1x8pin ποθ αποσπάτε σε 2x4pin όμως. Αν δεν έχει σθνδεθεί αυτό το καλώδιο σωστά τότε δεν έχει αρκετό ρεύμα η μητρική.

Δες αν είναι συνδεδεμένο το 4pin καλώδιο που δίνει ρεύμα στην μητρική. Σε εσένα έχει μόνο ένα αλλα στα νέα mainboard έχει 2 υποδοχές απο 4pin. Και το βύσμα στα τροδοφοτικά είναι 2x4pin ή κάποιες φορές 1x8pin ποθ αποσπάτε σε 2x4pin όμως. Αν δεν έχει σθνδεθεί αυτό το καλώδιο σωστά τότε δεν έχει αρκετό ρεύμα η μητρική.

αυτο ειναι συνδεδεμενο ηταν 8πιν και το χωρισα σε 2 τεσσαρια κανει καλη επαφη οπτοε ειναι οκ οπως και το αλλο με τα 24πιν

απλα οταν ακουμπαει το 24αρι με συγκεκριμενο τροπο δειχνει καποια σημαδια ζωης....

αυτο ειναι συνδεδεμενο ηταν 8πιν και το χωρισα σε 2 τεσσαρια κανει καλη επαφη οπτοε ειναι οκ οπως και το αλλο με τα 24πιν

απλα οταν ακουμπαει το 24αρι με συγκεκριμενο τροπο δειχνει καποια σημαδια ζωης....

Άσε το βασικό σύστημα και αποσυνέδεσε ότι "extra" έχεις πάνω στον πύργο μήπως κάπου γίνεται βραχυκύκλωμα και το τροφοδοτικό κλείνει για προστασία. Άσε μητρική - επεξεργαστή - μνήμες και ένα σκληρό δίσκο. Ότι άλλα καλώδια υπάρχουν αποσυνέδεσέ τα.

οπότε μάλλον εχει πρόβλημα το θηλυκό βύσμα της μητρικής ή το 24πινο του τροφοδοτικου να υποθέσω?

με μια προσεχτική ματιά και στα 2 φαινεται κατι να μην είναι οκ?

οπότε μάλλον εχει πρόβλημα το θηλυκό βύσμα της μητρικής ή το 24πινο του τροφοδοτικου να υποθέσω?

με μια προσεχτική ματιά και στα 2 φαινεται κατι να μην είναι οκ?

Της μητρικης φενεται καλα του τροφοδοτικου ολα εχουν ενα πιν μεσα ετσι μεταλικο εχτος απο ενα που δεν εχει καν καλωδιο αλλα δεν νομιζω να σημαινει κατι τωρα που εχω μονο αυτα που ειπε ο φιλος πιο πανω το ιδιο κανει αλλα τωρα γυριζει για 1-2 σεκ κ το ανεμιστηρακη του επεξεργαστη και μετα κλινει παλι

Το μονο που κουναει ειναι χρυσο που γραφει asus asus will use double thickness cooper for pcb ολα τα αλλα καλα φενονται απλα κατι θα παιζει με το καλωδιο το 24πιν που μπαινει στη μητρικη δεν μπορω να βρω κατι αλλο...

Ως συνηθως για μικροπραγματα με βασανιζει εβαζα το καλωδιο (απο το κουμπι ον οφ του κουτιου) καθετα και οχι οριζοντια και για αυτο δεν ανοιγε...

τωρα βεβαια εχω αλλο προβλημα που ειχα παλια εχω κατι ραμ 2χ1γιγα και παιρνει μονο τη μια αμα βαλω τη 2ρη δεν ανοιγει η οθονη. Πρν 1-2 χρονια το ειχα παει στο μουλτιραμα επειδη ειχα καποιο προβλημα ανοιγε κ εκλινε κατι τετοιο και μου ειπαν οτι φταινε οι ραμ που ειναι 1600 ενω επρεπε να ειναι 1333 μετα απο καμια βδομαδα το φτιαξανε κ μερικες φορες

μ εβγαζε overclocking has failed press f1 to run setup f2 to load default values and continue αυτο μου βγαζει και τωρα με τη διαφορα οτι τοτε ειχα 2 γιγα ραμ και τωρα 1...:wall:

οταν εχω τη μια ραμ τρεχει κανονικα κ μερικες φορες οταν το ανοιγω κανει ρεσταρτ σχεδον αμεσως

να παω στο μενου και στο dram frequency απο αυτοματο να το παω *ddr3-1600mhz*?

Μα η μητρικη παει μεχρι 1333 και με oc παει στα 1600 που ειναι οι ραμ οποτε λογικα πρεπει να κανω oc στα 1600 γιατι οταν βαζω τη δευτερη δεν ανοιγει η οθονη με 1 γιγα εμαι:X:

και πειραματα δεν κανω γιατι δεν ξερω και μετα αστα...

Αν οι μνήμες δουλέυουν στα 1600 τότε θα δουλεψουν και στα 1333. Μην ανεβάζεις την συχνότητα πάνω από 1333 που υποψιάζομαι ότι είναι η κανονική του επεξεργαστή σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.