9000+rpm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2012 Ο ιntel g2 που εχω θα τοποθετηθει στο λαπτοπ της αδερφης μου οποτε μετα απο 2,5 χρονια συμβιωσης μαζι του θα πρεπει να τον αποχωριστω! Απο αυτα που διαβασα, καταλαβα(δεν το "πολυ-εχω" κιολας το θεμα) οι 2 καλυτεροι δισκοι αυτη την στιγμη ειναι ο Samsung 830 και ο OCZ Vertex 4..Απο οτι εχω καταλαβει ο πρωτος παρουσιαζεται ως ο πιο αξιοπιστος και ο δευτερος ως ο πιο γρηγορος... Ποιον απο τους 2 να παρω? Οταν λεμε οτι ο vertex ειναι ταχυτερος, για ποσο διαφορα επιδοσεων μιλαμε? Και κατι ακομη..Τοτε που ειχα παρει τον intel θυμαμαι οτι λεγαν οτι η υποστηριξη Trim απο τον δισκο, ειναι κατι το σημαντικο, για να μην υπαρχει μελλοντικα πτωση των επιδοσεων του δισκου.. Αυτοι οι δισκοι υποστηριζουν trim? Οι "ψαγμενοι" στο θεμα με τους ssd ( jax7480) παρακαλω να βοηθησουν, διοτι πρεπει να γινει αμεση αγορα δισκου(αν ειναι δυνατο ακομη και σημερα).. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Πήγαινε στο κοντινότερο Πλαίσιο και τσίμπα έναν Samsung 830. Οι διαφορές στις επιδόσεις δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Το μόνο που ίσως αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για τον Vertex 4 είναι τα 2 χρόνια επιπλέον εγγύηση που προσφέρει.Το TRIM από τον Intel G2 και μετά υπάρχει σε όλα τα drives. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Το trim ήταν σημαντικό τότε. Τώρα θεωρείται δεδομένο. Αν δεν κάνω λάθος και οι 2 δίσκοι έχουν trim και GC (Garbage Collection). Και τα 2 επαναφέρουν τις επιδόσεις στον δίσκο σε φυσιολογικά επίπεδα μετά από πολλές εγγραφές - διαγραφές στο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Πήγαινε στο κοντινότερο Πλαίσιο και τσίμπα έναν Samsung 830. Οι διαφορές στις επιδόσεις δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Το μόνο που ίσως αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για τον Vertex 4 είναι τα 2 χρόνια επιπλέον εγγύηση που προσφέρει. Σε ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση! Σχετικα με το Trim που ρωτησα? Να υποθεσω υποστηριζουν και οι 2? Μηπως εχουμε και τιποτα screenshot απο νουμερακια στο crystalDiskmark απο τους 2 δισκους? Edit: Για το Trim μου απαντησες, φχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiS Σεπτέμβριος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Μπροστά στο ίδιο δίλημμα βρίσκομαι κι εγώ. Προς την πλευρά του Vertex κλίνω, αλλά θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον άλλες απόψεις μέχρι να καταλήξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Σεπτέμβριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 screenshots με νουμεράκια στα αντίστοιχα topics.Προσωπικά έχω samsung 830 128 GB και είμαι ευχαριστημένος +1 για την άποψη του jax7480 πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Μηπως εχουμε και τιποτα screenshot απο νουμερακια στο crystalDiskmark απο τους 2 δισκους? Πάρε ένα από AS SSD Benchmark. Ενημερωτικά, και τα 2 drives έχουν νεότερα firmwares που δίνουν λίγο παραπάνω στις επιδόσεις. Ότι άλλο benchmark θέλεις, ζητάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Στο ΧS δεν εχει ενα thread..που εχουν γραψει ποσα Petabyte σε εναν Samsung..κ δεν εχει πεθανει ακομα? Samsung απο εμενα.. Λεω κ εγω να παρω εναν ετσι για ενθυμιο χαχαχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Σεπτέμβριος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Προτεινω Samsung.Οσοι παρουν Vertex 4 προσοχη στην εγκατασταση του νεου firmware (αν σας ερθει με το παλιο) καθως ειναι λιγο μπελας η διαδικασια, οπως διαβασα σε πολλα ξενα reviews. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 4, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Προτεινω Samsung.Οσοι παρουν Vertex 4 προσοχη στην εγκατασταση του νεου firmware (αν σας ερθει με το παλιο) καθως ειναι λιγο μπελας η διαδικασια, οπως διαβασα σε πολλα ξενα reviews.Ενδιαφέρον αυτό γιατί εγώ από την έκδοση 1.4.1.3 το πέρασα χωρίς να κάνω τίποτα και με το λειτουργικό να τρέχει στο drive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Σεπτέμβριος 4, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 jax 7480 έχεις περάσει το 1.5 f στονVertex 4 γιατί από ότι διάβασα αυξάνει πολύ τις επιδόσεις. Τρίτο post έχει κάποια σύγκριση .Review: OCZ Vertex 4 256GB | GHz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Σεπτέμβριος 4, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 εγώ πάντως είδα τιμή λιώμα για ελλάδα και μάλιστα πλαίσιο τον "summy" και τσίμπισα δεύτερο μετά απο 8 μήνες χρήσης (και σε sata 2) υπέρ ευχαριστημένος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Πάρε ένα από AS SSD Benchmark.Ενημερωτικά, και τα 2 drives έχουν νεότερα firmwares που δίνουν λίγο παραπάνω στις επιδόσεις. Ότι άλλο benchmark θέλεις, ζητάς. Ωραιος! Αρα οντως ο ocz ειναι λιγο πιο γρηγορος, αλλα εσυ μου προτεινες να παρω τον samsung, ε? Θεωρεις οτι ειναι καλυτερο drive συνολικα? (Τα 15-20 ευρω που εχουν διαφορα δεν με ενδιαφερουν καθολου, αν αυτο σκεφτεσαι!) Edit: Ετρεξα μια αυτο το bench και στον δικο μου και μου φαινεται οτι πλεον ο g2 δειχνει φανερα την ηλικια του:hang2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Σεπτέμβριος 4, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Παρε τον 830, αποδεδειγμενα αξιοπιστος, σε real life δεν υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα.Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 ο vertex 4 στα 256GB είναι πολύ ευνοική περίπτωση. Στο τελευταίο firmware o vertex 4 όσο είναι γεμάτος κάτω από το 50% δουλέυει σε perfomance mode που έχει μεγαλύτερες επιδόσεις από τις ονομαστικές του. Όταν γεμίσει πάνω από 50% τότε αναδιαμορφώνει τα δεδομένα και περνάει σε storage mode με τις ονομαστικές του ταχύτητες αν θυμάμαι καλά.Σε θέματα ταχύτητας είναι πιο γρήγορος από τον samsung 830 αλλά χωρίς benchmarks δεν είναι δυνατό να καταλάβει τη διαφορά ο χρήστης. Το θέμα της εγγύησης είναι δυνατό ατού του vertex. 5 χρόνια δεν δίνει κανένας άλλος κατακσευαστής.Ο 830 είναι η δοκιμασμένη λύση. Δεν υστερεί σε κάτι. Στα θετικά του samsung πέρα από το ότι φημίζεται για την αξιοπιστία του είναι και το toolbox που τον συνοδεύει και επιτρέπει να κάνεις manual trim + GC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 4, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 jax 7480 έχεις περάσει το 1.5 f στονVertex 4 γιατί από ότι διάβασα αυξάνει πολύ τις επιδόσεις. Τρίτο post έχει κάποια σύγκριση .Review: OCZ Vertex 4 256GB | GHz.grΕεεε, ο Venisk ποιον νομίζεις πως ρώτησε και αγόρασε τους 2xVertex 4 που έχει; Το screenshot είναι δύο drives σε Raid0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Εεεε, ο Venisk ποιον νομίζεις πως ρώτησε και αγόρασε τους 2xVertex 4 που έχει; Eσενα ρωτησε? Τοτε εμενα γιατι μου λες να παρω samsung? Παρεπιμτως, σε real life(οχι bench) θα καταλαβω καμια διαφορα συγκριση με τον g2 που εχω τωρα η μπα? Αν οχι να βαλω τον καινουργιο ssd στο λαπτοπ της αδερφης να γλιτωνω και το format. Παντως απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι samsung λετε, αρα προς τα εκει θα κινηθω, για να λετε κατι παραπανω θα ξερετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Σεπτέμβριος 4, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Καποιος φιλος παραπανω ρωτησε για αυτο που εγραψα για το firmware του Vertex 4. Παραθετω 1 κειμενο απο καποιο ξενο αγοραστη απο amazon που ταλαιπωρηθηκε.1) It came with firmware 1.3, which wouldn't have bothered me, except I knew that 1.4 makes a HUGE difference to the 128 gig version. So, really, I had no choice. So, I downloaded from OCZ the firmware upgrader, "OCZ Toolbox". I ran it. It chugged along for a couple of mins, connected to the Net, and then told me it had upgraded the firmware, and to restart the machine. Hahaha! Fat chance.2) The reason why was that you have to have the drive connected using AHCI, not IDE. So, off I went, into my BIOS and selected AHCI. And then Windows wouldn't boot... Because you can't change from IDE to AHCI, once you've installed Windows 7. Except you can! (see below).3) Not to be beaten, I downloaded (also from OCZ) the bootable Linux firmware upgrade tool. Which doesn't work. At least, not on my machine. It booted up, but wouldn't recognise my mouse, or keyboard, or connect to the net. Great!4) Grinding my teeth, I changed back to IDE mode, rebooted Windows, went online and discovered that you CAN change from IDE to AHCI, using a simple registry hack. So, I did that. Then changed back to AHCI in the BIOS. Rebooted. Hooray! Win 7 now worked in AHCI mode.5) FINALLY, the OCZ firmware updater could do its job. Except... they don't tell you that you have to COMPLETELY power off the machine after the update. A simple restart does NOT work.6) Oh - and one last thing: for some reason that I simply cannot comprehend, you have to upgrade the firmware incrementally. The latest firmware is two versions ahead of the 1.3 that came with the drive, so I had to do the firmware upgrade TWICE.Now can you understand why I've given it 3 stars? I can't help thinking that OCZ could sell millions more of these things, if only it were simple to get them working. My familiarity with tinkering (which is a bit like dogging for sad people) goes right back to the BBC/Acorn days, and I still found this a pain in the bottom. I don't know if other manufacturers make it easier, but if they do, they deserve to take sales from OCZ.Like I said: nice drive, shame about the install. I'm now going to go away and amuse myself, watching how quickly my applications launch... (that's the nice bit - and, despite everything, well worth it). . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiS Σεπτέμβριος 4, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Ο Samsung, αν και πιο αργός, κερδίζει λόγω αξιοπιστίας, ενώ έχει 2 χρόνια μικρότερη εγγύηση ? Λίγο αντιφατικό δεν είναι αυτό ? Τα 5 χρόνια του OCZ δεν είναι αρκετά για σκληρό δίσκο, ώστε να ανησυχεί κάποιος για την αξιοπιστία του ? Μήπως η διαφορά αξιοπιστίας οφείλεται στο ότι ο OCZ δεν είναι ακόμα (λόγω ημερομηνίας κυκλοφορίας) όσο δοκιμασμένος είναι ο Samsung ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 4, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Καποιος φιλος παραπανω ρωτησε για αυτο που εγραψα για το firmware του Vertex 4. Παραθετω 1 κειμενο απο καποιο ξενο αγοραστη απο amazon που ταλαιπωρηθηκε.1) It came with firmware 1.3, which wouldn't have bothered me, except I knew that 1.4 makes a HUGE difference to the 128 gig version. So, really, I had no choice. So, I downloaded from OCZ the firmware upgrader, "OCZ Toolbox". I ran it. It chugged along for a couple of mins, connected to the Net, and then told me it had upgraded the firmware, and to restart the machine. Hahaha! Fat chance.2) The reason why was that you have to have the drive connected using AHCI, not IDE. So, off I went, into my BIOS and selected AHCI. And then Windows wouldn't boot... Because you can't change from IDE to AHCI, once you've installed Windows 7. Except you can! (see below).3) Not to be beaten, I downloaded (also from OCZ) the bootable Linux firmware upgrade tool. Which doesn't work. At least, not on my machine. It booted up, but wouldn't recognise my mouse, or keyboard, or connect to the net. Great!4) Grinding my teeth, I changed back to IDE mode, rebooted Windows, went online and discovered that you CAN change from IDE to AHCI, using a simple registry hack. So, I did that. Then changed back to AHCI in the BIOS. Rebooted. Hooray! Win 7 now worked in AHCI mode.5) FINALLY, the OCZ firmware updater could do its job. Except... they don't tell you that you have to COMPLETELY power off the machine after the update. A simple restart does NOT work.6) Oh - and one last thing: for some reason that I simply cannot comprehend, you have to upgrade the firmware incrementally. The latest firmware is two versions ahead of the 1.3 that came with the drive, so I had to do the firmware upgrade TWICE.Now can you understand why I've given it 3 stars? I can't help thinking that OCZ could sell millions more of these things, if only it were simple to get them working. My familiarity with tinkering (which is a bit like dogging for sad people) goes right back to the BBC/Acorn days, and I still found this a pain in the bottom. I don't know if other manufacturers make it easier, but if they do, they deserve to take sales from OCZ.Like I said: nice drive, shame about the install. I'm now going to go away and amuse myself, watching how quickly my applications launch... (that's the nice bit - and, despite everything, well worth it). .Αυτό που λέει για τα windows δεν είναι και τίποτα νέο. Θα μπορούσε να συμβεί με οποιοδήποτε SSD. Το άλλο για το firmware update που έπρεπε να κάνει power off αλλά δεν ήταν στις οδηγίες μου φαίνεται κάπως ιδιαίτερο αλλα γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά συνηθίζω να κάνω power down.Ο Samsung έχει τρέξει στην αγορά αρκετό καιρό και θεωρείται αρκετά αξιόπιστος. Ο vertex είναι πιο νέος και δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά ακόμα. Στα χαρτιά ο vertex δεν υπολείπεται σε κάτι του samsung, το αντίθετο θα έλεγα. Όσο για τα firmware updates δεν νομίζω ότι έχει βγάλει πρόσφατα η samsung update για το firmware της ενώ ο vertex κυνηγάει να ανεβάσει και άλλο επιδόσεις με νέα πιο tweaked firmware.Και οι 2 είναι πολύ καλές επιλογές. Δεν θα κάνει λάθος ότι και να διαλέξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.