DMylonas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2004 Αρκετοί εκτυπωτές Epson έχουνε ένα τσιπάκι που όταν "αδειάσει" το κουπάκι αυτό κλειδώνει και δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε το ίδιο κουπάκι με την παλιά και καλή μέθοδο της ένεσης. Έτσι δίνουμε 40 για το μαύρο Epson κουπάκι και 20 για τα ιμιτασιόν. Αν σκεφτούμε ότι με 50 παίρνεις τον Epson Stylus C43 καινούριο, με μελανιά μαζί, τα ποσά αυτά φαντάζουνε τρελά... Από σήμερα όμως αυτό αλλάζει...... Κατεβάζοντας το πρόγραμμα SSC Service Utility (http://www.ssclg.com/epsone.shtml), μπορούμε να μηδενίσουμε το "έξυπνο" τσιπάκι που έχει το κάθε κουπάκι επάνω και να το ξαναγεμίσουμε με ένεση. Μετά το κατέβασμα του αρχείου και την εγκατάστασή του ανοίγουμε το πρόγραμμά και τον εκτυπωτή μας..... 1. Πηγαίνουμε στην καρτέλα "Configuration" και ορίζουμε τον εκτυπωτή μας... 2. Πηγαίνουμε στην καρτέλα "Ink Monitor" και πατάμε το "Refresh"... 3. Βλέπουμε πόσο τις % είναι γεμάτα τα μελανάκια μας και πατάμε το X στο παράθυρο. Το πρόγραμμα βρίσκετε στην γραμμή του ρολογιού. 4. Κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και πηγαίνουμε στο μενού "Reset Counters" και πατάμε το "Reset Black" ή "Reset cyan" ή "Reset magenta" ή "Reset yellow" ή "Reset all color counters", αναλόγως δηλαδή ποιο χρώμα θέλουμε να γεμίσουμε. 5. Στο μήνυμα που μας εμφανίζετε πατάμε ΟΚ και κλείνουμε τον εκτυπωτή μας. 6. Περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανοίγουμε πάλι τον εκτυπωτή μας. Το αποτέλεσμα; Παρακάτω.... 7. Τώρα μπορούμε να βγάλουμε το κουπάκι και με την μέθοδο της ένεσης να το "εμβολιάσουμε" με κόστος περίπου 8 τα 2 γεμίσματα. Μετά από τα δύο γεμίσματα καλό θα είναι να πάρουμε ένα άλλο καινούριο κουπάκι. Καλά εμβόλια ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δοκίμασα την διαδικασία αυτή σε έναν Epson Stylus C60 με μελάνι για Stylus Color 400, 440, 480, 580, 600, 640, 660, 670, C-40, με 100% επιτυχία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Αύγουστος 13, 2004 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Θα το δοκιμασω κι εγω στο δικο μου Epson C60. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 13, 2004 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Πάντως η Epson το έχει παρακάνει. Έχει γίνει master στις κλεψιές. Μάλιστα πολλά λέγονται ότι το εν' λόγο έξυπνο τσιπάκι αναφέρει άδειο catridge ενώ υπάρχει ακόμα μια ποσότητα μελανιού της τάξης του 10%.Με τον 600 πάντως ποτέ δεν είχα προβλήματα με .... ενέσεις εδώ και 4 χρόνια.... Μάλλον είναι καινούρια .... ιδέα. Σαν δεν ντρέπονται.Ποτέ ξανά Epson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 13, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Η Εpson ετοιμάζεται να φάει μήνυση για τις "παγαποντιές" της με τα τσιπάκια και τους μετρητές της.RECHArgermag.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Αύγουστος 13, 2004 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Καί ή HP μιά από τα ίδια είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 13, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Αρχική απάντηση από yanni Πάντως η Epson το έχει παρακάνει. Έχει γίνει master στις κλεψιές. Μάλιστα πολλά λέγονται ότι το εν' λόγο έξυπνο τσιπάκι αναφέρει άδειο catridge ενώ υπάρχει ακόμα μια ποσότητα μελανιού της τάξης του 10%. Εγώ τύπωσα 30 σελίδες με ένα "άδειο" μαύρο κουπάκι..... Τώρα βέβαια είναι γεμάτο ..... Όλες οι ετιαρείες όλο και κάπου θα κλέψουνε. Εγώ είμαι φανατικός Epson από την 500 σειρά, αλλά όταν πήρα τον C60 μου τα χάλασε λίγο. Τώρα είμαι πάλι ΟΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Αύγουστος 13, 2004 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Έχω τον C42UX και δεν πετυχαίνει το κόλπο! Τι φταίει? Μήπως θέλει παραπάνω από 1-2 λεπτά κλειστός? Πάντως πολύ καλή μαγκιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Αύγουστος 13, 2004 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 εγω εχω τον stylus color 760 και δεν ξερω πως με την ενεσηυπαρχει καμια φοτο ?και τα μπουκαλακια με την μελανι με τη ονομασια τα ζηταω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 13, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Σε όσους δεν πιάνει υπάρχει η παρακάτω πιθανότητα και λύση:NOTE! It is impossible to reset ink counters by software methods on this printers.Use "ink freezer" function to maintain current ink level and "hot swap" to use refilled old cartridges. Όλα αυτά είναι στο εικονίδιο δίπλα στο ρολόι και βγένει με δεξί κλίκ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 13, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Αρχική απάντηση από Borg εγω εχω τον stylus color 760 και δεν ξερω πως με την ενεσηυπαρχει καμια φοτο ?και τα μπουκαλακια με την μελανι με τη ονομασια τα ζηταω? Τα λένε Refill και είναι σε ένεση... Μέσα στην συσκευασία έχει πληροφορίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu_Dhthen1 Αύγουστος 13, 2004 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Ωραιος ρε φιλε Mylona...Αλλα φοβαμαι οτι θα τα κανω ολα σκατα με τις ενεσεις...Παντως πολυ χρηστικο το προγραματακι...Και γω νομιζω οτι η Εpson το εχει παρακανει...με 30 εκτυπωσεις σου λεει οτι τελειωσαν τα μελανια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Αύγουστος 13, 2004 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 σε ευχαριστω DMylonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 13, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Παιδιά βρήκα κάτι..... Απλά θέλει λίγο προσοχή με την ένεση....http://www.producers.it/istruzioni-epson.htmΚαι για όσους έχουνε Epson Cxx.....http://www.refillinstructions.com/Epson/E11.htmΚαι για 760....http://www.refillinstructions.com/Epson/E09.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 14, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2004 Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουνε οι οδηγίες στα Ελληνικά, για το μαύρο και το έγχρωμο μελάνι.... Epson Stylus Refill Guide GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
loubas Αύγουστος 15, 2004 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2004 για HP πεζει τιποτα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 15, 2004 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2004 Και για HP και για Canon και για άλλους. Βασικά εγώ ξέρω την Ecotype για refills αν και υπάρχουν στην Στουρνάρι άλλα 2 μαγαζιά.Κάποια στιγμή μπάνισα και αυτό Byron Shops αν και δεν έχω πάρει ποτέ από εκεί κάτι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 15, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2004 Εγώ τις ecotype παίρνω τα refill μελάνια.... και κουπάκια από ntc..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
taz1416003173 Αύγουστος 16, 2004 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2004 Για τον πρώτο epson stylus color ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα refill;Αν ναι από που; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gto234 Σεπτέμβριος 10, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Η Epson είναι κωλοεταιρία.Πήρα για το γραφείο έναν C42S και το μαύρο δεν εκτυπώνει ουτε 500 σελίδες κείμενο για να μην πώ 300.Και έχει και τις παπαριές με τα μελάνια.Πάλι καλά υπάρχει ένα μαγαζάκι στο ηράκλειο που γεμίζει τα μελάνια και κάνει και reset στο chipακι.Οι lexmark οι καινούργιοι δεν ξέρω τι λένε πάντως ο Z32 που έχω είναι πολύ οκ και δεν έχει καμμία απο αυτές τις πουστιές που κάνουν με τα μελάνια οι άλλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Σεπτέμβριος 10, 2004 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 .Αρχική απάντηση από DMylonas Τα λένε Refill και είναι σε ένεση... Μέσα στην συσκευασία έχει πληροφορίες... Για Canon κανουν ? ?και που τα πουλάν αυτα ? ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.