Κοπρίτης Αύγουστος 16, 2004 #81 Αύγουστος 16, 2004 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 15:25] Εγώ επειδή πριν 4 χρόνια άνοιξα την τηλεόραση για να απολαύσω τον Κεντερη να κερδίζει, θεωρώ το εαυτό μου συνυπεύθυνο. Με την ακροαματικότητα έδηξα τι ήθελα, και η «εταιρεία» φροντίζει να το επαναλάβει για να διαφημιστεί. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Το ίδιο συνυπεύθυνος θα αισθανθώ αν κάποτε μαθευτεί κάτι ( χτυπάω ξύλο) για την εθνική ποδοσφαίρου.Δεν τα επικροτώ, αλλά δεν τραβάω την ουρά μου κάνοντας κριτική εκ του μακρόθεν. κι εγω το χαρηκα ρε συ Γιαγκ αλλα αυτο δε λεει τιποτα....τι να πουν και ολοι αυτοι που βγηκαν στους δρομους τοτε και τους υποδεχτηκαν σαν ηρωες...αλλο πραγμα το να χαιρεσαι για την επιτυχια ενος συμπατριωτη(?) σου (αλλο μεγαλο θεμα αυτο...)που προβαλλει κατ' επεκταση την ιδια σου την πατριδα....και αλλο πραγμα η τυφλη εμπιστοσυνη σε ενα ,μονο κατ' ευφημισμο πλεον, αθλητικο ιδεωδες...μην ξεχνατε οτι υπαρχουν παιδια (πιθανοτατα ακομα και τα δικα σας) τα οποια εχουν σαν συμβολα και προτυπα αθλητες ολων των ειδων....μαλιστα μεχρι προτεινος καποιοι ηταν ικανοποιημενοι οταν το παιδι τους προτιμουσε τον "καθαρο και αγνο" Κεντερη εναντι ενος καλοπληρωμενου Νικολαιδη...ποιος θα του εξηγησει τωρα αυτου του παιδιου γιατι το ειδωλο του ντρεπεται να εμφανιστει δημοσιως να αναλαβει την ευθυνη των πραξεων του...Συνυπευθυνος λοιπον δεν νοιωθω μιας και ουτε εχω/ειχα τον καθε Κεντερη σαν ειδωλο....ουτε ξοδεψα μια δραχμη σε καποιο "ολυμπιακο προιον"Σαν Ελληνας ομως νομιζω οτι εχω το δικαιωμα να νοιωθω οργη για καποιους που σπιλωνουν ολαυτα που εχουν καταφερει αλλοι στο παρελθον με πολυ περισσοτερο κοπο, πολυ λιγοτερες απολαβες και προβολη...Δεν εχουν το δικαωμα αυτο.... Και εαν τους το εδωσαν αυθαιρετα τα media της χωρας μαςτοτε ειναι σαφως συνυπευθυνα και αυτα... (αλλο ενα ζητημα αλλα οχι επι του παροντος νομιζω...)
Dagalidis Αύγουστος 16, 2004 #82 Αύγουστος 16, 2004 Ρε δε πάνε να @@@θούνε Κεντέρης και Θάνου λέω εγώ .....ΑΙΣΧΟΣ σε αυτούς και τον Mr. NTOΠΑ (Τσέκος)....Δεν έχει σημασία αν όλος ο αθλητικός κόσμος NTOPATE ή ΟΧΙ.....Η Ξεφτίλα που μας δώσανε φτάνει για 2 OΛΥΜΠΙΑΔΕΣ....Να πάνε να @@@μηθούνε και δεν θέλω ούτε να τους φτύσω τα @@@κιασμένα.....Εκεί να μείνουν επί 3 Χρόνια με ΟΡΟΥΣ και ΔΙΟΥΡΙΤΙΚΑ μπάς και καθαρίσουν από τις Αρχ@@διές που πέρνουν.....
ΓιαγκΤ Αύγουστος 16, 2004 #83 Αύγουστος 16, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 15:42] κι εγω το χαρηκα ρε συ Γιαγκ αλλα αυτο δε λεει τιποτα....τι να πουν και ολοι αυτοι που βγηκαν στους δρομους τοτε και τους υποδεχτηκαν σαν ηρωες...αλλο πραγμα το να χαιρεσαι για την επιτυχια ενος συμπατριωτη(?) σου (αλλο μεγαλο θεμα αυτο...)που προβαλλει κατ' επεκταση την ιδια σου την πατριδα....και αλλο πραγμα η τυφλη εμπιστοσυνη σε ενα ,μονο κατ' ευφημισμο πλεον, αθλητικο ιδεωδες...μην ξεχνατε οτι υπαρχουν παιδια (πιθανοτατα ακομα και τα δικα σας) τα οποια εχουν σαν συμβολα και προτυπα αθλητες ολων των ειδων....μαλιστα μεχρι προτεινος καποιοι ηταν ικανοποιημενοι οταν το παιδι τους προτιμουσε τον "καθαρο και αγνο" Κεντερη εναντι ενος καλοπληρωμενου Νικολαιδη...ποιος θα του εξηγησει τωρα αυτου του παιδιου γιατι το ειδωλο του ντρεπεται να εμφανιστει δημοσιως να αναλαβει την ευθυνη των πραξεων του...Συνυπευθυνος λοιπον δεν νοιωθω μιας και ουτε εχω/ειχα τον καθε Κεντερη σαν ειδωλο....ουτε ξοδεψα μια δραχμη σε καποιο "ολυμπιακο προιον"Σαν Ελληνας ομως νομιζω οτι εχω το δικαιωμα να νοιωθω οργη για καποιους που σπιλωνουν ολαυτα που εχουν καταφερει αλλοι στο παρελθον με πολυ περισσοτερο κοπο, πολυ λιγοτερες απολαβες και προβολη...Δεν εχουν το δικαωμα αυτο.... Και εαν τους το εδωσαν αυθαιρετα τα media της χωρας μαςτοτε ειναι σαφως συνυπευθυνα και αυτα... (αλλο ενα ζητημα αλλα οχι επι του παροντος νομιζω...) Μα αυτό ακριβώς λέω ρε Κοπρίτη. Δεν υπάρχει αθλητικό ιδεώδες. Δεν είναι εφικτοί αυτοί οι χρόνοι, αυτά τα κιλά, όλα αυτά τα τρελά νούμερα από κανονικούς ανθρώπους. Ποιος είναι τόσο αφελής που να μην το καταλαβαίνει. Ποιος πιστεύει ότι 8-10 ώρες προπόνηση γίνονται με σουβλάκια;Του δικού μου του παιδιού πάντως του λέω την αλήθεια. Ο αθλητισμός είναι ωραίο πράγμα, ο πρωταθλητισμός δεν έχει σχέση με αυτό.Να νιώθεις οργή, όχι προς αυτούς τους φουκαράδες όμως που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.Να ρήξης την οργή σου προς αυτούς που είναι στο απυρόβλητο, και που χρησιμοποιούν το σύστημα προς το συμφέρον τους. Αυτούς που πραγματικά βγάλανε ΧΟΝΤΡΑ λεφτά από την Ολυμπιάδα.
Κοπρίτης Αύγουστος 16, 2004 #84 Αύγουστος 16, 2004 η ενσταση μου αφορουσε στο ποσοστο ευθυνης που νομιζω οτι αναλογει στον απλο πολιτη και το οποιο πιστευω οτι ειναι πολυ μικρο....σε ολα τα αλλα εννοειται οτι με βρισκεις συμφωνο...και φυσικα οποιαδηποτε αισθηματα οργης δεν πηγαζουν απο την υποθεση Κεντερη-Θανου αλλα απο την γενικοτερη καταντια του χωρου που ξεκινα οπως πολυ σωστα λες και εσυ απο τα ψηλοτερα κεφαλια και οχι απο τα πιονια....
alex_000 Αύγουστος 16, 2004 #85 Αύγουστος 16, 2004 ΔΕΝ λυπάμαι ούτε την Κα Θάνου ούτε τον Κο Κεντέρη με τις απολαβές των 650.000 ετησίως εγώ τουλάχιστον με τόσα λεφτά θα έτρεφα και τα τρισέγγονά μου. Κοιταξε φίλε για καθε 1 κεντέρη και θάνου που παιρνουν 650.000 ευρω ετησίως , υπαρχουν και αλλοι 10.000 αθλητες που παιρνουν τα @@ τους ετησίως και μαλιστα βαζουν λεφτά και απο πάνω.Αυτοι δουλέψανε για αυτά τα λεφτά και δεν ειναι σωστο να τους ξεφτιλίζουμε ετσι. Χρυσο μετάλιο σημαινει οτι μια χρονια βγηκες πρώτος σε ολο τον κοσμο , σε καιρό που ολοι διναν οτι ειχαν. Μην το ισωπεδόνουμε τελειως αυτό. Για να φτασουν να παρουν αυτά τα λεφτά φτυσανε αιμα και θυσιασανε την ζωη τους και την υγεια τους (θελω να τους δω στ 45-50 σε τι κατασταση θα ειναι). Αγωνιστηκαν ντοπαρισμένοι εναντίων ντοπαρισμένων , μην περιοριζόμαστε στην ντόπα. Βλεπουμε το δεντρο και όχι το δάσος.Για να τελιωσει παιδια αποφασίστε. Θελετε ελληνική εκπροσώπιση στους ολυμπιακούς αγώνες η Οχι ? Αν θέλετε παρτε χαμπαρι οτι χωρις ντόπα (για τους λογους που ανεφερε ο ΓιανκT σχετικά με τις απαιτήσεις της προπόνησης) οι περισσότεροι αθλητές δεν θα μπορούν νια ποιασουν τα υψηλά ολυμπιακά όρια στα αγωνίσματα και κατ'επεκταση δεν θα τους δουμε καθόλου στους αγώνες . Οχι θα τρεξουνε και θα βγουνε τελευταίοι αλλά δεν θα τρεξουνε καθόλου. Το οριο στο ακόντιο ειναι 80 μετρα . Ποιος θα τα πιάσει , ο νερουλάς ή ο τσαγκάρης απο την καλαμαρίά ? Αν γουσταρετε να εχουμε ελληνική ομάδα , και στην παρελαση στην τελετή εναρξης να εχει 5 ατομα οχι 100 που ειχε τώρα , θα πρεπει να αποδεχτείτε τους κανόνες. Και οπως πάλι ειπει ο ΓιαγκΤ η ντοπα που παιρνουνε δεν ειναι σαν το Νιτρο στα αυτοκίνητα ουτε σαν να σνιφάρεις δυο γραμμες και να παίρνεις τα βουνά. Απλα καταφερνουν να βγάλουν την προπόνηση και να δυναμώσυν στο σώμα τους. Και το αν θα σε πιασουν η οχι ειναι αλλο θεμα απο το αν ντοπάρεσαι η οχι.
astrolabos Αύγουστος 16, 2004 #86 Αύγουστος 16, 2004 Αν δε παίρνανε όλοι, πάλι επι ίσοις όροις δε θα διαγωνιζόντουσαν;
alex_000 Αύγουστος 16, 2004 #87 Αύγουστος 16, 2004 Οπως ειπα πιο πρίν , όταν μπεις σε ενα συνάφι παιζεις με τους κανόνες.Αν γινόταν καλή μοιρασιά του πλούτου στον κόσμο θα υπήρχαν άνθρωποι κάτω απο το όριο της φτώχιας?μάλλον όχι , γίνεται όμως?
Κοπρίτης Αύγουστος 16, 2004 #88 Αύγουστος 16, 2004 Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 17:26] Αν δε παίρνανε όλοι, πάλι επι ίσοις όροις δε θα διαγωνιζόντουσαν; αυτο ακριβως.....αλλα αντε πες εσυ στη Δ.Ο.Ε. να κανει ντοπινγκ control στους Αμερικανους αθλητες κατα την απονομη των μεταλλιων τους...κανενα τριμηνο μετα τους ελεγχουν και αν...και ακομα και να βρεθουν ντοπαρισμενοι ας μη συζητησουμε για επιστροφη μεταλλιων κτλ...οποτε δηλαδη οταν μιλαμε για καταστρατηγηση των ηδη ελαστικων κανονισμωνξεφτιλιζεται τελειως το θεμα.... και να σας πω και την αληθεια εαν ειναι ετσι προτιμω να επιτρεψουν την ελευθερη χρηση αναβολικων...τουλαχιστον να το ξερουμε ρε παιδι μου...να το παραδεχτουν ολοι τους οτι φαρμακωνονται για να παρουν το χρυσο....να παρουν και τη δοξα που τους αξιζει γιαυτο....και εαν πεθανουν και απο τα 40 .....προβλημα τους....να βγαλουν και οι φαρμακοβιομηχανιες τα λεφτα που τους αναλογουναπο το νομιμο πλεον προιον τους (και οχι τα παραλογα κερδη απο την "παρανομη" εως τωρα εμπορικη διαθεση τους)να καταλαβει και ο κοσμακης επιτελους τι βλεπει....να συγκρινει και να αποφασισει εαν αξιζει να ασχοληθει με αυτους και το κυκλωμα τους...
LL_NEO Αύγουστος 16, 2004 #89 Αύγουστος 16, 2004 Τα αναβολικά του πρωταθλητισμού είναι ακριβά επειδή ακριβώς δεν ανιχνεύονται. Οπότε αν τελικά νομιμοποιηθούν θα πέσουν στη φτήνια.
colt3003 Αύγουστος 16, 2004 #91 Αύγουστος 16, 2004 Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 16:56] Θελετε ελληνική εκπροσώπιση στους ολυμπιακούς αγώνες η Οχι ? Αν θέλετε παρτε χαμπαρι οτι χωρις ντόπα (για τους λογους που ανεφερε ο ΓιανκT σχετικά με τις απαιτήσεις της προπώνησης) οι περισσότεροι αθλητές δεν θα μπορούν νια ποιασουν τα υψηλά ολυμπιακά όρια στα αγωνίσματα και κατ'επεκταση δεν θα τους δουμε καθόλου στους αγώνες . Οχι θα τρεξουνε και θα βγουνε τελευταίοι αλλά δεν θα τρεξουνε καθόλου. Το οριο στο ακόντιο ειναι 80 μετρα . Ποιος θα τα πιάσει , ο νερουλάς ή ο τσαγκάρης απο την καλαμαρίά ? Αν γουσταρετε να εχουμε ελληνική ομάδα , και στην παρελαση στην τελετή εναρξης να εχει 5 ατομα οχι 100 που ειχε τώρα , θα πρεπει να αποδεχτείτε τους κανόνες. Απο ότι φαίνεται παρεξηγήθηκα...ΠΟΤΕ δεν δήλωσα υπέρ αυτού του τσίρκου που τολμάν ανερυθρίαστα να το λένε ολυμπιάδα. Για αυτό και δεν δίνω ΔΕΚΑΡΑ για το αν και το πόσους αθλητές θα έχει η Ελληνική ή η κονγκολέζικη απστολή. ΑΛΛΑ αυτό που έγραψες παραπάνω ΄σχετικά με το ''συναφι'' που μπαινει καθένας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το θέμα είναι οτι και το εμπόριο ναρκωτικών συνάφι είναι, και αν το καλοπροσέξεις η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι οτι απλά οι ολυμπακοι είναι ''τυλιγμένοι'' με αυτόν τον μανδύα της μεγαλοπρέπειας (το οποίο θα τον πληρώσουμε κιόλας). Όπως και στην αρχαία Σπάρτη όλοι ξέρουν ότι κλέβουν αλλά όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο μέχρι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο αλλά το θεωρόυν και τιμή τους. κατα τα άλλα ο Κος Τζέκος κατ εμέ πολύ λίγο απέχει απο έναν έμπορο ναρκωτικών αφου αυτά που μοιράζει είναι 99%θάνατος και εππλέον όπως έγραψε και ο ΓιανγκΤ το κάνει με τρόπο πλάγιο και όταν ο άλλος δεν είναι σε θέση να σκεφτεί καθαρά. Και το σημαντικότερο είναι οτι προσπαθούν να μας γαλουχήσουν με αυτές τις ''αξίες'' να μας πείσουν οτι ''έτσι είναι τα πράγματα'' και φυσικά να σπρώξουμε και τα παιδιά μας σε αυτό, μιας και τα πειραματόζωα όχι μόνο αναλώνονται ταχύτατα αλλά και ο λαός θέλει και νέους ήρωες - είδολα. Για να δουλεύει σωστά το άρτον και θεάματα και να καθόμαστε φρόνιμα παιδάκια. Να μήν ζητάμε πολλά να ψωνίζουμε χαρούμενοι και να αναπαραγόμαστε όσο πρέπει. Όσο για τους 10.000 άλλους αθλητές που παίρνουν τα @@ τους, θα πώ μόνο ευτυχώς. όπος λέω κάθε φορά που αποφεύγεται μια καταστροφή. 10.000 ''ήρωες'' ειναι πολλοί για μια τόσο μικρή χώρα. Αρκετά ''αρρωστάκια'' έχουμε, μην τα κάνουμε και περισσότερα με ανόητα προσχήματα.
Tsunami Αύγουστος 16, 2004 #92 Αύγουστος 16, 2004 Παιδιά το να κοπούν τα αναβολικά είναι πλήρως ουτοπικό.Το γεγονός είναι άλλο.Τα παιδιά από την στιγμή που αποφασίσανε να παίξουν για τα μετάλλια ήταν αναμενόμενο το ποιόν δρόμο θα ακολουθούσανε.Και αφού τα καταφέρανε και κοντράρανε επί ίσοις όροις τα αμερικανάκια μπράβο τους και μαγκιά τους.Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός.Απλά εγώ ξεφτίλα θεωρώ το να προσβάλλουν την νοημοσύνη μου.Αν είχαν τα @@@ιδια να έβγαιναν και να έλεγαν κύριοι παίξαμε και χάσαμε,finito,this is the end my only friend και κάπου εδώ τελειώνουμε την καριέρα μας...Από την στιγμή που δεν το έκαναν είναι για φτύσιμο... @colt:fφίλε μπράβο γιατί λες πολύ σωστά τα πράγματα...
colt3003 Αύγουστος 16, 2004 #93 Αύγουστος 16, 2004 A !!! και κάτι :OT: (και συγνώμη για αυτό αλλά δεν κρατήθηκα): κάτοικοι της Φιλοθέης έκαναν μύνηση στην Κα Χαλυβουργική - Δασκαλάκη γιατί κόντεψε να τους λαμπαδιάσει νυχτιάτικα και γιατί η πυροσβεστική ΔΕΝ το έκανε αυτεπαγγέλτως όπως ο νόμος ορίζει και ο εισαγγελέας τώρα το ελέγχει και αυτό. ΛΟΙΠΩΝ:: Οσοι μπορέσουν να παρακολουθήσουν το θέμα αυτό και να μας πούν τι θα γίνει στο τέλος ή να μας πούν ότι έχουν δεί έστω και ΕΝΑ ρεπορτάζ με την Χαλυβούργαινα να δίνει λόγο σε οποίονδήποτε, κερδίζει ραντεβού τετ-ατετ με την ιδια για να του αναλύσει πως μπορείς να έχεις ένα ολόκληρο κράτος γραμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, όταν μπορείς να διοργανώσεις τόσο καλούς αγώνες...... εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.
georgeadams Αύγουστος 17, 2004 #94 Αύγουστος 17, 2004 Τους δύο αθλητές επισκέφθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, μετά από εισαγγελική εντολή.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Κουτσάφτης φέρεται να διαπιστώνει πως η κατάσταση της υγείας τους έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τα αναφερόμενα στα ιατρικά ανακοινωθέντα, το τελευταίο τριήμερο, και στο πλαίσιο αυτό «επιβάλλεται» η άμεση έξοδος από το νοσοκομείο, αφού θα προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος παραμονής τους στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ο κ. Κουτσάφτης φέρεται να ζήτησε από τους γιατρούς εξηγήσεις για τα αναφερόμενα περί «κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων» για να λάβει την απάντηση ότι «εγράφησαν κατόπιν δηλώσεων των ασθενών ότι πονούν στο κεφάλι»!http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=559165&lngDtrID=244
random Αύγουστος 17, 2004 #95 Αύγουστος 17, 2004 Παντως, σχετικά με τις απολαβές των κορυφαίων αθλητών, δεν μπορεις να συχετιζεις τη δουλεια με τα λεφτα. Δεν εχει σχεση ποσα κιλα, ποσε ωρες και ποσα χιλιομετρα κανει ο καθενας, με το ποσα χιλιαρικα θα παρει.Οι πρωταθλητες πληρωνονται αναλογα με το πληθος των ανθρωπων που αποζητά το αποτέλεσμα τις δουλειάς τους, και το ποσοι ειναι ικανοι να παραγουν αυτο το αποτέλεσμα. Αν ο λαος ήθελε να βλέπει μετα μανιας εναν να ξινει τα @@ του, και ηταν λίγοι οι διαθετιμένοι να το κάνουν, τότε οποιος εξινε τα μπαλακια του θα κερδιζε δισ.Γι αυτό και ο 1ος Κεντερης επαιρνε (απο διαφημησεις - σπονσορες ) ενα κλάσμα απο τα λεφτά του Αμερικάνου (ακόμα κι αν ο αμερικανος έλθει 3ος στους ΟΑ). Οι "πελάτες" (αυτοι που θα χαρουν απο τη νικη του) του 2ου ειναι περισσότεροι απο του 1ου.Γι αυτο ο Barton 3200 κανει τα διπλά λεφτά απο τον Barton 2600, παρόλο που όλο το κοστος παραγωγής τους ειναι ακριβως το ιδιο.Γι αυτο η Καλομοιρα θα κερδιζει περισσοτερα λεφτα νιαουριζοντας, απ οτι ο εργατης που κουβαλαει μπετα στο λυοπύρι.Οι συνταξεις, οι διορισμοί στο στρατό, και τα λοιπα εξωφρενικά (για καποιους ) προνόμια, δεν δίνονται απο την κυβερνηση επειδη ετσι τους αμβλωσε...Ο Λαός αποτιμά τόσο τις επιτυχιες, τοσο ψιλά. Δηλαδή ΕΣΥ κι ΕΓΩ.Το Καλλιμαρμαρο, τους δρόμους της Αθηνας, και τις πλατείες, δεν τις γέμισε με δεκαδες χιλιαδες κόσμο ουτε η Πετραλιά, ουτε η PUMA, ουτε η Γιαννα (υποδοχές νικητων 1996, 2000, ποδοσφαιριστών 2004). ΕΣΥ, ΕΓΩ, οι συγγενείς και οι γειτονες μας τα γέμισαν.Απο την ποσοτητα του κοσμου που διψούν και αποθεώνουν αυτες τις επιτυχιες, βγαινει λοιπον και μια δικαια υλικη αμοιβή.Πηγε ποτε κανενας να αποθεώσει μια σοπράνο μετα απο σπουδαία ερμηνεια στη όπερα? πηγε κανεις να ξεσηκώσει τον κόσμο για καποιον βραβευμένο με Νομπελ Ελληνα? μπαααααα....Ηθελα να ηξερα, ποσο ντόρο θα κανουν, π.χ. οι Δανοι, αν επιστρεψει με Χρυσό απο τους ΟΑ ενας ποδηλάτης κι ενας τζουντόκα τους. λετε να μαζευτουν 500.000 στην κεντρικη πλατεία Κοπενχάγης ?Προσφατα δημοσιευτηκε μια λιστα με τις αμοιβές που δινει το κρατος (οχι οι διαφημιστές), για μεταλλια σε ΟΑ. Οι αμερικανοι νομιζω δινουν 10 ή 20.000 δολλαρια. και η Ελλάδα καπου τα δεκαπλασια.Το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" που πήγε? εδώ ειναι και δεν πηγε πουθενά!Το μονο που εχει πεθανει (οπως πολυ σωστα γραφτηκε σε αλλο φορουμ), ειναι η Ουτοπια που φαντάστηκε ο Κουμπερτέν το 1896.και στους αρχαίους ολυμπιακούς ισχυαν πολλα απο τα σημερινά:Οταν κερδιζε Αθηναίος, δεν χαιρόταν κανένας Σπαρτιάτης (οπως και τωρα πανυγιριζουμε μονο τα ελληνικα μεταλλια)Οι τιμωριες αθλητων για cheating διαφόρων μορφών ηταν συνηθισμένες.Οι νικες στους αγώνες, αντανακλουσαν ανοδο του κυρους της Πολης, και γινοταν αλλο ενα οπλο στη διπλωματια και την εξωτερικη πολιτική.Περα απο το λιτό στεφάνι, οι νικητές είχαν ισόβιο δωρεάν φαγητό απο την πόλη τους, και ηταν οι καλυτεροι υποψηφιοι για πολιτικοι, στρατηγοί, και... οικοπεδούχοι.Και φυσικά οι πλοιοψηφια των ολυμπιονικών ηταν πάντα απο ανώτερες τάξεις μια που οι ταπινοί (δουλοι, είλωτες, αγροτες) ηταν απασχολημενοι με την επιβίωση και δεν ειχαν χρόνο και πρόσβαση σε.. δισκους και ακόντια. Αναλόγως σήμερα, ειναι πολυ περισσότεροι οι νικητες των πλουσιων Δυτικών, και των στρατοκρατικών/προπαγανδιστών (Κίνα), παρά σε ξεχασμένους πιναλέους λαουτζίκους.Καπου διαβασα και το κωμικό τοτε στους αρχαίους, με τις αρματοδρομίες, οπου Ολυμπιονίκης θεωρήτω ο.. ιδιοκτήτης των αλογων που δεν παταγε καν στίβο, και όχι ο οδηγος του άρματος!
cherryman Αύγουστος 18, 2004 Author #96 Αύγουστος 18, 2004 Εχτές άκουσα πως ο Ηλιάδης κέρδισε το χρυσό. Μπράβο του παιδιού. Επίσης άκουγα στα ρεπορτάζ πως το παιδί μένει στο Αμύνταιο και έχει έρθει στην Ελλάδα μόλις 5 ή 6 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα σημασία γιατί λίγο το όνομα λίγο το γεγονός (πως μου ήρθε εμένα στο μυαλό) ότι θα μπορούσε να μένει εξωτερικό και να ήρθε στα πάτρια εδάφη, δεν μου κίνησε την περιέργια το όλο θέμα. Το βράδυ όμως που τον άκουσα να κάνει και δηλώσεις με μεταφραστή, ε εκεί πήγε πολύ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να έρχονται αθλητές από άλλες χώρες και να βρίσκουν στέγη και να εκπροσωπούν την χώρα μας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αυτό με το οποίο έχω πρόβλημα είναι πως όλα τα media και ο πολύς κόσμος κάνουν λόγο για το παληκάρι που σήκωσε ψηλότερα απ' όλες την ελληνική σημαία και σε λίγο όταν θα έιναι ο καιρός για την παρέλαση, για την εθνική εορτή θα γίνεται πάλι χαμός γιατί τόλμησε ή θέλησε κάποιο ξένο παληκάρι να σηκώσει την ελληνική σημαία.
DJD Αύγουστος 18, 2004 #97 Αύγουστος 18, 2004 Tην απόφασή του να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το τέλος της συνεργασίας του με τον προπονητή Χρήστο Τζέκο,ανακοίνωσε ο Κώστας Κεντέρης αμέσως μετά την απολογία του στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ενημερώθηκα, ούτε κλήθηκα να περάσω από ντόπινγκ κοντρόλ στο Ολυμπιακό Χωριό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχω περάσει περισσότερους από 30 ελέγχους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η χώρα μου διοργανώνει μια πολύ μεγάλη γιορτή. Περιμέναμε 108 χρόνια για να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη γενέτειρά τους. Με αίσθημα ευθύνης και εθνικού συμφέροντος, αποσύρομαι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι΄ αυτό ευθύνονται φορείς και αθλητικοί παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους Ελληνες αθλητές. Θα ήθελα ακόμη να σας ανακοινώσω το τέλος της συνεργασίας μου με τον Χρήστο Τζέκο». ’ρα φταίνε όλοι εκτός από τον άμοιρο τον Κεντέρη... :X:
yanni Αύγουστος 18, 2004 #98 Αύγουστος 18, 2004 H πράγματι δεν έχει πάρει τίποτα ( τώρα να το πιστέψουμε μετά από όλο αυτό το θέατρο? ) ή απλά δεν λέει πολλά το παλικάρι. Η Θάνου στάθηκε ποιο έντιμα μπροστά στα μικρόφωνα. Ούτε έκανε ότι δεν ξέρει τίποτα, ούτε έτρεξε να κατονομάσει εμμέσως τον Τσέκο (διακοπή συνεργασίας έτσι για να μάθει) και στην τελική ζήτησε και μια συγνώμη έμμεσα (επειδή δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες).
XTCgr Αύγουστος 18, 2004 #99 Αύγουστος 18, 2004 μήπως ο Τζέκος ενημερώθηκε οτι οι αθλητές έπρεπε να περάσουν άμεσα για έλεγχο dopping αλλά αυτός δεν τους είπε λέξη?
yanni Αύγουστος 18, 2004 #100 Αύγουστος 18, 2004 Πάντως υπάρχει και το ερώτημα που λέει ότι από την στιγμή που ξέρανε που είναι (νοσοκομείο) γιατί δεν τους πήραν εκεί αίμα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.