CLiossis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2012 προκειται να αγορασω για πρωτη φορα parts και να στησω μονος ενα νεο pc. εχω ομως μια βασικη αμφιβολια ως προς την συμβατοτητα της ASRock 970 Pro3 με την Corsair H80 Hydro Series σε συνδυασμο με τον AMD FX 6100 (AM3+ , 3,3 GHz , 14 MB), πρωτον γιατι δεν αναφερεται ξεκαθαρα οτι η Η80 ειναι συμβατη με AM3+ sockets (το εψαξα και κατα 99% ειναι) και δευτερον γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν η H80 θα "κουμπωνει" πανω στην mobo. Επισης, θα ηθελα να μαθω αν θεωρειτε αξιολογο το παρακατω setup, οχι για πολυ απαιτητικη χρηση: AMD FX 6100 (AM3+ , 3,3 GHz , 14 MB) Corsair Vengeance 4GB DDR3-1600 Dimm Asrock 970 Pro3 Corsair Hydro Series H80 CPU Cooler (s775, s1155, s1156, s1366, sAM2, sAM3) Seagate ST500DM002 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) Sapphire 7770 GHz Edition (PCI Express x 16 3.0, 1 GB, GDDR5) Samsung DVD-RW SH-222BB Sata Black Bulk Corsair Builder Series 600W V2 80+ Thermaltake Commander MS-I (VN400A1W2N) Ευχαριστω προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2012 Καλησπέρα. Για ποιά χρήση προορίζεται το μηχάνημα? Σε κάθε περίπτωση, μου φαίνεται ακατανόητος ο συνδυασμός 6100 + H80. Με αυτά τα λεφτά παίρνεις 3570Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLiossis Σεπτέμβριος 3, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2012 Καλησπερα και ευχαριστω για την ανταποκριση. Το pc θα το εχω σε κυρια βαση για να κανω την δουλεια μου ως φοιτητης Μηχανικων Η/Υ & Πληροφορικης και δευτερευόντως για gaming και καμια πιο απαιτηιτικη εφαρμογη στυλ Photoshop, ισως να προσπαθησω και λιγο overclocking. Τον 6100 τον επελεξα επειδη ενας φιλος εχει τον 4100 και ειναι υπερευχαριστημενος (για cooling εχει megahalems) και θεωρησα σκοπιμο να παρω μια cpu λιγο πιο "μπροστα" απο την 4100, να αργησει λιγο παραπανω να παλιωσει Στο setup που βλεπεις υπαρχει ασυμβατοτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2012 Για πες και ενα Budget να δούμε αν μπορείς να πάρεις τίποτα καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLiossis Σεπτέμβριος 3, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2012 700 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Σεπτέμβριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Καλησπερα και ευχαριστω για την ανταποκριση. Το pc θα το εχω σε κυρια βαση για να κανω την δουλεια μου ως φοιτητης Μηχανικων Η/Υ & Πληροφορικης και δευτερευόντως για gaming και καμια πιο απαιτηιτικη εφαρμογη στυλ Photoshop, ισως να προσπαθησω και λιγο overclocking. Τον 6100 τον επελεξα επειδη ενας φιλος εχει τον 4100 και ειναι υπερευχαριστημενος (για cooling εχει megahalems) και θεωρησα σκοπιμο να παρω μια cpu λιγο πιο "μπροστα" απο την 4100, να αργησει λιγο παραπανω να παλιωσει Στο setup που βλεπεις υπαρχει ασυμβατοτητα? Χάλια επιλογή το να δώσεις 100/120 (FX 4100 / 6100) και 50-60 ευρώ για ψύκτρα. Πας κατευθείαν στον ι5 3450 / 3570 που είναι πολύ καλύτερος και απο τους 2, με στοκ ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLiossis Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Καλησπερα και ευχαριστω για την ανταποκριση. Αρχικα θα ηθελα να ειναι ολα τα κομματια του υπολογιστη ανεπαφα, οποτε το στοκ δεν θελω να αποτελεσει επιλογη. δευτερον, ναι μεν η Η80 κοστιζει 100 ευρω αλλα εχει εξαιρετικη αποδοση και απ'οτι ειδα στα charts, στις high-end CPUs δεν ειναι και τοσο μεγάλο το χάσμα μεταξυ της 6100 και της 3570 (που μου προταθηκε ηδη, 3-4 posts πιο πανω) απο την στιγμη που οι απαιτησεις μου δεν ειναι μεγαλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Σεπτέμβριος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Καλησπερα και ευχαριστω για την ανταποκριση. Αρχικα θα ηθελα να ειναι ολα τα κομματια του υπολογιστη ανεπαφα, οποτε το στοκ δεν θελω να αποτελεσει επιλογη. δευτερον, ναι μεν η Η80 κοστιζει 100 ευρω αλλα εχει εξαιρετικη αποδοση και απ'οτι ειδα στα charts, στις high-end CPUs δεν ειναι και τοσο μεγάλο το χάσμα μεταξυ της 6100 και της 3570 (που μου προταθηκε ηδη, 3-4 posts πιο πανω) απο την στιγμη που οι απαιτησεις μου δεν ειναι μεγαλες. Καλησπέρα Όταν λέω στοκ ψύκτρα δεν εννοώ μεταχειρισμένη αλλα αυτή που έχει μαζί ο επεξέργαστής απο default. Απο εκεί και πέρα, 1) Αναλόγως τι θέλεις να κάνεις το χάσμα κειμένεται απο μεγάλο εώς μικρό. 2) Αμα δεν βρίσκεις το λάθος στην λογική του να δώσεις, 100 ευρώ για CPU και 100 ευρώ για ψύκτρα, αντί να δώσεις 190 και να έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις απο default,χώρις να μπλέκεις με O/C και να ασχοληθείς με θερμοκρασίες/αστάθειες συστήματος/κατανάλωση, δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLiossis Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Οπως προείπα "Το pc θα το εχω σε κυρια βαση για να κανω την δουλεια μου ως φοιτητης Μηχανικων Η/Υ & Πληροφορικης και δευτερευόντως για gaming και καμια πιο απαιτηιτικη εφαρμογη στυλ Photoshop, ισως να προσπαθησω και λιγο overclocking." Πιστευεις οτι θα εχω πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLiossis Σεπτέμβριος 4, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 και μια ερωτηση που ξεχασα να κανω. οι θερμοκρασιες συγκριτικα με το setup που σκεφτομαι και με τον 3450 με την ψυκτρα που εχει απο μανα, πως θα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Σεπτέμβριος 4, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Δεδομένου πως δεν θα τον στριμώξεις σε μικρό κουτί μια χαρά θα είναι και οι θερμοκρασίες ακόμα και με την stock.Μην κολλάς στην ψύκτρα.Αφού έχεις να διαθέσεις 2 κατοστάρικα πάρε τώρα τον i5 και μετά ακόμα και μια ψύκτρα των 30 ευρώ να του βάλεις:Arctic Freezer i30 | Skroutz.grπάλι μια χαρά θα είσαι.Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα σου μπουν ιδέες να τον κάνεις overclock.Μετά χρειάζεσαι κάτι καλύτερο σε ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Σεπτέμβριος 4, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Οπως προείπα "Το pc θα το εχω σε κυρια βαση για να κανω την δουλεια μου ως φοιτητης Μηχανικων Η/Υ & Πληροφορικης και δευτερευόντως για gaming και καμια πιο απαιτηιτικη εφαρμογη στυλ Photoshop, ισως να προσπαθησω και λιγο overclocking." Πιστευεις οτι θα εχω πρόβλημα? Το πρόβλημα είναι οτι θα πετάξεις λεφτά για κάτι που δεν θα κάνει τον υπολογιστή σου αισθητά καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 4, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2012 Στα default o 6100 μια χαρά γρήγορος είναι, ρίξε 100 euro για έναν 128GB SSD που θα βλέπεις διαφορά παντού και πάντα. Όταν μάθεις κάπως τη μητρική και αποφασίσεις να ασχοληθείς με overclocking, κάνε ένα θέμα στο φόρουμ και πάρε μια καλύτερη ψύκτρα τότε. Καλώς ήρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.