Jump to content

Ψύξη 2500Κ και Corsair Vengeance

vagsk

Recommended Posts

Όσο καλές είναι εμφανισιακά και από θέμα επιδόσεων οι μνήμες της σειράς Corsair Vengeance άλλο τόσο κάνουν προβληματική την εγκατάσταση aftermarket ψυχτρών για τον επεξεργαστή. Έχουμε λοιπόν 4 τέτοιες μνήμες

1596470.JPG

και η μητρική είναι αυτή της υπογραφής

five_pictures1_2225_20110218175303.jpg

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι σε αναζήτηση καλής και σχετικά αθόρυβης aftermarket ψύχτρας. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω την Thermaltake 1156 Silent που είναι χαμηλών προδιαγραφών αλλα τουλάχιστον αθόρυβη. Ακόμα το μηχανάκι είναι σε stock ρολόγια και τώρα το καλοκαίρι είδα τσιμπημένες θερμοκρασίες σε heavy load. Άλλη μια ψύχτρα που είχα εδώ διαθέσιμη την CoolerMaster Hyper TX3 EVO έβρισκε στο πρώτο slot με την Corsair μνήμη. Η μόνη εναλλακτική θα ήταν πιθανώς ο κατακόρυφος προσανατολισμός της ψύχτρας με τα fans. Βέβαια έτσι έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο τα heatpipes θα έβρισκαν κάτω από το heatspreder της CPU τα cores που θα ήταν ζεστά ή θα έπρεπε πρώτα να εξαπλωθεί η θερμότητα στο heatspreder αρκετά και μετά να αναλάβουν τα heatpipes.

Yπάρχει καμιά πρόταση που να χωράει να τοποθετηθεί στο σύστημα αυτό και να έχει λογική τιμή;

Θα σε προτεινα αυτην αλλα το θεμα που εινα που να την βρεις.

Aπιστευτη ψυχτρα αξιζε τα λεφτα της με το παραπανω για αυτο ακομα την εχω κρατησει.

Στην τωρινη συνθεση εχω το φαν στο push μιας και οι μνημες εχουν ναι μεν ψυχτρα αλλα

οχι τοσο μεγαλη σαν τις δικιες σου.

Παλαιοτερη συνθεση με RipJaws

http://imgur.com/a/n2Hn0#GXdv9

.

Στην θεση σου θα κοιτουσα για καμια Xigmatec η αν υπαρχει ακομα αυτη που ανεφερε

ο [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] η αν ηθελα να ανεβω λιγο ακομα καποια υδροψυξη του στυλ Corsair η Antec.

είχα εδώ διαθέσιμη την CoolerMaster Hyper TX3 EVO έβρισκε στο πρώτο slot με την Corsair μνήμη.

Ακόμη και αν έβαζες SLIM φουρφούρι ???

Enermax (ETS-T40-TB) | Skroutz.gr

CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr

Μία από τις παραπάνω προτείνω, αλλά για το

αν "βρίσκουν" δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Π.χ. ΕΔΩ δεν βρίσκουν.

Ενώ ΕΔΩ θα έβρισκαν.

Η διάταξη pull αντί για push είναι ενδιαφέρουσα ιδέα.

Η Corsair A50 φαίνεται καλή και το ίδιο και η Coolermaster.

Για την Mugen μέχρι να δω ότι ήταν ψύχτρα την πέρασα για τούβλο :tomato:

H enermax έχει ωραίο fan αλλά κάπως πληθωρική που φάνηκε και θα βρει παντού μέσα.

Όσο για slim ανεμηστήρι δεν τα πολυεμπιστεύομαι. Το 99,99% είναι sleeve bearing που σημαίνει ότι θα είναι αθόρυβα για μερικούς μήνες και μετά θα αρχίζουν να κάνουν τόσο έντονο θόρυβο που θα θέλουν πέταμα ή άνοιγμα και συμπλήρωση με υγρα στην καλύτερη.

για κλείστο υδρόψυκτο συστηματάκι δεν ψηνεσαι να υποθεσω...

Να υποθέσω ότι αναφέρεσε στις corsair hydro series;

Όχι ακόμα δεν θέλω να ασχοληθώ με νερό αν μπορώ να το αποφύγω.

Να υποθέσω ότι αναφέρεσε στις corsair hydro series;

Όχι ακόμα δεν θέλω να ασχοληθώ με νερό αν μπορώ να το αποφύγω.

δεν ειναι μόνο η corsair στον τομέα αυτό . υπάρχει και η Antec όπως κ άλλες εταιρείες.

μην το φοβάσαι καθόλου , δε θέλει καθόλου συντηρηση και ο κίνδυνος διαρροής υγρών είναι απειροελάχιστος.

συν οτι αποδιδουν καλά και είναι κ εμφανίσιμα.

αν πάλι δε θες, εγω είχα για λίγο μια BeQuiet Dark Rock advanced σε 2500k ,z77 extreme 4 , corsair vengeance (ίδιες με τις δικές σου) και δεν είχα θέμα επαφής ή χώρου.

Το θέμα είναι ότι ο Η/Υ δεν μένει μόνιμα αναμμένος. Μετά από λίγο πέφτει σε S3 κατάσταση αν δεν χρησιμοποιείται.

Εκτός του ψυχολογικού θέματος με την υδρόψυξη αν δεν κάνω λάθος το άναψε-σβήσε καταπονεί αρκετά τις αντλίες στην υδρόψυξη. Επίσης νομίζω ότι θα ξεφύγει και σε τιμή μια τέτοια λύση.

Btw στη Hyper Evo τα φουρφούρια μπορούν να κουμπώσουν και πιο ψηλά.

(δεν γνωρίζω αν σου είναι αρκετό ή αμα χωράει μετά στο κουτί σου όμως)

i4cqM.jpg

Ενδιαφέρον. Θα χρειαστώ λίγο περισσότερο ψάξιμο εδώ αλλά φαίνεται ελπιδοφόρο :D

[MENTION=3128]2cpu[/MENTION] H A50 είναι αερόψυξη !

Nαι ωρε το ξερω ! :upside:

Btw και στην scythe αυτη τη στιγμη το ενα φαν που ειναι πανω της

το εχω σηκωμενο ωστε να μην βρισκει. ;)

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] σεναριο να αλλαξεις μνημες με low profile?

Nαι ωρε το ξερω ! :upside:

Btw και στην scythe αυτη τη στιγμη το ενα φαν που ειναι πανω της

το εχω σηκωμενο ωστε να μην βρισκει. ;)

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] σεναριο να αλλαξεις μνημες με low profile?

Σενάριο πολύ χλωμό. Έχω 4x4GB και με έχουν βολέψει πάρα πολύ. Απλά μου φαίνεται χαζό που με την 1155 πλατφόρμα οι κατασκευαστές έχουν αφήσει τον ελάχιστο χώρο που ζητά η Intel στις προδιαγραφές. Κοιτάω τις λύσεις που μου προτείνατε μέχρι τώρα και παράλληλα διαβάζω και reviews για την κάθε ψύχτρα.

Εχει ντιμμακια στην χωρητικοτητα που θες και σε low profile.

Απλα ειναι + στα εξοδα.:/

Και απο πλευρας AMD παντως ειναι τα ιδια.Ιδιως σε μητρικες με 2 θεσεις μνημης

πρεπει να ψαξεις αρκετα ωστε να βρεις σωστη ψυχτρα που να σε χωραει.

Ριξε μια ματια και εδω για ψυχτρες.

FrostyTech - Best Heat Sinks & PC Cooling Reviews

• 2 weeks later...

Τελικά αγοράστηκε η Xigmatek Gaia SD1283 από ΠΛΑΙΣΙΟ μιας και υπήρχε και πιστωτικό εκεί και δεν ήθελα να αγοράσω κάτι που θα χρειάζόταν "σοβαρή" εγγύηση. Η επιλογή έγινε λόγω επιπέδων θορύβου τόσο όταν δουλεύει σε low rpm όσο και όταν δουλέυει σε high rpm.

Μέχρι στιγμής δεν με έχει απογοητεύσει. Είναι αθόρυβη. Είναι επίσης τεράστια και σε stock clock σε idle καταστάσεις έχει την ίδια θερμοκρασία με το case. Σε full load ανεβάζει λίγο θερμοκρασία αλλά και πάλι είναι αρκετά κοντά στην θερμοκρασία του case. Οριακά χώρεσε με τις μνήμες next door. Το πρώτο heatspreader της vegeance ακούμπησε απαλά τον ανεμιστήρα.

Όσο αφορά την εγκατάσταση του cooler ήταν σχετικά εύκολή εκτός του fan που με παίδεψε αρκετά καθώς έπρεπε να γίνει η εγκατάσταση σε συναρμολογημένο Η/Υ και δεν υπήρχε η πολυτέλεια να τοποθετηθεί πρώτα η ψύχτρα πάνω σε μητρική και μετά να ακολουθήσει η υπόλοιπη συναρμολόγηση.

:lock:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.