wesker Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2012 Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω 2 πρίζες τηεφώνου παλιές (αυτές με τα 2 φις) με νέες. Αλλα μπερδευτικα. Απο τον τοίχο, βγαίνουν 2 καλώδια μπλέ και 2 καλώδια κόκκινα. Η μια πρίζα που αγόρασα εχει πίσω της 4 οπές, οι 2 πρώτες γραφουν L1 (ας τις ονομάσουμε 1 και 2) και οι 2 επόμενες (ας τις ονομάσουμε 3 και 4) L2. Πως τα συνδέουμε τα καλώδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Σεπτέμβριος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 εσένα σε ενδιαφέρουν τα 2 καλώδια κόκκινο και μπλε και αυτά θα μπουν στις 2 ενδιάμεσες επαφές τώρα ποιο θα μπει που δεν έχει σχέσει .Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά εγώ έτσι ξέρω :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 εσένα σε ενδιαφέρουν τα 2 καλώδια κόκκινο και μπλε και αυτά θα μπουν στις 2 ενδιάμεσες επαφές τώρα ποιο θα μπει που δεν έχει σχέσει .Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά εγώ έτσι ξέρω :thank_you2:Οπότε συστρέφω τα 2 μπλε μεταξύ τους και τα 2 κόκκινα μεταθύ τους και τα βιδώνω στις 2 μεσαίες βίδες, έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 (edited) από τα τέσσερα καλώδια, δυο δουλεύουν ένα μπλε και ένα κόκκινο, τα υπολειπα είναι για εξτρά τηλεφωνική γραμμή, Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από vasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Σεπτέμβριος 1, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 εγώ ξέρω το μπλε και κοκκινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 εγώ ξέρω το μπλε και κοκκινοMονο μπλε και κοκκινο μου βγαζουν οι υπολοιπες πριζες του σπιτιου οπως αυτη. 2 μπλε και 2 κόκκινα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Σεπτέμβριος 1, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 ναι βάλτε στα ίδια χρώματαέχεις 2 ίδια καλώδια γιατί ένα ζευγάρι από αυτά πάνε σε άλλη πρίζα Αν κάνεις κάτι λάθος ή σου είπα κάτι λάθος δεν παθαίνης τίποτα απλά νεκρόνη η γραμμή σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 1, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 ήθελα να πω κόκκινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 1, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 (edited) ναι βάλτε στα ίδια χρώματαέχεις 2 ίδια καλώδια γιατί ένα ζευγάρι από αυτά πάνε σε άλλη πρίζα Αν κάνεις κάτι λάθος ή σου είπα κάτι λάθος δεν παθαίνης τίποτα απλά νεκρόνη η γραμμή σουτο άλλο ζευγάρι είναι εξτρά !! για άλλο αριθμό !!λίγη υπομονή να βρεις το σωστό !!Καλό θα είναι να μην βάλεις και τα δυο κόκκινα,και τα δυο μπλε, διότι θα μειώσεις την απόδοση της τηλεφωνικής γραμμής Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από vasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 το άλλο ζευγάρι είναι εξτρά !! για άλλο αριθμό !!λίγη υπομονή να βρεις το σωστό !!Καλό θα είναι να μην βάλεις και τα δυο κόκκινα,και τα δυο μπλε, διότι θα μειώσεις την απόδοση της τηλεφωνικής γραμμήςOπότε μόνο ενα κόκκινο και μονο ένα μπλέ, έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Σεπτέμβριος 1, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 τα σωστά όμως τότε δοκίμασε και τα δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Υπαρχει περίπτωση αν συνδεθεί μονο το ενα μπλε και το ενα κόκκινο να κόβεται η παροχή στις άλλες πρίζες η δεν έχει καμια σχεση αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 1, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Στο σπίτι,στα δωμάτια έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ? Τις χρησιμοποιούσες πριν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Στο σπίτι,στα δωμάτια έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ? Τις χρησιμοποιούσες πριν ?Ναι φίλε μου, όλες χρησιμοποιούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 1, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Υπαρχει περίπτωση αν συνδεθεί μονο το ενα μπλε και το ενα κόκκινο να κόβεται η παροχή στις άλλες πρίζες η δεν έχει καμια σχεση αυτο; ναι.Αν εχεις και αλλες μπριζες.Δες: θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3 και τα 2 μπλε στο 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 ναι.Αν εχεις και αλλες μπριζες.Δες:θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3 και τα 2 μπλε στο 2. Δηλαδή στην περίπτωσή μου στο 2ο του L1, και στο πρώτο του L2.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 1, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 τα ζευγη 3-2 "λειτουργουν".Καντο οπως σου ειπα.θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3(στις 2 τρυπουλες) και τα 2 μπλε στο 2 και θα στιψεις με ενα ισιο κατσαβιδι να μπουνε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 1, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 θα τα βάλεις σε ένα ζευγάρι εισόδου Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 τα ζευγη 3-2 "λειτουργουν".Καντο οπως σου ειπα.θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3(στις 2 τρυπουλες) και τα 2 μπλε στο 2 και θα στιψεις με ενα ισιο κατσαβιδι να μπουνε καλα.Ρωτάω επειδη εμένα δεν εχει η μια πριζα αριθμιση 1,2,3,4. Εχει απλα τις 4 βίδες, και στις 2 πρώτες γραφει L1, και στις 2 τελευταιες L2.[MENTION=3658]vasi[/MENTION] οταν λες να τα βαλω σε ενα ζευγαρι εισόδου τι ακριβώς εννοείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 1, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Ρωτάω επειδη εμένα δεν εχει η μια πριζα αριθμιση 1,2,3,4. Εχει απλα τις 4 βίδες, και στις 2 πρώτες γραφει L1, και στις 2 τελευταιες L2.[MENTION=3658]vasi[/MENTION] οταν λες να τα βαλω σε ενα ζευγαρι εισόδου τι ακριβώς εννοείς;μαλλον το L1 μπορεις μια φοτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts