Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω 2 πρίζες τηεφώνου παλιές (αυτές με τα 2 φις) με νέες. Αλλα μπερδευτικα. Απο τον τοίχο, βγαίνουν 2 καλώδια μπλέ και 2 καλώδια κόκκινα. Η μια πρίζα που αγόρασα εχει πίσω της 4 οπές, οι 2 πρώτες γραφουν L1 (ας τις ονομάσουμε 1 και 2) και οι 2 επόμενες (ας τις ονομάσουμε 3 και 4) L2. Πως τα συνδέουμε τα καλώδια;

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

εσένα σε ενδιαφέρουν τα 2 καλώδια κόκκινο και μπλε και αυτά θα μπουν στις 2 ενδιάμεσες επαφές τώρα ποιο θα μπει που δεν έχει σχέσει .

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά εγώ έτσι ξέρω :thank_you2:

εσένα σε ενδιαφέρουν τα 2 καλώδια κόκκινο και μπλε και αυτά θα μπουν στις 2 ενδιάμεσες επαφές τώρα ποιο θα μπει που δεν έχει σχέσει .

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά εγώ έτσι ξέρω :thank_you2:

Οπότε συστρέφω τα 2 μπλε μεταξύ τους και τα 2 κόκκινα μεταθύ τους και τα βιδώνω στις 2 μεσαίες βίδες, έτσι;

(edited)

από τα τέσσερα καλώδια, δυο δουλεύουν ένα μπλε και ένα κόκκινο, τα υπολειπα είναι για εξτρά τηλεφωνική γραμμή,

Έγινε επεξεργασία από vasi
εγώ ξέρω το μπλε και κοκκινο

Mονο μπλε και κοκκινο μου βγαζουν οι υπολοιπες πριζες του σπιτιου οπως αυτη. 2 μπλε και 2 κόκκινα....

ναι βάλτε στα ίδια χρώματα

έχεις 2 ίδια καλώδια γιατί ένα ζευγάρι από αυτά πάνε σε άλλη πρίζα

Αν κάνεις κάτι λάθος ή σου είπα κάτι λάθος δεν παθαίνης τίποτα απλά νεκρόνη η γραμμή σου

(edited)
ναι βάλτε στα ίδια χρώματα

έχεις 2 ίδια καλώδια γιατί ένα ζευγάρι από αυτά πάνε σε άλλη πρίζα

Αν κάνεις κάτι λάθος ή σου είπα κάτι λάθος δεν παθαίνης τίποτα απλά νεκρόνη η γραμμή σου

το άλλο ζευγάρι είναι εξτρά !! για άλλο αριθμό !!λίγη υπομονή να βρεις το σωστό !!

Καλό θα είναι να μην βάλεις και τα δυο κόκκινα,και τα δυο μπλε, διότι θα μειώσεις την απόδοση της τηλεφωνικής γραμμής

Έγινε επεξεργασία από vasi
το άλλο ζευγάρι είναι εξτρά !! για άλλο αριθμό !!λίγη υπομονή να βρεις το σωστό !!

Καλό θα είναι να μην βάλεις και τα δυο κόκκινα,και τα δυο μπλε, διότι θα μειώσεις την απόδοση της τηλεφωνικής γραμμής

Oπότε μόνο ενα κόκκινο και μονο ένα μπλέ, έτσι;

Υπαρχει περίπτωση αν συνδεθεί μονο το ενα μπλε και το ενα κόκκινο να κόβεται η παροχή στις άλλες πρίζες η δεν έχει καμια σχεση αυτο;

Στο σπίτι,στα δωμάτια έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ? Τις χρησιμοποιούσες πριν ?

Στο σπίτι,στα δωμάτια έχεις και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ? Τις χρησιμοποιούσες πριν ?

Ναι φίλε μου, όλες χρησιμοποιούνται.

Υπαρχει περίπτωση αν συνδεθεί μονο το ενα μπλε και το ενα κόκκινο να κόβεται η παροχή στις άλλες πρίζες η δεν έχει καμια σχεση αυτο;

ναι.Αν εχεις και αλλες μπριζες.Δες:

θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3 και τα 2 μπλε στο 2.

attachment.php%3Fattachmentid%3D87011%26stc%3D1%26thumb%3D1%26d%3D1304321690

ναι.Αν εχεις και αλλες μπριζες.Δες:

θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3 και τα 2 μπλε στο 2.

attachment.php%3Fattachmentid%3D87011%26stc%3D1%26thumb%3D1%26d%3D1304321690

Δηλαδή στην περίπτωσή μου στο 2ο του L1, και στο πρώτο του L2....

τα ζευγη 3-2 "λειτουργουν".Καντο οπως σου ειπα.

θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3(στις 2 τρυπουλες) και τα 2 μπλε στο 2 και θα στιψεις με ενα ισιο κατσαβιδι να μπουνε καλα.

τα ζευγη 3-2 "λειτουργουν".Καντο οπως σου ειπα.

θα βαλεις τα 2 κοκκινα στο 3(στις 2 τρυπουλες) και τα 2 μπλε στο 2 και θα στιψεις με ενα ισιο κατσαβιδι να μπουνε καλα.

Ρωτάω επειδη εμένα δεν εχει η μια πριζα αριθμιση 1,2,3,4. Εχει απλα τις 4 βίδες, και στις 2 πρώτες γραφει L1, και στις 2 τελευταιες L2.

[MENTION=3658]vasi[/MENTION] οταν λες να τα βαλω σε ενα ζευγαρι εισόδου τι ακριβώς εννοείς;

Ρωτάω επειδη εμένα δεν εχει η μια πριζα αριθμιση 1,2,3,4. Εχει απλα τις 4 βίδες, και στις 2 πρώτες γραφει L1, και στις 2 τελευταιες L2.

[MENTION=3658]vasi[/MENTION] οταν λες να τα βαλω σε ενα ζευγαρι εισόδου τι ακριβώς εννοείς;

μαλλον το L1 μπορεις μια φοτο?