jkanaks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2012 (edited) Το έναυσμα δόθηκε με το αποκαλυπτικό DIY, Η LG μετα απο μια πενταετία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο (αν δέν έχω πισι σπάω τα νεύρα του συνόλου) πνέει τα λοίσθια. Ποιο συγκεκριμένα, αν την σβήσω απο το κουμπί μου κρατάει μούτρα και την επόμενη φορά θελει κανα 10λεπτο (προκαταρτικά) για να ανάψει, απλα αναβοσβήνει το power on λαμπάκι της. Οταν την αφήνω stand by τα πράγματα είναι καλύτερα, με κάνα δυο προσευχές στον Άγιο Ισίδωρο της Σεβίλλης προστάτη του internet, ανάβει στο 2λεπτο. Οπότε και σύμφωνα με το εμπνευσμένο άρθρο της ομάδας του TheLab μάλλον λεω ή καραμπινάτη οσφυοκαμψία (sic) ή πυκνωτής είναι. Ξεκινάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός... Κατα φωνή, μας δείχνει τις 4 βίδες που πρέπει να φύγουν για να απαλλαγούμε απο την ενοχλητική παρουσία της βάσης της οθόνης. Επόμενο εμπόδιο στο δρόμο προς τη δόξα είναι το πλαστικό κάλλυμα της οθόνης. Εδώ τα πράγματα είναι λιγο πιο δύσκολα μιας και δεν υπάρχουν βίδες, δεν τα κάνουν οπως παλιά, αλλά ολα ειναι κουμπωτα. Ετσι θα πρέπει να εφαρμόσουμε λίγο δύναμη στο πλαίσιο. Οχι τόση δύναμη, μπορείς να φύγεις κύριε Λου Φερίνο. Τραβάμε το κάτω μέρος του πλαισίου προς τα κάτω και έξω, καλο θα ήταν να βάλετε και κατι σε ύφασμα για να προστατευθεί το πάνελ απο τυχόν νυχιές (ναι ξέρω για την κιθάρα είναι) κατα την προσπάθεια. Με προσοχή μεχρι να αρχίσει να ξεκουμπώνει, μόλις γίνει η αρχή μετα ανοίγει εύκολα. Συνεχίζουμε το ξεκούμπωμα μεχρι να μείνουμε με το πλαίσιο στο χέρι. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 31, 2012 από jkanaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Αύγουστος 31, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2012 (edited) Τώρα πρέπει να βγάλουμε την οθόνη απο το πλαστικό κάλυμμα, με τη μέθοδο κρεμ καραμελέ. Την γυρνάμε τουμπα, πιάνουμε απο τη μεση και ξεκουμπώνουμε. Λιγο προσοχή μόνο κατα το ξεκουμπωμα μην τραβήξετε τις δυο πλακετούλες απο τα δέξια και αριστερά της οθόνης (Control Panel και Power On). Πρίν περάσουμε στα ενδότερα κολλάμε με κάτι τις πλακετούλες στο κάλυμμα, για να μη μας κρέμονται όσο θα δουλευουμε. Συνεχίζουμε το θεάρεστο έργο μας, ξεβιδώνουμε τις τεσσερις βίδες που κρατάν το μεταλικό καπάκι, απο 2 σε καθε πλάγια πλευρά του μόνιτορ οπως δείχνει ο ευγενικός Cyrano de Bergerac. Τέσσερις βίδες αργότερα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το μεταλικό πλαίσιο της οθόνης που θα μας δώσει πρόσβαση στο τροφοδοτικό. Με προσοχή γυρνάμε την οθόνη ανάποδα κρατώντας απο μπροστά μη μας φύγει το πάνελ, και σηκώνουμε αργά το καπάκι απο τη μεριά που είναι τα USB και η τροφοδοσία. Προσέχουμε να κρατάμε την αντίθετη πλευρά σταθερή και το σηκώνουμε σαν καπό (απο την άλλη έχει κατι καλλώδια ο κυρ Cthulhu αυτοπροσώπως) Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από jkanaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Αύγουστος 31, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2012 (edited) Ξεκολλάμε την ταινία που κρατάει το καλωδιάκι και μαζεύουμε και το πλαστικό διάφανο καλλυματακι που θα βρούμε στο πίσω μέρος του πάνελ. Μη φοβάσαι στο τέλος το σκηνικό θα θυμίζει ταβέρνα, δε θα περισσέψει τίποτα! Για σιγουριά μαρκάρουμε με ενα μαρκαδοράκι μια πλευρά του connector που βρίσκεται στη βάση του πάνελ, (as seen on Sleeving guide) και τραβάμε προσεκτικά. Πλέον μπορούμε να σηκώσουμε το μισο σασί του μόνιτορ. Στη φωτό την είχα πάνω σε μιά καρέκλα ετσι ώστε να μή στρεσάρω πολύ τα καλώδια απο την μεριά που παραμένει κλειστή. Η πλακέτα που χρήζει επισκευής είναι η δεύτερη απο πάνω προς τα κάτω, αυτή που δείχνουν τα χέρια με περισσή αγένεια. Απο δώ και κάτω είναι κατηφόρα, πιάνουμε πάλι το κατσαβίδι και ξεβιδώνουμε τις πέντε βίδες που κρατάνε την πλακέτα στη θέση της. Μαρκάρουμε ξανά τα βυσματάκια (ο φόβος φυλάει τα έρμα) και τα ξεκουμπώνουμε με γλύκα. Τέλος την τραβάμε έξω φωνάζοντας την ατάκα του Scorpion απο το Mortal Kombat "GET OVER HERE" και αυτή θα έρθει, χωρις fatality ελπίζω. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από jkanaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Αύγουστος 31, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2012 (edited) Τώρα που ο ασθενής είναι ανοιχτός έχουμε δυο επιλογές ή αλλάζουμε όλα τα πυκνωτάκια ή μόνο οτι μας φαίνεται πρησμένο (απο τους πυκνωτές πάντα). Στη περίπτωση μου ξεκίνησα με τους δύο μεγαλούτσικους που ήταν σαν να γύρισαν απο πασχαλινό τραπέζι. Αλλαγή λοιπόν με νέους των ίδιων χαρακτηριστικών χωρίς το πρήξιμο. Λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η κόλληση στο αρχικό D.I.Y γιατι είμαι Hypernoob σε αυτά. Τώρα πάμε την ανάποδη πορεία. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε κατα τη συναρμολόγιση είναι το πλαστικό διάφανο τετραγωνάκι που πρέπει να πατήσει στην πίσω μεριά της πλακετούλας κάπως έτσι: Κλείνουμε βιδώνουμε και πάμε για το Grand finale. Πριν ανάψουμε το monitor πίνουμε ενα μπυράκι, κατα προτίμηση FIX για να φτιάξει, και... Ανέλπιστη Επιτυχία, μπορούμε να κάνουμε το Peanut Butter Jelly Dance!!!! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από jkanaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Σεπτέμβριος 1, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Καλή δουλειά,μπράβο. Η αξία αυτής της πλαστικής καρτούλας δεν πρέπει να παραβλέπεται ποτέ.Σε αντίθετη περίπτωση έχεις άσχημα φαινόμενα...γείωσης Lou Ferrigno FTW! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Καλή δουλειά,μπράβο.Η αξία αυτής της πλαστικής καρτούλας δεν πρέπει να παραβλέπεται ποτέ.Σε αντίθετη περίπτωση έχεις άσχημα φαινόμενα...γείωσης Lou Ferrigno FTW! χαχαχα ναι θεούλης ο Ferrigno. Θενκς για την παρατήρηση και τα καλά σου λόγια, δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς κάνει αυτή η καρτουλα/μόνωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
JRSB Σεπτέμβριος 1, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 (edited) [MENTION=23742]jkanaks[/MENTION] Μάστορα, μας έφτιαξες! Εν τω μεταξύ ο τρόπος παρουσίασης είναι όλα τα λεφτά Άνοιξα κι εγώ τη δικιά μου οθόνη και παρατήρησα οτι οι δύο πυκνωτές που αναφέρεις είναι σκασμένοι. http://imgur.com/GwJvN Και πάμε στις ερωτήσεις τώρα: Πήγα σε ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά και ζήτησα 2 τέτοιους πυκνωτές: 3300 μFarad 10 Volt 105 Celsius O man εκεί μου έδωσε 2 πυκνωτές με τα εξής χαρακτηριστικά: 3300 μFarad 25 Volt 85 Celsius λέγοντας μου οτι κάνουν. Λέω, δε βαριέσαι, 80 cents είναι, ας τους πάρω. Ο παίχτης όμως δεν επισκευάζει. 1. κάνουν οι πυκνωτές που μου έδωσε ή να πάρω άλλους με τα ίδια χαρακτηριστικά με τους αρχικούς; 2. ξέρετε κανένα μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου Πατήσια ή Λαμπρινή που μπορώ να πάω για να μου τους τοποθετήσουν; [MENTION=23742]jkanaks[/MENTION] εσύ τους κόλλησες μόνος σου; Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από JRSB Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Σεπτέμβριος 1, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Πέθανα στο γέλιο... απίστευτη παρουσίαση... Αααα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Σεπτέμβριος 1, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Αφού είναι ίδια χωρητικότητα και μεγαλύτερη τάση κάνουν οι πυκνωτές.Αν ήθελες των 25V και σου είχε δώσει 10V τότε θα είχες-πιθανώς-πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Σεπτέμβριος 1, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Καταρχήν, συγχαρητήρια για την παρουσίαση, τώρα για τους πυκνωτές αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να είναι ίδια μF,και να μην είναι λιγότερο από 15v το ότι είναι μεγαλύτερος από όσο ξέρω δεν είναι πρόβλημα ίσα ίσα, τώρα το ότι είναι 85c σημαίνει ότι έχει λίγο πιο περιορισμένη αντοχή θερμότητας από τον "μαμά" αλλά και πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 1, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Ωραία παρουσίαση!Έχω κ εγώ μια τέτοια ~5 χρονια αλλα δεν εχει κανει γκιχ φτου φτου.Bookmarked για μελονικη χρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 1, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Και πάμε στις ερωτήσεις τώρα:Πήγα σε ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά και ζήτησα 2 τέτοιους πυκνωτές:3300 μFarad10 Volt105 CelsiusO man εκεί μου έδωσε 2 πυκνωτές με τα εξής χαρακτηριστικά:3300 μFarad25 Volt85 Celsiusλέγοντας μου οτι κάνουν. Λέω, δε βαριέσαι, 80 cents είναι, ας τους πάρω. Ο παίχτης όμως δεν επισκευάζει.1. κάνουν οι πυκνωτές που μου έδωσε ή να πάρω άλλους με τα ίδια χαρακτηριστικά με τους αρχικούς;Τα volt δεν πειράζει που είναι περισσότερα. Αναφέρονται στην μέγιστη τάση που αντέχει ο πυκνωτής. Αρκετοί ίσως σου πουν ότι είναι και καλύτερο που πήρες λίγα παραπάνω volt.Όσον αφορά την θερμοκρασία, να ξέρεις ότι παίζει να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στο μέλλον. Και αυτό γιατί οι πυκνωτές με 105 βαθμούς αντέχουν πολύ περισσότερο καιρό από αυτούς στα 85. Κατά τη γνώμη μου πάρε 105, και αν μπορείς πάρε ιαπωνικούς πυκνωτές, μιας και η πράξη έχει δείξει ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία (δεν είναι τυχαίο που τόσες οθόνες που σταματάνε να δουλεύουν τις ανοίγεις και όλοι οι φουσκωμένοι πυκνωτές είναι κινέζικοι μάρκας με'καψες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 (edited) Ευχαριστώ πολυ για τα καλα λόγια, τις κολλήσεις δεν τις εκανα εγω γιατι δεν κατέχω. Βρηκα εναν ηλεκτρονικο στην περιοχη (Γλυκά Νερά) και με 10 ευρα στη τιμή και οι πυκνωτές (made in Japan) με σενιαρε. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 1, 2012 από jkanaks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 1, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Μπραβο κι απο εμενα για το εγχειρημα αλλα κυριως για τον τροπο παρουσιασης τοσο σε επιπεδο γραφης και χιουμορ οσο και για τις καλλιτεχνικες προσθηκες στις φωτο σου.total cost: 10€, 2 εργατοωρες και μια(?) fix.DIY satisfaction value: priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Σεπτέμβριος 1, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2012 Μπραβο κι απο εμενα για το εγχειρημα αλλα κυριως για τον τροπο παρουσιασης τοσο σε επιπεδο γραφης και χιουμορ οσο και για τις καλλιτεχνικες προσθηκες στις φωτο σου.total cost: 10€, 2 εργατοωρες και μια(?) fix.DIY satisfaction value: pricelessΕυχαριστώ πολύ Γιώργο, κανω οτι μπορώ για να προσφέρω λιγο. Το μεράκι που δείχνεις εσυ και τα υπόλοιπα παιδιά είναι μεταδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Σεπτέμβριος 2, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Μπράβο ρε παλικάρι πολύ καλή δουλειά. Έχω την ίδια ακριβώς οθόνη και κοντεύει 5ετία. Σε παρόμοιες περιπτώσεις απο άτομα που δεν θα ασχοληθούν ποτέ ή την πετάνε ή την πάνε σε τεχνικό και τους γδέρνουν κανονικά. Well done. Link to comment Share on other sites More sharing options...
budhas Σεπτέμβριος 2, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Ωραιος μια χαρα τα καταφερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Σεπτέμβριος 2, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Τι σκ@τ@, κατάρα έπεσε; Και σε μένα χτές το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στην ίδια ακριβώς οθόνη. Δοκιμάζω τα κόλπα σου αύριο και post-άρω αποτέλεσμα.Well Done αρχηγέ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkanaks Σεπτέμβριος 2, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Τι σκ@τ@, κατάρα έπεσε; Και σε μένα χτές το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στην ίδια ακριβώς οθόνη. Δοκιμάζω τα κόλπα σου αύριο και post-άρω αποτέλεσμα.Well Done αρχηγέ!!!!!Δεν είναι τυχαίο, το συγκεκριμένο μόνιτορ το αγόρασα την ίδια μερα με έναν συναδέλφο, πριν απο εξι μήνες επαθε ακριβώς το ίδιο, λες και εχει ημερομηνία λήξεως. Δυστυχώς δεν διαβαζε TheLab και οταν του ζήτησαν απ την LG 50 ευρώ για επισκευή αγόρασε καινούργιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Σεπτέμβριος 2, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Δεν είναι τυχαίο, το συγκεκριμένο μόνιτορ το αγόρασα την ίδια μερα με έναν συναδέλφο, πριν απο εξι μήνες επαθε ακριβώς το ίδιο, λες και εχει ημερομηνία λήξεως. Δυστυχώς δεν διαβαζε TheLab και οταν του ζήτησαν απ την LG 50 ευρώ για επισκευή αγόρασε καινούργιο.Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Η πλάκα είναι οτι πήγα σε ενα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρολογικό υλικό και έπιασα κουβέντα με το παληκάρι εκεί, αναφέροντας του το πρόβλημα. Το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ πρόβλημα μου ανέφερε κι αυτός, με το ίδιο μοντέλο.Αμα ξέρεις κανένα μαγαζάκι που να μπορεί να μου κάνει τις κολλήσεις, σφύρα (Κέντρο, Γαλάτσι και πέριξ). Έφτιαξα και thread για να το δουν περισσότερα άτόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts