Jump to content

Internal dock-optical drive replacement

roybatty

Recommended Posts

Πριν από λίγο καιρό (για την ακρίβεια από τότε που έβαλα ssd στον φορητό),έπεσε στην αντίληψη μου αυτό:

:: Raidsonic External Case Serial ATA 2.5'' Icy Box IB-AC642 Black - Visionstudio.gr

Αν και είχα μια παραπανίσια usb θήκη 2.5" για να βάλω τον hdd που περίσσεψε,δεδομένου πως το οπτικό drive δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου,έχει βάλει κανείς τέτοιον αντάπτορα στον φορητό του;Αξίζει το 30ρι,δεδομένου πως περιέχει και usb θήκη για να κάνεις το εσωτερικό οπτικό drive εξωτερικό;Τη γνώμη σας παρακαλώ.

Λογικά θα είναι μια χαρά. Απλά ψάξε αν το έχει κάνει, κανείς άλλος σε ίδιο φορητό με το δικό σου, γιατί σε κάποια φορητά έχω διαβάσει για χαμηλές επιδόσεις, στο δίσκο, μετά την σύνδεσή του σε τέτοιο box.

Εγώ έχω αγοράσει ένα παρόμοιο από Ebay πριν δύο μήνες περίπου (από ένα κατάστημα στο Hong Kong) μόλις 9 ευρώ και το έχω εγκαταστήσει σε φορητό Vaio FE31M αγορασμένο το 2006, αν θυμάμει καλά (είχε μαμίσια ΧΡ, για να καταλάβεις). Η εγκατάσταση πέτυχε απόλυτα. Του έβαλα έναν WD Black 500GB 7200rpm (και αυτός αναβάθμιση για τον συγκεκριμένο φορητό), που πριν χρησιμοποιούσα για το λειτουργικό και τώρα πλέον μόνο για αποθήκη. Ψάξε στο ebay για laptop hdd caddy, θα βρεις πάρα πολλά. Πρόσεχε μόνο να ξέρεις το πάχος του drive σου και αν είναι sata ή pata σύνδεση. Εμένα είναι pata λόγω παλαιότητας.

Φυσικά οι επιδόσεις του σκληρού είναι μειωμένες σε σχέση με πριν, αλλά λογικό αφού είναι σε σύνδεση pata πλέον και μάλιστα προορισμένη για dvd drive. Ωστόσο είναι υπεραρκετές για τη χρήση που θέλω. Επισυνάπτω δύο screenshots, μια με τις επιδόσεις του δίσκου πριν, και μια μετά την τοποθέτησή του στο HDD caddy.

Να πω επίσης πως όταν έβαλα τον SSD στο συγκεκριμένο laptop (έναν OCZ Vertex 2 60GB) νόμιζα ότι πήρα καινούριο laptop, τέτοια διαφορά!

Ελπίζω να βοήθησα...

post-14671-1416076553,4081_thumb.png

post-14671-1416076553,5558_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.