Jump to content

καλώδια για ssd ???

Kingakias24

Recommended Posts

Είμαι μπερδεμένος για τα καλώδια που πρέπει να έχω για την σύνδεση του ssd . O ssd λέει ότι θέλει 1 sata 3.0 cable και 1 x15-pin connector . Το πρόβλημα είναι ότι στο τροφοδοτικό που έχω δεν βλέπω από τα χαρακτηριστικά να λέι κάπου χ15-pin connector , μόνο χ5-pin connector . Μήπως θα έπρεπε να πάρω κάπιο adapter ή το psu το έχει το καλώδιο αλλά δνε το ξέρω ;;; HELP:help1::help1::help1::help1:

Όλοι οι δίσκοι, είτε είναι SSD είτε μηχανικοί έχουν 2 "βύσματα". Το ένα συνδέεται στην μητρική (DATA) και το άλλο στο τροφοδοτικό (Power).

Τα τελευταία 5-6 χρόνια (τουλάχιστον) όλοι οι δίσκοι είναι SATA. Οπότε χρειάζεσαι να έχεις μητρική με SATA controller και psu που να δίνει sata ρευμα (ή κάποιο adaptor molex=>sata).

Άμα το σύστημα σου το έχεις πάρει τα τελευταία 4-5 χρόνια θα έχει και από τα 2. Δες η μητρική σου άμα έχει τέτοια ports. Δες το τροφοδοτικό σου άμα έχει τέτοιους κονεκτορες. Ή πιο απλά πες μας το μοντελο της μητρικής σου και του τροφοδοτικού και θα σου πούμε εμείς.

Δηλαδή δεν θα πρέπει να πάρω αντάπτορες ???

Όχι δε χρειάζεσαι τίποτα. Το τροφοδοτικό σου έχει τέτοια καλώδια. Συγκεκριμένα έχει υποδοχές για 9 τέτοια. Δες εδώ φωτογραφίες των καλωδίων που περιέχονται με το τροφοδοτικό σου. Έχει 9x sata. H μητρική σου επίσης είχε τα άλλα καλώδια που θα χρειαστείς μέσα για DATA.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.