Jump to content

Αναβάθμιση από ATI Radeon 4870.

DwS

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, όπως βλέπετε σκέφτομαι να αναβαθμιστώ γιατί βλέπω ότι η συγκεκριμένη κάρτα αρχίζει να ζορίζεται και να μη με καλύπτει πλέον.

Το σύστημά μου είναι το εξής:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 @3.0GHz

Ram: ram 2x2gb ddr2 στα 999mhz

Motherboard: MS-7514

HDD: Seagate 500GB Barracuda 7200.12 ST500DM002 SATA III 7200rpm 16MB

PSU: Thermaltake 700 W

Ανάλυση οθόνης 1680x1050

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το αν με το συγκεκριμένο σύστημα θα δω αισθητή διαφορά με καινούρια κάρτα ή θα πρέπει να αναβαθμίσω γενικά το σύστημά μου για να γίνει αισθητή η διαφορά;

Budget τα 200€ ταβάνι !

Καλημερα...Απο προσωπικη αποψη θα σου πω οτι με τον επεξεργαστη αυτον μπορεις να παρεις μεχρι μια 5850-6850-6870...Ειχαν εναν Core 2 Duo 6600 στα 2.88 με 4GB και σε ιδια αναλυση οθονης αρχικα με 4870 και μετα με 5850 και αν παρεις καλυτερη καρτα θα σε κοβει...Με 7870 που εχω τωρα αλλαξα και επεξεργαστη-μητρικη-μνημες...Θα σε τραβαει πισω ο επεξεργαστης γιατι δεν θα αξιοποιει πληρως την καρτα...Οποτε απο εμενα αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις συντομα και αλλα παρε μια μεταχειρισμενη...Δεν ειμαι ειδικος οποτε ας πουν αλλοι απλα καταθετω προσωπικη αποψη...

Πουλας τον 8400 κανα 50αρι και πας φουλ προσθετωντας αλλα τοσα για core2quad της σειρας 9xxx μεταχειρισμενο παντα.Με τα υπολοιπα 150 παιρνεις μια gtx470,5870 μεταχειρ.,θα σου μεινει και κανα 30αρι στην ακρη για μπυρες και θα εχεις κανει και μια σημαντικοτατη αναβαθμιση.

[MENTION=24367]DwS[/MENTION] αυτό που σε λένε είναι να κάνεις αναβάθμιση σε cpu/gpu μαζί μεταχειρισμένα για balance και για την αποφυγή bottleneck.

Ναι, το κατάλαβα ντε. :)

Απλώς θα ήθελα να μου εξηγήσει το λόγο που θα ήταν καλύτερο να πάω σε Nvidia...

Θα το εκτιμούσα αν το ανέλυες λίγο. :)

Μέχρι την σειρά 69χ0, η οποία είναι το ΜΑΧ που μπορείς να βάλεις, η ΑΤΙ δεν ανέβαζε φρειμς σε παιχνίδια

cpu limited, GTA IV, Anno 1404, αν είχες αδύνατο cpu και έβαζες δυνατοτερη κάρτα γραφικών π.χ. 5850->6950.

Λίγο το cpu overhead απο τους οδηγούς, λίγο η μη βελτιστοποίηση της χρήσης μνήμης, λιγο η αργή επικοινωνία

του διαύλου μαζί με το χαμηλότερο όριο πολυγώνων και την χαμηλότερη ποιότητα απεικόνισης, άφηναν την ΑΤΙ

με μοναδικό πλεονέκτημα τις ταχυτερες υφές.

Βέβαια οι διαφορές αλλού μικρές και αλλού βγάζανε μάτι, ανάλογα το κάθε παιχνίδι.

Φίλε κι εγώ πρόσφατα το σκεφτόμουν να αλλάξω, καθώς εδώ και 4 χρόνια έχω 2 4850.

Στη τελική αποφάσησα να περιμένω κανένα χρόνο ακόμα, καθώς σύντομα έρχονται οι νέες κονσόλες, και οι απαιτήσεις των παιχνιδιών θα ανέβουν.

Με άλλα λόγια, κάνε υπομονή ακόμη έναν χρόνο, να βγούν οι νέες κονσόλες, βλέπεις πως εξελίσεται η φάση στα παιχνίδια και μετά αλλάζεις, γιατί διαφορετικά του χρόνου πχ η 5850 μπορεί να μην τραβάει στα καινούργια παιχνίδια και να χρειαστείς πάλι αλλαγή.

Φίλε κι εγώ πρόσφατα το σκεφτόμουν να αλλάξω, καθώς εδώ και 4 χρόνια έχω 2 4850.

Στη τελική αποφάσησα να περιμένω κανένα χρόνο ακόμα, καθώς σύντομα έρχονται οι νέες κονσόλες, και οι απαιτήσεις των παιχνιδιών θα ανέβουν.

Με άλλα λόγια, κάνε υπομονή ακόμη έναν χρόνο, να βγούν οι νέες κονσόλες, βλέπεις πως εξελίσεται η φάση στα παιχνίδια και μετά αλλάζεις, γιατί διαφορετικά του χρόνου πχ η 5850 μπορεί να μην τραβάει στα καινούργια παιχνίδια και να χρειαστείς πάλι αλλαγή.

Στην τελική και εμένα προς αυτή την κατεύθυνση με βλέπω, να το αφήσω προσωρινά το θέμα και να κάνω μια γενική αναβάθμιση στο σύστημά μου σε κανένα χρόνο.

Φιλε μου πηγαινε τσιμπα αφοβα μια 6850-6870.

Ασχολησου και με overclock αν δεν το εχεις κανει ηδη να τον πας στα 4Ghz.

Και θα εισαι υπερκαλυμμένος,ουτε bottleneck ουτε τιποτα.

Και εγω ημουν με μια 4850 πολλα χρονια και εναν Ε8500@4,2.

Τσιμπησα μια 6850 απο πλαισιο σε προσφορα στα 110:p και δεν το εχω μετανιωσει.Οτι μπορει να βγαλει η καρτουλα το βγαζει.

Για σοβαρη αναβαθμιση ασε να περασει λιγο ο καιρος.Μην προτρέχουμε.

Ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον εβγαλαμε:rofl:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.