Jump to content



ι ξένοι έπαθαν φραπεδομανία(για δώστε τα φώτα σας)....


anhelito

Recommended Posts

"έχουν παγάκια έτοιμα με μεγάλη δόση αμμωνίας"

:...: μα ή αμμωνία είναι -από ότι ξέρω- δηλητήριο, είναι δυνατόν να την πίνουμε;:unsure: :unsure: :sick:

Καλα ειστε απιστευτοι...Ακριβως την ωρα που απολαμβανω τη φραπα ειδα το thread...Παντως αυτο με το αυγο δεν το κανουν ολοι.Το ξεκινησε ο Λεντζος στο Παγκρατι και εγραψε ιστορια.

Οποιος εχει πιει εκει καφε ξερει...:T:

Εγω παντως εχω σταματησει να πινω καφε εξω...Ειναι κοροιδια να δινεις 3+ ευρο για κατι που κανει ουτε 30 λεπτα..Προτιμω μπυριτσα..Ασε που ειχα καντινα στο στρατο και ξερω τι ποιοτητα καφε πινουμε εξω...καμια σχεση με το νες-καφε του σπιτιου μας...

Ο καφες λεει οταν τον φτιαχνεις εσυ ο ιδιος οπως τον γουσταρεις...

δουλευα περιπου 6 χρονια (εφηβικα) σαν γκαρσονακι... και βαζαμε ενα ασπραδι αυγου σε μειγμα ~15 καφεδων... κραταει την κρεμα ετσι...

τελικά το αυγό κάνει τη διαφορά!!!!!!!! Δεν είναι κ τίποτα σπουδαίο πάντως. Το ασπράδι βάζεις, δεν βάζεις το κρόκο. Έχει κ πολλές πρωτείνες! Θα το δοκιμάσω από περιέργεια κάποια στιγμή!

Δεν πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας άνω των 15 ετών και μέχρι τα 60 που να μην ξέρει να φτιάχνει φραπέ...

Πάντως όσοι έχουν πιεί καφέ τουλάχιστον Ν. Ηράκλειο - Πειραια - Μπουρνάζι και έχουν ζηλέψει την κρέμα που πετυχαίνουν, υπάρχει άλλο μυστικό: βάζουν σε μία κανάτα 3 νεροποτηρα ζάχαρη και 1 με 1μισο καφέ και το χτυπάνε κανα μισάωρο στο χτυπητίρι. Αυτο τος εξασφαλίζει άμεσα καμια εικοσαριά καφέδες. Γεμίζουν τα ποτήρια του καφέ μέχρι τη μέση και μετά ψυγείο (εννόειται ότι φεύγουν το πολύ σε 2 -3 ώρες) έτσι όταν παραγκέλνουμε το μόνο που προσθέτουν είναι τα παγάκια , νερό και το καλαμάκι !!!! πάντως για home made καταστάσεις παίζει πολύ ρόλο η ποσότητα του νερού στο χτύπημα.

Αρχική απάντηση από JiMk [Σήμερα, στις 20:10]

Δεν πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας άνω των 15 ετών και μέχρι τα 60 που να μην ξέρει να φτιάχνει φραπέ...

υπαρχω εγω.

Εγώ πιστεύω οτι είναι και θέμα μηχανήματος.Τα χτυπητήρια μπαταρίας δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα ρεύματος και δεν κάνουν τόσο καλό αφρό...Όσο για τον καφέ στο νέο ηράκλειο δεν το ήξερα...Βασικά προτιμώ φρέντο.

Το καλύτερο "χτυπητήρι" που έχω δει είναι ένα "dynamix" από το Praktiker. Αλλά προσοχή, έχει 3 ήδη: με μπαταρία, με ρεύμα και επαναφορτιζόμενο. Τα πρώτα 2 έχουν μέτριο μοτεράκι, αλλά το επαναφορτιζόμενο είναι Α Π Α Ι Χ Τ Ο ! Είναι το πιό ισχυρό απ' όσα έχω δει!!

Πάντως κι εγώ τον τελευταίο χρόνο έχω γίνει φανατικός οπαδός του φρέντο, σε σημείο που έχω πάρει τα απαραίτητα σύνεργα και φτιάχνω και στο σπίτι:

- πρώτα φτιάχνω ένα εσπρέσσο (με το ειδικό μπρίκι)

- μετά, βάζω σε ένα μεγάλο μπρίκι γάλα υψηλής παστερίωσης, πχ "Φάρμα" της ΦΑΓΕ (δοκίμασα και με φρέσκο παστεριωμένο και με εβαπορέ αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά) και χτυπώντας το με το προαναφερθέν "Dynamix" φτιάχνω τέλειο αφρόγαλα.

- μετά, γεμίζω ένα μεγάλο ποτήρι με παγάκια, ρίχνω από πάνω τη ζάχαρη και μετά τον καφτό εσπρέσσο (που κρυώνει αμέσως πέφτοντας πάνω στα παγάκια).

- τέλος, ρίχνω από πάνω το αφρόγαλα, και λίγη κανέλα και έτοιμος!

Αρχική απάντηση από georgeadams [Σήμερα, στις 17:58]

Το καλύτερο "χτυπητήρι" που έχω δει είναι ένα "dynamix" από το Praktiker. Αλλά προσοχή, έχει 3 ήδη: με μπαταρία, με ρεύμα και επαναφορτιζόμενο. Τα πρώτα 2 έχουν μέτριο μοτεράκι, αλλά το επαναφορτιζόμενο είναι Α Π Α Ι Χ Τ Ο ! Είναι το πιό ισχυρό απ' όσα έχω δει!!!

κοιτα τωρα πλακα....

μετα απο πολυ ψαξιμο και πολλες αποτυχημενες αγορες τετοιων μαραφετιων

(δοκιμασα μεχρι και προσθηκη εξαρτηματος στο Dremel

με αθλια βεβαια αποτελεσματα μιας και εσκιζε τα πλαστικα ποτηρακια και εβαφε καφε τον ηλιθιο χρηστη του και τον περιβαλλοντα αυτου χωρο:tw: )

βρηκα και εντυπωσιαστηκα και εγω απο το μοτερακι των συγκεκριμενων Dynamix...

και πηρα 2 ενα στο σπιτι και ενα στη δουλεια....

ε λοιπον και τα δυο τα επαιξαν μετα απο εξι μηνες ταυτοχρονα!!!

λες και ειχαν ημερομηνια ληξης...:wall:

(χτυπουσαν 2-3καφεδες ημερησιως εκαστο....)

ελεος...

πηρα ενα Crown επιτραπεζιο τωρα με δυο ταχυτητες που χτυπαει και μαρεγκα:tomato:

γιατι μου τη σπασανε ολα τα φορητα παπαρακια που καθε τρεις και λιγο σε αφηνουν χωρις λογο και αιτια...με εναν "βαπορισιο" ανα χειρας...

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

(δοκιμασα μεχρι και προσθηκη εξαρτηματος στο Dremel

με αθλια βεβαια αποτελεσματα μιας και εσκιζε τα πλαστικα ποτηρακια και εβαφε καφε τον ηλιθιο χρηστη του και τον περιβαλλοντα αυτου χωρο:tw: )

Eισαι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ !!!!! :worship::worship::worship::worship:

George adams συγχαρητήρια!!!Επιτέλους ενας άνθρωπος που πίνει σοβαρό φρέντο!!!!Δεν μου αρέσουν καθόλου οι ετοιματζίδικοι!!!Κια εγώ τώρα περιμένω να βρώ λεφτά να πάρω το μπρίκι!!Τα μιξεράκια που λέτε πόσο πάνε??

Αρχική απάντηση από Tsunami [Σήμερα, στις 22:21]

George adams συγχαρητήρια!!!Επιτέλους ενας άνθρωπος που πίνει σοβαρό φρέντο!!!!Δεν μου αρέσουν καθόλου οι ετοιματζίδικοι!!!Κια εγώ τώρα περιμένω να βρώ λεφτά να πάρω το μπρίκι!!Τα μιξεράκια που λέτε πόσο πάνε??

πραγματικα ειναι ο καλυτερος τροπος παρασκευης home-made freddo......

μπρικακι espresso εχει με γυρω στα 15 στο Carrefour

και οσο για τα μιξερακια ξεκινανε απο 5-10 ευρω τα χειρος

και 20-35 τα επιτραπεζια...

και τα δυο στο Praktiker (και οχι μονο...)

enjoy...

το μπρικάκι θα το χτυπήσω μάλλον...μιξεράκι παίζει ήδη...Όχι που θα καθόμουν σαν νεάτερνταλ με το σέικερ...:cool:;)

Ωραία η ιδέα με το κατρουλιό , εγώ μιά φορά χρησιμοποίησα το νερό από το μπωλάκι της γάτας ! Είχα έναν μαθηματικό που μου έκανε ιδιαίτερα κάτι ώρες (3-4) κάθε φορά και επειδή δεν άντεχα με τίποτα , έψαχνα τρόπους να τον ξεφορτωθώ . Αλλη φορά του έριξα από τα υπνωτικά της μάδερ αλλά δεν δούλεψε το κόλπο . Εβαλα 10 κουταλιές ζάχαρη κι'ακόμα φαρμάκι ήτανε . Εντάξει , μην κράζετε , μικρή ήμουνα τότε , και σιχαινόμουνα τα μαθηματικά .:innocent:

Ρε εσύ είσαι ταλέντο!!!Πώς είποαμε το ονοματάκι σου??Πώς?Μάτα Χάρι?Ναι κάτι μου λέει!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.