Jump to content

Αυτοδιδασκαλία μουσικής;

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Θα σου δώσω πάλι την ίδια απάντηση που σου έδωσα και πιο πάνω πριν μερικά χρόνια:

1. τι budget έχεις

2. τι θες να κάνεις

Δηλαδή, η ηλεκτρική κιθάρα έχει ένα σωρό fans και ένα σωρό λεπτομέρειες που εγώ π.χ. σαν πια-νύστας αγνοώ. Άλλος ήχος η μία, άλλος η άλλη, άλλο ήχο ο ένας ενισχυτής, άλλο ο άλλος κλπ. Επειδή προσωπικά δεν ξέρω κιθάρα αλλά γρατζουνάω μόνο για το χαβαλέ, μου είχε χαρίσει ένας κολλητός μου κιθαρίστας την ηλεκτρική του (venson?) και πήρα έναν ενισχυτή line 6 spider 15W (τον πιο μικρό), ο οποίος απλά επειδή έχει 3-4 μοντέλα ενισχυτών κάνεις χαβαλέ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Συνήθως οι ηλεκτρικές επειδή είναι πολύ πιο βαριές από τις ακουστικές / κλασσικές, έχουν τις υποδοχές. Επίσης συνήθως, όλες έχουν το ΄μεγάλο καρφί΄, το οποίο είναι mono. (όχι στέρεο, σαν των ακουστικών).

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ακόμη δεν ξέρω για το οικονομικό γιατί ξεκίνησα την αναζήτηση μαθητών για ιδιαίτερα ξένων γλωσσών και δεν ξέρω πόσα θα βγάζω. Αν μπορώ να διαθέσω 50-100 ευρώ το μήνα για αγορά ηλ.κιθάρας και εξοπλισμού με δόσεις, μπορώ να πάρω κάτι καλό; Αξίζει να ξεκινήσω με κάτι ακριβό ως πρωτάρης; Πάντως στο Νάκα που είδα για 20W ενισχυτή ηλεκτρικής, ήταν αρκετά ακριβός... Από θήκη τι να πάρω; Απλή από PVC, με ενίσχυση ή σκληρή με επένδυση; Έχω τρίποδη βάση για την ακουστική και θέλω να την προφυλάσσω σε θήκη και να την ακουμπώ στη βάση. Πάντως οι silent ηλεκτρικές είναι πολύ ακριβές για τα δικά μου οικονομικά και δεν ξέρω αν η πιο φτηνή των 500 ευρώ είναι καλής ποιότητας ή απλώς κοστίζει λόγω σιωπηλής λειτουργίας. Γενικά για μια καλή ηλεκτρική μαζί με ενισχυτή, θήκη, λουράκι, πέννες κτλ πόσο κοστίζει; Να υπολογίσω κάπου στα 150 το μήνα;

Η ακουστική μου είχε μία ελαττωματική βίδα για τα κλειδιά και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ για ανταλλακτική. Να πάω σε κατάστημα μουσικών οργάνων ή σε κάποιο που πουλάει βίδες; Ο Ριχάρδος δεν έχει, άσε που σίγουρα θα τις μοσχοπουλούσε αν είχε.

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαράΠέντε

• 1 year later...

Στην ιστοσελίδα του Μπλέτσα βρήκα αυτόν τον τύπο που κάνει φθηνά μαθήματα κιθάρας http://jamorama.com/proven-guitar-method/?hop=ftbletsas&utm_source=cbdefhop&utm_medium=ftbletsas&utm_content=pgmv2&utm_campaign=affpgmv2 . Όσοι από εσάς ξέρουν από κιθάρα, αξίζει με βάση το δωρεάν υλικό που δίνει; Δυστυχώς ακόμη δυσκολεύομαι να βρω τη σωστή τοποθέτηση των δαχτύλων μου στην ταστιέρα και δεν έχω την οικονομική άνεση να κάνω μαθήματα με καθηγητή, παρόλο που πλέον βρίσκεις και με 8 ευρώ/ώρα. Λέτε τα βιντεάκια να με βοηθήσουν να αποκτήσω σωστή στάση του σώματος και τοποθέτηση του χεριού μου;

Αυτοδιδακτος ημουν αρχικα στο αρμονιο/πιανο , αλλα χωρις ωδειο να μαθω τα βασικα , δεν υπηρχε περιπτωση να κατανοησω θεωρια της μουσικης. Με αυτο τον τροπο παιζεις μονο με το αυτι.

Πηγαινα ωδειο για 4 χρονια. Σταματησα για προσωπικους λογους (πολυ κακως παντως) , και κατα συνεπεια εχω να ασχοληθω πολλα χρονια. Προσφατα πηρε πισω απο μια θεια της το πιανο της η κοπελα μου. Δυστυχως ειναι ηλεκτρικο πιανο , και εχει αρκετα προβληματα, με αποτρεπει απο το να κατσω να παιξω σαν ανθρωπος, συν το οτι με τοσα χρονια αποχης ειναι σα να ειμαι τελειως amateur. 

Στο θεμα κιθαρας λοιπον , ειχα συγκροτημα (ροκ-μεταλ) πριν 13-14 χρονια , και εμαθα ηλεκτρικη μονο και μονο για να κανω τα ρυθμικα. Εμαθα μονος και χωρις νοτες (αν και ηξερα να διαβαζω νοτες λογω πιανου, δεν ειναι το ιδιο στην κιθαρα), απλα ταμπλατουρες κλπ (οπου υπηρχαν). Επαιζα μονος μου για 10 χρονια και συνεχως βελτιωνομουν. Παικτικα. Σταση σωματος σιγουρα δεν ειχα 100% σωστη, οπως και τα δαχτυλα μου ηταν "σπασμενα" για πιανο και δυσκολευομουν αρχικα με τα ταστα της κιθαρας. Τωρα ουτε με κιθαρα ασχολουμαι και την εχω ξεχασει κατα πολυ. 

Εαν "το'χεις" που λεμε, τοτε θα τα καταφερεις και απο βιντεακια και αρκετο διαβασμα πανω στη θεωρια της μουσικης. Φυσικα λιγο ταλεντο (να μην ειναι απολυτα ρομποτικες οι κινησεις πανω στο οργανο, τουλαχιστον αφου μαθεις τα πιο βασικα και "σπασουν" τα δαχτυλα σου) και θεληση να υπαρχει , και ολα αυτα προϋποθετουν να μη τα παρατησεις , ακομη και αν δεις οτι δυσκολευεσαι. Η ορεξη ειναι το παν (αρκει να υπαρχει και χρονος) . 

ps : Σαλονικα εμενα ολα τα χρονια μου, πηγα στο Δημοτικο ωδειο Αμπελοκηπων ! (το λεω σε περιπτωση που μενεις δυτικα :p