Jump to content

GPU VRM Temperature

HellhammeR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Από ότι έχω διαβάσει αντέχει θερμοκρασίες έως 125 C. Τα vrms είναι υπεύθυνα για την μετατροπή και την μεταφορά της κατάλληλης τάσης που απαιτεί η GPU - Μνήμη και είναι το υλικό με την μεγαλύτερη θερμοκρασία πάνω στην κάρτα γραφικών.

Τι θερμοκρασία παίρνεται εσείς στο VRM σε O/C που έχετε κάνει?

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε 7970 reference που έχω (1000\1500, 0 power limit), σε Heaven Benchmark και γενικά σε games, δεν ξεπερνάει τους 90, με 76 το core και 50% το fan.

Στο FurMark είναι τελείως διαφορετική ιστορία, αυτό το πρόγραμμα πραγματικά έχει κατασκευαστεί για να κάνει Fatality την κάρτα... μιλάμε για την ίδια ταχύτητα στην κάρτα αλλά με +8 τo power limit για να μην κάνει throttling το gpu core το VRM φτάνει 115 C (!!) με 84 το core και 55% το fan.

Η τελευταία έκδοση του techPowerUp! :: Downloads εμφανίζει το VRM temp στα sensors, όπως επίσης και το ASUS GPU Tweak και το HWiNFO64. Στο MSI Afterburner δεν έχω βρει επιλογή που να να το κάνει monitor.

Άμα δεν σας κάνει κόπο ρίξτε ένα test με Heaven Benchmark ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ή game (το FurMark είναι overkill) να δούμε πως κινούνται από θερμοκρασίες και άλλες κάρτες στο VRM.

Σε εμένα δεν εμφανίζει τέτοια θερμοκρασία.

...monitoring for CHL8228 based cards

Ίσως να φταίει αυτό ή κάνω κάτι λάθος?

ναι μάλλον δεν έχει τον κατάλληλο sensor η κάρτα σου για το vrm nucleus. Ποια έχεις? στο gpu-z φένεται κάτω τέρμα στο sensor tab.

post-3765-1416076537,1196_thumb.png

• 1 year later...

Κοιτώντας το AIDA64 μου δείχνει VRM1 47°C και VRM2 25°C απλά θέλω να ρωτήσω το

VRM1 γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά από το VRM2

Eξαρταται απο πολλους παραγοντες υλοποιηση κατασκευη κλπ

Σε οσες AMD 290-x ειδα υδροψυκτες ακομα επαιζε διαφορα στης θερμοκρασιες VRM1 VRM2

Να ξερετε παντως οτι το συντριπτικο ποσοστο καρτων γραφικων που καιγονται στα τελευταια χρονια δηλαδη απο εποχες Gtx 4xx ΑMD 7xx και μετα πανε απο VRM και οχι απο μνημες πυρηνα η αλλο malfuction.Οπως και για μακροζωια καρτας γραφικων ειναι πρωταρχικος παραγοντας ψυξη VRM και μετα πυρηνα σε μεγαλα ρευματα καθημερινα.

Παραδειγμα χαρακτηριστικο ειναι τα EK Waterblocks που ενω υστερουν σε πυρηνα ελαχιστα 2-5οC max τα προτιμουν ολοι καθως ψυξουν αψογα τα VRM.

Πολύ μεγάλες θερμοκρασίες έχεις..

Έμενα με Auto Fun δεν ξεπερνάει τους 95..

Και το VRM 1 δεν ξερπερνά τους 65 και VRM 2 του 55..

Και όταν περάσει τους 95 βαθμούς το Fun βαράει 100% αυτόματα..

και έιτε είναι OC ή όχι το ίδιο πράγμα..

Με Ghz Bios μέσα 1000/1500

Sapphire Reference με 975/1325 η πόσο ήταν τέλος πάντων το στοκ

Πολλές 7970/r9 280x έχουν μόνο ένα sensor για τα VRM και ως εκ τούτου το VRM2 απλά δείχνει ότι θέλει. Αν παρατηρήσεις το VRM2 είτε θα είναι πάντα στην ίδια θερμοκρασία είτε θα παίζει +-1. Το αγνοείς και βλέπεις μόνο το VRM1.

Εγω σε VRM1-2 δεν εχω δει πανω απο 65-70 με 7970 VaporX GHZ με bios 280Χ και ρολογια 1070/1550...Στο Bench του Metro που δοκιμασα και ρολογια 1200/1650 και ταση 1.250 πυρηνα 1.600 μνημες και χαμηλα το fan ειδα μεχρι τοσο Screenshot by Lightshot

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.