subneo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 Καλησπερα.Ενας φιλος μου έφερε ενα υπολογιστη που σταμάτησε να δουλευει οταν έπεσε κοντα στο σπιτι του κεραυνός.Το κοιταξα και ειδα το λαμπακι της μιτρικης να αναβοσβήνει οποτε ειπα πως εχει προβλημα το τροφοδοτικο.Πηρα λοιπον ενα καινουριο αλλα δεν ειδα καμια αλλαγη!Δοκιμασα με την μιτρικη εξω απο το κουτι να ολα αποσυνδεμενα αλλα και παλι τα ιδια.Ειναι και η μιτρικη για πεταμα? Μπορω να κανω κατι αλλο να δω τι φταίει?Τα specs:Mobo - Asus P5KCPU - C2Q6600Ram - 2x1GBVGA - Msi 8600GT
roybatty Αύγουστος 29, 2012 #2 Αύγουστος 29, 2012 Το led που αναβοσβήνει είναι ενδειξη βραχυκυκλώματος,είτε στο τροφοδοτικό είτε στη μητρική.Το μεγαφωνάκι κάνει κανένα beep;
subneo Αύγουστος 29, 2012 Author #3 Αύγουστος 29, 2012 Δεν κανει καθολου μπιπ (εχει ηχειακι) και υπενθυμίζω πως το τροφοδοτικο ειναι καινουριο, σήμερα το άνοιξα..
Rusty_Tool Αύγουστος 29, 2012 #4 Αύγουστος 29, 2012 τότε μάλλον πλέει τα λοίσθια η μητρική.εγγύηση έχει? αν ναι δε χρειάζεται να αναφέρει τπτ περί κεραυνού
subneo Αύγουστος 29, 2012 Author #5 Αύγουστος 29, 2012 τότε μάλλον πλέει τα λοίσθια η μητρική.εγγύηση έχει? αν ναι δε χρειάζεται να αναφέρει τπτ περί κεραυνούΕγγύηση φυσικά δεν εχει πλέον.Μάλλον ψόφησε λες ε?Δεν υπάρχει κάποιος αλλος τροπος να το σιγουρέψω?Ευχαριστώ..
roybatty Αύγουστος 29, 2012 #6 Αύγουστος 29, 2012 με τις μνήμες μία-μία πάνω στη μητρική δοκίμασες;με άλλη κάρτα γραφικών;
subneo Αύγουστος 29, 2012 Author #7 Αύγουστος 29, 2012 Δοκίμασα ακομα και μονο με τον επεξεργαστή. Κανενα σημάδι ζωης εκτος απο το λαμπάκι που αναβοσβήνει..
HellhammeR Αύγουστος 29, 2012 #8 Αύγουστος 29, 2012 Το board το τσέκαρες απο κοντά για κάναν καμένο πυκνωτή?
subneo Αύγουστος 30, 2012 Author #9 Αύγουστος 30, 2012 Το board το τσέκαρες απο κοντά για κάναν καμένο πυκνωτή? Ναι, με μεγεθυντικό φακο, ολα ειναι οκ...
amaniateas Σεπτέμβριος 5, 2012 #10 Σεπτέμβριος 5, 2012 Και εγω με μια striker extreme πριν 2 μερες τα ιδια ακριβως επαθα! Ξαφνικα εσβησε ο υπολογιστης και νομιζα πως φταει το UPS που τα εφτυσε η μπαταρια του. Εβγαλα το PC απο το UPS και το εβαλα απευθειας στη πριζα. Κανει πως ξεκιναει ο υπολογιστης και μετα απο ενα δευτερο εσβησε και απο τοτε δεν ξαναναψε! Το μονο που κανει ειναι να αναβοσβηνουν τα LEDακια του. Και αλλαξα και εγω τροφοδοτικο και το μονο που αλλαξε ηταν να αναβοσβηνουν διαφορετικα LEDακια! Ειμαι στη διαδικασια να βρω αλλη μεταχειρισμενη γιατι δεν ειμαστε για πολλα εξοδα... Ακριβως 5 χρονακια μου εβγαλε παρεπιπτοντως!
subneo Σεπτέμβριος 8, 2012 Author #12 Σεπτέμβριος 8, 2012 Ok, αφου πηρα μια rampage formula ολα πηγαν καλα, εβαλα win7 αλλα ξεχασα να συνδέσω τα front panel usb.Μολις το εκανα και παω να ανοίξω το pc.....green blinking light!Ειναι δυνατόν να κάηκε και αυτη η μητρική απο κατι τοσο απλο!!!ΥΓ Φυσικα εκανα παλι ολους τους ελέγχους χωρις αποτέλεσμα...
vagsk Σεπτέμβριος 9, 2012 #13 Σεπτέμβριος 9, 2012 Τι τροδοφοτικό χρησιμοποιείς τώρα; Οι usb που συνέδεσες είναι 1.0, 1.1 ή 2.0; (νομίζω ότι είχαν διαφορετικό pinout οι 1.1 από τις 2.0 στις USB)
roybatty Σεπτέμβριος 9, 2012 #14 Σεπτέμβριος 9, 2012 Έβαλες καμιά συσκευή στο frontpanel ή απλώς το σύνδεσες επάνω στη μητρική;Και εμένα μου φαίνεται δύσκολο να έπαθε ζημιά η μητρική από αυτό,εκτός και αν έχεις συνδεδεμένο κάτι επάνω που τράβηξε υπερβολικό ρεύμα από το 5VSB κύκλωμα του τροφοδοτικού (ή το βραχυκύκλωσε).
subneo Σεπτέμβριος 9, 2012 Author #15 Σεπτέμβριος 9, 2012 Δοκίμασα ενα τρίτο τροφοδοτικό και το λαμπακι της μητρικής εμεινε αναμενο αλλα και παλι κανενα σημαδι ζωης.Τα usb ειναι 2.0 και δεν ειχα καμια συσκευή πανω τους.
vagsk Σεπτέμβριος 9, 2012 #16 Σεπτέμβριος 9, 2012 Βγάλε τις USB από πάνω από την μητρική. Κλείσε το τροφοδοτικό από τον διακόπτη του και άσε το σύστημα χωρίς ρεύμα για 1-2 λεπτά και μετά ξαναδοκίμασε.
subneo Σεπτέμβριος 9, 2012 Author #17 Σεπτέμβριος 9, 2012 Το εκανα. Δοκιμασα ακομα και μονο με επεξεργαστη...τιποτα...
subneo Σεπτέμβριος 9, 2012 Author #18 Σεπτέμβριος 9, 2012 Πήρα ενα τροφοδοτικό απο αλλο υπολογιστή που δουλευει και βραχυκύκλωσα πράσινο μαυρο στο 24πινο και το συνδεσα στη μητρική (και στις 2)Δεν εγινε τιποτα αλλα αν βγαλω το 24πινο και συνδεσω ενα ανεμηστηρακι δουλευει.Με το προηγούμενο τροφοδοτικο (corsair cx430) που αναβόσβηνε το λαμπακι της μητρικής, αν το βαλω μονο του βραχυκυκλωμένο με ενα ανεμηστηρακι κανει ενα τακ-τακ (το ανεμιστιρακι) σαν να προσπαθει να ξεκινήσει.Ειναι δυνατόν ετσι απλα να καει και η μητρική και το καινούριο τροφοδοτικό?!?ΥΓ Αν αγοράσω μια motherboard diagnostic card θα μου δείξει τιποτα η αφου δεν ξεκινά καν ο υπολογιστής δε θα δουλέψει και αυτη?
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 9, 2012 #19 Σεπτέμβριος 9, 2012 δε σου εχει ανάψει ούτε μια φορά απόταν την πηρες?μήπως εχει πανω κανενα διακοπτάκι ή jumperακι για λόγους ασφαλείας?εχείς βάλει επιπλέον ρεύμα στο board εκτος του 24πινου?ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά με κάποιο τρόπο πρεπει ν αποκλείσουμε ενδεχομενα
subneo Σεπτέμβριος 9, 2012 Author #20 Σεπτέμβριος 9, 2012 δε σου εχει ανάψει ούτε μια φορά απόταν την πηρες?μήπως εχει πανω κανενα διακοπτάκι ή jumperακι για λόγους ασφαλείας?εχείς βάλει επιπλέον ρεύμα στο board εκτος του 24πινου?ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά με κάποιο τρόπο πρεπει ν αποκλείσουμε ενδεχομεναΓραφω στο post #12 πως αναψε...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.