Jump to content

P5K blinking LED - No boot!

subneo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.

Ενας φιλος μου έφερε ενα υπολογιστη που σταμάτησε να δουλευει οταν έπεσε κοντα στο σπιτι του κεραυνός.

Το κοιταξα και ειδα το λαμπακι της μιτρικης να αναβοσβήνει οποτε ειπα πως εχει προβλημα το τροφοδοτικο.

Πηρα λοιπον ενα καινουριο αλλα δεν ειδα καμια αλλαγη!

Δοκιμασα με την μιτρικη εξω απο το κουτι να ολα αποσυνδεμενα αλλα και παλι τα ιδια.

Ειναι και η μιτρικη για πεταμα? Μπορω να κανω κατι αλλο να δω τι φταίει?

Τα specs:

Mobo - Asus P5K

CPU - C2Q6600

Ram - 2x1GB

VGA - Msi 8600GT

Το led που αναβοσβήνει είναι ενδειξη βραχυκυκλώματος,είτε στο τροφοδοτικό είτε στη μητρική.Το μεγαφωνάκι κάνει κανένα beep;

Δεν κανει καθολου μπιπ (εχει ηχειακι) και υπενθυμίζω πως το τροφοδοτικο ειναι καινουριο, σήμερα το άνοιξα..

τότε μάλλον πλέει τα λοίσθια η μητρική.

εγγύηση έχει? αν ναι δε χρειάζεται να αναφέρει τπτ περί κεραυνού

τότε μάλλον πλέει τα λοίσθια η μητρική.

εγγύηση έχει? αν ναι δε χρειάζεται να αναφέρει τπτ περί κεραυνού

Εγγύηση φυσικά δεν εχει πλέον.

Μάλλον ψόφησε λες ε?

Δεν υπάρχει κάποιος αλλος τροπος να το σιγουρέψω?

Ευχαριστώ..

με τις μνήμες μία-μία πάνω στη μητρική δοκίμασες;με άλλη κάρτα γραφικών;

Δοκίμασα ακομα και μονο με τον επεξεργαστή. Κανενα σημάδι ζωης εκτος απο το λαμπάκι που αναβοσβήνει..

Το board το τσέκαρες απο κοντά για κάναν καμένο πυκνωτή?

Ναι, με μεγεθυντικό φακο, ολα ειναι οκ... :(

Και εγω με μια striker extreme πριν 2 μερες τα ιδια ακριβως επαθα! Ξαφνικα εσβησε ο υπολογιστης και νομιζα πως φταει το UPS που τα εφτυσε η μπαταρια του. Εβγαλα το PC απο το UPS και το εβαλα απευθειας στη πριζα. Κανει πως ξεκιναει ο υπολογιστης και μετα απο ενα δευτερο εσβησε και απο τοτε δεν ξαναναψε! Το μονο που κανει ειναι να αναβοσβηνουν τα LEDακια του. Και αλλαξα και εγω τροφοδοτικο και το μονο που αλλαξε ηταν να αναβοσβηνουν διαφορετικα LEDακια! :wall: Ειμαι στη διαδικασια να βρω αλλη μεταχειρισμενη γιατι δεν ειμαστε για πολλα εξοδα... Ακριβως 5 χρονακια μου εβγαλε παρεπιπτοντως!

Ok, αφου πηρα μια rampage formula ολα πηγαν καλα, εβαλα win7 αλλα ξεχασα να συνδέσω τα front panel usb.

Μολις το εκανα και παω να ανοίξω το pc.....green blinking light!

Ειναι δυνατόν να κάηκε και αυτη η μητρική απο κατι τοσο απλο!!!

ΥΓ Φυσικα εκανα παλι ολους τους ελέγχους χωρις αποτέλεσμα...

Τι τροδοφοτικό χρησιμοποιείς τώρα; Οι usb που συνέδεσες είναι 1.0, 1.1 ή 2.0;

(νομίζω ότι είχαν διαφορετικό pinout οι 1.1 από τις 2.0 στις USB)

Έβαλες καμιά συσκευή στο frontpanel ή απλώς το σύνδεσες επάνω στη μητρική;

Και εμένα μου φαίνεται δύσκολο να έπαθε ζημιά η μητρική από αυτό,εκτός και αν έχεις συνδεδεμένο κάτι επάνω που τράβηξε υπερβολικό ρεύμα από το 5VSB κύκλωμα του τροφοδοτικού (ή το βραχυκύκλωσε).

Δοκίμασα ενα τρίτο τροφοδοτικό και το λαμπακι της μητρικής εμεινε αναμενο αλλα και παλι κανενα σημαδι ζωης.

Τα usb ειναι 2.0 και δεν ειχα καμια συσκευή πανω τους.

Βγάλε τις USB από πάνω από την μητρική. Κλείσε το τροφοδοτικό από τον διακόπτη του και άσε το σύστημα χωρίς ρεύμα για 1-2 λεπτά και μετά ξαναδοκίμασε.

Πήρα ενα τροφοδοτικό απο αλλο υπολογιστή που δουλευει και βραχυκύκλωσα πράσινο μαυρο στο 24πινο και το συνδεσα στη μητρική (και στις 2)

Δεν εγινε τιποτα αλλα αν βγαλω το 24πινο και συνδεσω ενα ανεμηστηρακι δουλευει.

Με το προηγούμενο τροφοδοτικο (corsair cx430) που αναβόσβηνε το λαμπακι της μητρικής, αν το βαλω μονο του βραχυκυκλωμένο με ενα ανεμηστηρακι κανει ενα τακ-τακ (το ανεμιστιρακι) σαν να προσπαθει να ξεκινήσει.

Ειναι δυνατόν ετσι απλα να καει και η μητρική και το καινούριο τροφοδοτικό?!?

ΥΓ Αν αγοράσω μια motherboard diagnostic card θα μου δείξει τιποτα η αφου δεν ξεκινά καν ο υπολογιστής δε θα δουλέψει και αυτη?

δε σου εχει ανάψει ούτε μια φορά απόταν την πηρες?

μήπως εχει πανω κανενα διακοπτάκι ή jumperακι για λόγους ασφαλείας?

εχείς βάλει επιπλέον ρεύμα στο board εκτος του 24πινου?

ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά με κάποιο τρόπο πρεπει ν αποκλείσουμε ενδεχομενα

δε σου εχει ανάψει ούτε μια φορά απόταν την πηρες?

μήπως εχει πανω κανενα διακοπτάκι ή jumperακι για λόγους ασφαλείας?

εχείς βάλει επιπλέον ρεύμα στο board εκτος του 24πινου?

ίσως είναι λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά με κάποιο τρόπο πρεπει ν αποκλείσουμε ενδεχομενα

Γραφω στο post #12 πως αναψε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.