koshal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2012 Καλό μεσημέρι...Λοιπόν, η ιστορία εν συντομία έχει ως εξής...Έγινε μία αγορά μιας κάρτας γραφικών (6950) από Γερμανικό E-bay και ο πωλητής έστειλε άλλη - 6450 ή κάτι παρόμοιο που έχει μόνο ένα sn από HP επάνω (όχι από λάθος - προφανώς μια και αρνείται τα πάντα), και έγινε το σχετικό claim στο paypal. Ζητήθηκε documentation και στάλθηκαν φωτό της συσκευασίας του δέματος και της κάρτας.Τώρα μου ζητά extra documentation και συγκεκριμένα ..'' Please file a police report with your local law enforcement agency andsubmit a copy of this report to PayPal.''Μπορεί να γίνει απλή καταγγελία και να στείλω αυτή, ή θέλει και μήνυση??? Γιατί η μήνυση θέλει και 100€...Και αν ναι, πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή δεν παίζει ρόλο???Αν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝΥΓ: ΥΓ: Μην αρχίσετε τα γιατί ψώνισες από εκεί κτλ... Δεν το έκανα εγώ, αλλά φίλος και προσπαθώ να του κάνω εξυπηρέτηση...
Wizard! Αύγουστος 29, 2012 #2 Αύγουστος 29, 2012 Αρχικά, έπρεπε να ανοίξει dispute στο ebay, πριν πάει στο paypal.Δεύτερον, νομίζω θέλει απλά μια καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων και όχι μήνυση, αλλά στα αγγλικά δε νομίζω να γίνει.
YDinopoulos Αύγουστος 29, 2012 #3 Αύγουστος 29, 2012 Αυτα περι Αστυνομιας ειναι βλακειες του πωλητη να σου 'ροκανισει' χρονο. Ανοιξε ΑΜΕΣΩΣ στο ebay case, βγαλε φωτο την καρτα και ζητα τα χρηματα πισω. Αν σου ζητηθει να στειλεις πισω το αντικειμενο, στειλε το express & συστημενο. Βγαλε φωτο τις αποδειξεις και ζητα και αυτα τα χρηματα. Θα σου παρει 1-1μιση μηνα, αλλα θα παρεις τα χρηματα πισω. Υπομονη θελει και φωτογραφιες τα 'πειστηρια' !
koshal Αύγουστος 29, 2012 Author #4 Αύγουστος 29, 2012 Τα περι αστυνομίας τα ζητά το paypal και όχι ο πωλητής... Το case έχει ανοιχθεί στο paypal και οχι στο e-bay αλλά από όσο ξέρω είναι παρόμοιο.Δεν έχει ζητηθεί ακόμα η αποστολή. Όσον αφορά το e-bay.de είναι απαράδεκτο το solution center που έχει (προσωπική εμπειρία - είχα πάρει το κουτί της υπογραφής σαν καινούριο - οχι special new αλλά new - και ενώ ήταν μεταχειρισμένο και λείπανε καλώδια και ανεμιστήρες τα οποία ζήτησα να σταλούνε αλλιως αποζημίωση για το κόστος τους να τα αγοράσω από κάπου αλλού, το e-bay δικαίωσε τον Γερμανό παρά το ότι παραδέχθηκε ότι το κουτί που έστειλε ήταν μετάχειρο και όχι καινούριο).
YDinopoulos Αύγουστος 29, 2012 #5 Αύγουστος 29, 2012 Αυτο δεν το εχω ξανακουσει. Δουλευω με το .com και .co.uk ! Αν θελουν τοτε χαρτια, υποβαλεις μια αναφορα τοτε σε ενα Α.Τ. Δεν ξερω πως γινεται. Ισως ο [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] ξερει τα διαδικαστικα καλυτερα. Αλλα αν θελουν και μεταφραση στα Αγγλικα, θα πρεπει να πας στο Βρετανικο Συμβουλιο και να το κανεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.