Jump to content

Thomson TG585 v8 -Πρόβλημα με ports, γιά IP Camera

nanopoulo

Recommended Posts

Καλησπέρα..

Πριν λίγες ημέρες αντικατέστησα το πολύ καλό Liksys Crypto(δεν βγαίνει πλέον...)με το συγκεκριμένο router,επειδή το Linksys τα έπαιξε στις θύρες του!!!

Exω Forthnet και θεώρησα μιά που το παρέχει και η ίδια ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα...αμ δε....

Παράλληλα έχω και μιά iP Camera η οποία μου χρειάζεται όπως και να έχει γιά την χρήση που την έχω.

Ενω με το προηγούμενο router ήταν όλα μιά χαρά και μέσω Dyndns έβλεπα την κάμερα ακόμη και απο το Iphone το πρόβλημα που αντιμετωπίσω πλέον είναι το εξής....

Εχω φτάσει μέχρι και το σημείο να ελέγχω την κάμερα ασύρματα απο το pc πράγμα που σημαίνει ότι το Thomson την βλέπει, όμως το κουφό είναι ότι στις ασύρματες πληροφορίες απο το μενού του, δεν υπάρχει καθόλου, έτσι ώστε να προχωρήσω στο θέμα των port's.

Οσο και εαν έψαξα εδω η αλλού ,ότι και εαν δοκίμασα δεν έβγαλα άκρη,ακόμη και με τηλέφωνο στην Forthnet δεν μπορούν να με βοηθήσουν καθόλου, και μου είπαν να ζητήσω πληροφορίες στο Internet.

Επειδή έχω βγάλει τα μάτια μου, όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Summary of what we're doing here ...

First - create a new game/application/service. Second - point it at our PC.

On my TG585 it's:

Home Network menu | Devices | Assign a game or application to a local network device (bottom of page)

or via:

Toolbox menu | Game & Application Sharing | Create a new game or application

Then choose a name for your new port forward entry (no underscores it seems) eg "myport" and if your application is not shown on the pull-down list for cloning, choose "Manual Entry of Port Maps" and then "Next".

Finally you arrive at a menu that allows you enter port numbers, so ...

Port Range - 23232 to 23232

Translate To ... 23232

Trigger Port (if you need one)

(You can look at other predefined examples supplied in the router under Home > Toolbox > Game & Application Sharing > Modify Game or Application to see how they're done, AIM Talk or BearShare being the first two).

Then back in the Game & Application Sharing menu, click Assign a game or application to a local network device to see your new entry "myport" listed in the Application menu pull-down, and simply point it to your PC which you find in the Device menu pull-down next to it.

Done.

source:PortForward's Forum- THOMSON TG585 V8 PortFwd Not Working!!!

Αλλιώς απο telnet

connection bind application=CONE(UDP) port=23232

saveall

Μπορείς να ανεβάσεις μία εικόνα από το μενού να δούμε; Η κάμερα παίζει static ip ή dhcp;

H camera παίζει σταθερή ip...192.168.1.239:πύλη

1)Ενω το router αναγνωρίζει την κάμερα ασύρματα και μπορώ να την χειριστώ στο μενού του, δεν υπάρχει ως συσκευή!!

77948337.jpg

2)Πάω να δημιουργήσω στα game aplication νέο ,αφού πριν το έχω ονομάσει camera ip,αλά δίπλα στις συσκευές δεν μου εμφανίζει την κάμερα στις επιλογές γιά να προχωρήσω στις πόρτες

77948648.jpg

3)Με dns είμαι εντάξει

77952416.jpg

4)Menu router wireless

77949180.jpg

Firewall...ΟΧΙ

5)Wireless Lan Settings Camera

77949454.jpg

6)Basic Network Settings Camera

77949454.jpg

Την ίδια διαδικασία είχα κάνει και στο προηγούμενο router και δεν είχα πρόβλημα να φτάσω να ρυθμίσω πόρτες.Εδω δεν ξέρω τι γίνεται...

Αν έχει static ΙP η camera δοκίμασε από το Τoolbox --> Game and application Sharing --> Configure --> Create a new game or application --> Manually ... και εκεί άνοιξε συγκεκριμένες πόρτες για συγκεκριμένη IP (αυτή της κάμερας)

Αν έχει static ΙP η camera δοκίμασε από το Τoolbox --> Game and application Sharing --> Configure --> Create a new game or application --> Manually ... και εκεί άνοιξε συγκεκριμένες πόρτες για συγκεκριμένη IP (αυτή της κάμερας)

Αυτό προσπαθούσα να κάνω απο την αρχή.Το κακό είναι ότι απο ένα σημείο και μετά όταν πρέπει να βάλεις την Ip που σου ζητάει γιά να προχωρήσεις,δεν την δέχεται με αποτέλεσμα να μην μπορείς να προχωρήσεις στις πόρτες.

Δοκίμασε βήμα-βήμα αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Στο v7 τουλάχιστον σε φτάνει σε μια οθόνη που ζητα εσωτερικά ports και IP και εξωτερικά ports, πατάς add και είναι κομπλέ.

Δοκίμασε βήμα-βήμα αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Στο v7 τουλάχιστον σε φτάνει σε μια οθόνη που ζητα εσωτερικά ports και IP και εξωτερικά ports, πατάς add και είναι κομπλέ.

Φτάνω εκεί που λές,δίνω τις πόρτες σε manual αφού δεν υπάρχει η κάμερα στις συσκευές,και στην συνέχεια όταν πάω να δώσω την ip με επαναφέρει στην αρχή χωρίς να την δέχεται.Αυτό είναι το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όμως πολύ παιδιά που προσπαθείτε να με βοηθήσετε.

Φτάνω εκεί που λές,δίνω τις πόρτες σε manual αφού δεν υπάρχει η κάμερα στις συσκευές,και στην συνέχεια όταν πάω να δώσω την ip με επαναφέρει στην αρχή χωρίς να την δέχεται.Αυτό είναι το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όμως πολύ παιδιά που προσπαθείτε να με βοηθήσετε.

Πώς ονομαζει την ΙΡ που σου ζηταει και ποια βαζεις εσυ?

Αυτές τις ημέρες έτρεχα απίστευτα με ένα 3ήμερο live festival Που είχα διοργανώσει και δεν βρήκα καθόλου χρόνο να ξαναασχοληθώ με το θέμα.

Απο αύριο θα σας ενημερώσω έτσι και αλλοιώς.

Επανέρχομαι...

Δεν την ονομάζει κάπως...απλά βάζω την ip της κάμερας.

Δοκίμασα και την επιλογή που έχει, το user defined και βάζω την Ιp.Μετά, κάνοντας αποδοχή μου βγάζει το εξής κουφό, που το έβγαζε και στις προηγούμενες προσπάθειές μου.

Unknown-00-16-0a-24-d8-3a

Τι έιναι αυτό;

Επανέρχομαι...

Δοκίμασα και την επιλογή που έχει, το user defined και βάζω την Ιp.Μετά, κάνοντας αποδοχή μου βγάζει το εξής κουφό, που το έβγαζε και στις προηγούμενες προσπάθειές μου.

Τι έιναι αυτό;

Δεν είναι "κουφό" αυτό που σου βγάζει,αν πάς στην επιλογή Home Network-> Devices θα δείς όλες τις συσκευές που ανήκουν στο δίκτυο σου,εκεί το router ορίζει κάποιο hostname για την κάθε μία βασιζόμενο στην MAC address.Αν πάς σε αυτή την Unknown-MAC-Adress τότε θα δείς ότι έχει την IP διεύθυνση που όρισες με το user defined.Δηλαδή είτε την επέλεγες επειδή ήξερες ποια συσκευή είναι είτε με την IP την ίδια θα σου έβγαζε στην ανάθεση της συσκευής που θα άκουγε η πόρτα.

Το συγκεκριμένο router είναι απο τα καλύτερα που δίνουν οι πάροχοι.Φυσικά υπάρχουν καλύτερα αλλά τα αγοράζεις μόνο.

Επανέρχομαι...

Τι έιναι αυτό;

Αν δεν αναγνωρισε αυτόματα την ονομασία της IP camera τότε πατάς edit και μπορείς να βάλεις ένα user friendly name καθώς και να ορίσεις το router να δίνει την ίδια πάντα IP σε αυτή τη συσκευή σε περίπτωση που είχε γίνει αυτόματα μέσω DHCP

• 2 weeks later...

Ta thomson router εχουν θεμα με το να ανοιγεις το ΝΑΤ. Κανε την παρακατω διαδικασία και προσπαθησε ξανα...μονο ενεργοποιησε το telnet αν ειναι απενεργοποιημενο (το βρισκεις τρεχοντας το services.msc απο την εκτελεση"

Λύση στο NAT Strict των TG585 v7 router

1) Κάντε login στην σελίδα του router.

2) Ανάλογα το firmware μπορείτε να βάλετε on ή off το firewall. Κοιτάξτε το και άμα είναι on απενεργοποιήστε το, επίσης να βγάλετε και το UPnP.

3) Μην βάλετε να κάνετε port-forwarding στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες.

4) Μετά πηγαίνετε στο pc σας και στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στις Θέσεις Δικτύου και Κοινής χρήσης κάντε κλικ στο Τοπική Σύνδεση. Μετά κλικ στο Ιδιότητες. Κλικ στο Προτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και βάλτε static ip

π.χ. ip στο pc: 192.168.1.60, μάσκα ότι βάλει μόνο του και προεπιλεγμένη πύλη την ip του router. δλδ εδώ το 192.168.1.254. DNS βάλτε την ip του router πάλι και πατήστε ΟΚ για να κλείσουν τα παράθυρα.

5) Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε το telnet στον υπολογιστή σας. Για όσους έχουν Windows 7 και Vista η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Πίνακας Ελέγχου και μετά Προγράμματα και Δυνατότητες. Μετά κλικ αριστερά στο Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση Δυνατοτήτων των Windows. Επιλέξτε το Πρόγραμμα-Πελάτες Telnet και πατήστε OK. Θα τον βάλει στο pc σας σε λίγο.

6) Τώρα στην μπάρα αναζήτησης στην Έναρξη γράφουμε cmd και enter. τώρα γράψτε την εντολή: telnet %router-ip%" (όπου "%router-ip%" είναι η ip του router σας, όπως 192.168.1.254) δλδ telnet 192.168.1.254.

7) Βάλτε το login name του router. Αν δεν το αλλάξατε είναι Administrator με A κεφαλαίο και enter.

8) Pass του router. Άμα δεν το αλλάξατε απλά πατάτε enter χωρίς να γράψετε τίποτα.

9) Τώρα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γράφτε την εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=%pc-ip%" (όπου "%pc-ip%" είναι η ip του pc σας, πχ 192.168.1.60. Αυτήν που βάλατε πριν στα Windows και πατήστε enter.

Παράδειγμα εντολής: nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60

10) Γράψτε saveall. μετά γράψτε exit και μετά πάλι exit.

11) Απολαύστε το nat-open.

:crazy_pilot:

Φαντασου τα χειροτερα, ποσο αθλια ειναι :woot:

Είναι γεγονός αυτό,γενικά έχει πέσει πολύ το επίπεδο στα routers.Σκέψου εγώ χρησιμοποιώ ένα linksys wag200g(ενώ έχουν περάσει και άλλα απο τα χέρια μου απο providers) επειδή είναι cisco brand απο το 2004.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.