Guest Οκτώβριος 30, 2012 #21 Οκτώβριος 30, 2012 Βρε τον γνωστό, κελεπούρι! Γιατί δεν μπαίνεις κάπου που μπορείς και δεν απεχθάνεσαι?
ΣτοΠαραΠεντε Νοέμβριος 10, 2012 Author #22 Νοέμβριος 10, 2012 Αληθεύει ότι έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε όσες φορές θέλουμε στις πανελλαδικές εξετάσεις και δη ανεξαρτήτως ηλικίας; Κάτι άσχετο, αλλά πάντα είχα την απορία αν επιτρέπεται να εργάζεται κάποιος ως ερευνητικό/διδακτικό προσωπικό σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ κτλ, όντως συγχρόνως φοιτητής σε αυτό.
ΣτοΠαραΠεντε Νοέμβριος 10, 2012 Author #23 Νοέμβριος 10, 2012 Βρε τον γνωστό, κελεπούρι! Γιατί δεν μπαίνεις κάπου που μπορείς και δεν απεχθάνεσαι? Τους γνωστούς τους έχουν μόνο όσοι ξέρουν από τη φύση τους να γλείφουν και να κάνουν κονέ με τους κατάλληλους "ανθρώπους". Αυτό σημαίνει ότι δεν ανήκω στην εν λόγω κατηγορία, ειδάλλως θα είχα ήδη χωθεί εκεί όπου σπούδασα. Αυτά είναι για άτομα με γερό στομάχι και λεξιλόγιο όπου οι λέξεις "αξιοπρέπεια" και "ηθική" είναι άγνωστες. Το λέω επειδή ακόμη και τώρα που δεν μπορώ να βρω έστω και κάτι με 100-200 ευρώ το μήνα, βλέπω αυτά τα ανθρωποειδή με λιγότερα προσόντα σε σχέση με άλλους, ίσως και με εμένα, να χώνονται και να είναι τσιράκια κάποιου διορισμένου "φωστήρα" με απώτερο στόχο να γίνουν κάποια στιγμή κι αυτά ανάλογοι "επιστήμονες". Είναι κατάντια να βλέπω συμφοιτήτριές μου να κάνουν τη μία ερευνητική εργασία μετά την άλλη, και μάλιστα διπλάσιας και έκτασης σε σχέση με την προβλεπόμενη, και να μην τις αφήνουν οι ίδιοι οι καθηγητές και οι γραμματεία να εκπονήσουν κι άλλες, ώστε να μην έχουν βαρύ χαρτί για μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Εδώ δεν υπάρχουν καθηγητές για τα πράγματα που θέλω να κάνω. Και το μοναδικό άνθρωπο που ρώτησα μού είπε ότι για τόσο προχωρημένα πράγματα μόνο έξω, κυρίως στις ΗΠΑ, μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό. Τι να πω! Το δε χειρότερο είναι ότι οι ιδιωτικές σχολές Κιν/φου, ουσιαστικά η Σταυράκου καθώς άλλες δεν έμειναν, δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμες των ΑΕΙ, ούτε έχουν πρόσβαση σε μεταπτυχικά και διδακτορικά. Κατάντια! Οι διορισμένοι δεν αφήνουν με τίποτα τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. ΤΕΣΠΑ, λέω να δοκιμάσω φέτος για πανελλαδικές, αν και πριν τις αρχές Δεκεμβρίου δεν έχω καθόλου χρόνο για διάβασμα και δεν ξέρω τι θα γίνει.
ΣτοΠαραΠεντε Νοέμβριος 13, 2012 Author #24 Νοέμβριος 13, 2012 Δε μού λέτε, ρε παιδιά. Επιτρέπεται να μπει κάποιος από το Ενιαίο Λύκειο σε ΤΕΙ μέσω πανελλαδικών; Το αντίστροφο γίνεται; Και πώς μπορούμε να μάθουμε αν χρειάζεται κάποιο ειδικό μάθημα για να περάσουμε σε κάποιο ΤΕΙ όντας απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου; Ο υπολογισμός των μορίων για τους αποφοίτους ΤΕΕ/ΕΠΑΛ είναι διαφορετικός; Είδα τις βάσεις τους και τρελάθηκα. Τα μόρια του πρώτα είναι κάτω από 2000 και του τελευταίου κάτω από 1000. http://www.ert.gr/exams/index.php?option=com_content&view=article&id=131:vaseis-2012&catid=41:themata-lyseis
ΣτοΠαραΠεντε Ιανουάριος 17, 2013 Author #25 Ιανουάριος 17, 2013 Για να γίνει κάποιος προπονητής ποδοσφαίρου πρέπει, πέραν του πτυχίου ΤΕΦΑΑ, να έχει υπάρξει και ποδοσφαιριστής; Αν ναι,πώς γίνεται και γνωστοί απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ ειδικεύονται στην κολύμβηση χωρίς ΚΑΝ να έχουν υπάρξει έστω κι ερασιτέχνες κολυμβητές; Θεωρητικά, αφού το ποδόσφαιρο και τα βασικά ομαδικά αθλήματα διδάσκονται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών των ΤΕΦΑΑ, μπορεί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί και ως προπονητής με αυτά, αρκεί βέβαια να έχει ειδικευτεί ή να έχει πάρει σχετικό πτυχίο προπονητή. Ξέρω από γνωστό μου ότι οι αθλητές επαγγελματικού επιπέδου μπορούν να πάρουν πτυχίο προπονητή στο μπάσκετ. Για το ποδόσφαιρο τι παίζει; Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλαδίτσα. Ακόμη και το αντίστοιχο κυπριακό πρωτάθλημα απέχει... μήνες φωτός από το ελληνικό. Μού κάνει εντύπωση που οι μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου δεν έχουν προνοήσει για το συγκεκριμένο άθλημα.ΥΓ. Για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ οι υποψήφιοι εξετάζονται και στα τέσσερα αθλήματα ή μήπως η κολύμβηση είναι μόνο για τις σχολές του Πολεμικού Ναυτικού;
ΣτοΠαραΠεντε Μάρτιος 3, 2013 Author #26 Μάρτιος 3, 2013 Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των ΤΕΕ, ΤΕΛ και ΕΠΑΛ; Απ'ό,τι κατάλαβα, το Τεχνικό Λύκειο (ΤΕΕ) έγινε ΤΕΛ πριν μερικά χρόνια κι τώρα "αναβαθμίστηκε" και μετονομάστηκε ΕΠΑΛ. Για ποιο λόγο πολλοί θεωρούν ότι τα ΕΠΑΛ είναι κάτι σαν δημόσια ΙΕΚ; Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ δεν έχουν πρόσβαση τόσ στα ΤΕΙ όσο και στα ΑΕΙ, όπως οι απόφοιτοι Ενιαίων Λυκείων; Για ποιο λόγο χωρίζονται σε δύο ομάδες; Δεν έχει λογική να επιλέγουν ανάμεσα σε δύο μόνο κατηγορίες. Τέλος πάντων, δε μ'ενδιαφέρει. Απλώς τώρα είναι πιο εύκολο να περάσει κάποιος σε καλή σχολή ΑΕΙ μέσω ΕΠΑΛ παρά μέσω ΕΛ.ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.