Jump to content

ssd agility

stathis0192

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.. θελω να κανω μερικες ερωτησεις..λοιπον...-προτον- εχω τον agility3 και τον εχω συνδεση σε μια μητρικη που εχει sata3... εχει και ενας φιλος μου τον ιδιο και εμενα στα win7 μου βγαζει 7.7 και του φιλου μου 7.9 γιατι αυτο??-δευτερον-στο προγραμμα (crystaldiskmark3.0.1)μου βγαζει read 191 kai write 61.. χαλια δεν ειναι??και τριτον εχω και εναν hdd και στο bios τους βλεπει master και τους δυο...μονο το αντιγραφικο βλεπει slave...παιδια παρακαλω την βοηθεια σας... ευχαριστω.

1) Με τον φίλο σου έχετε ίδιες μητρικές;

2) Ποια μητρική έχεις εσύ;

3) Οι agility 3 SSD που έχετε είναι ίδιες χωρητικότητας;

4) Οι agility 3 που έχετε φοράνε το ίδιο firmware;

5) Κατέβασε το πρόγραμμα AS SSD Benchmark από εδώ και τρέξε το και δώσε μας μία εικόνα με τα αποτελέσματά σου.

Ο φιλος μου εχει την... ASUS F1A75-V PRO RETAIL

ASUS F1A75-V PRO RETAIL

και εγω την ga-990fxa-ud3

ειναι και οι δυο 60αριδες εχουν το ιδιο firmware (2.15)λοιπον οι μετρησεις ειναι οι ...

read write

seq 181.30 54.19

4k 17.69 53.41

4k-64thrd 21.67 57.16

acc time 0.107 0.284

score 57 116

205

χρησιμοποιω τους drivers απο το cd της moderboard. εχω βαλει μια επιλογη (onboard sata/ide ctrl mode) ahci αλλα τα ιδια ξανα...

Σου είπα, τρέξε το πρόγραμμα που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ, άφησέ το να τελειώσει και δώσε μας ένα screenshot από το πρόγραμμα, την στιγμή που έχει τελειώσει τις μετρήσεις ή και πριν.

Α! εχει και αλλη μια επιλογη (onchip sata type) και ειναι σε native ide το γυριζω σε ahci δεν βλεπει κανενα σκληρο...

Λογικό είναι αυτό. Πρέπει να κάνεις αλλαγές στους drivers ή τουλάχιστον να πειράξεις τη registry αν είσαι εξοικιωμένος με υπολογιστές. Αλλάζοντας τον τύπο σε AHCI τα windows με τους drivers για IDE δεν μπορούν να βρουν το δίσκο και να κάνουν εκκίνηση. Το ide σου κόβει αρκετά σε επιδόσεις έναντι του AHCI. Τυπικά σε μηχανικούς δίσκους είναι περίπου 20%.

O controller είναι σε IDE mode. Πρέπει να τον γυρίσεις σε AHCI.

Ανοίγεις Registry

Πηγαίνεις εδώ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci

Στη δεξιά πλευρά έχει ένα value που λέγεται START από 3 το κάνεις 0.

Κάνεις restart και μπαίνεις στο BIOS:

Πηγαίνεις στο menu Integrated Peripherals

Εκεί θα βρεις μία επιλογή που λέει OnChipSata Type: Από Native IDE την κάνεις AHCI

Πιο κάτω έχει μία ακόμα επιλογή που λέει: OnChip SATA Port4/5 Type: την κάνεις από IDE--> AHCI.

Πιο κάτω έχει μία ακόμα επιλογή που λέει: OnChip SATA 3.0 Support. Την κάνεις Enabled (αν δεν είναι ήδη).

Βγαίνεις από το BIOS αφού κάνεις save.

Λογικά τώρα θα μπει ο υπολογιστής στα Windows και θα βρει ξανά όλα τα drives σου.

Μόλις τα βρει, κάνε restart. Όταν μπει ξανά στα Windows πέρνα τους τελευταίους drivers της μητρικής σου από εδώ:

http://www2.ati.com/drivers/12-8_vista_win7_win8_32-64_sb.exe

Μην περιμένεις τρελές διαφοράς. Χοντρικά αυτές είναι οι ταχύτητες του Agility 3 60GB.

Το εκανα και μια χαρα ολα φιλε αλλα στο..OnChip SATA Port4/5 Type εχει ide και as sata type και το αφησα ide. παρακατω εχει μια επιλογη...onboard sata/ide ctrl mode και το ειχα απο πριν σε επιλογη..ahci. στα win7 μου βγαζει 7.9 τωρα αλλα στις μετρησεις τα ιδια σχεδον.

O controller είναι σε IDE mode. Πρέπει να τον γυρίσεις σε AHCI.

[MENTION=25096]stathis0192[/MENTION]

Πρέπει να γυρίσεις τις SATA σε AHCI, όπως σου είπαν και παραπάνω. Από κει και πέρα ίσως χρειαστεί να περάσεις και τους πιο πρόσφατους drivers για την μητρική και ειδικά για το SATA. Οι drivers της Microsoft δεν είναι καλοί όσο αναφορά το SATA και θα πρέπει να εγκατασταθούν αυτοί του κατασκευαστή από το site του.

Α! η mobo που εχω οπως ειπα πριν ειναι η ga-990fxa-ud3 rev 1.2 μπαινω στο site και λεει για σατα2 ενω εχει μονο σατα3..

Chipset Version Size Date Download Here

AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid driver) 8.71 96.75 MB 2010/04/12 Asia China America Europe Europe(Russia) : FTP / Http

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.