Jump to content

2500 XP ή 3000XP

pontifikas

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αναβαθμιστώ και να αγοράσω MB και επεξεργαστή.

Για ΜΒ έχω καταλήξει στην GIGABYTE GA-7N400PRO2 RETAIL(το αναφέρω μπάς και έχει σημασία σε αυτό που θα ρωτήσω).

Για CPU πλέον είναι το θέμα.

Αρχικά ήθελα τον 3000ΧP επειδή είναι στα 333mhz όπως και οι μνήμες μου.

Μου είπαν όμως ότι δεν αξίζει γιατί ο 3000XP είναι ολόιδιος με τον 2500XP απλά είναι υπερχρονισμένος. Κοίταξα και είδα ότι όντως έχουν τα ίδια specifications.

Και ρωτάω:

-Είναι πράγματι οι ίδιοι?

-Mπορώ να κάνω Overclock τον 2500 σε 3000 αυξάνοντας απλά τον πολλαπλασιαστή?

-Θα χρειαστώ εξτρά ψήξη από αυτήν που δίνει το BOX ή όχι αφού είναι ίδιοι?

Ευχαριστω:)

Πολλαπλασιαστή δεν μπορείς να αλλάξεις, όμως μπορείς να ανεβάσεις το fsb στα 200 -> 400mhz και να τον κάνεις 3200ΧP. Όλοι οι επεξεργαστές της amd πάνε μέχρι εκεί τουλάχιστον. Αποψή μου, δεν αξίζει η αναβάθμιση.

Πάρε amd64, έστω και αν ζοριστέις λίγο οικονομικά, με τον 2600+ δεν θα δείς τρελές διαφορές και θα έχεις και παλιο hardware, (2ετίας...).

Aν επιμένεις σε athlonxp τότε πάρε mobile απο overclockers.co.uk ή www.excaliberpc.com που είναι ξεκλείδωτος (αλλάζει πολλαπλασιαστή) και κατα κανόνα ανεβαίνει στα 2.5 ghz πραγματικά (αρα κάπου 3600-3700+ αν δεν κάνω λάθος). Μητρική ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ GIGABYTE αν σκέφτεσαι το oc, καλύτερα την abit nf7-s που έχει παρόμοιο εξοπλισμό (μόνο το ide raid της λείπει αλλα και στην gigabyte είναι ΧΑΛΙΑ, την είχα και ξέρω, ευτυχώς την πούλησα...). Δεν δίνει τάση στο chipset οπότε ... Ούτε πάνω απο 1,85V στον επεξεργαστή και πάiζει να είναι ασύμβατη με mobile.

(όλα στα λέω απο εμπειρία, είχα την gigabyte, εχω την abit και την dfi, οι τελευταίες 2 είναι σχεδόν ισοδύναμες. Όπως έχω και mobile στα 2,65ghz με 1.82 vcore και πάει σφαίρα)

H καλύτερη κίνηση είναι να πάρεις τον 2500+ που έχει πολλαπλασιαστή 11 η ακόμα και τον 2600+ που έχει πολλαπλασιαστή 11.5

Αν δουλέψεις 11Χ200Fsb θα έχεις 2200MHz δηλ έναν 3200+ καθαρόαιμο .

Αν δουλέψεις 11.5Χ200Fsb θα έχεις 2300MHz δηλ 100 παραπάνω από τον 3200+

Η γνώμη μου :

1. Μην πάρεις mobo Nforce2 Gigabyte

Πάρε Epox η Abit

2. Αν θες να κάνεις O/Cing ίσως οι 333μνημες σου σε πάνε ως το 400FSB ίσως και όχι.

Μάλλον θα χρειαστείς και 400αρες μνήμες

jogi

Εγώ πάλι έχω ακούσει τα καλύτερα γενικά για την Gigabyte(τώρα για O/c) δεν ξέρω.

Εν πάση περίπτωση έχουν την ίδια τιμή σχεδόν οπότε δεν θα κολλήσω εκεί.Αν λές ότι είναι

όντως καλή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα η διεύθυνση που μου έδωσες είναι στο εξωτερικό και δεν λέει να πληρώσω και shipping γιατί το bugget είναι περιορισμένο.

Δηλαδή οι Burton είναι κλειδωμένοι?

bizimis

Εμένα βασικά με νιάζει το κόστος.Αν όντως οι 2500-3000 έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τότε γιατί σαν μ**** να πληρώσω τα διπλάσια?

Επίσης να τονίσω ότι δεν έχω χρήμα και διάθεση να μπώ στην διαδικασία "Extreme Cooling".

Έχω ένα Ζalman 6000CU. Ότι είναι να γίνει θα γίνει με αυτό.

Περα οτι θα συμφωνησω με τους παραπανω απλα να προσθεσω οτι ισως χρειαστεις και ψυξη ακομα και αν δουλευεις default τον barton!( σε περιπτωση που δεν εχεις ροη αερα μεσα στο κουτι)!Απο αυτα που ανεφερες καλυτερα παρε τον 2500 (εστω και οχι mobile) λιγο δυσκολο εως αδυνατο να μην δουλεψει στα 2200!Αν για καποιον λογo ,που δεν ξερουμε, θες gigabyte παρε αυτην αλλιως abit!

Δεν έχω ροή αέρα στο Tower.Το έχω ανοικτό χειμώνα καλοκαίρι.Όποτε το έκλεινα πάντα ανέβαζε θερμοκρασία. Και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το ανεμιστηράκι της παλιάς ψήκτρας γιατί μουγκρίζει σαν δεινόσαυρος(και για αυτό το άλλαξα κιόλας)

Έτσι και αλλιώς ο επεξεργαστής θα είναι BOΧ και δεν είναι δεδομένο ότι κάποιος έχει και chassis fan. Οπότε αποκλείεται να μην κάνει η ψύκτρα του για τον ίδιο.

Αυτοί οι mobile μόνο στο εξωτερικό υπάρχουν?

Αφου θα αλλαξεις cpu και mobo εγω θα ελεγα να πας σε Α64, άλλωστε η τιμη του Α64 2800+ είναι σχεδον ιδια με του απλου 3000+.Θα ειναι κριμα να αλλαξεις συστημα και να πας παλι σε απλον Athlon.

Ναι αλλά εδώ είναι το ζήτημα.

Οι o/c δυνατότητες του 3000 είναι ίδιες με αυτές του 2500?

Αν μπορώ να φτάσω με άνεση τον 3000 με έναν 2500 τότε η τιμή του "3000" δεν είναι ίδια με τον φθηνότερο 64ρη αλλά υποδιπλάσια. Μιλάμε για 70 εβραίους όχι αστεία.

’λλωστε η 64μπιτη αρχιτεκτονική παρέχει νομίζω καλύτερη ακρίβεια. Πόσο μεγαλύτερη απόδοση μπορεί να ΄χει από έναν XP στα ίδια Mhz?

Ας απλοποιήσω λίγο αυτό που ζητάω.

1)Μέχρι που φτάνει(θεωρητικά) ο 3000 και μέχρι πού ο 2500?

2)Για να φτάσω τον 3000 με έναν 2500 μου αρκεί η ψύκτρα μου(Silent Zalman 6000CU)?

(με ανοικτό Tower)....άντε αν χρειαστεί ροή παίρνω και ένα ανεμηστηράκι αν και το Tower Μου είναι :TD:

Αν θες φτηνο(και καλο) μηχανημα εδω και τωρα χωρις συζητηση παρε 2500!!Στην χειροτερη να τον δουλευεις σαν 11Χ200(3200+)!!Αλλιως αν ειναι να ξοδευτεις παρε 64βιτ ειτε τωρα ειτε αργοτερα(σε κανενα μηνα αντε διμηνο)!!Mobile μονο απο εξωτερικο η απο ελλαδα κανενα μεταχειρισμενο αν βρεις!!

(μονο προσεξε μην εχει καψει ο προηγουμενος την cache και δουλευει σαν duron!!!)

Eιδα μια αγγελια προσφατα!Αν εισαι τυχερος....!

Το πιο σοφο θα ηταν να παρεις τον Α64 (2800) που ειναι στην ιδια τιμη με τον 3000 που σκεφτοσουν αρχικα... Για του λογου το αληθες...

http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1038&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3

Βαζεις και μια αγγελια στο Λαμπη για τις μνημες σου και παιρνεις 512ΜΒ Pc3200 Kingstone value (που αμα ψαξεις και λιγο μπορει να τυχεις σε πολυ καλο κομματι...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.