Jump to content

Δεν ήξερες δεν ρώταγες...

THANOSJ3

Recommended Posts

Καλησπέρα..ειχα ανοιξει ενα θεμα πριν λιγο καιρο...για τον υπολογιστη μου...

Μεγαλες θερμοκρασίες η διάγνωσή...

Προμηθεύομαι μια παστα της Akasha...

Και λέω επειδη δεν ειχα ξαναβάλει...ας περασω μια βολτα απο την γνωστή αλυσίδα καταστηματων..

Βαζω το ονομα μεσα σε spoiler δεν ξερω αν επιτρεπεται

Multirama

Βρίσκω τον τεχνικο λεω το και το..μου λεει ναι αφησε το μου και θα στο κανω εγω να πεταει...

Ενταξει λεω ποσο καταστροφη μπορει να υπάρξει...

Μου λεει πέρνα σε κανα 2ωρο γιατι εχω και αλλη δουλεια...

Περναω σημερα το μεσημεράκι..το παίρνω...

επιστρέφω σπιτι....κοιταω αν ολα οκ και τα συναφη...

Το συνδεω με τροφοδοτικο-οθονη-περιφερειακά..

Παταω το κουμπι εκκινησης..εκει πρωτη φλασια...παει να ξεκινήσει και σβήνει..έ λέω δεν νομιζωνα ειναι κατι..ξαναπατάω...ξεκιναει ο υπολογιστής....κοιταω την οθόνη μαυρίλα πλάκωσε...και μετά απο 6-7δευτερολεπτα σβηνει ο υπολογιστης...ελα λεω κατι εκανε ο καλος ο τεχνικος...

Λεω θα ξεκουμπώσω την ψυχτρα να σηκωσω τον επεξεργαστη να δω αν ολα στεκουν...

ανοιγω και τι να δώ...τα συμπεράσματα δικά σας....βλέπω τις "ακιδες" καποιες στραβωμενες...

και κατι αλλα σαν χνούδι απο βαμβάκι πετσέτα μέσα...

e10tl.jpg

Λυσεις?

Παμε για μητρικη καινούργια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια..

Τo pc αγοράστηκε απο

Plaisio

πριν 1 χρονο...η εγγυηση θα το συμπεριλαβει μεσα?

Θάνος

Καταρχάς οτιδήποτε γίνει πάνω στις ακίδες ακυρώνει την όποια εγγύηση. Το πρώτο πράγμα που θα ελέγξει ο τεχνικός στο ΠΛΑΙΣΙΟ και στο κάθε ΠΛΑΙΣΙΟ σε τέτοια μητρική είναι οι ακίδες του socket του επεξεργαστή.

Στην θέση σου θα το έπερνα όπως είναι το PC και θα το γύρναγα στον πρώτο "τεχνικάρα" που έκανε την "εξυπνάδα" με την αλλαγή πάστας να το φτιάξει όπως νομίζει εκείνος. Δεν χρειάζεται να του πεις τι βρήκες. Απλά πες του το έβαλα πάνω και δεν ανάβει. Πριν άναβε κτλ κτλ.

EDIT: Βάσει skroutz είσαι κοντά στο 90άρι για την αντικατάσταση της μητρικής.

http://www.skroutz.gr/s/347785/Gigabyte-GA-Z68P-DS3-B3.html?keyphrase=Gigabyte+GA-Z68P-DS3

Βέβαια αν έχεις βάλει i7 2600K τον αδικείς τον επεξεργαστή σε μια τέτοια μητρική.

ΕDIT 2: Η συντριπτική πλειοψήφια των thermal paste έχουν ασήμι σε υψηλή αναλογία και οι περισσότερες είναι ηλεκτρικά αγώγιμες. Ελπίζω ο i7 να είναι εντός εγγύησης.

Βρίσκω τον τεχνικο λεω το και το..μου λεει ναι αφησε το μου και θα στο κανω εγω να πεταει...

Ενταξει λεω ποσο καταστροφη μπορει να υπάρξει...

(famous last words)^2....

έχεις κάποιο χαρτί που να λέει ότι τους το άφησες για service;

Οχι...δυστηχως ο "τεχνικος" ξεπαστρευε" και το αλλο pc του σπιτιου τοσα χρόνια..

Αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις..

Και ηταν καπως γνωστος και "θεωρητικα εμπιστος"

....

Αυτο θα κανω αν και δεν πιστευω να βγαλω ακρη με τον τεχνικο εκει...

Ακυρωνετε η εγγυηση σιγουρα?

Αρα παμε για καινουργια μητρικη αυτη πέταμα?

oχι ρε c πέταμα. τα πινάκια ισιώνουν. με μηχανικό μολύβι κ υπομονή

Τι θα έκανα εγώ;

Θα το έστηνα πάλι κανονικά. Θα το πήγαινα πίσω, κατά προτίμηση σε άλλον τεχνικό και θα έλεγα "μου το δώσατε το πρωί και δεν ανοίγει" (δεν έχω ιδέα, ξέρω μόνο να το ανοίγω και να παίζω πασιέντσα)

Αν σου αρχίσει τα "μα-μου", φωνάζεις το διευθυντή και επιμένεις ότι δεν το πείραξες.

Σημείωση Rusty_Tool>..

Ισιώνουν τα πινακια?...ελα ντε αν δεν εχεις τις γνωσεις και κανεις παραπανω ζημια?

Ειμαι απο κοζάνη..1 καταστημα Multirama...1 τεχνικος

Ολα αυτα εκει μεσα τα χνουδια πως τα αφαιρουμε?

Σημείωση Rusty_Tool>..

Ισιώνουν τα πινακια?...ελα ντε αν δεν εχεις τις γνωσεις και κανεις παραπανω ζημια?

Ειμαι απο κοζάνη..1 καταστημα Multirama...1 τεχνικος

η 1η σου επιλογή θα πρέπει είναι να το πας πίσω στον τεχνικό που σου έκανε τη ζημιά για να τη διορθώσει εκείνος.

έχω κάνει κ εγώ την ίδια πατάτα μην προσέχωντας παλιότερα και μόλις το πήρα χαμπάρι λέω "τη στρούμφισα" . τελικά τα κατάφερα και τα ίσιωσα όλα χωρίς πρόβλημα.

Ισιώνουν με μηχανικο βολύβι...θα το κοιταξω αν δεν βρω κατι ευκολοτερο για τον λογο δεν θελω να βγαλω μεγαλυτερη βλάβη...

Τα χνουδια και αυτα απο εκει πανω πως τα αφαιρούμε?

Μην ασχοληθείς καθόλου. Συναρμολόγησε το πάλι και στείλτο ΑΜΕΣΑ πίσω στο κατάστημα και μίλα με τον τεχνικό. Δεν μου δουλέυει. Το άφησα για καθαρισμό. Κάτι κάνατε. Έλεγξε το και πείτε μου (την μ@μ@κία που κάνατε).

Όσο για το μολύβι και το ίσιωμα στα pin θέλει πολύ υπομονή και αν δεν έχεις εξοικείωση πιθανότατα να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά όπως π.χ. να σπάσει ένα pin. Αν δεν αισθανόσουν άνετα να αφαιρέσεις την ψύχτρα από τον επεξεργαστή για να κάνεις αλλαγή της πάστας μόνος σου το να πειράξεις το socket με τον τρόπο που σου προτείνουν παραπάνω είναι too much.

Δες προσεχτικά πάλι το socket και παρατήρησε αν εκτός από ίχνη από βαμβάκι βλέπεις να υπάρχει και καμιά ασημι ουσία κοντα στα πλαστικά, πιθανώς από την thermal paste. Ακομα και να ισιώσεις τα pin με το βαμβάκι και το thermal paste να είναι κατά πάσα πιθανότητα αγώγιμο (ή να γίνει αγώγιμο στο προσεχές μέλλον λόγω σκόνης) τόσο κοντά στις επαφές πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Ρε το τσοπανη τι εκανε εκει...τον κουμπωσε οπως οπως και στον εδωσε.Thanos συναρμολογησε τον παλι χωρις να κανεις μεγαλυτερη ζημια και τραβα τον πισω, πες του δεν ανοιγει το μηχανημα κλπ .Διαφορετικα εχεις και την επιλογη του ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ - Ανεξάρτητη Αρχή αν δεις και δεν βγαζεις ακρη.:crazy_pilot:

είναι απίστευτο το τι έκανε ο τύπος.

Μάλλον πήγε να καθαρίσει το socket με βαμβάκι ή με πανάκι δεν ξέρω (χωρίς λόγο, γιατί να καθαρίσεις το socket!! ο επεξεργαστής πατάει όλη την ζωή του πάνω του, δεν μαζεύει βρώμα το socket! και αν έχει λίγο σκόνη το φυσάς απλά..ελεος) , τα έκανε σκ@τ@, στράβωσε και τα πινάκια απο την πίεση, λογικά άφησε και υπολείμματα μέσα στο socket όπως ήταν φυσιολογικό... και μετά έβαλε τον επεξεργαστή και την ψήκτρα (δε γ.... λέει) και ούτε καν δοκίμασε να πατήσει το κουμπί να ανάψει τον υπολογιστή... πως είναι δυνατόν να δουλεύουν τέτοια άτομα ως "τεχνικοί" και να πληρώνονται, ενώ κάτι τσακαλάκια που ασχολούνται με μεράκι και αγάπη για το hardware να είναι άνεργοι. Μόνο θυμό σε γεμίζουν τέτοια περιστατικά.:TD:

Επειδή πρόκειται για "επαγγελματία" δεν θα μου έκανε εντύπωση να έριξε και κάνα φραπέ πάνω στο socket κατά την ώρα εργασίας και να προσπάθησε όπως-όπως να τα "μπαλώσει"

Μονο εγω απορησα με το ΓΙΑΤΙ να βγαλει τον επεξεργαστη απο το σοκετ ?

Δεν υπηρχε κανενας λογος να το κανει απ'τη στιγμη που ηθελες μονο αλλαγη παστας.

Μου κανει απιστευτη εντυπωση που το παρεδωσε σε αυτη τη κατασταση.

Και τελος παντων ηταν σιγουρος οτι το μηχανακι θα του ξανα γυρνουσε.

Σορρυ αλλα κατι δεν μου κολλαει σε ολη την ιστορια :whistle2:

Και τελος παντων ηταν σιγουρος οτι το μηχανακι θα του ξανα γυρνουσε.

Σορρυ αλλα κατι δεν μου κολλαει σε ολη την ιστορια

Με το δεδομένο ότι ο τεχνικός είναι ηθικός, ναι, δεν κολλάει.

Σκέψου όμως το εξής:

Τον λύνει για να τον καθαρίσει σωστά με ασετόν (εγώ έτσι κάνω πάντα).

Του πέφτει ο καφές μέσα. Προσπαθεί να τον βγάλει και δε βγαίνει.

Το συναρμολογεί, το δίνει πίσω και γλιτώνει την κατσάδα από τον προϊστάμενο.

Το παίρνει ο φίλος μας, το βλέπει έτσι και δεν έχει δυνατότητα να αποδείξει ποιός έκανε τη μ@κία.

Το πάει πίσω, γίνεται φασαρία, του το αλλάζουν με τα χίλια ζόρια και το τεχνικός γλιτώνει την κατσάδα (αφού δεν έχει αποδείξεις)

Επίσης αν σκεφτούμε "κακοπροαίρετα" αν έφτασε μέχρι το σημείο να βγάλει την CPU μπορεί να σκεφτόταν να κάνει και καμιά τράμπα τον 2600K με έναν απλό 2600 και να καβατσώσει αυτός τον Κ. Αν και αυτό που λέει ο Wizard! φαίνεται πιο πιθανό. Κάνει την μ@μ@κία του και για να γλυτώσει την κατζάδα τα βάζει όλα πίσω και παραδίδει σε πελάτη. Θα ήταν πολύ κωμικό να ζητούσες να σου ανοίξει το PC εκεί για να δεις πλέον μετά το "καθάρισμα" τι θερμοκρασίες πιάνει η CPU.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.