jogi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2004 http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.326686Ποια η γνώμη σας για το παρόν dvd-recorder? Αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με το nec 2510 (dual layer)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 12, 2004 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Μάλλον όχι και εξηγώ το γιατί.... NEC DVD+/-R/RW ND-2510Α BULK DOUBLE LAYER32Χ (CD-R), 16x (CD-RW), 4x (DVD+RW), 8x (DVD+R), 4x (DVD-RW), 8x (DVD-R), 2.4x (DVD+R DL). - 40x CD / CDRW, 12x DVD. PIONEER DVR-108D - BULK 32X (CD-R), 24x (CD-RW), 4x (DVD+RW), 16x (DVD+R), 4x (DVD-RW), 16x (DVD-R), 4x (DVD+R DL). - 40x CD / CDRW, 16x DVD, 2x DVD-RAM. 1. Στο Pionner, να γράψεις DVD-R και DVD+R με 16x με το original bios αποκλείετε, γιατί θα κλειδώνει στην ταχύτητα του media και δεν ξέρω αν υπάρχει modded bios, σε αντίθεση με το Nec που τα Princo 4x τα γράφω με 8x με modded bios.... 2. Τα δισκάκια DVD+R DL ξέχνα τα... δεν υπάρχουνε στην αγορά λόγο μεγάλου κόστους.... 3. Στα δισκάκια CD-RW δεν έχω δεί να κυκλοφοράνε 24x, μέχρι 16x έχω δεί.... 4. Τα δισκάκια DVD-RAM δεν τα έχω δεί καθόλου να κυκλοφοράνε.... 5. Όσο για την ταχύτητα ανάγνωσης σας DVD δεν πιστεύω ότι δεν έχεις στο PC σου ένα καλό και αξιόπιστο DVD-rom... Προσωπικό συμπέρασμα.... Παίρνεις το Nec τώρα, με τα υπόλοιπα 30.7 παίρνεις 75 δισκάκια DVD-R Princo 4x και το Πάσχα του 2005 πουλάς το Nec και παίρνεις το τότε γρηγορότερο DVD-RW Αυτά... πιστεύω να βοήθησα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Αύγουστος 12, 2004 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Το Pionner βασιζεται στο νεο chipset που χρησιμοποιειται στο νεο μοντελο της Nec 3500. Βασικες διαφορες οτι υποστηριζει εγγραφη χ16 σε +/-R media και χ4 σε DL+R media. Οπως σωστα αναφερθει ηδη στην ουσια δεν κυκλοφορουν ακομα media στην αγορα >χ8 (τα χ8 ΤΥ media μπορουν γραφουν σε μεγαλυτερες ταχυτητες βεβαια) ενω φυσικα για DL media ειναι πιο σπανια και απο τη carreta carreta και πανακριβα.Το αν αξιζει να ξοδεψεις καποια παραπανω ειναι κατι το οποιο θα το κρινεις εσυ. Με το 108 δε θα δεις αμεσα καποια διαφορα, αυτο ειναι σιγουρο, αλλα στο αμεσο μελλον θα μπορεσεις να χρησιμοποιησεις τα παραπανω χαρακτηριστικα του. Προσωπικα θα περιμενα να παρω το 3500, λογω της αναμενομενης καλυτερης ανεπισημης υποστηριξης του απο τον Herrie και τους TDB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 12, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Eγω αν επελεγα τωρα θα επερνα μαλλον το pioneer16X, ή αλλιως θα περιμενα οπως λεει και ο Hemispasm για το νεο nec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Αύγουστος 12, 2004 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Εγω απο την αλλη πηρα μολις σημερα το 2510 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 12, 2004 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Εγώ πάλι το Nec 2510 το έχω ένα μήνα και με modded bios και μαμάει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm Αύγουστος 12, 2004 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 To v2.06 του Herrie ειναι το πιο up-to-date και καθολα ομοιο με το offιcial 2.16 εκτος απο την επιπροσθετη υποστηριξη των Ritek DL+R media (μιας και αναφερθηκε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
svizi Αύγουστος 13, 2004 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2004 Αρχική απάντηση από DMylonas1. Στο Pionner, να γράψεις DVD-R και DVD+R με 16x με το original bios αποκλείετε, γιατί θα κλειδώνει στην ταχύτητα του media και δεν ξέρω αν υπάρχει modded bios, σε αντίθεση με το Nec που τα Princo 4x τα γράφω με 8x με modded bios....3. Στα δισκάκια CD-RW δεν έχω δεί να κυκλοφοράνε 24x, μέχρι 16x έχω δεί....4. Τα δισκάκια DVD-RAM δεν τα έχω δεί καθόλου να κυκλοφοράνε.... παίρνεις 75 δισκάκια DVD-R Princo 4x κ 1. H Pioneer έχει αρκετά μεγάλο κοινό και αρκετοί γνωστοί και καλοί firmware modders ασχολούνται με τα drive της. 3. Δισκάκια cd-rw υπάρχουνε μέχρι και 32χ σε γνωστό μαγαζί πλησίον της Στουρνάρη αν δεν αξίζουν τον κόπο και τα χρήματα.4 Κυκλοφορούνε αρκετά σε καταναλωτικές συσκεύες π.χ της Panasonic αλλά συγχρόνως είναι τα καλύτερα επανεγράψιμα dvd από άποψη τεχνολογίας.Τα δισκάκια Princo δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Αυτά και εγώ νομίζω ότι την συγκεκριμένη στιγμή είναι καλύτερη κίνηση να πάρεις ένα Nec 2510 ή 2500 και να περιμένεις τις εξελίξεις που αναμένονται ραγδαίες με νέα ισχυρότερα μοντέλα. Α και το Pioneer δεν είναι και το ταχύτερο 16χ που μπορείς να βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.