Jump to content

Πρόβλημα με το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού.

Raiden

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Έχω το εξής πρόβλημα πρόσφατα καθώς έπαιζα ο υπολογιστής μου έκλεισε ξαφνικά. Πάω να δω τι γίνεται και νιώθω μια τεραστία θερμοκρασία να έρχεται από την μεριά του τροφοδοτικού. Πραγματικά έκαιγε . Αφού κρύωσε και το ξανά άνοιξα πρόσεξα ότι το ανεμιστηρακι του με το ζόρι γυρνούσε. Όποτε ήθελα να σας ρωτήσω μπορώ να πάρω ένα άλλο ανεμιστηρακι 120mm ( το τροφοδοτικό είναι coolmaster 600w και αν διάβασα καλά τέτοιο έλεγε το site τους ότι φορεί. ) και να το βάλω ή η υποδοχή του είναι διαφορετική από αυτή τον τυπικόν που μπαίνουν στην motherboard.

Εχω εναν απο απο το Hyper μου που ειχε κακαρωσει.

Σφυρα οπωτε θες να το παρεις μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη.

Στον προτεινω γιατι οντως οπως λες εχει διαφορετικο βυσμα σε σχεση με τους κλασσικους

φαν και απο το να παιδευεσε με κοψε ραψε τον κουμπωνεις και τελος.

Συνήθως δέν έχουν τον ίδιο connector ΟΛΟΙ αυτοί οι ανεμιστήρες των τροφοδοτικών οπότε καλό θα ήταν να δώσεις περισσότερες πληροφορίες ή κάποια φωτογραφία για να πα΄ρεις απάντηση για τυχόν αντικατάσταση και όπου υπάρχει διαθέσιμος ανεμιστήρας.

Από κεί και πέρα, τί ακριβώς κάνει ο ανεμιστήρας. Ακούγεται κάποιος θόρυβος πέραν του ότι δέν γυρνάει όπως πρέπει ? Υπάρχει περίπτωσει να έχει κολλήσει ο μηχανισμός μέσα στον ανεμιστήρα. ΕΦΟΣΟΝ είναι εκτός εγγύησης το τροφοδοτικό και μπορείς, το βγάζεις εκτός pc, το ανοίγεις, αποσυνδέεις ανεμιστήρα, τον καθαρίζεις και τέλος κάτω από το αυτοκόλλητο έχει ένα κάλυμμα. Μόλις το βγάλεις θα δείς το σιδεράκι/μηχανισμό που γυρνάει. Με 2-3 σταγονούλες WD-40 ή οποιοδήποτε παρόμοιου λιπαντικού μπορεί και να αναστηθεί εκτός και άν τελικά χρειάζεται άνοιγμα όλος ο ανεμιστήρας.

- Άν κάνεις το παραπάνω, μήν ξεχάσεις να τεστάρεις τροφοδοτικό με τον γνωστό τρόπο (ένωση με σιδεράκι/συνδετήρα π..χ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΑΥΡΟ από το 24PIN connector της μητρικής, ρεύμα --- ΟΝ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.