johnko1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2012 Εδω και αρκετό καιρό έχω παρατημένο το haf932 στην αποθήκη και δεν έχω αποφασίσει εάν θέλω να το φτιάξω γιατί δεν ξέρω αν με συμφέρει οικονομικά.Ήταν το πρώτο κουτί-μάρκα που αγόρασα καθώς και η πρώτη φορά που είχα ασχοληθεί με κοψίματα κτλ.Είχε πάρει φωτιά το dremel χαχχαχα.Ως αρχάριος έιχα κάνει μερικά λάθη στο βάψιμο και πριν απο μερικούς μήνες το είχα καθαρίσει,τρίψει και γενικά προσπαθούσα να το ετοιμάσω για βάψιμο,επαγγελματικό αυ΄τη τη φορα .Πριν μια βδομάδα είδα ότι μερικά κομμάτια είχαν πιάσει σκουριά!Έτσι το έχω τυλίξει με ζελατίνα για να μην έρχεται σ'επαφη με τον αέρα. Παρακάτω παραθέτω χθεσινές φωτογραφίες να μου πείτε αν αξίζει και πόσο περίπου θα έπιανε η επισκευή.Δεν θα χρησιμοποιηθεί άμεσα αλλα θα ήθελα να το κρατήσω για συναισθηματικού λόγους έχει κοπεί θέση για 2πλό ψυγείο κάτω Έκοψα μερικές τρύπες για τα καλώδια Και άλλη τρύπα που δεν φαίνεται πολύ Τα κοψίματα είναι ίσια,φταίει η γωνία Το παράθυρο που είχα φτιάξει Τυλιγμένο προσωρινά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Αύγουστος 27, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Δεν φαίνονται photos Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Το ξέρω,τώρα τις ανεβάζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Αύγουστος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 το γεγονός οτι το τύλιξες απλά θα επιβραδύνει λίγο την περαιτέρω οξείδωση.αν θες να το σώσεις κ μετα βλέπεις τι θα το κάνεις τότε τρίψ'το άμεσα με γυαλόχαρτο όπου εχει σκουριάσει κ καπάκι ψεκασε το με etch-primer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 27, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Απλά ψάχνω κάποιον εδώ κοντά μήπως κάνει ηλεκτροστατική.Αλλιώς πάλι μόνος θα το βάψω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Αύγουστος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 δεν εχεις προβλημα με την επιφανειακη οξειδωση.Και ενα και δυο και 6 μηνες να το αφησεις ετσι συσκευασμενο.Απλα μολις το ξεκινησεις θα χρειαστει ειτε μπανιο σε οξυ να καθαρισει απο σκουριες και υπολειμματα χρωματοςκαι/ή καλο τριψιμο στη βουρτσα ή με ντουκοχαρτα στο χερι/τριβειο.Μετα θες οπωσδηποτε ασταρι και χρωμα εαν πας για υγρη βαφηή απευθειας ηλεκτροστατικη εαν βρεις ανθρωπο κοντα σου.Μην το πεταξεις για κανενα λογοβρες χρονο και υλικα και παιξε με την ησυχια σου ωστε να το ευχαριστηθεις οσο μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 27, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ευχαριστώ Γιώργο,περίμενα την ώρα να απαντήσει και ο μάστερ του θέμοτος!Θα είμαι οκ αν ξεκάσω λίγο αντισκωριακό στα δυσκολα σημεία αντί για τρίψιμο;Έχω και ένα μικρό μηχάνημα αμμοβολής αλλά δεν έχω:1)υλικό αμμοβολής2)Ο αεροσυμπιεστης είναι για επισκευή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Αύγουστος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ευχαριστώ Γιώργο,περίμενα την ώρα να απαντήσει και ο μάστερ του θέμοτος!Θα είμαι οκ αν ξεκάσω λίγο αντισκωριακό στα δυσκολα σημεία αντί για τρίψιμο;Έχω και ένα μικρό μηχάνημα αμμοβολής αλλά δεν έχω:1)υλικό αμμοβολής2)Ο αεροσυμπιεστης είναι για επισκευήεαν ψεκασεις αντισκωριακο ή λαδι μηχανηςναι μεν θα σταματησεις σε μεγαλο βαθμο την οξειδωσηαλλα οταν ερθει η ωρα του βαψιματοςθα πρεπει ειτε να παει μπανιο σε οξυ για απολαδωσηειτε να το καθαρισεις και τριψεις εξονυχιστικα με καταλληλο διαλυτικο για να καθαρισει πληρως απο ελαιωδη υπολειματααλλιως το ασταρι/χρωμα θα σου κανει ασχημα παιχνιδια (αυτο ισχυει και για την ηλεκτροστατικη)εαν σκοπευεις να το αργησεις πολυ ριχτου αλλα θυμισου τι πρεπει να κανεις οταν ερθει η ωραεαν σκοπευεις να το ξεκινησεις σχετικα συντομα, μην το ψεκασεις, θα φας τσαμπα χρονο στο καθαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 27, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 ωραία ευχαριστώ,θα ρωτήσω τοπικά αν κάνει κανείς ηλεκτροστατική αν και μου φαίνεται πολύ χλωμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanakos8 Αύγουστος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Αν εισαι απο Τρικαλα οπως γραφεις πηγαινε ρωτα στο δελτα Λαρισης που εχει βαφεια (για αυτοκινητα και οτι αλλο θες). Πιστευως πως ολο και καποιος θα κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 27, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ευχαριστώ για την πληροφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts0gl1s Αύγουστος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 πιστευω πως με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις σε υλικα παιρνεις καινουριο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Αύγουστος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ναι...ναι ΔΕΝ αξιζει!!!!! Εγω προτεινω να το πεταξεις ..... να σου πω συγκεκριμενα σε πιο καδο.... Χμμμ αν σε βγαλει ο δρομος απο Πατρα το πετας σε καδο εξω απο το σπιτι μου.....χαχαχαχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 28, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 πιστευω πως με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις σε υλικα παιρνεις καινουριο κουτιΠόσο πιστεύεις θα κοστίσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis 07 Αύγουστος 28, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Πόσο πιστεύεις θα κοστίσει;Για ηλεκροστατική πρέπει να υπολογίζεις 100Ε. Και αν θυμάμαι καλά το HAF όταν κυκλοφόρησε κόστιζε 119-130 ευρώ (το θυμάμαι καλά γιατι ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το stacker). Για μένα δεν αξίζει να δώσεις τόσα και από την στιγμή που έχεις καλύτερο ή το φτιάχνεις μόνος σου ή το κρατάς έτσι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Αύγουστος 28, 2012 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 αρχισε να παιρνεις τηλεφωνα να δεις ποιος εχει ηλεκτροστατικη βαφη στην περιοχη σου.Ξεκινα παραλληλα το διεξοδικο καθαρισμα και τριψιμο του κουτιουλυστο τελειως και πιασε ενα ενα τα κομματιακαθε ενα που τελειωνεις συσκευαζε το με ναυλον κι ασε το στην ακρη.Μολις βρεις βαφεατου τα πας και αναλαμβανει εκεινος.αμα τα πας ετοιμα λυμμενα και καθαρακαι δεν χρειαστει να κατσει να τα ξεπριτσινωσει, ξυσει, περασει οξυ για να ξεβαψουν κτλπαιζει να στο βαψει και με λιγοτερα €€εαν δεν βρεις ηλεκτροστατικη κοντα σοτ,παρε προσφορα απο τα ιδια βαφεια για βαφη αυτοκινητου κομπλε. (ασταρι, χρωμα βερνικι)εαν σου πουν τπτ τρελλα νουμετακι εαν εχεις φιλο/συγγενη που ερχεται Αθηνα δωστου τα λυμμενα και καθαρα parts να τα βολεψουμε εδω και να σου επιστραφουν με τον ιδιο τροπολογικα αυτα που λεει ο φιλος Vasilis 07αλλα εχεις ριξει δουλεια στο κουτι και ειναι κριμα να παει χαμενη.Ναι θα χρειαστει ακομα αλλη τοση δουλεια και θα χρειαστει και χρηματα για βαφη αλλα ειναι ενα ευρυχωρο κουτι που μπορει να σε καλυψει για αρκετο καιροπαιρνει και υδροψυξη πληρη εαν θελησειςκαι γενικα θα ειναι και μια ευκαιρια να ασχοληθεις και να φτιαξεις κατι μοναδικο και στα δικα σου μετραεφοσον εχεις ορεξη.its up to you!εναλλακτικακαθαρισε το ολο, αστο στην ταρατσα για κανα χρονο γυρνωντας τα κομματια που και πουνα ερθει να σκουριασει φυσικα και ομορφακαι μετα χαιδεψε με ντουκοχαρτο να φυγουν τα χοντρα και περνα το διαδοχικα χερια βερνικι.θα εχεις ενα naturally rusty cage case mod.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnko1 Αύγουστος 28, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Το κουτί είναι ήδη λυμένο,χρησιμοποίησα βίδες και αποστατες μητρικής για τα το κρατήσω όρθιο Το καλό είναι ότι τα πιο πολλά κομμάτια είναι ήδη καθαρισμένα,οπότε θα τα ρίξω ένα πολύ ελαφρό τρίψιμο εκει που παει να πιάσει η σκουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.