Jump to content

Νέο μέλος-Ερωτήσεις

Joh

Recommended Posts

Με Intel δεν ασχολούμαι αλλά η εργοστασιακή νομίζω δεν χρειάζεται να βγάλεις μητρική κατά 99.9%. Μερικές μεγάλες ψήκτρες που "δένουν" πάνω στην μητρική, αυτές χρειάζεται να βγάλεις μητρική.

Ψήκτρα θα χρειαζόσουν μόνο αν ανέβαζες βασικά τον επεξεργαστή π.χ. στα 3GHz. Αυτό θα βοηθούσε τις επιδόσεις του συστήματος σημαντικά. Αλλά ίσως να μην γίνεται με την μητρική του Fujitsu. Όπως θα βοηθούσε να ρίξεις την θερμοκρασία διότι, αν ανεβαίνει π.χ. στους 70 βαθμούς (λέω ένα νούμερο), μπορεί αυτόματα ο επεξεργαστής να κόβει ταχύτητα.

Για τον ανεμιστήρα δεν ξέρω πως τον έχεις προσαρμόσει, αλλά δεν είναι διπλάσιος (12cm γράφει αυτός, 24cm μιλάμε για ανεμιστήρα δωματίου). Αν έχεις ένα τέτοιο ανεμιστήρα να βαράει την κάρτα και αυτή είναι στους 70 βαθμούς χωρίς να κάνει τίποτα, τότε κάτι άλλο πάει στραβά με το σύστημα ή απλά δεν έχεις αφήσει περιθώριο στον ανεμιστήρα από κάτω του ώστε να τραβάει αέρα. Θέλει τουλάχιστον 2-3 εκατοστά κενό από πίσω ο ανεμιστήρας για να κάνει δουλειά. Πιθανόν δεν έχεις και καλή ροή αέρα στο κουτί οπότε χρειάζεσαι και κάποιον άλλον να βάζει ή να βγάζει(πιθανόν αυτό) αέρα στο κουτί σου. Τώρα το Πλαίσιο ή δεν βλέπω καλά ή έχει μόνο Turbo-X ανεμιστήρες. Υπάρχουν ανεμιστήρες με υποδοχή για ρεύμα όπως αυτή των δίσκων αν εν έχει άλλη υποδοχή η μητρική σου για τρίτο ανεμιστήρα.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

"διπλάσιος".Σίγουρα πάντως φανερά μεγαλύτερος...Εμένα μου φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος...

Θέλει κενό ο ανεμιστήρας από κάτω?Δεν το ήξερα...Θα κάνω τις πατέντες μου τώρα...

Έχω βγάλει το πλαινό καπάκι του υ/π οπότε λες να υπάρχει πρόβλημα εξόδου του αέρα?

Στο πλαίσιο ναι έχω παρατηρήσει ότι έχει σχεδόν τα πάντα σε τούρμπο-χ...

Η μητρική έχει υποδοχή για 2 ανεμιστήρες!Έναν της ψύκτρας...Και έναν άλλο που έβγαζε τον αέρα έξω από το κουτί!Τον οποίο έβγαλα για να συνδέσω τον ανεμιστήρα κάτω από την μητρική...

Δηλαδή στην ουσία με κανά 50αρικο δεν μπορώ να πάρω κάτι που να το βελτιώσει?Τουλάχιστον στην ταχύτητα του...

"διπλάσιος".Σίγουρα πάντως φανερά μεγαλύτερος...Εμένα μου φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος...

Μην κοιτάς την οθόνη. :p Δεν είναι 1:1 απεικόνιση!!!

Θέλει κενό ο ανεμιστήρας από κάτω?Δεν το ήξερα...Θα κάνω τις πατέντες μου τώρα...

Εμ? Για να στείλει αέρα ο ανεμιστήρας από κάπου πρέπει να τον τραβήξει. Και τον τραβάει από την πίσω του μεριά.

Έχω βγάλει το πλαινό καπάκι του υ/π οπότε λες να υπάρχει πρόβλημα εξόδου του αέρα?

Ουσιαστικά το κλειστό καπάκι βοηθάει την σωστή ροή του αέρα. Σε συνδυασμό με την λάθος τοποθέτηση του ανεμιστήρα κάτω από την κάρτα γραφικών, για αυτό σου ανεβάζει τόσο ψηλά θερμοκρασία αυτή. Χρειάζεται να υπάρχει ροή, τουλάχιστον 1 ανεμιστήρας που να βγάζει αέρα. Αυτός ο 1 συνήθως είναι του τροφοδοτικού. Ο άλλος είναι αυτός που λες ότι αποσύνδεσες.

Στο πλαίσιο ναι έχω παρατηρήσει ότι έχει σχεδόν τα πάντα σε τούρμπο-χ...

Με λίγα λόγια τίποτα!!!

Η μητρική έχει υποδοχή για 2 ανεμιστήρες!Έναν της ψύκτρας...Και έναν άλλο που έβγαζε τον αέρα έξω από το κουτί!Τον οποίο έβγαλα για να συνδέσω τον ανεμιστήρα κάτω από την μητρική...

Μάλιστα.

Δηλαδή στην ουσία με κανά 50αρικο δεν μπορώ να πάρω κάτι που να το βελτιώσει?Τουλάχιστον στην ταχύτητα του...

Πως θα χάλαγα το 50άρικο αν ήμουν εσύ.

1.89 εδώ Prolimatech Thermal Paste PK-1 Nano 1G - Case Fans - plaisio.gr για αντικατάσταση της πάστας του επεξεργαστή. Μια φορά θα την αλλάξεις αν το κάνεις σωστά οπότε δεν χρειάζεσαι περισσότερη.

ή

6.90 εδώArctic Θερμοαγώγιμη Πάστα Ceramique (2.7g) - Case Fans - plaisio.gr αν θέλεις να έχεις περίσσευμα και για μελλοντική χρήση.

(θα μπορούσες να αλλάξεις πάστα και στην κάρτα γραφικών αλλά είναι ποιο επικίνδυνο να κάνεις ζημιά και ίσως όχι αναγκαίο)

1.99 εδώ VoltStorm 3-Pin to 4-Pin Molex Fan Power Adapter για να συνδέσω τον ανεμιστήρα που έβαλες στην κάρτα γραφικών. Τον πίσω θα τον ξανά έβαζα στην μητρική.

Τα υπόλοιπα χρήματα στο laptop, σε σουβλάκια ή μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών με κατανάλωση οπωσδήποτε κάτω από τα 100W και το τελευταίο ξανά λέω με ένα ερωτηματικό όσον αφορά τις δυνατότητες του τροφοδοτικού (η 220 έχει κοντά στα 60W κατανάλωση (θεωρητικά, πρακτικά μάλλον λιγότερη) οπότε μέχρι 100W δεν νομίζω να είναι πρόβλημα).

Λοιπόν...

Είπα λίγο να καθαρίσω τον υ/π.

Τελικά κατέληξα να βγάλω την ψήκτρα,την κάρτα γραφικών(η οποία τελικά έχει ανεμιστηράκι το οποίο είναι από κάτω και δεν το είχα δει!) και στο τέλος να μου πέσει η βάση της ψύκτρας(που ήταν πίσω από την μητρική) και να αναγκαστώ να βγάλω την μητρική για να φτιάξω την ψύκτρα...Όμως όλα δουλεύουν ρολόι :neo::triniti:

Όπως έβγαλα την ψύκτρα...Είδα τον επεξεργαστή.Η θερμοαγώγιμη είχε λιώσει από την ζέστη!Όταν λέμε είχε λιώσει είχε λιώσει!

Μετά θα πάω να πάρω μία για να βάλω από πάνω...(σε βοηθάει ???Δεν έχω καταλάβει...η πάστα).

Επίσης θα πάω να ρωτήσω αυτούς στο πλαίσιο γιατί τα καλώδια που έχω (όπως στο τελευταίο που μου έδειξες) δεν δουλεύουν!

Επίσης πάει πιο γρήγορα τώρα σε σχέση με πριν...

Να προσθέσω επίσης ότι ανάμεσα στην ψύκτρα και ενός άλλος εξαρτήματος ανάμεσα στον επεξεργαστή είχε μαζευτεί σαν ένα στρώμα σκόνης...Καλά στο ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες...Ήταν...!!!

Έβαλα ταινία γύρω από τον ανεμιστήρα και στέκεται στον αέρα (έβαλα και μια μικρή ροδίτσα* στην άκρη μην τυχόν και πέσει).Άφησα αρκετά εκατοστά κάτω και 1-2 απόσταση από την κάρτα γραφικών γιατί πιο κάτω δεν χωράει!

Αυτά :p

το ότι είχε λιώσει η θερμοαγώγιμη δεν θα πρέπει να σε εκπλήσσει. υγρή είναι έτσι κι αλλιώς :p

Γενικά δεν είναι κατι ανησυχητικό αυτό που αναφέρεις.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς κάνει και ποιος είναι ο σκοπός της διάβασε εδώ αν έχεις όρεξη.

Thermal grease - Wikipedia, the free encyclopedia

Αν σου πω ότι μπερδεύτηκα κι'άλλο??? :triniti::pleasantry::sorry:

Πιστεύω ότι για να έχει μείνει όση είχε μείνει έπρεπε να είχε ο υ/π μεγάλες θερμοκρασίες...

Είχε μείνει ελάχιστη πάνω και διασκορπισμένη από δω και από κει...

Θα μου πεις βέβαια 3-4 χρονών υ/π πως να μην έχει γίνει έτσι...

Πήγα και πήρα παστούλα και έβαλα

Αύριο θα πάω να ψάξω ένα καλώδιο που χρειάζεται για να συνδέσω από το τροφοδοτικό και άλλα ανεμιστηράκια.Ρώτησα σε 2 μαγαζιά στο πλαίσιο μου είπαν έπρεπε να έχει και στον κωτσόβολο μου είπαν να περάσω από ένα μαγαζί αύριο να πάρω.(έχει καλώδια και τέτοια).

Οπότε αύριο λογικά θα πάρω...

Έχω αυτά τα 2 τα προγράμματα.

Να φανταστώ κάποιο από τα 2 (το αριστερό μάλλον) δείχνει την θερμοκρασία...Αλλά δεν ξέρω που... Screenshot by Lightshot

Πήγα και πήρα παστούλα και έβαλα

Αύριο θα πάω να ψάξω ένα καλώδιο που χρειάζεται για να συνδέσω από το τροφοδοτικό και άλλα ανεμιστηράκια.Ρώτησα σε 2 μαγαζιά στο πλαίσιο μου είπαν έπρεπε να έχει και στον κωτσόβολο μου είπαν να περάσω από ένα μαγαζί αύριο να πάρω.(έχει καλώδια και τέτοια).

Οπότε αύριο λογικά θα πάρω...

Έχω αυτά τα 2 τα προγράμματα.

Να φανταστώ κάποιο από τα 2 (το αριστερό μάλλον) δείχνει την θερμοκρασία...Αλλά δεν ξέρω που... Screenshot by Lightshot

Είσαι 20 βαθμούς κάτω τόσο στον επεξεργαστή όσο και στην κάρτα γραφικών. Επιπλέον ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών γυρνάει θεωρητικά (δεν ξέρω αν είναι σωστή η μέτρηση) με 4000 στροφές λιγότερο σε σχέση με πριν. Υποθέτω το σύστημα είναι και λίγο ποιο αθόρυβο.

post-188-1416076532,4058_thumb.jpg

Τώρα αυτό είναι καλό?Γιατί δεν ξέρω...

Εμένα μου φαίνεται σαν να κάνει πιο πολύ θόρυβο...(όχι ενοχλητικό,σιγανός είναι).Μου δίνει την αίσθηση (έτσι όπως τον ακούω) σαν να έχει ξεμπουκώσει?Κάπως έτσι...

Αύριο ίσως προσθέσω άλλους 2 ανεμιστήρες.Ο ένας να χτυπάει την κάρτα γραφικών και ο άλλος να βγάζει τον αέρα έξω...

Τους ανεμιστηρες βαλτους στις προβλεπομενες θεσεις, οχι οπου να'ναι μεσα στο κουτι γιατι θα χαλασει η ροη του αερα. Και κοιταξε και την φορα που θα εχουν (εχουν βελακια πανω τους) ετσι ωστε να εχεις μερικους που να βαζουν φρεσκο κρυο αερα και τους υπολοιπους (πισω και πανω ας πουμε) να βγαζουν τον ζεστο αερα.

Οι θερμοκρασιες σου ειναι πολυ καλυτερες τωρα (ετσι οπως θα επρεπε να ηταν) αλλα οι στροφες των ανεμιστηρων σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων ειναι πολυ αυξημενες. Βασικα της καρτας γραφικων ισως να ειναι και λανθασμενη ενδειξη, αποκλειεται να εχει τετοιες στροφες (και να επεσε απο τις 10.000 κιολας).

EDIT: Βασικα, βαζει λανθασμενα ενα μηδενικο παραπανω. Κανονικα ειναι 700 στροφες (και νωριτερα ειχες 1000).

Στο αριστερό.Έχει μια θήκη για έναν που τον έχω βγάλει...

Δεν χωράνε οι άλλοι 2 που έχω(από το πλαίσιο) καθώς είναι μεγαλύτεροι από την βάση...

Και γενικότερα το κουτί που έχω είναι αρκετά μικρό και δεν έχει πολύ χώρο ούτε για βάσεις ούτε για πολλά πολλά.

Γι'αυτό όποιον ανεμιστήρα βάζω + κάνω πατέντες για να τον βάζω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.