Joh Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 Γεια σας παιδιά Λέγομαι Γιάννης και ελπίζω να έγραψα στο σωστό σημείο του φόρουμ... Έχω μερικές σκόρπιες ερωτήσεις που θα ήθελα αν γίνετε να μου τις λύσετε μέχρι αύριο το μεσημεράκι που θα επισκεφτώ για προσωπικούς λόγους ένα πολυκατάστημα και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορούσα να αγοράσω κάτι που να μου λύσει ουσιαστικά τα χέρια σε αυτά που θέλω... Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Έχω έναν υπολογιστή,το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι κολλάει.Και στα παιχνίδια σέρνεται στα περισσότερα.Έχει intel core 2,ένας φίλος μου είπε ότι είναι πολύ λίγα και γι'αυτό είναι έτσι τα παιχνίδια.Ισχύει κάτι τέτοιο?Τα intel core 7 πόσο στοιχίζουν?Επίσης θα μπορούσα να τα βάλω μόνος μου???Να φανταστώ θα έχει manual... Πριν λίγο καιρό το κομπιούτερ μου έκλεινε ξαφνικά...Και κυρίως στα παιχνίδια! Πήρα ένα ανεμιστηράκι που το έχω βάλει ακριβώς από κάτω από την κάρτα γραφικών και χτυπάει προς αυτήν... Από τότε σταμάτησε να κλείνει το pc.Μήπως να άλλαζα στο μέλλον και μια κάρτα γραφικών? Τέλος διάβασα ότι για καλύτερες αποδόσεις στα παιχνίδια χρειάζεται και τροφοδοτικό από 600w και πάνω... Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο.Εγώ έψαξα και βρήκα ένα με 600w και ένα που αναγράφει ότι έχει 1100w. Θα ήταν καλό να άλλαζα ένα τροφοδοτικό? Να προσθέσω ότι το pc μου κολλάει γενικότερα χωρίς όμως να έχω περιττά προγράμματα και εφαρμογές. Τα φώτα σας παρακαλώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Αύγουστος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Kαταρχάς καλωσόρισες στο TheLab. Επί του θέματος που έχεις θέσει, όπως καταλαβαίνεις καλό θα ήταν για να σε βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, να μας πεις ποια ειναι η ακριβής σύνθεση του υπολογιστή (επεξεργαστής, μητρική,μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών) σου σε πρώτη φάση, καθώς αυτό είναι το βασικότερο βήμα που θα βοηθήσει στην επίλυση των αποριών σου. Το πρόβλημα με τα shutdowns που αντιμετωπίζεις κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε υψηλές θερμοκρασίες και γι'αυτό και λύθηκε με την προσθήκη του ανεμιστήρα που ανέφερες. Μπορεις να κατεβάσεις το AIDA64 ή κάποιο παρεμφερές πρόγραμμα για να δούμε τις θερμοκρασίες σου και να επιβεβαιώσουμε ότι όντως είναι αυτό το πρόβλημα και να προχωρήσουμε. Για τα τροφοδοτικά που αναφέρεις... Η ισχύς ενός τροφοδοτικού δεν παίζει κάποιο ρόλο στο πώς αποδίδει ο υπολογιστής στα παιχνίδια. Το τροφοδοτικό το επιλέγεις με βάση το φορτίο που θα τροφοδοτήσεις. Επομένως είναι κι εδώ απαραίτητο να μας πεις την σύνθεση του υπολογιστή σου για να σου πούμε και περί αυτού. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 26, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Καλησπέρα Γιάννη και καλώς όρισες Μάλλον το pc σου έχει θέμα θερμοκρασιών και άγνωστα μέρη Επειδή δε το έχεις απο ότι κατάλαβα κατέβασε αυτά τα δύο προγράμματα και ανέβασε μας εικόνες απο τις καρτέλες τους να συνενοηθούμε. Και τα υπόλοιπα θα τα εξηγήσουμε ένα ένα στη συνέχεια CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting edit: busted Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Intel Core 2 δεν σημαινει πως εχει δυο πυρηνες, μιας και υπαρχει διαχωρισμος μεταξυ Intel Core 2 Duo (2 πυρηνες) και Intel Core 2 Quad (4 πυρηνες). Αν εχεις το πρωτο, ισως ευθυνεται για τις χαμηλες επιδοσεις (αν εχεις και καλη καρτα γραφικων... που αμφιβαλω). Η αναβαθμιση τους ειναι δυσκολακι πλεον (ή δεν θα βρεις κατι ή αυτο που θα βρεις θα ειναι ακριβο). O Intel Core i7 (υπαρχουν ακομα Core i3 και Core i5 μοντελα) δεν γινεται να μπει στον υπολογιστη που εχεις. Και το i7 δεν υποδηλωνει πως εχει 7 πυρηνες, αντιθετος εχει 4 αλλα πολυ ισχυρους (ψαξε τον ορο HyperThreading). Για να βαλεις τετοιους επεξεργαστες θα χρειαστεις νεα μητρικη και νεες μνημες (αν εισαι ακομα με DDR2). Το τροφοδοτικο δεν θα σου δωσει εξτρα επιδοσεις στα παιχνιδια ή οπου αλλου, κανει απλα αυτο που λεει και η λεξη, τροφοδοτει το συστημα (επεξεργαστη, καρτα γραφικων, μητρικη, σκληρους δισκους κλπ) με ρευμα. Υπαρχουν ομως καλα (ποιοτικα) και κακα (του κιλου) τροφοδοτικα. Με τα μεν εχεις μια ασφαλεια ως προς την αντοχη τους και την ποιοτητα/πραγματικη ποσοτητα του ρευματος που δινουν στο συστημα, με τα δε παιζεις κορωνα-γραμματα το PC σου καθε φορα που το αναβεις Για τα υπολοιπα, πρεπει να απαντησεις σε αυτα που σε ρωτησαν οι απο πανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Όταν εννοείτε να σας πω την σύνθεση?Που ακριβώς θα κοιτάξω για να σας την πω?Κατεβάζω τα προγράμματα που είπε η karmen1983.Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να τα κατεβάσω.Ανοίγω τις 2 σελίδες,μετά?:-O:nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Αύγουστος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Download CPU-Z 1.61.3 Free - A program that provides some information about your CPU and the devices on your computer - Softpediaαπο εδω κατεβασε το και τρεξ'το Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 27, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Κατεβαζεις αυτο και αυτο τα κανεις install και μετα μας βγαζεις (ή απομονωνεις τα στοιχεια και μας τα γραφεις εδω) μια φωτογραφια απο την καθε καρτελα του CPU-Z (CPU, Mainboard, Ram, GPU).Φωτογραφια παιρνεις πατωντας το πληκτρο PrintScrn (πανω δεξια στο keyboard) και Επικολληση σε ενα καθαρο φυλλο του Paint, save as (jpg) και τα ανεβαζεις σε εναν image host, πχ imgur: the simple image sharer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά :daisy:Ορίστε:Screenshot by LightshotEdit:Όλα καλά και στο δεύτερο http://prntscr.com/eh928 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Τι κάνουμε τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Αύγουστος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Η κάρτα γραφικών σου δεν σηκώνει παιχνίδια. Αντιθέτως τον επεξεργαστή τον βρίσκω πολύ καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Οπότε τι κάνω?Αλλάζω κάρτα γραφικών?Μέχρι 50-60 ευρώ τα σηκώνει η τσέπη μου.Θα μπορέσω να βρω μια καλή?Επίσης μόνος θα μπορώ να την βάλω ή θέλει κάποιον τεχνικό???Συγνώμη που σας ζαλίζω αλλά από υ/π ξέρω ελάχιστα πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Μια ιδέα είναι να πουλήσεις όπως είναι το Fujitsu και να πας σε νέα custom σύνθεση. Και εφόσον δεν μιλάμε για custom σύστημα δεν νομίζω να μπορείς να ανεβάσεις (overclocking) τον επεξεργαστή (δεν θα υπάρχουν επιλογές στο BIOS της μητρικής). Οπότε το ερώτημα είναι τι τροφοδοτικό έχει αυτό το μηχάνημα. Ίσως μέχρι 6770/550ti αντέχει, αλλά από εκεί και πάνω δεν θα πόνταρα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Συμφωνα με το hardware monitor, οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων σε καταστη idle (δεν τρεχεις καποιο game ή βαρυ προγραμμα που θελει πορους) ειναι αρκετα ανεβασμενες... θα επρεπε να ηταν περιπου 10 βαθμους κατω (για την καρτα γραφικων περιπου 20). Μηπως πρεπει να του ριξεις ενα καθαρισματακι? Εχει μαζεψει σκονη? Ο επεξεργαστης σου (ειδες που τελικα δεν εχεις διπυρηνο αλλα τετραπυρηνο? ) ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται αντικατασταση. Η καρτα γραφικων σου ομως ειναι πολυ αδυναμη και ειναι λογικο να σου κολαει στα παιχνιδια (να εχεις χαμηλα frames... να σερνεται). Βεβαια παιζει ρολο και τι παιχνιδια παιζεις, σε τι αναλυση και λοιπες ρυθμισεις γραφικων αλλα κατα γενικη ομολογια, για παιχνιδια δεν κανει. Δωσε μας μερικες ακομα πληροφοριες για την μνημη (πατα εκει που λεει Memory και ανεβασε μας μια εικονα ή πες μας τι λεει στο Type και Size). Για να μαθεις για το τροφοδοτικο, θα πρεπει να κοιταξεις μεσα στο κουτι, λογικα θα εχει καποιο αυτοκολλητο πανω του (ειναι απο εκει που ερχονται ολα τα καλωδια). Πες μας μαρκα/μοντελο και Watts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Μια ιδέα είναι να πουλήσεις όπως είναι το Fujitsu και να πας σε νέα custom σύνθεση. Και εφόσον δεν μιλάμε για custom σύστημα δεν νομίζω να μπορείς να ανεβάσεις (overclocking) τον επεξεργαστή (δεν θα υπάρχουν επιλογές στο BIOS της μητρικής). Οπότε το ερώτημα είναι τι τροφοδοτικό έχει αυτό το μηχάνημα. Ίσως μέχρι 6770/550ti αντέχει, αλλά από εκεί και πάνω δεν θα πόνταρα λεφτά. :unsure: χαχαχαχα...ε? :whistling Τώρα δεν έχω λεφτά να πάρω καινούργιο.Αργότερα σίγουρα θα πάρω ένα λάπτοπ γιατί έχω και πρόβλημα χώρου... Έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορώ να αλλάξω κάτι για να τρέχει πιο γρήγορα και να έχει καλύτερες αποδόσεις γενικότερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Συμφωνα με το hardware monitor, οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων σε καταστη idle (δεν τρεχεις καποιο game ή βαρυ προγραμμα που θελει πορους) ειναι αρκετα ανεβασμενες... θα επρεπε να ηταν περιπου 10 βαθμους κατω (για την καρτα γραφικων περιπου 20). Μηπως πρεπει να του ριξεις ενα καθαρισματακι? Εχει μαζεψει σκονη?Ο επεξεργαστης σου (ειδες που τελικα δεν εχεις διπυρηνο αλλα τετραπυρηνο? ) ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται αντικατασταση. Η καρτα γραφικων σου ομως ειναι πολυ αδυναμη και ειναι λογικο να σου κολαει στα παιχνιδια (να εχεις χαμηλα frames... να σερνεται). Βεβαια παιζει ρολο και τι παιχνιδια παιζεις, σε τι αναλυση και λοιπες ρυθμισεις γραφικων αλλα κατα γενικη ομολογια, για παιχνιδια δεν κανει. Δωσε μας μερικες ακομα πληροφοριες για την μνημη (πατα εκει που λεει Memory και ανεβασε μας μια εικονα ή πες μας τι λεει στο Type και Size). Για να μαθεις για το τροφοδοτικο, θα πρεπει να κοιταξεις μεσα στο κουτι, λογικα θα εχει καποιο αυτοκολλητο πανω του (ειναι απο εκει που ερχονται ολα τα καλωδια). Πες μας μαρκα/μοντελο και Watts. Ορίστε αυτό που ζήτησες Screenshot by Lightshot. Ναι ότι είναι τετραπύρηνος το γνωρίζω... Το τροφοδοτικό το έλυσα όλο και τα ξανά έφτιαξα χθες.Οι μόνες πληροφορίες που μπόρεσα να αποκομίσω (από το εξωτερικό του,μέσα δεν είδα να γράφει τίποτα...) ήταν κάποιους αριθμούς και δίπλα αυτό -> S/N:... Επίσης το τροφοδοτικό είναι από την Κίνα και τα γράφει όλα στην ανάλογη γλώσσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 27, 2012 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 :unsure: χαχαχαχα...ε? :whistlingΤώρα δεν έχω λεφτά να πάρω καινούργιο.Αργότερα σίγουρα θα πάρω ένα λάπτοπ γιατί έχω και πρόβλημα χώρου... Έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορώ να αλλάξω κάτι για να τρέχει πιο γρήγορα και να έχει καλύτερες αποδόσεις γενικότερα? Για τον επεξεργαστή χλωμό. Αν υπάρχου επιλογές στο BIOS με τον καιρό και λίγο online διάβασμα ίσως να τον φτάσεις μέχρι τα 3GHz. Το ότι είναι Quad βοηθάει βέβαια. Οπωσδήποτε καθάρισμα η ψήκτρα και ίσως και μια θερμαγώγιμη παστούλα με 4-5€. Για την κάρτα γραφικών που αναφέρεις "μέχρι 50-60€" δεν παίρνεις τίποτα το τρομερό καινούριο. Από απελπιστικά αργή κάρτα θα πας σε... ελεεινά αργή(η 520 πρέπει να είναι ποιο αργή από την δική σου π.χ.!) έως απλά πολύ αργή(π.χ. 430). Στις φτηνές κάρτες δεν έχει υπάρξει η εξέλιξη που έχει υπάρξει στις ακριβές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 :cry: Κρίμα...Οπότε τον αφήνω έτσι?***Ψύκτρα αυτή που μπαίνει πάνω στον επεξεργαστή???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 27, 2012 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 :cry: Κρίμα...Οπότε τον αφήνω έτσι?***Ψύκτρα αυτή που μπαίνει πάνω στον επεξεργαστή????Ναι αυτή. Αν δεν έχει πληροφορίες στο manual για το πως την αφαιρείς από τον επεξεργαστή και πως την ξανά τοποθετείς ψάξε στο internet κανένα βιντεάκι. Στο youtube βασικά κάποιος θα έχει σκεφτεί να φτιάξει ένα βίντεο για το πως βάζεις και βγάζεις μια intel ψήκτρα.Η κάρτα γραφικών σου αν είναι passive (δεν έχει ανεμιστήρα) για αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες. Αν έχει θα χρειάζεται και αυτός λίγο καθάρισμα. Έχεις βάλει είπες έναν ανεμιστήρα από κάτω; Είναι σαν αυτούς που μπαίνουν παράλληλα με τις κάρτες και στερεώνουν με μια βίδα; Νομίζω αυτοί βγάζουν αέρα δεν βάζουν. Σίγουρα βοηθάει στην ροή αέρα, αλλά θα ήταν ποιο χρήσιμος ένας πλαϊνός που να χτυπάει την κάρτα (αν υπάρχει θέση για πλαϊνό). Αν οι θερμοκρασίες στην κάρτα πέσουν και άλλο θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις λίγο ανέβασμα των χρονισμών της κάρτας με κάποιο πρόγραμμα. Θα σου δώσει απλά ένα +10% πάντως, τίποτα το σπουδαίο, αλλά δωρεάν.Εναλλακτικά και αν το τροφοδοτικό αντέχει, αν είναι καλό, αγοράζεις μια μεταχειρισμένη 9800GT με 35€ και τετραπλασιάζεις τις επιδώσεις σου στα παιχνίδια σχεδόν τζάμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Είδα ένα βίντεο χθες με το πως να φτιάξεις ένα ολόκληρο υ/π.Για να βάλω την ψύκτρα δεν πρέπει να βγάλω την μητρική πρώτα?Απ'ότι θυμάμαι στο βίντεο η βάση τοποθετείτε από πίσω.Με 25 ευρώ μια ψύκτρα θα κάνει δουλειά?Επίσης η ψύκτρα σε τι ακριβώς βοηθάει?(να φανταστώ κρυώνει τον επεξεργαστή,οπότε τι σχέση έχει ο επεξεργαστής με τις αποδόσεις του υ/π?).Όχι έχω πάρει ανεμιστήρα σαν και αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Turbo-X-FAN-120mm-Blue-TX-274CB-4BLS.htm.Δεν υπάρχει στο νετ να στον δείξω.Φαντάσου είναι διπλάσιος από αυτον στο λινκ...Και τον έχω απλά τοποθετήσει κάτω από την κάρτα γραφικών.Τίποτα άλλο.(η κάρτα γραφικών δεν έχει ανεμιστηράκι...).Το πρόβλημα επίσης είναι ότι δεν μπορώ να βάλω 2ερο ανεμιστήρα.Έχει θέση για έναν...Υπάρχει κάποιο καλώδιο που να βοηθάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joh Αύγουστος 27, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ελπίζω να φαίνεται σωστά το λινκ τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.