psyber Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 παιδιά μία sapphire 6950 2gb reference που είχα πάρει από το πλαίσιο μου βγαζει τις τελευταίες ημέρες οριζόντια artifacts. Σκοπεύω να την παω για rma, ωστόσο δεν βλέπω να έχουν ίδια. με ποια είναι πιθανό να μου την αντικαταστήσουν; Δικαιούνται να μου δώσουν υποδεέστερη καρτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Αν δε βρουν άλλη =>πόσο την είχες πάρει=>πιστωτικό/άλλη κάρτα ίδιας αξίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 26, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 ένας φίλος πάντως που του είχε χαλάσει μία 6870, του είπαν ότι επειδή έχει περάσει καιρός από την ημερομηνία αγοράς, η κάρτα έχει υποτιμηθεί και δεν του την αντικατέστησαν με εξίσου ακριβή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 26, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 ένας φίλος πάντως που του είχε χαλάσει μία 6870, του είπαν ότι επειδή έχει περάσει καιρός από την ημερομηνία αγοράς, η κάρτα έχει υποτιμηθεί και δεν του την αντικατέστησαν με εξίσου ακριβή.Και αυτός έπρεπε να απαντήσει ότι το ευρώ ήταν πιο ισχυρό σε σχέση με το yuan τότε και ο μισθός του μεγαλύτερος, αλλά αυτός δε το κάνει θέμα...Άμα δεν έχουν την ίδια, θα πρέπει να σου κόψουν πιστωτικό της αξίας της κάρτας, όσο γράφει στην απόδειξη ή να σου δώσουν μία τουλάχιστον ίδιας απόδοσης (7850 νομίζω είναι αρκετά κοντά). Άμα τυχών σου αλλάξουν την κάρτα με άλλη 6950, μη δεχθείς να σου κόψουν "νέα απόδειξη" σε χαμηλότερη τιμή από αυτή την αγόρασες. Άμα σου δώσουν καμιά πιο καινούρια ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik0s Αύγουστος 26, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Σε δική μου περίπτωση πριν λίγα χρόνια 2900XT με αγορά πάνω απο 300 μου λένε ή παίρνεις 4850 που την έδιναν τότε 150 ή πιστωτικό στην τρέχουσα τιμή της κάρτας 2900ΧΤ δηλαδή 90. Πήρα την 4850 και το πλαίσιο πήγε στον πάτο των εναλλακτικών επιλογών μου για αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 26, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Σε αυτή την περίπτωση έχεις άδικο αδερφέ. Αφού σου πρότειναν εναλλακτική κάρτα, καλύτερη από αυτή που είχες αγοράσει δε θα έπρεπε να είχες πρόβλημα. Θα προτιμούσες δηλαδή μία 2900ΧΤ πάλι; Χλωμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 26, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Και αυτός έπρεπε να απαντήσει ότι το ευρώ ήταν πιο ισχυρό σε σχέση με το yuan τότε και ο μισθός του μεγαλύτερος, αλλά αυτός δε το κάνει θέμα...Άμα δεν έχουν την ίδια, θα πρέπει να σου κόψουν πιστωτικό της αξίας της κάρτας, όσο γράφει στην απόδειξη ή να σου δώσουν μία τουλάχιστον ίδιας απόδοσης (7850 νομίζω είναι αρκετά κοντά). Άμα τυχών σου αλλάξουν την κάρτα με άλλη 6950, μη δεχθείς να σου κόψουν "νέα απόδειξη" σε χαμηλότερη τιμή από αυτή την αγόρασες. Άμα σου δώσουν καμιά πιο καινούρια ok.το ερώτημα είναι αν είμαι χαμένος ή κερδισμένος αν μου δώσουν 7850. Συγκρίνεται η καρτούλα αυτή με το γομάρι 6950; ρωτάω επειδή δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik0s Αύγουστος 26, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Σε αυτή την περίπτωση έχεις άδικο αδερφέ. Αφού σου πρότειναν εναλλακτική κάρτα, καλύτερη από αυτή που είχες αγοράσει δε θα έπρεπε να είχες πρόβλημα. Θα προτιμούσες δηλαδή μία 2900ΧΤ πάλι; Χλωμό.Η 2900ΧΤ ήταν επιλογή μου, η 4850 όχι και τα 300+ που μπήκαν στο ταμείο τους δεν νομίζω οτι υποτιμήθηκαν 50% στο διάστημα 1,5 έτους. Πόσο μάλλον τα 90 της πίστωσης. Το αστείο της υπόθεσεις είναι πως η νέα απόδειξη της αλλαγής ήταν τιμολογημένη με 90e παρά την κανονική τιμή της κάρτας. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως βγάζουν έχτρα κέρδος από πιστώσεις των προμηθευτών της. Σε άλλες περιπτώσεις με καταστήματα πάντα έπαιρνα πίστωση στα χρήματα αγοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nodas21 Αύγουστος 26, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Μια χαρά συγκρίνεται κι είναι και πιο κρύα και ρουφάει και λιγότερο ρεύμα... Μάλιστα από ότι έχω βρει να γράφουν στο νετ αν δεν την είχες κάνει unlock σε 6970, θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις με την 7850 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 το ερώτημα είναι αν είμαι χαμένος ή κερδισμένος αν μου δώσουν 7850. Συγκρίνεται η καρτούλα αυτή με το γομάρι 6950; ρωτάω επειδή δεν ξέρω.Καλύτερα θα είσαι. Απόδοση ίδια έχουν πάνω κάτω, με καλύτερο ρεύμα και θόρυβο "γενικά" (δε ξέρω τις υλοποιήσεις).Η 2900ΧΤ ήταν επιλογή μου, η 4850 όχι και τα 300+ που μπήκαν στο ταμείο τους δεν νομίζω οτι υποτιμήθηκαν 50% στο διάστημα 1,5 έτους. Πόσο μάλλον τα 90 της πίστωσης. Το αστείο της υπόθεσεις είναι πως η νέα απόδειξη της αλλαγής ήταν τιμολογημένη με 90e παρά την κανονική τιμή της κάρτας. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως βγάζουν έχτρα κέρδος από πιστώσεις των προμηθευτών της. Σε άλλες περιπτώσεις με καταστήματα πάντα έπαιρνα πίστωση στα χρήματα αγοράς.O λόγος που κόβουν μικρότερο πιστωτικό από την τιμή της αρχικής αγοράς σε περίπτωση αντικατάστασης με διαφορετική κάρτα είναι για να προστατευεί το μαγαζί από τους "έξυπνους".Φαντάσου ότι πήρες πριν κάμποσα χρόνια μία 8800 300ευρά. Την "στέλνεις" στο 1.5 χρόνο, αντικατάσταση ξαφνικά με την 470 που κάνει 300 ευρά. Κάνεις το ίδιο και με την 470 κτλ κτλ, και κάθε 1.5 χρόνο μετά εχεις σούπερ κάρτα γραφικών χωρίς να δώσεις δεκάρα. Όσον αφορά το ότι δε την διάλεξες δε καταλαβαίνω πάλι το πρόβλημα. Να είχες Nvidia και να σου έδωσαν ΑΤΙ και να σε χάλασε γιατί ήθελες π.χ. cuda να το καταλάβω. Όμως σου άλλαξαν ATI με ΑΤΙ, υποδεέστερη κάρτα με καλύτερη και πιο σύγχρονη. Ότι έκανες με την 2900, μπορείς να κάνεις κ με την 4850 αλλά καλύτερα. Δεν είναι αυτοκίνητο να πεις δε σου αρέσει το σαλόνι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 27, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 δε διαφωνώ με τη λογική σου αλλά ένας από τους λόγους που αγόρασα την 6950 ήταν και ο όγκος της σχετικά με το εμφανισιακό κομμάτι. το ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά το να βρεθώ με μία καρτούλα των διαστάσεων της 7850 είναι επιεικώς ξενέρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nik0s Αύγουστος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Καλύτερα θα είσαι. Απόδοση ίδια έχουν πάνω κάτω, με καλύτερο ρεύμα και θόρυβο "γενικά" (δε ξέρω τις υλοποιήσεις).O λόγος που κόβουν μικρότερο πιστωτικό από την τιμή της αρχικής αγοράς σε περίπτωση αντικατάστασης με διαφορετική κάρτα είναι για να προστατευεί το μαγαζί από τους "έξυπνους".Φαντάσου ότι πήρες πριν κάμποσα χρόνια μία 8800 300ευρά. Την "στέλνεις" στο 1.5 χρόνο, αντικατάσταση ξαφνικά με την 470 που κάνει 300 ευρά. Κάνεις το ίδιο και με την 470 κτλ κτλ, και κάθε 1.5 χρόνο μετά εχεις σούπερ κάρτα γραφικών χωρίς να δώσεις δεκάρα. Όσον αφορά το ότι δε την διάλεξες δε καταλαβαίνω πάλι το πρόβλημα. Να είχες Nvidia και να σου έδωσαν ΑΤΙ και να σε χάλασε γιατί ήθελες π.χ. cuda να το καταλάβω. Όμως σου άλλαξαν ATI με ΑΤΙ, υποδεέστερη κάρτα με καλύτερη και πιο σύγχρονη. Ότι έκανες με την 2900, μπορείς να κάνεις κ με την 4850 αλλά καλύτερα. Δεν είναι αυτοκίνητο να πεις δε σου αρέσει το σαλόνι...Αντιλαμβάνομαι αυτό που λες και χωρίς να θέλω να σπαμάρω το θέμα του psyber κλείνω λέγοντας ότι η 2900ΧΤ είχε και άλλα χαρακτηριστικά πέραν των επιδόσεων όπως δυνατότητα video capture (VIVO) πού η 4850 δεν έχει. Ποιός και με ποιά κριτήρια κρίνει οτι αυτό μου επιβάλουν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που εγώ αγόρασα μετά απο έρευνα αγοράς και υπολογισμό των αναγκών μου. Επίσης οι κάρτες έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας για 2 χρόνια, αν βγάινουν off την πρώτη μέρα ή την τελευταία και δεν είναι δική μου υπαιτιότητα είναι θέμα της εταιρίας που βγάζει χαμηλής ποιότητας προιόντα και υπερεκτιμά την λειτουργία τους. Ούτε έχω διάθεση να μένω χωρίς υπολογιστή και να χάνω χρήμα και χρόνο για να πηγαινοέρχομαι στα μαγαζιά. Σέβομαι τη δουλειά που κάνω, τα προιόντα που για μένα είναι εργαλεία και τα χρήματα που έδωσα όπως και το μαγαζί και δεν δέχομαι αντιμετώπιση πάρε αυτο και αν σαρέσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Αύγουστος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 δε διαφωνώ με τη λογική σου αλλά ένας από τους λόγους που αγόρασα την 6950 ήταν και ο όγκος της σχετικά με το εμφανισιακό κομμάτι. το ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά το να βρεθώ με μία καρτούλα των διαστάσεων της 7850 είναι επιεικώς ξενέρωμα. Αν σου αλλαξουν την 6950 με την 7850, ειναι μια χαρα αλλαγη, η 7850 ειναι καλυτερη της 6950 συνολικα... Τωρα αν εσενα δεν σε ικανοποιει εμφανησιακα(!) η 7850, ζητα πιστωτικο βαλε την αναλογη χρηματικη διαφορα και πηγαινε για καμια 7950 πχ που ειναι πιο ογκωδης(!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 27, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Η 2900ΧΤ ήταν επιλογή μου, η 4850 όχι και τα 300+ που μπήκαν στο ταμείο τους δεν νομίζω οτι υποτιμήθηκαν 50% στο διάστημα 1,5 έτους. Πόσο μάλλον τα 90 της πίστωσης. Το αστείο της υπόθεσεις είναι πως η νέα απόδειξη της αλλαγής ήταν τιμολογημένη με 90e παρά την κανονική τιμή της κάρτας. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως βγάζουν έχτρα κέρδος από πιστώσεις των προμηθευτών της. Σε άλλες περιπτώσεις με καταστήματα πάντα έπαιρνα πίστωση στα χρήματα αγοράς.Σε εμένα στο eshop για σκληρό δίσκο μου κόψανε πιστωτικό στην τιμή αγοράς Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 27, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 πόσο καιρό μετά την αγορά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 27, 2012 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Δεν έχει σημασία πόσο καιρό μετά την αγορά, απλά στα ακριβότερα προιόντα (όπως είναι οι κάρτες γραφικών) δεν τους συμφέρει να πιστώνουν σε τιμή αγοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nodas21 Αύγουστος 28, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Σε εμένα στο eshop για σκληρό δίσκο μου κόψανε πιστωτικό στην τιμή αγοράςΊσως επειδή με τις πλημμύρες είχαν διπλάσια τιμή από όταν τον είχες αγοράσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 30, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2012 ας μην πιστώνουν σε τιμή αγοράς. αρκει να μην παίρνουμε υποδεέστερα προιόντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.