roybatty Αύγουστος 27, 2012 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 ωραία θα τα δω και αυτα.. 25 με 30 μέτρα ειναι οπότε ειναι μια φτηνή λύση και χωρίς απώλειες συμαντικο.. Υπάρχει καλώδιο utp πάνω απο 25 μέτρα; Γιατι σε δυο καταστήματα που κοίταξα είδα μέχρι 25...Θα πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό και θα σου κόψουν όσα μέτρα χρειάζεσαι.Εαν είναι μαγαζί της προκοπής θα σου περάσει και 2 βύσματα για να μη παιδεύεσαι μετά,αν και προτιμότερο είναι (αφού μιλάμε για απόσταση) να ρίξεις πρώτα το καλώδιο και μετά να περάσεις τα βύσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Καλωδιο ftp 25μετρα λογικα κατω απο 8ευρω. Πενσα 15€ περιπου.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 27, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ναι οκ ξέρω που θα πάω απλα δεν θυμάμαι τα χρώματα πως πάνε για να το φτιάξω εγω... Έχω κάτι χρόνια να κάνω.. Δεν πιστεύω να μην μου το φτιάξουν αυτοι... Απλα το θέμα ειναι ότι μπορει να ειναι λίγο πιο πάνω απο 25 γι αυτο θέλω να πάρω χύμα.. Το πως θα το μέτρηση ειναι το θέμα..:rant: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ψαξε στο ιντερνετ τα χρωματα. Χωρις να μαι σιγουρος:πορτοκ ριγα, πορτοκ, πρασ ριγα, μπλε, μπλε ριγα, πρασ, καφε ριγα, καφε. Το καλωδιο γραφει πανω σε ποιο μετρο της κουλουρας ειναι. Αρα ανλεει πχ 20 θα σου κοψει στο 45. Παρε ομως παραπανω να σαι σιγουρος.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 27, 2012 Author #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ψαξε στο ιντερνετ τα χρωματα. Χωρις να μαι σιγουρος:πορτοκ ριγα, πορτοκ, πρασ ριγα, μπλε, μπλε ριγα, πρασ, καφε ριγα, καφε. Το καλωδιο γραφει πανω σε ποιο μετρο της κουλουρας ειναι. Αρα ανλεει πχ 20 θα σου κοψει στο 45. Παρε ομως παραπανω να σαι σιγουρος.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk ναι οκ πως θα το μετρησω εγω ήθελα να πω.. Θα πάρω λίγο πιο πολυ να είμαι σίγουρος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 27, 2012 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 το καλώδιο είναι πάντα η καλύτερη και πιο σταθερή λύσητο wifi όπως και να το κάνεις θα σε κρεμάσειόσο για το πρωτόκολλο αυτό που είπε το παιδί πιο πάνω είναι το σύνηθες straight through τ568Β αλλιώςαυτό είναι για σύνδεση πχ switch router κτλπ ενδιάμεσων επικοινωνιακών κόμβωνγια σύνδεση σε pc κανονικά είναι το cross over αλλά επειδή μιλάμε για έξυπνα συστήματα στην κάρτα δικτύου γίνετε το Auto-MDIX οπότε δεν χρειάζεσαι το cross over παίζεις με straight throughόσο για το μήκος πάνω στο καλώδιο γράφει έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει το μήκος του καλωδίου σε αυτό το σημείο το οποίο για εσένα θα είναι η αρχή είτε σε πόδια είτε σε μέτρα οπότε προσθέτεις τον αριθμό των μέτρων που θες (αν είναι σε πόδια κάνεις και μετατροπή) και ψάχνεις να βρεις αυτόν τον αριθμό στο καλώδιο και έχεις τα μέτρα σου σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 27, 2012 Author #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 το καλώδιο είναι πάντα η καλύτερη και πιο σταθερή λύσητο wifi όπως και να το κάνεις θα σε κρεμάσειόσο για το πρωτόκολλο αυτό που είπε το παιδί πιο πάνω είναι το σύνηθες straight through τ568Β αλλιώςαυτό είναι για σύνδεση πχ switch router κτλπ ενδιάμεσων επικοινωνιακών κόμβωνγια σύνδεση σε pc κανονικά είναι το cross over αλλά επειδή μιλάμε για έξυπνα συστήματα στην κάρτα δικτύου γίνετε το Auto-MDIX οπότε δεν χρειάζεσαι το cross over παίζεις με straight throughόσο για το μήκος πάνω στο καλώδιο γράφει έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει το μήκος του καλωδίου σε αυτό το σημείο το οποίο για εσένα θα είναι η αρχή είτε σε πόδια είτε σε μέτρα οπότε προσθέτεις τον αριθμό των μέτρων που θες (αν είναι σε πόδια κάνεις και μετατροπή) και ψάχνεις να βρεις αυτόν τον αριθμό στο καλώδιο και έχεις τα μέτρα σου σωστάναι έτσι όπως τα λες ειναι το ασύρματο εχει θέματα την έχω πάθει πολλές φορές.. Ερώτηση το straight through καλώδιο ειναι το κλασσικό utp που λέμε; Ελπίζω μόνο επειδη θα ειναι 25 μέτρα και κάτι να μην έχω απώλειες στην ταχύτητα αν μου είπαν και τα παιδια πιο άνω ότι δεν θα έχω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ρε χοντρικα δες την αποσταση. Και παρε καμια 10αρια μετρα παραπανω να εισαι ετοιμος.0.20-0.30€/μετρο τα αγοραζω εγω.... μην τσιγκουνευτεις 2-3€ παραπανω και το παρεις και δεν σε φτασει μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 27, 2012 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 απώλειες δεν θα έχειςdc είναι ούτως η άλλως και η μεταφορά του dc είναι πολύ καλή έχεις μόνο ομική αντίσταση σε σχέση με το ac που έχεις και επαγωγικές έξτραστη δομημένη καλωδίωση έχεις την δυνατότητα όπως είπαν ποιο πάνω να χρησιμοποιήσεις μέχρι 100m καλώδιο 90 κατά ορόφους και 10m για τον σταθμό εργασίας σουτο utp έχει να κάνει με το τύπο καλωδίου unslhilded twisted pair είναι και το ftp foiled twisted pair δλδ αν έχεις εξωτερικό "κάλυμμα" για προστασία από εξωγενείς παράγοντεςτο straight trhought είναι πως συνδέεις τα καλωδιάκια που έχεις μέσααυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι να είναι cat5e τουλάχιστοννα πιάσεις κάνα gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 27, 2012 Author #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 απώλειες δεν θα έχειςdc είναι ούτως η άλλως και η μεταφορά του dc είναι πολύ καλή έχεις μόνο ομική αντίσταση σε σχέση με το ac που έχεις και επαγωγικές έξτραστη δομημένη καλωδίωση έχεις την δυνατότητα όπως είπαν ποιο πάνω να χρησιμοποιήσεις μέχρι 100m καλώδιο 90 κατά ορόφους και 10m για τον σταθμό εργασίας σουτο utp έχει να κάνει με το τύπο καλωδίου unslhilded twisted pair είναι και το ftp foiled twisted pair δλδ αν έχεις εξωτερικό "κάλυμμα" για προστασία από εξωγενείς παράγοντεςτο straight trhought είναι πως συνδέεις τα καλωδιάκια που έχεις μέσααυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι να είναι cat5e τουλάχιστοννα πιάσεις κάνα gb Οκ πήρα μια ιδέα τι παίζει..πάω για cat5e.. Έχω βρει και cat6e.. Η διάφορα τους ειναι στην ταχύτητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 27, 2012 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 στην ουσία έχεις μεγαλύτερη απομόνωση των ζευγών αποφεύγοντας περισσότερο τα φαινόμενα cross talk και έχεις μεγαλύτερο bandwith που στην ουσία μεταφράζεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο σε υψηλότερες ταχύτητες έως και 10gbit όταν το υποστηρίζει το δίκτυο σου(λοιποί αντάπτορες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Στα 6e ειναι κ πιο χοντρα τα καλωδιακια του και μπαινουν πιο δυσκολα στο πατσακι. Δεν ξερω σε utp, αλλα σε ftp cat6 θα σε δυσκολεψει αρκετα.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 28, 2012 Author #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Ωραία οπότε Πάω σε cat5e και τελος Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 28, 2012 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 Για μερακλίδικη δουλειά να πάρεις και σωλήνα Κουβίδη geonflex Φ40 ή αλλιώς σωλήνα ποτίσματος σε μαύρο χρώμα. Τόσα μέτρα όσο περίπου θα είναι το καλώδιο εκτός των οικιών. Μετά το θάβεις κιόλας μέσα στο έδαφος και δε φαίνεται - πατιέται - βρέχεται - τρώει υπεριώδη ακτινοβολία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 28, 2012 #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 έτσι είσαι καλυμμένος όντως και εμάς στις τρύπες από τα κανάλια στους τοίχους προς την αίθουσα τα καλώδια τα περνάμε μέσα από σπιράλ(που φυσικά προϋπήρχε αν ήταν να περνούσαμε και σπιράλ τι θα είχαμε την τεχνική υπηρεσία:crazy_pilot:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 29, 2012 Author #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2012 Για μερακλίδικη δουλειά να πάρεις και σωλήνα Κουβίδη geonflex Φ40 ή αλλιώς σωλήνα ποτίσματος σε μαύρο χρώμα. Τόσα μέτρα όσο περίπου θα είναι το καλώδιο εκτός των οικιών. Μετά το θάβεις κιόλας μέσα στο έδαφος και δε φαίνεται - πατιέται - βρέχεται - τρώει υπεριώδη ακτινοβολία. καλη ιδέα και έτσι θα το κάνω.. Ενα μικρο κομμάτι στα 5 μέτρα θα το βλέπει ο ήλιος οπότε εκει θα μπει σπιραλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimc Αύγουστος 29, 2012 Author #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2012 Να ρωτήσω ρέ παιδια λέτε να ειναι πιο χοντρό το καλώδιο(5e) απο ενα καλώδιο το κλασσικό που έρχεται απο δορυφορικό πιάτο; Ρωτάω γιατι έχω τρύπα στο Σπιτι και παίρνει τέτοιο καλώδιο και σκέφτομαι να το βγάλω για να περάσω αυτο..απλα αν ειναι πιο χοντρό θα θέλει πιο μεγάλη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 29, 2012 #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2012 Το ίδιο είναι πάνω κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Αύγουστος 29, 2012 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2012 Περνάει άνετα,μην ανησυχείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.