fatalara Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2012 Πριν απο 2 εβδομάδες το pc ενός φίλου παρουσίασε τη γνωστή αργοπορεία στο άνοιγμα με μπλε οθόνες και τα σχετικά έβγαινε επιφάνεια εργασίας και δεν έκανε τπτ άλλο τα γνωστά που βλέπει κάποιος όταν πρόκειται να τα παίξει το mb η o hdd. Όταν το πήγε για επισκευή ο τύπος εκεί του είπε ότι θέλει εκτός απο μητρική, επεξεργαστη ο οποίος είχε χτυπήσει και psu. Είπε τα είχε κάψει όλα μια πιθανή αυξομειωση της τάσης, έτσι το δικαιολόγησε. Τώρα το παιδι πήρε στα χέρια του το μηχάνημα αλλα... έχει αλλα προβλήματα, το μόνο που έχει μείνει ίδιο στο pc είναι μια κάρτα ήχου μια γραφικών και οι 2 δίσκοι 1ssd και 1 hdd. Αυτο που συμβαίνει τώρα είναι τa εξής,1) το μηχάνημα κολλάει συνέχεια και μιλάμε για πάγωμα, freeze και τέλος, το μόνο που μπορείς να κανείς είναι reset. 2) ξέρετε για τη ρύθμιση ενέργειας στον πίνακα ελέγχου... Όταν το βάλεις στη ρύθμιση για υψηλές επιδόσεις εμφανίζεται ένας μικρός θόρυβος απο κάποιο κομμάτι του pc που δεν ξέρω ακριβώς πιο είναι, πάντως μου κάνει για ρεύμα εμένα, ο οποίος του βγαίνει στα ηχεία μόνιτορ που έχει. Όπου αλλου τα βάλαμε τα ηχεία ήταν μια χαρα. Υπόψη όπως είπαμε η κάρτα ήχου δεν έχει αλλαχτει. Ακόμα, μερικές φορές δεν βλέπει τον δεύτερο σκληρό. Υπάρχει πιθανότητα να έχει γίνει κάτι τέτοιο και να έχει αχρηστευτει όλο το μηχάνημα; Να έχουν αρπάξει δλδ έστω και λίγο όλα τα μέρη και να του δημιουργούν πρόβλημα η φταίει κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Πριν απο 2 εβδομάδες το pc ενός φίλου παρουσίασε τη γνωστή αργοπορεία στο άνοιγμα με μπλε οθόνες και τα σχετικά έβγαινε επιφάνεια εργασίας και δεν έκανε τπτ άλλο τα γνωστά που βλέπει κάποιος όταν πρόκειται να τα παίξει το mb η o hdd. Όταν το πήγε για επισκευή ο τύπος εκεί του είπε ότι θέλει εκτός απο μητρική, επεξεργαστη ο οποίος είχε χτυπήσει και psu. Είπε τα είχε κάψει όλα μια πιθανή αυξομειωση της τάσης, έτσι το δικαιολόγησε. Τώρα το παιδι πήρε στα χέρια του το μηχάνημα αλλα... έχει αλλα προβλήματα, το μόνο που έχει μείνει ίδιο στο pc είναι μια κάρτα ήχου μια γραφικών και οι 2 δίσκοι 1ssd...Ποιος ssd; Τι μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 26, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Ρίξε μια περιγραφή του συστήματος. Τι τροφοδοτικό φοράει τώρα; Υπάρχει DVD-ROM/RW στο σύστημα;Ο ήχος που ακούει πιθανός να είναι κάποια ηλεκτρονικά από την αλλαγή φάσεων της τροφοδοσίας ρεύματος της CPU στα πλαίσια εξοικονόμισης ενέργειας.Κάνε μια δοκιμή αν μπορείς μόνο με το δίσκο που έχει το λειτουργικό και θες αν έχει την ίδια συμπεριφορά ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 26, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 1) Δώσε specs2) Αποσυνδέεις τα πάντα και αφήνεις μόνο cpu / μνήμες / δίσκο πάνω στο mobo3) Ελέγχεις αν μπαίνει win κανονικά. Αν ναι, αρχίζεις και συνδέεις ένα ένα όλα τα υπόλοιπα μέχρι να βρεις ποιο φταίει4) Αν όχι κατεβάζεις και γράφεις σε ένα usb το ultimate boot cd, εκκινείς με αυτό και αρχίζεις να τρέχεις test για μνήμες / δίσκο / cpu με τη σειρά που τα ανέφερα.Καλό κουράγιοΥ.Γ. Εναλλακτικά, εφόσον το πήγε για επισκευή (και φαντάζομαι αυτοί του έβαλαν τα νέα κομμάτια), τους το ξαναπηγαίνει πίσω, τους λέει ότι δεν λειτουργεί σωστά και να κόψουν το λαιμό τους να βρουν τι φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 26, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Θα σας δωσω και specc απλα δεν εχω παει ακομα να το δω οπως πρεπει. Αλλα μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπε ο τυπος. Εχω ακουσει για διαλημενα pc απο αυξομειωσεις αλλα σε ολα τα μερη? Πιστευω το απογευμα να σας ενημερωσω για το τι γινετε για να μου δωσετε τα φωτα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 27, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 λοιπον τα specc του pc ειναι mobo:asus m5 a7bl le cpu: amd fx 4170 4.2g και ο σκληρος kingston ssd now 100 v+. Υπαρχει και αλλο ενα θεμα που δεν σας ειχα πει, το μηχανημα κολαει οταν φορτωνουν τα windows μολις εμφανιζεται το σημα των windows δεν παγωνει απλα μενει εκει χωρις να κανει τπτ. Τι γινετε ρε παιδια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 27, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 αφού αλλάχτηκαν σχεδόν τα πάντα, τα windows ξαναπεράστηκαν στον υπολογιστή.. ή όχι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Από αυξομείωση της τάσης έχω κλάψει μητρική με ότι βρισκόταν επάνω της (σκληρό, κάρτα γραφικών, οπτικό, επεξεργαστή, τροφοδοτικό). Πες τον φίλο σου να κάνει ένα τεστ στον σκληρό που έχει το λειτουργικό. Μπορεί να έχει πρόβλημα από την αρχή αυτός ο σκληρός και να μη χρειαζόταν όλα όσα έκανε ο τύπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 27, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Από αυξομείωση της τάσης έχω κλάψει μητρική με ότι βρισκόταν επάνω της (σκληρό, κάρτα γραφικών, οπτικό, επεξεργαστή, τροφοδοτικό). Πες τον φίλο σου να κάνει ένα τεστ στον σκληρό που έχει το λειτουργικό. Μπορεί να έχει πρόβλημα από την αρχή αυτός ο σκληρός και να μη χρειαζόταν όλα όσα έκανε ο τύπος. Και εγω για σκληρο το βλεπω γτ εχουμε κανει τα παντα σε σημειο να λες δεν ασχολουμαι αλλο με την αηδια. Μου φενεται θα ακολουθησω τη συμβουλη του φιλου πιο πανω που ειπε το παιρνεις το πας πισω και λες δεν δουλευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.