FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2012 Απο βλακεια μου εκανα λαθος παραγγελια. Βλεπω οτι η asus M5A78L-M LX υποστηριζει phenom II και παιρνω τον PHENOM II 965 χωρις να ελεγξω το cpu support list.Toν στηνω κανονικα και παω να δω αν ανοιγει και μου βγαζει cpu is not supported by this motherboard. Press F1 to continue.Πατησα F1 και συνεχισε κανονικα. Δεν ειχα περασει windows βεβαια να δω αν boot-αρει κανονικα.Στο bios απ οσο ειδα τον εμφανιζει κανονικα.Ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι η μητρικη υποστηριζει μεχρι 95W ενω ο δικος μου ειναι 125W. Εφοσον δω οτι δουλευει, ειναι ασφαλες να τον δουλεψω ετσι; Υπαρχει καποιος τροπος να τον ριξω κατα καποιο τροπο στα 95W και να μην ζηταει καθε φορα press F1 to continue?Υπαρχει και η δυνατοτητα αλλαγης ενος απο τα δυο με αλλο προιον αφου η παραγγελια εχει γινει μεσω ιντερνετ, αλλα θα προτιμουσα να μην εμπαινα στη διαδικασια, εφοσον υπαρχει τροπος να λειτουργησει με ασφαλεια οπως ειναι τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Μη το ρισκάρεις. Πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους άμα μπορούν να σου αλλάξουν την μητρική ή τον επεξεργαστή με κάποιον άλλο. Έξω υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής όταν παραγγέλνεις από internet. Τώρα στο ελλάντα δε ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 25, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Ας πούμε ότι υπάρχει τρόπος να περιορίσεις την ισχύ του επεξεργαστή στα 95W αντί να αλλάξεις μητρική. Θα σε ενδιέφερε κατί τέτοιο; Αν μειώσεις την ισχύ που δίνεις στον επεξεργαστή αναγκαστικά θα κάνεις underclocking και οπωσδήποτε θα πέσουν και οι επιδόσεις του επεξεργαστή σου. Αγόρασες τετραπύρηνο για να έχει επιδόσεις λίγο καλύτερες απο διπύρηνο-τριπύρηνό; Και οπωσδήποτε παντα θα υπάρχει ρίσκο για καρβουνισμένη μητρική εφόσον οι γραμμές της δεν αντέχουν το ρεύμα που ζητά ο επεξεργαστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Το αγορασα για καποιον γνωστο μου που αλλαξε ενα celeron αρχαιο. Οποτε αν παει πχ απο τα 3.4 στα 3.0 και δουλευει χωρις προβλημα, προτιμω αυτη τη λυση. Ουτως ή αλλως δεν θα καταλαβει καμια διαφορα.Αγορασα 4πυρηνο για να τον κρατησει περισσοτερα χρονια. Ειναι πισι που προκειται να δουλευει για χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Αύγουστος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Μπες στη διαδικασια και αλλαξε τον, προσπαθησε να πας σε κατι με τουλαχιστον 4+1 phaseκαθως αργα η γρηγορα θα ξανα εχει τρεξιματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 25, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Μπες στη διαδικασια και αλλαξε τον, προσπαθησε να πας σε κατι με τουλαχιστον 4+1 phaseκαθως αργα η γρηγορα θα ξανα εχει τρεξιματα..τι εννοεις 4+1 phase? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 25, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Άμα πας να κάνεις κανένα video encoding με όλους του πυρήνες στο 100% είναι ζήτημα το αν θα αντέξει η μητρική ή όχι. Λογικά η ASUS (μιας και είναι σοβαρή εταιρία) θα έχει μεριμνήσει ώστε η μητρική να αντέχει παραπάνω από 95W, για την περίπτωση που κάποιος πάει και κάνει overclock, ίσως ακόμα και 125W. Αλλά είναι ρίσκο. Όπως αναφέρθηκε η αλλαγή του ενός είναι η μία επιλογή, underclocking είναι η άλλη. Εγώ π.χ. τον Χ6 όταν τον είχα πάνω σε μια μητρική που δεν την πολύ εμπιστευόμουν - και ας έχει υποστήριξη για 125W - του είχα κατεβάσει την τάση λειτουργίας στα 1.17V (με αυτό το ρεύμα δουλεύει μια χαρά μέχρι τα 3.3GHz). τι εννοεις 4+1 phase? [attach]51922[/attach] Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 25, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Video editing δε νομιζω να κανει ποτε. Οπως ειπα πηρα 4πυρηνο για μελλοντικη χρηση. Αν κανω underclock θα ειμαι ενταξει;Δευτερα πρωι θα παρω τηλ για αλλαγη με athlon II x4 640 που τον υποστηριζει η μητρικη.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 H AMD είναι λιγάκι πιο σταθερή σρο socket από την Intel. Πιστεύω καλύτερα να προσπαθήσεις αλλαγή της μητρικής παρά του επεξεργαστή, ειδικά αν το σύστημα θα το χρησιμοποιεί για αρκετό καιρό. Ακόμα και αν παλιώσει ο επεξεργαστής με AMD υπάρχει μια μιρκή ελπίδα να αντέξει το socket για νέα σειρά πιο δυνατών επεξεργαστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 25, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 H AMD είναι λιγάκι πιο σταθερή σρο socket από την Intel. Πιστεύω καλύτερα να προσπαθήσεις αλλαγή της μητρικής παρά του επεξεργαστή, ειδικά αν το σύστημα θα το χρησιμοποιεί για αρκετό καιρό. Ακόμα και αν παλιώσει ο επεξεργαστής με AMD υπάρχει μια μιρκή ελπίδα να αντέξει το socket για νέα σειρά πιο δυνατών επεξεργαστών.Ναι αλλα οσες μητρικες ειδα σε αυτο το μπατζετ ολες μεχρι 95w λενε. Γι αυτο λεω αλλαγη cpu μην τα ξυλωνω και ολα...Οταν ερθει η ωρα να αλλαχτει κατι θα ειναι οπως ειναι τωρα τα p4, οποτε δεν θα αξιζει καν...Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 25, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Δώσε τότε 4€ παραπάνω και πάρε τον FX, τον 6100. 95W λέει.AMD CPU FD6100WMGUSBX, X6, AM3+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 25, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Ωπ ωραιος κι αυτος, δεν τον ειχα δει. Ειδα κοκκινο κ νομιζα οτι ηταν fm1.....Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 26, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 ... Λογικά η ASUS (μιας και είναι σοβαρή εταιρία) θα έχει μεριμνήσει ώστε η μητρική να αντέχει παραπάνω από 95W, για την περίπτωση που κάποιος πάει και κάνει overclock, ίσως ακόμα και 125W. Αλλά είναι ρίσκο.Γιαννη αν κρίνω από την περίπτωση που μου έτυχε πριν μερικά χρόνια με "φθηνή" ASUS (όπως εδώ) τότε το σωστό στα γραφόμενά σου είναι μόνο το υπογραμμισμένο χωρίς το "αλλά".Συγκεκριμένα μητρική με 780G (εποχή Phenom, Athlon) που υποστήριζε επεξεργαστές μέχρι 95W βρέθηκε μετά από ένα διαστημα να υποστηρίζει μέχρι 65W και ούτε λόγος για νέους (Athlon II) Ισα,ισα που αφαιρέθηκαν επεξεργαστές από την επίσημη λίστα υποστήριξης.Στις "super", "hi end" μητρικές μπορεί να είναι όνομα η ASUS αλλά έχει κάνει λάθη (όπως όλες οι εταιρίες άλλωστε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 26, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Γιαννη αν κρίνω από την περίπτωση που μου έτυχε πριν μερικά χρόνια με "φθηνή" ASUS (όπως εδώ) τότε το σωστό στα γραφόμενά σου είναι μόνο το υπογραμμισμένο χωρίς το "αλλά".Συγκεκριμένα μητρική με 780G (εποχή Phenom, Athlon) που υποστήριζε επεξεργαστές μέχρι 95W βρέθηκε μετά από ένα διαστημα να υποστηρίζει μέχρι 65W και ούτε λόγος για νέους (Athlon II) Ισα,ισα που αφαιρέθηκαν επεξεργαστές από την επίσημη λίστα υποστήριξης.Στις "super", "hi end" μητρικές μπορεί να είναι όνομα η ASUS αλλά έχει κάνει λάθη (όπως όλες οι εταιρίες άλλωστε).Είχα στο μυαλό μου την MSI όταν το έγραφα αυτό, η οποία MSI τα είχε κάνει, ας μην πω καλύτερα, με τα μοντέλα της το 2010 γενικότερα και όχι με μια μητρική. Και δυστυχώς είχα και εμπειρία όχι μόνο γνώση (μια MSI K9A2 CF πέθανε στα πόδια ενός 9750 ενώ έδειχνε απλά youtube video)About VRMs & Mosfets / Motherboard Safety with 125W+ TDP processors(και πριν λίγες μέρες πήρα δεύτερο χέρι μια MSI 790FX-GD70 που βλέπω με πολλαπλά... μετάλλια στην λίστα lol) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 26, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 [attach]51922[/attach] H μητρική είναι 3+1 φάσεις και ούτε καν 4+1 με την μια να είναι για τον IMC απ`ότι ξέρω.!!! Αποκλείεται να μπορεί να δώσει 125Watt ........ όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο yanni!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Τελικα θα μου τον αντικαταστησουν με τον fx4100, οπως ολα δειχνουν.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 27, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Δεν συμφέρει ο 4100 από άποψη επιδόσεων, παίρνεις χειρότερο επεξεργαστή από τον 965. Από την άλλη, από την στιγμή που έχεις ήδη δοκιμάσει τον επεξεργαστή υποθέτω ότι κάνουν ότι νομίζουν καλύτερο και για τον πελάτη αλλά και για τους ίδιους. Θα μπορούσαν να σου πουν ότι δε στον αντικαθιστούν διότι τον χρησιμοποίησες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 27, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Ρε συ δεν με νοιαζουν οι επιδοσεις. Θελω να παραδωσω το πισι και να δουλεψει απροβληματιστα για χρονια. Και athlon II x2 250 να εβαζα παλι ικανοποιημενοι θα ηταν. Απλα εβαλα quad για να αντεξει παραπανω.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.